• Sivca

    Ahoj,

    pár let jezdím na HT MTB a na toto léto bych si chtěl postavit nové kolo a více mě to táhne k silnici, případně na nějakou lesní nehrbolatou cestu/horší silnici, po které auta moc nejezdí, proto hledám kolo, které to zvládne. 191cm, 95 Kg

    Kvůli financím bych si chtěl kolo asi postavit svépomocí a potřeboval bych prosím pomoci s výběrem rámu :)

    Líbí se mi tento rám: https://www.bike-discount.de/…shred-610650 , ale nemůžu k němu najít žádné hlavové složení v rozumné ceně a také žádnou vidlici. Hledám špatně, nebo rozměr „Tapered 1 1/8“ – 1 1/4" semi-integrated ZS44 – full-intgrated IS47 " (1. )je opravdu tak netypický?

    Další možností by byl: https://www.bike-discount.de/…black-708916 , s hlavovým složením: https://www.bike-discount.de/…n-eco-496001 – (2.) je poté možné použít jakoukoli vidlici se sloupkem 1 1/8? :)

    (3.)Předpokládám, že by mi stačily pláště 32mm – vejdou se mi do rámu a do brzd nebo jsou už moc široké?

    (4.) Je ještě něco, na co bych si měl dát pozor? Případně zvolit jiný rám?

    Díky všem za odpověď

    0 0
    • gersa  

      Asi bude hodně velký problém s šířkou pláště a rámem na klasický brzdy. Spíš se podívej po rámu s kotoučovýma brzdama

      0 0
    • tromboonen  

      Jestli chceš nízkej rozpočet a nevadí Ti ráfkové brzdy, sežen CX rám na cantíky a dej tam miniV brzdy. Do toho Cube rámu co odkazuješ se 32 patrně nevejdou ani bez brzd a jestli jo, tak do klasickejch ráfkovejch určitě ne…

      0 0
      • Sivca  

        Díky za tip.

        A jak ty mini V brzdy brzdí?

        Za každou cenu ušetřit úplně nepotebuju naštěstí.

        0 0
        • tromboonen  

          No miniV se slušnejma špalkama brzdí asi tak 2× tolik co normální ráfkový, není problém zablokovat kolo kdykoli, kotouče maj asi malinko lepší dávkovatelnost a hlavně šetří ráfky, ale jestli uvažuješ o ráfkovejch, tak miniV jsou cesta, průchodnost slušná (na obr balóny a spoustu bahna už by byly lepší canti, ale ty brzděj fakt blbě a blbě se štelujou) do cca 40 mm budou miniV v pohodě dokud to celý neobalíš tím nejmazlavějším bahnem. Podívej se na bilý kolo v mým profilu, to byla low cost stavba dvojky z dílů co zbyly. Nějakej starší model hlína CX rámu na canti by nemusel stát moc, nebo bych se nebál bazaru, ale chce to kupovat rovnou s vidlí, snažit se tam napasovat něco generickýho nemusí vždycky dopadnout dobře.

          0 0
    • nitraq  

      Kolik na to reálně máš?

      0 0
      • Sivca  

        rád bych se vešel do 25k, čím méně, tím lépe :)

        0 0
        • nitraq  

          Podívej se na tenhle rám. S velikostí pro tebe přesně nevím, ale pláště tam dáš slušný, sériově se myslím dával Kojak 35.

          https://www.bike-discount.de/…hblue-696972

          Co se týče hlavovýho složení na Cube, tak se už na fóru taky řešilo, pohledej.

          Edit: než jsem v zimě pořídil cx, tak jsem taky zvažoval vlastní stavbu na rámu Accent Furious, skončilo to na nedostupnosti vidlice tehdy v zimě, možná se to zlepšilo. Zkus se podívat i na tuhle možnost.

          0 0
          • Mildee  

            Hlávko ke Cube je téměř vždy v záložce „frequently bought together“ a myslím, že u všech rámů mají uveden horní i spodní průměr hlavy, s tím se hledá snadno.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.