• sy35

    Vybíráme kolo pro již téměř čtyřleté dítko, a jelikož na odrážedle brzdí pravou rukou zadní kolo, chceme mu koupit kolo s čelisťovými brzdami na obou kolech. Když vyřadím nevzhledné torpado, zbyde mi Schwinn MicroMesa, tohle Má otázka zní: má ho tu někdo? Proč se skoro nikde neprodává a český dovozce ho na webu vůbec nemá? Kolik váží? Děkuji za nějakou odezvu.

    0 0
    • sy35  

      Tak se mi nějak podařilo přehlédnout, že MicroMesa má jak dvě čelisťové brzdy, tak ještě torpédo. Takže pokud ho někdo má, tak mě zajímá, zda to je připravené na to, to torpédo vyřadit, nebo co je cílem třech brzd:-) Dovozce bohužel mlčí…

      0 0
    • Motyll  

      Nevíš jak je na tom s váhou?

      0 0
      • sy35  

        No, našel jsem to kolo někde v Japonsku, a tam uvádějí 10,4 kg, což by bylo moc. Ideálně asi dozadu strčit nábu s volnoběžkou, tak bude IMO lehčí…

        0 0
        • Motyll  

          To je IMO dost, ale nevim, zda to za to stoji…

          Tady tenhle Author ma min: http://www.author.cz/…/stylo-2012/

          0 0
          • sy35  

            Tak samozřejmě, mně šlo čistě o ty čelisťové brzdy. Váha 10,4 kg by ovšem tu výhodu při výběru negovala, bezpochyby. Mně se pak líbí Amulet Mini Alloy nebo Apache XC 16 Totální kousek je tenhle Sup 16, ale ta cena:-) Ono to bude chtít asi zkusit, protože geometrie se liší u těchto malých kol.

            0 0
            • Alibaba  

              Tak nevím, jestli to moc neřešíš. tyhle malý děti potřebujou držet pevně oběmy rukama kvérlající řidítka, takže hledat výhodu ve váze a čelistech je o zdraví dítěte. Normální jakýkoli malý kolo s torpédem, stejně to bude furt na zemi a vomlácený…

              0 0
              • sy35  

                No, zatím jsme kolo nezkoušeli, ale na odrážedle si vede skvěle, takže jaká kverlající se řídítka?:-) O zdraví dítěte je, učit ho brzdit jinak než je doposud zvyklý, IMO.

                0 0
                • Alibaba  

                  To poznáš, já mám dva výrostky a tuhle fázi si pamatuju hodně dobře. Naučí se „brzdit jinak“ hned, ovšem na sílu dětský ruky potřebujou opravdu jistej úchop, stačí kombinace malý nerovnosti a snaha „brzdit pákou“, řidítka vyletí nebo je to jen rozhodí a jsou na tlamě. Nemluvím o mizernym brzdnym účinku. Nohy jsou jiný kafe. Druhá věc je, že s nad kolem ještě neuvažují jako my, pro ně je to jízda a hotovka. Přemýšlet nad tím na čem jedou, jestli je to lepší než maj ostatní atp. začnou později. Od 20" se řeší jen barva; 24" barva, vidlice, přhazovačka (začíná se uplatňovat vliv hmotnosti); 26" barva, komponenty, váha…tak nějak v kostce. ;)

                  0 0
    • madcat  

      Já ho normálně našel na mojekolo, akorát v jiné barvě… tak se u nás asi i prodává…

      http://www.mojekolo.cz/…-mesa-orange

      0 0
      • sy35  

        Ano, to je loňský model, vím o něm. Ale mají ho v Ostravě, tam si ho nezkusím. Ale máš pravdu, napíšu tam do diskuze nějaké otázky.

        0 0
    • sy35  

      Tak jen pro pořádek – psal jsem do Amuletu, zda by neuměli na jejich 16'' alloy návarky pro brzdy dozadu, a prý neuměli.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.