Scháním paragon za nákup přilby

65 nepřečtených
  • creweta

    Ahojte, nepůjčil by mi někdo paragon (účet) za koupi cyklo přilby v roce 2008. Rád bych si zažádal u zdravotní pojišťovny o příspěvek 500 Kč i za manželku a financoval jsem si tím další část ceny přilby co jsem si koupil. Zároveň pokud by někdo chtěl nabízím zapůjčení paragonu, který jsem již u zdravotní pojišťovny uplatnil na své jméno.

    Dále, kdyby někdo chtěl koupit myčku AEG – 50672 tak mu mohu dát tip, kde ji sežene za 8980,– Kč. Nejedná se o no name obchod, ale nechci dělat reklamu. Já sem si jí koupil pro Sebe a tak dávám tip, kdyby měl taky někdo zájem.

    Pro oba případy se mi ozvěte na maila. Jsem z Prahy, takže ideální osobní předání paragonu. Případně se více domluvíme po mailu.Předem děkuji za rychlou pomoc.

    0 0
    • vikicek  

      Děláš si prču ne?

      0 0
    • jenicek  

      polib si a zmiz!

      0 0
      • Peslezedirou  

        On ale shání paragon :-)

        0 0
        • Jarry  

          Ale zatím ho neseCHnal.

          0 0
          • jIrI___  

            Trošku mimo téma. Nejde mi do hlavy, proč jsi napsal CH velkým písmem. Chyby by člověk vyzdvihovat neměl :-)

            0 0
            • Jarry  

              Nevyzdvihuji, ale upozrňuji na ně, tak aby se jich příště vyvaroval. Je to moje profesní deformace.

              0 0
              • jIrI___  

                Jo takhle :-). Zmátlo mě, že jsi reagoval na člověka, který měl to slovo napsané správně.

                0 0
    • jose  

      Dobrej for…a to jsem si já řikal, že by bylo troufalý tady žádat o paragon na přilbu pro kamaráda, kterého sestřelilo auto,protože on ho nemůže najít¨a přilbu má k.o.....ale tohle je fakt moc…

      0 0
    • Patar  

      Toto může napsat jen totální BLB, nrbo provokatér.

                                                         www.cyklo-patik.cz

      0 0
      • rb  

        Hlavně,že ty sis tam moh přisrat reklamu…

        0 0
        • Patar  

          Nejde o reklamu, ale o zdůraznění , že se žádný prodejce nenechá vláčit po soudech . Je to trestný čin /paragraf 50-podvod.

          0 0
          • rb  

            Žes to v tom prvnim přispěvku hned zdůraznil?!Di do ******,trestný či­ne.

            0 0
            • multib  

              Místo, aby jsi odsoudil podvod, navážíš se vulgárně do někoho, kdo ten podvod odsoudil.   Svou vulgárností jsi porušil pravidla tohoto serveru stejně, jako Patar svou reklamou, s tím rozdílem, že on nikoho nenapadl, kdežto Ty ano. A morální stránka Tvého příspěvku je mnohem níž, než Patarova.

              0 0
          • felix.org  

            Tak popořádku :-) Trestný čin podvodu je paragraf 250 trestního zákona a v tomto případě se o trestný čin podvodu stejně nejedná, neboť je zapotřebí způsobit škodu nikoli nepatrnou. Než někde začnu vykřikovat, že něco je trestný čin, popřemýšlím nad tím… :-)

            0 0
            • Patar  

              Ano, klávesa 2 se „neotiskla“. Následná řetězová akce nepatrné škody je stále škodou nepatrnou? Lze posuzovat různě.

              0 0
              • felix.org  

                I kdyby si  ten paragon „protočilo“ dalších 20 lidí, tak bych to všechno viděl jako dílčí skutky dvaceti různých lidí a podle mého názoru by se trestného činu podvodu nedopouštěl nikdo…a i kdyby náhodou, tak ještě tady musí být materiální stránka trestného činu a to společenská nebezpečnost.

                Chlapec to prostě zkusil a nepochybuju o tom, že se mu někdo ozve…udělal to blbě, okatě, troufale a kdo ví jak ještě, ale určitě bych nedělal radikální soudy a doplňoval to reklamou, kterou bych následně ospravedlňoval nějakým nesmyslným argumentem…

                0 0
                • Patar  

                  Ano, máte pravdu, měl jsem napsat pouze „ prodejce“ Reklamu opravdu nepotřebuji, mám téměř 10 000 registro­vaných zákazníků.

                  0 0
                  • Gad  

                    Reklama č. 2 ??  :-)   

                    0 0
                    • Patar  

                      Doufám,že nejsi bývalý sprinter " MÁCA ". V migraci do Prahy nevěřím.

                      0 0
                • BH  

                  podle formulaci v textu jsi dobre obeznamem s pravni podstatou problemu, ovsem asi stojis na druhe strane barikady. jinak by jsi musel takovy pocin jednoznacne odsoudit.CREWETA je typicky cesky vycuranek, ktereho patri nakopat nekam a ne ho jeste hajit, neni podstane, zda je jeho jednani mozno podle TZ kvalifikovat jako trestny cin,kazdopadne je to zneuziti dobre myslenky a zaslouzi si to prinejmensim moralni odsouzeni.Je to hodne podobe cause sbirka na slepce  a pod.

                  0 0
                • BH  

                  podle formulaci v textu jsi dobre obeznamem s pravni podstatou problemu, ovsem asi stojis na druhe strane barikady. jinak by jsi musel takovy pocin jednoznacne odsoudit.CREWETA je typicky cesky vycuranek, ktereho patri nakopat nekam a ne ho jeste hajit, neni podstane, zda je jeho jednani mozno podle TZ kvalifikovat jako trestny cin,kazdopadne je to zneuziti dobre myslenky a zaslouzi si to prinejmensim moralni odsouzeni.Je to hodne podobe cause sbirka na slepce  a pod.

                  0 0
                  • felix.org  

                    Však já ho v žádném případě nehájím, jenom říkám, že si myslím, že se mu určitě někdo ozve, a že jeho jednání určitě není trestný čin. Morální hledisko je věc jiná a takové jeho jednání normální člověk za správné považovat nemůže. A v podstatě se to dotýká nás všech, co platí zdravotní pojištění…

                    0 0
      • roud  

        Ty vole co ta reklama tam ?

        0 0
    • Smazaný účet  

      Abyste se všichni nepo, taky by vás napadlo esli by někdo neměl paragon, akorát byste to na plnou hubu neřekli. Já taky sháněl před koncem roku účty od všeho možnýho co by mi pojišťovna proplatila… V práci, jelikož nám zaměstnavatel přispívá na zdravotní péči, máme fond účtenek za léky, kdyby někdo neměl… BTW mně pojišťovna myslim účtenku sebrala… jaks to udělal že ti jí zas dali nazpátek? (Jak poznaj že manželka nekoupila stejnou přilbu?)

      0 0
      • roud  

        účtenku ti snad sebrat nemůžou kvůli případný reklamaci ne ? přeci jen i přilba se může rozbít bez toho aby se človk rozsekal…

        0 0
        • mates555  

          učtenky se běžně dávaj 2…jedna pro pojišťovnu a druhá na záruku…

          0 0
          • pavelr  

            Mně účtenku orazítkovali a vrátili. Na pojišťovně si nechali kopii.

            0 0
            • creweta  

              No vida, tak jsem koukal na účtenku a taky tam mám razítko. Takže beru zpět, zapůjčit už účtenku nemohu.

              Jen jsem se zeptal, jak se říká za zeptání člověk nic nedá a co kdyby náhodou, že. Jinak děkuji za ty kopance, ale z toho si opravdu nic dělat nebudu.

              Byl jsem blbej, tím, že jem se zeptal tady. Kdybych si místo toho raději zajel nějakou cyklo helmu koupit tak budu předkládat svůj paragon. To že tu helmu vrátím třeba ještě ten samej den už je jedno. Takže beru zpět celé téma. A zařídím si to sám. To, že to dělám jen kvůli tomu příspěvku je jasné, to jsem se nijak nesnažil zamaskovat. Tak a klidně si dejte druhé kolo připomínek. Některé z nich jsou velmi úsměvné. :-)

              0 0
              • Honza z H  

                Úsměvné tu není nic. Já Ti to vysvětlím.

                Dokud se budou jakože rozdávat příspěvky všeho druhu a trestat poctivost a pracovitost, tak se tahle společnost těžko někam pohne. Já už jim tuhle hru nežeru. Příspěvky na rekreaci, stravu, šálu, kulicha a já nevím co ještě, ať si strčí někam. Ať se starají o to, o co mají a sníží mi odvody na pojistném a pak je budu mít možná rád. A neplatí to v tomhle státě jen o zdravotních pojišťovnách …

                Předkládat účtenku 2× je podvod.

                Ten kdo tyhle marketingový ptákoviny vymýšlí by měl vrátit plat a hned by se zdravotnictví vyhrabalo alespoň trochu z nouze.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  No, kdybych věděl, že si dotyčný za ty ušetřené peníze půjde koupit cigára a flašku, tak je nadávání na místě. Ale on si za to koupí nejspíš novou přehazku. To považuju za významnu polehčující okolnost. Druhá věc, o rozdávání příspěvků na to či ono – pojišťovny ty příspěvky dávají aby lidi motivovali k péči o své zdraví – aby si koupili helmu na kolo, aby si zašli plavat, koupili si místo piva vitamíny. Když to někdo dělat nehodlá, nedostane příspěvek. Defacto ti tedy za to, že se chováš ke svému zdraví zodpovědně, maličko sníží odvod pojistného. Myslím že do toho pleteš sociální výhody trochu mylně.

                  0 0
                  • t29  

                    Ano ano, hlavně ať každý platí daně, sociální a zdravotní odvody atd., a stát se o něho postará a ještě mu velkoryse něco málo penízků vrátí, ale jen v případě, že ty penízky utratí za to, co mu ten stát určí – a i v takovém případě si bude milý človíček muset něco doplatit ze svého, přece mu to stát nemůže zacálovat komplet.

                    kua lidi, socialismus už tady byl. napřed nás budou vodit za ručičku a potom nás radši zamknou za železnou oponu, aby se nám náhodou něco nestalo.

                    0 0
                  • Honza z H  

                    Ale já nikomu nenadával, já jen jasně pojmenoval neoprávněné čerpání příspěvku podvodem a řekl jsem co si o těch „rádoby příspěvcích“ myslím. Kdyby mi to pan VZP přispíval ze svého, nic bych proti tomu nenamítal :-)) A moralista nejsem, ani extrémní pravičák.

                    Příklad: koupím přilbu za 2000, založím paragon. Dozvím se od Franty VZP o příspěvku. Hodinu hledámparagon, kam jsem ho jenom za … (200) jdu na pobočku a s čekáním přijdu o další hodinu (200), úředník mi oznámí, že k paragonu potřebuje ještě další údaje (rodné číslo babičky apod.) Obstarám údaj a opětovně navštívím pobočku (200), už jsem v minusu. Naštěstí není čerpání příspěvku povinné. Ať ty peníze pošlou radši do Indie ..

                    P.S. A to ještě musím vyslechnout úředníka, který má chudák s kontrolou tiskopisu tolik práce, že musí pracovat přesčas kvůli takovým zmetkům co si nejsou schopni zacálovat přilbu … teď následuje velikánský :-))) , aby to nevypadalo, že si stěžuju.

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      nj, my co jsme placení jenom v rámci pracovní doby a přesčasy nám nikdo neplatí oplýváme volným časem a cesta do pojišťovny neznamená finační ztrátu… výhodné je též mít ženu na mateřské… :o)) a paragony si schovávat na jednom místě. btw ženě úředník oznámil že k faktuře je rovněž potřeba útržek od dobírkové složenky, jako doklad že skutečně fakturu zaplatila. můžu s tím nesouhlasit, můžu o tom diskutovat… protože nevím jakým způsobem by se mohla dostat k orazítkované faktuře bez zaplacení dobírky… ale z pošty už zpětně žádné potvrzení o zaplacení nedostanu. btw k tomu přispívání ze svého vs ze společného – když se tu založí thread o kuřácích, všichni jsou hrr aby si kuřáci platili vyšší zdravotní pojistku – kdo jim tu léčbu má platit? ale když pojišťovna uleví sportovcům tak jí zas obviní z komunismu. ;o)

                      0 0
                      • Honza z H  

                        Náklady na léčení kuřáků jsou myslím dostatečně zahrnuty v ceně cigaret, ale prožerou se holt jinde a vo tom to je …

                        0 0
                    • karliner  

                      proč do indie?

                      0 0
              • BH  

                vubec to neni usmevne, jsi hajzl, ktery zneuziva penize,ktere ja vkladam do systemu.A to me vazne stve. Skoda, ze nenaplnujes skutkovou podstatu trestneho cinu, s radosti bych te bonzl.Ne proto, ze jsem buhvijaky moralista, ale uz me to vazne nebavi tolerovat podobne „drobnosti“.Staci sledovat, kam vede podobne jednani na nasich silnicich a takovych prikladu by se naslo milion.V konecnem dusledku takovy moralni smejdi jako jsi ty, otravuji zivot ostatnim slusnym lidem.

                0 0
        • jIrI___  

          Já jsem si rovnou při nákupu přilby řekl o dvě účtenky a měl jsem po problému. Bylo to tuším napsané i u pokynů přímo od pojišťovny.

          0 0
    • Smazaný účet  

      mit paragon, dam ti ho, natruc fsem moralne kvalitnejsim obcanum :-))

       
      0 0
      • Lance  

        to ti podepisu, dal bych mu jich i pet, se bavim nad tuposti nekterych

        0 0
    • BH  

      no byla to zajimava diskuze, ktera vicemene kopiruje moralni stav nasi spolecnosti.jen pro zajimavost odkaz na stranky VZP http://www.vzp.cz/…8/urazy_2008 . Jak je patrne, prispevekm je urcen pro deti, takze lidsky odpad zvany Creweta, uz jednou ten system pumpnul, kdyz ziskla prispevek na prilbu pro manzelku.Z nejvetsi pravdepodobnosti na ukor svych deti, pochybuji, ze jeho manzelka jeste nema 18 let. 

      0 0
      •  

        Ach jo, ještě že tě neznám osobně, jsem štastnej muž

        0 0
      • Jezevec70  

        Možná jsem to špatně četl, ale on psal že je u VZP?

        Třeba zdravotní pojišťovna MV proplácí přilbu i dospělým.

        0 0
      • Patar  

        O morálních kvalitách tohoto národa vím své. V roce 1994 jsem byl předvolán k výslechu z důvodu podvodu. Zákaznice, která si u mne koupila kolo si na své vlastní paragony vařeným vajíčkem přetiskla razítko a vyplnila fingovaný nákup dalších tří bycyklů. Po uplynutí 6– měsíční záruční doby uplatňovala fingovanou krádeží nárok na plnění pojistné události na všechny 4 kola. Jelikož účetně veškerý prodej kol mám zaregistrovaný a podložený samopropisovacími kopiemi už od roku 1991, tak se na tento podvod přišlo. V té době to byla pojišťovna MORAVA( zanikla). Dotyčná byla za podvod odsouzena.

          Od této události pro některé pojišťovny a jejich likvidátory pojistných událostí ZDARMA vypracovávám posudky, přesto , že na finanční ohodnocení mám nárok. Tyto finanční náhrady mohou být připisovány na vrub podvodníkům.

         Nesouhlasím z názorem přispěvovatele z Vyškova, že násobený podvod není trestným činem, když dílčí hodnoty jsou malou škodou. Právní výklady nejsou jednotné. 

        0 0
        • treatt  

          Varene vajicko me dostalo :-D

          Ale prosim Te, kdyz mluvis o tom nasem prohnilem narodu, to mas pocit, ze pojistne podvody se stavaji jen v CR???????????

          0 0
          • Patar  

            Podvodníci jsou zřejmě všude, kde právní normy , včetně výše postihů jim nahrávají.  Ryba smrdí od hlavy.

            0 0
            • miki  

              V našich podmínkách, Ryba smrdí od Hradu.

              0 0
              • Luka  

                spis od Strakovky, bo hrad tu mame uz jen pro turisty

                0 0
                • miki  

                  On ten EURO-EKO-TUNEL-DĚDEK na hradě má taky dost.

                  0 0
            • treatt  

              Tak to asi ne. Veci, ktere popisujes, jsou v lidske podstate. Ne v tom, kde jsou jake pravni normy. A prohibice nebo extremne vysoke tresty v historii neprinesly kyzeny efekt ve snizeni kriminality, spis prave naopak..

              0 0
        • felix.org  

          Klidně můžete jmenovat a nedělat z toho detektivku uvedením města, ve kterém už nebydlím :-) Momentálně obýváme stejné město :-) Fingovaná krádež 4 kol je trochu jiná situace než jeden paragon, který během roku uplatní u pojišťoven 20 různých lidí. Jakkoliv mi Vaše označení mojí osoby „přispěvovatel z Vyškova“ zavání Vaší povýšeností či opovržením, nehodlám se tady hádat a plýtvat časem při zdokonalování Vašeho právního vědomí (momentálně spíše nevědomí). Navíc v této debatě velká část Vašich příspěvků obsahuje reklamu ať už zcela zjevnou nebo méně zjevnou, nechci Vám tedy dávat prostor pro další reklamu a toto vyjádření je mým konečným..snad :-D

          0 0
          • Patar  

            Chlapče, nikdy jsem se na nikoho nepovyšoval a povyšovat se nebudu. Do mých současných 67 let věku jsem žil skromným a spořádaným životem. 25 let jsem vyrůstal na vesnici se 600 obyvateli. Trenoval jsem postupně 3 cyklistické oddíly , studoval a 22let jsem jezdil silniční motocyklové závody. Nemám také žádný majetek, na který bych mohl být pyšný. Pracovat bych vůbec nemusel, přesto ve svém věku pracuji dle ročního období 50 až 70 hodin týdně. Za 18 let živnosti jsem neměl dovolenou. pouze 5 dnů neplaceného volna.

             Cose týká Tvé osoby , jseš určitě chytrý člověk, chybí Ti ale do zralosti více životních zkušeností.Tyto ti zřejmě také chybí k objektivnějšímu posouzení mravnosti a výkladu práva samotného . Ten věkový limit pro jmenování soudců má své opodstatnění i kdyži to je možná málo.

             Takže ještě jednou: nemám být na co namyšlený a stojím oběma nohama na zemi.

            0 0
    • pajan  

      Taky dobrý, co to bude příště? :-DDDDDD

      0 0
    •  

      Baník pyčo!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse