Salcka A (ExtremStrecke) - co s sebou a v čem?

15 nepřečtených
  • fisafisa

    Ahoj, tak už pomalu připravuji hromádku na zabalení :)

    Vím že je to individuální, ale prosím o rady zkušených, kteří již absolvovali (myslím ty co nemají privat servis po trati):

    1. Kolik toho vezete k jídlu a pití? Pokud málo, dá se spoléhat na občerstvovačky (co tam máte vyzkoušeno)?
    2. Víte někdo, co tam přesně dávají za ionťáky?
    3. Na takový pěkně dlouhý výlet camel / batoh / nebo všechno co potřebujete nacpete do dresu?

    ad 2) Je mi při výkonu blbě z umělých sladidel, takže na cyklomaratonech sračky od Nutrendu (který je cpe až na výjimky v tyčkách fakt všude) ignoruju a jedu čistě na mé zásoby (Sponser competition) ve 2l camelu. Na těch plánovaných snad 14 hodin mi ale asi nestačí žádný camel – i když podle poslední předpovědi snad vedro nebude. Kromě toho jsem si poslední dobou trochu odvykl – tréninky jsem dával jen s lahví/lahvemi a trochu mi připadá že s camelem se mi víc potí záda a sekundárně i zadek, který víc trpí…tak nevím.

    0 0
    • jecnak  

      Acko jsem jel asi 4× a tezko se radi, protoze muze byt pokazde uplne jine pocasi a hlavne rano je uplne jinak nez odpoledne. Pokud je ale predpoved dobra, tak jsem jezdil v kratkem a bral si nepromokavou vesticku, kdyby byla bourka a nebo nahle ochlazeni. CO se tyce jidla a piti, tak dve flasky a prubezne jsem je doplnoval a na obcerstvavackach se dopijel colou nebo nealko pivem. K jidlu sve vyzkousene gely a banany a neco malo z obcerstvovacek (banany, chleba s necim, jablko, zluty meloun). S sebou jsem bral dve duse (mam bezduse), multiklic s nytovackou, miniaturni mazani na retez pokud ma byt destivo. Camel bych nebral, pokud nemas jinou moznost, ty dlouhe vyjezdy jsou casto na slunci a uz tak se clovek poti jak blazen. Zadek a rozkrok namaz lekarskou vazelinou.

      0 0
    • Smejči  

      Ahoj, na Salzce jsem byl dvakrát, ale nikdy jsem nejel tu dvoustovku.

      Nicméně jsem jel strecke B s jedním bidonem a měl jsem s sebou jen dva gely pro sichr. Ty občerstvovačky jsou často a mají velký výběr – gely, tyčinky, ionťáky, cola, voda, redbully, housky, chleby, klobásy. sýry…(jak jsi se ptal, tak ionťáky mají myslím PoweBar). Ještě jedna story k dobru: Jednou jsem jel po větším kopci si odpočinout k občerstvovačce. „Jasně, slezu z kola, v klidu se najím, doplňím bidon…“ Najednou se ke mě seběhli, já nevěděl co se děje, jestli mě nechtějí naložit do sanitky, že asi vypadám špatně…oni mi vyprázdnili dres od odpadků, nacpali mi novou stravu, můj milovaný bidon hodili do škarpy a dali mi jejich, popostrčili mě do zad a já ani nestihl vycvaknout nohy z pedálů.

      0 0
      • McBlacky  

        Na Áčku je to trochu jiný, zvlášť ve druhý půlce už jsou občerstvovačky vyluxovaný turistama z kratších distancí a stane se že i nemaj ionták nebo vodu, natož full selekci jídla. Pokud plánuje na 14hodin, tomu se nevyhne

        0 0
    • McBlacky  

      dvě flašky s pitím, 2–3 velký gely a 2 tyčky velký, preventivně magneslife když pobereš.

      Víc toho moc do kapes nenacpeš, já jel dvakrát a ráno ruce a kolena návleky ty pak až se oteplí jdou do kapes. vestu z nejhoršího dovezeš rozepnutou. Ráno je fakt kosa, i když je dobrá předpověď.

      ionták mívali powerbar a dalo se to. Jídlo nic extra, ale nejaký koláčky a rohlíky tam maj.

      základ je první kilo jet vejlet ;)

      0 0
      • fisafisa  

        Jojo, to je můj hlavní cíl – v první půlce se nenechat strhnout davem a těšit se na to jak budu předjíždět ty mátohy v druhé půlce :)

        Ale to se mi v reálu asi nikdy nepodařilo dost dobře splnit… tak uvidíme.¨

        Dík. F.

        0 0
        • jonti  

          Jel bych podle tepáku a rozpočítal si čas, ať nemáš problém s limitem ani po menších mechanických problémech.

          0 0
        • McBlacky  

          když to v první půlce vychladíš tak je šance že se ve druhý budeš trápit jen hodně :)

          Když to napálíš, budeš se trápit pekelně.

          Já teda naposled první kilo sice jel rozumně, ale odešel mi žaludek a druhý jsem dal jen na vodu. V cíli pak rovnou na kapačky ;)

          0 0
    • orm  

      Ahoj, jel jsem 3×. Poprve jsem z toho mel take respekt a vezl jsem hodne veci k jidlu a k piti, ale nebylo to potreba. Obcerstovacky jsou hodne caste a dobre rozlozene, takze si toho moc brat nemusis. I kdyz bylo velke horko, tak me stacila jedna 0.7l lahev a nejake gely jako nouzovka, vse ostatni jsem bral z obcerstvovacek. Vse jsem si vezl v dresu a na kole, batoh jsem nikdy na zavody nepouzil. Z technickeho vybaveni jsem vezl nahradni dusi, montpaky a lepeni pridelane na predstavci. V dresu jsem mel multiklic (s nytovackou), rychlospojku, nahradni patku a malou hustilku. K jidlu 0.7l lahev a par gelu. Rano je zima, takze si asi vezmes vestu. Pokud nemas doprovod, kde ji muzes odlozit, tak ji take budes muset vozit sebou. Obcerstovacky jsou stejne jako ceske, tj. banany, susene ovoce, sladke veci a tak. Nekde maji i pivo. Iontak maji myslim powerbar. Moje doporuceni je batoh (camel) sebou netahat, je to zbytecne.

      0 0
    • tom xtr  

      Sebou jsem vozil:

      • 3–4 tyčky,
      • ze dva nějaký gely pro případ krize,
      • nějaký ty malý balený cukříky,
      • případně v startovacím balíku bývaly takový malý gumový powerbary s kofeinem na oblbnutí hlavy, nebyly špatný.
      • 1 bidon 3/4 l, dva nedám do rámu a stačilo to.
      • camel na záda já tedy na tak dlouhou štreku nikdy !!! To radši častěji zastavím na vodu.
      • určitě vždycky lehkou pláštěnku nepromok,
      • letní návleky na ruce a případně další oblečení (tj. návleky na nohy, vesta) podle počasí,
      • všechno bylo v dresu.

      Oblečení se dá na AP odložit, ale nikdy jsem to nepoužil.

      Na občerstvovačky se spoléhat dá v základních potřebách (jídlo + voda + iso). Když chceš ionťák, musíš jim říct o ISO, když jsem chtěl ionty, tak nevěděli co to je :) Ionťáky dávali nějaký powerbary a byli docela dobrý.

      Určitě nemá smysl sebou vláčet bágl žrádla na celý den.

      0 0
      • tom xtr  

        Ještě jsem zapomněl na montpáky, flastry na bezduše + tmel na opravu bezdušáků a malou pumpičku. To jsem měl přidělaný na rámu.

        0 0
    • fisafisa  

      Zatím dík všem za info.

      ISO Powerbar je skvělá zpráva – dle oficiálních informací do žádného ionťáku sladidla necpou, takže to s klidem budu doplňovat do jedné litrové lahve.

      Tyčky, gely a magnésky vezmu do kapes co poberu a doufám, že to dám jen s rukávkama, na které se mi pak uvolní místo v kapse (to ještě rozhodnu ráno podle počasí a předpovědi, ve hře je i vesta).

      0 0
      • jonti  

        Sjezdy jsou dlouhé a je to vysoko – pokud nebude ideální počasí, tak bych ji určitě vzal.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.