• kostik

    ahoj , chtěl bych se zeptat jaké máte zkušenosti se samsungem s3 mini , uvažuji o jeho koupi , díky

    0 0
    • KubaBajk  

      Samsung a 29 nebrat.

      0 0
      • kostik  

        a proč ? já musim uznat , že se v tom shoduji s tebou ,se samsungem (to už je pár let) nemám dobré zkušenosti , ale tento nový se mi zdál ok … a 29.. nevím proč to všichni vyychvalují ,když při pomalé technické jízdě mi to prostě šlo daleko hůř než na 26…

        0 0
        • KubaBajk  

          Vycházím ze zkuěenosti doma !je tu Galaxz Ace) a zkušenosti ostatních, v okolí. Pro získání úplného obraz doporzčuju číst maximum recenzí na netu od odborné veřejnosti i běžných uživatelů.

          A že 29 nebrat jsem řekl, neboť je to zdejší hláška :). V některých případech své opodstatnění určitě má, stejně jako 26 má své plus i minus. Takže to s tou 29 neber vážně.

          0 0
      • kostik  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
        0 0
      • kostik  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
        0 0
    • Georrge  

      tak trochu postrádám smysl tohoto telefonu, samsung má plno modelů které jsou si výbavou a cenou velmi podobné, a sice zmíněný S3 mini, S2, S2+, S advance, R… a něco by se možná ještě našlo. Modelů je zbytečně moc a podpora slábne, šel bych tedy do kusu kterého se prodá nejvíce, tedy ideálně S2, ten ale dostane už jen jeden update a podpora končí, výroba nikoli. S3 mini ale na tom s podporou taky nebude nejhůř.

      0 0
      • Lister  

        Každý třeba nechce tak velký telefon jako S2, ale zase může chtít AMOLED, což nemá Ace2, většina uživatelů ocení budoucí updaty a ty bych zase nečekal u Galaxy S Advance… takže nakonec S3 mini může mít smysl.

        Záleží za jakou cenu a co od toho člověk chce.

        S2 je výborný telefon s dobrou pověstí, ale možná díky tomu drží cenu pořád dost nesmyslně vysoko.

        Pořád čekám, kdy se objeví oficiální 4.1 na S2 a zatím nic :-(

        0 0
        • Georrge  

          4,1 je na S2 ofiko už dávno :) aspoň mě už nějaký pátek zpátky nabídl telefon update. Ale já mám nejspíš šedivku (bazar), takže ani nevím co tam je za FW, ale měl by být český.

          0 0
          • MlokCZ  

            Update mají všichni kromě T-mobilu (ostatní pustili aktualizaci opravdu nedávno). A od koho že to mám zrovna S2, no od T-mobilu :-)

            0 0
          • Lister  

            Taky šedivka, aktualizace 0 – asi na to Polácí kašlou :-(

            Příště už si šedivku nikdy nekoupím – nejde ani tak o aktualizaci, ale o reklamace. Vždycky jsme se těmto „problémům“ smál, ale poté, co jsme reklamovali 2 z 5 posledních SP to fak není zanedbatelný faktor.

            0 0
            • mr.antik  

              tak tam frkni nějakou neorigo rómku a máš po starostech s aktualizací a s šedivkou stejně asi záruku moc neřešíš.

              0 0
              • Lister  

                Chtěl jsem počkat na originální (mám ho pár měsíců). Telefon zatím nemám rootnutý. Originální nadstavbu stejně nepoužívám a mám alternativná launcher, takže v prostředí se toho moc nezmění.

                0 0
        • MlokCZ  

          Škoda u S3 mini kombinace pentile matice + toho rozlišení. I když je displej o chlup menší než u S2, tak je to horší.

          S4 mini vypadá, že na tom bude mírně lépe. 4,3" displej jak S2 + pentile matice, ale zase o trochu vyšší rozlišení (které vychází lépe než u S3 mini).

          Jsem zvědavý na S4 mini až konečně bude zcela jasné vše. Kdyby mu nechali u Samsungu 2GB RAM jako má S4, tak by se mi opravdu hodně líbil. Bohužel ale spíše čekám, že bude mít pořád jen 1GB.

          Procesor je mi fuk, tam je ve hře dvoujádro na trošku vyšší frekvenci i 4-jádro. To dvoujádro s trošku vyšší frekvencí by mi stačilo.

          Uvažoval jsem chvíli o S4, ten ale bude cenově děsný úlet a navíc zůastanu raději u trošku menších rozměrů (i když S4 má výborný poměr rozměry x velikost díspleje).

          0 0
          • Lister  

            S4 mini se mi líbí, v podstatě je to taková reinkarnace S2 – jak designem, tak rozměry. Ale přechod z S2 by mi přišel docela nesmyslný. Pokud bych chtěl měnit a bral něco ze stáje Samsungu, tak beru S4 – S3 bych už přeskočil.

            No ale to už jsme v úplně jiné cenové hladině.

            Takže k S3 mini: rozhodně to není ideální telefon, hodně podobnou službu v trochu menším balení a za menší peníz udělá Ace 2, ale tam není amoled – to si ale každý musí přebrat, jestli ho chce nebo nechce. Jinak ostatní střední třída docela bída – v tomto má Samsung výhodu – ač nenabízí žádnou pecku, tak to pořád stačí na silný nadprůměr své třídy.

            Jako hodně zajímavá nová štika v rybníce vypadá Honor 2 – ale ten bude cenově ještě o něco výš než S3 mini.

            0 0
            • MlokCZ  

              Je jasné, že S4 mini asi nestojí jen za čistou výměnu z S2. Mně v podstatě S2 pořád vyhovuje a S4 mini by byl jen mírně lepší (mírně výkonější i v případě, že tam bude dvoujádro a pak konečně Glonass, který mi trošku štve, že S2 jako poslední nemá a následně novější modely už všechny).

              Já budu ale řešit situaci koupení druhého Smartpohonu domů s tím, že S2 zůstane a prodávat se nebude.

              A nebude se mi chtít čekat u S4 na přijatelnou cenu (to bude tak za rok; za půl roku bude podle mě pořád ještě na můj vkus moc drahá). A k tomu raději zůstanu u té menší velikosti (i když displej S4 by se mi líbil, to zase jo).

              0 0
              • mr.antik  

                a ten S2 Plus?

                0 0
                • MlokCZ  

                  S2 plus je dost rozporuplný model. Kdyby jen přidali Glonas k S2 navíc, tak by to za mě bylo povedené a hodně bych rozmýšlel jestli S2 plus nebo čekat na S4 mini, který bude určitě na začátku o hodně dražší.

                  Jenže oni S2 dost očesali.

                  CPU i grafika je o trochu slabší než u S2. To by se ještě dalo celkem zkousnout, i když i to je už škoda, protože výkonější smartphony jsou znát i oproti S2 i v odezvě systému (i když S2 je na tom pořád velmi slušně).

                  Navíc ale vestavěná paměť je jen 8GB (S2 měl 16GB) a to už je horší. Někomu může 8GB samozřejmě stačit, ale nazývat to vylepšeným S2 je dost trapné.

                  A pak otázka displeje. S RGB maticí je to u S2 dobré co se týká jak to ukazuje a rozlišení na danou velikost je také ok. Ale zase RGB matice mívá dřívější problém s vypalováním displeje.

                  Já bych těd dal skoro přednost cíleně pentile matici, ale s tou podmínkou, že musí mít dostatečné rozlišení (tzn. o něco větší pro stejnou velikost displeje než při použití RGB matice).

                  0 0
                  • mr.antik  

                    ten výkon CPU a GPU, to máš z nějakých benchmarků? To by bylo fakt naprd.

                    0 0
                    • MlokCZ  

                      S2 – Samsung Exynos 4210

                      S2 Plus – Broadcom BC28155

                      Ten rozdíl v testech není extra velký (S2 plus je na cca 85–95% výkonu S2) a nepovažuju ho za rozhodující, ale je to trapné, když to má být plus model.

                      Ono co se týká výkonu, tak není na škodu rovnou o něco vyšší než má S2.

                      0 0
      • mr.antik  

        No taky si je porovnej, liší se třeba velikostí a cenou. Já bych třeba osobně vybral model, aby byla nějaká podpora např od CM. Čili v tomhle případě asi S2.

        Proč jich dělaj tolik – přijde mi ty levnější modely různě recyklují starší nebo přebytečné součástky :-) A to ještě nevidíš těch variant od jednoho modelu.

        0 0
        • Georrge  

          já vím že mezi nima drobné detaily jsou, ale ty telefony jsou si sobě hodně podobné jak cenou, tak i velikostí (4" vs 4,3" není nijak zásadní rozdíl). Ale ty modely se samsungu motaj mezigeneračně, tam udělá zmenšeninu nové generace, tam udělá repasi staré generace, tam udělá ještě silnějí repasi ještě starší generace, a najednou má telefony ze tří generací prodávané vedle sebe, s parametrama hodně podobnýma, no prostě divné :) a to jsem fanda samsungu.

          0 0
          • mr.antik  

            já jsem právě docela rád, že držej realtivně na vysoké úrovni modely 4, 4.3 i 5 palců, sám mam menší ruku a nevim jestli bych velký pádlo zvládnul.

            Ale chaos to je + navíc různé modifikace si objednávají různí operátoři. To je asi největší mínus proti iphonu.

            0 0
            • MlokCZ  

              Mám malou ruku a v ruce se to ještě dá. Zkoušel jsem S3, takže S4 by byla také ok.

              Do více kapes se mi vejde ale S2 akorát a S3 už hodně blbě, takže na nošení je to horší.

              Pouzdro na pásek je pro S3/S4 taky už hodně velké.

              Škoda, že u těch mini modelů ojebávají displej tolik. Tím myslím hlavně S3 mini. U S4 mini jak jsem tu už psal je to už o něco lepší.

              0 0
              • mr.antik  

                Já mám stále S1 a pošilhávám po S2. S3 mini není extra podporováno např. pro Cyanogenmod, což mi přijde škoda, i když dnes ten vývoj dopředu v Androidu není už tak masivní.

                0 0
          • MlokCZ  

            Je tam ale zásadní rozdíl pentile (S3 mini) x RGB matice u S2. Kdyby bylo použito větší rozlišení k velikosti displeje na úrovni S3 (ani není potřeba úroveň S4), tak pak bych neměl s pentile maticí žádný problém. Ale takhle už ano.

            I u S4 mini jsem trochu zklamaný z rozlišení když je pentile matice. Ale aspoň je trošku vyšší (a vychází lépe na danou velikost displeje než u S3 mini). Trošku jsem doufal, že by S4 mini mohl mít 1280×720. Pak by to byla paráda. Ale i těch 960×540 už ujde, takové z mojeho pohledu hraniční rozlišení, kdy už je to na danou velikost displeje s pentile maticí dobré.

            0 0
      • nitraq  

        Sice v těch modelech má Samsung trochu chaos, ale myslím, že S3 mini se jim povedla. Za jeho úspěchem bezpochyby stojí marketing „Velká S3 v malém těle.“ Možná poměr výkon/cena nevychází nejlíp, možná displej mohl být parametrově lepší, ale cílovou skupinu toho telefonu to prostě nezajímá. Přítelkyně ho má a je s ním moc spokojená. A co se displeje týče, tak špičkovej není, na to si ani nehraje, ale řekl bych, že je hodně hezkej a rozlišení je akorát.

        0 0
    • roman 3D  

      mám ho od vánoc, ofiko od O2 a neměnil bych, moje drahá polovička má S2 a taky by neměnila, mě vyhovuje menší 4" displey

      0 0
    • terkad  

      Přítel si ho někdy v lednu koupil a jedna věc, která mu na něm vadí, je absence čidla, díky kterému pak modil může reagovat na změnu osvětlení změnou jasu displeje. Nahradil to nějakým widgetem, ale prý to není zas tak pohodlné, jak by mohla být automatika.

      Já mám motorolu motoluxe, která čidlo má, ale že by mi jeho činnost nějak obzvlášť pomáhala ke spokojenějšímu životu, to říct nemůžu. Zas jsem relativně nenáročný uživatel.

      0 0
      • MlokCZ  

        Čidlo je sporné. Někdy to funguje celkem ok, ale někdy je pro zlost a automatickou regulaci jasu je nutné vypnout. To jsou případy, kdy je to na hranici, třeba trošku více světla z boku. A pak stačí lehce hnout telefonem a změní se jak a pak se mění pořád sem tam a to je pěkný opruz.

        Ale je pravda, že je vždy lepší tu možnost mít, vypnout se dá vždy. Já ji někdy používám a někdy vypínám.

        0 0
        • terkad  

          Jo, to je přesně chvíle, kdy mě čidlo spíš vadí. Sedím v autobusu, ten drcne, pohnu s mobilem a jas se rozhodí.

          0 0
      • roman 3D  

        aut. změna jasu je to poslední co by mě vadilo, mám to napevno nastavený na nějakých 60–70% a neřeším, oproti HTC Desire X co jsem měl před tím je to nebe a dudy, možná do budoucna pouvažuju o S4 mini ale víc než 8–9 tis. Kč za něj nedám

        0 0
    • Georrge  

      když už jsou tu ti znalci, tak se taky trochu poptám :) povedlo se někomu (nejlíp na S2) aktivovat podporu glonass satelitů? Čipset totiž na glonass postavený je, pouze to není zapnuté ve FW, ale třeba existuje nějaký způsob, jak to odemknout. Neví někdo?

      0 0
      • MlokCZ  

        To u většiny variant S2 nejde, byla jen nějaká vyjímka (verze) u které to jde. Zjišťoval jsem si to pro moji S2 a ta podporu nemá a aktivovat to u ní nejde.

        0 0
        • Georrge  

          aha, no škoda… kamarád má telefon na glonass a ten přínos je dost dobrý :)

          0 0
        • MlokCZ  

          Nemůžu teď dohledat ten celkový přehled. Myslím, že jediná varianta, kde to šlo je GT-I9100P (tedy verze s NFC). A ta se snad u nás ani nikdy neprodávala.

          0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce