Rychloupínák při dotahování ohýbá přehazovačku

14 nepřečtených
  • p0spec

    Ahoj, dnes jsem asi po půl roce sundal zadní kolo na svém Bianchi Kuma s klasickými QR. Po vrácení kola zpět jsem si všiml, že při dotahování rychloupínáků se hýbe i přehazovačka (SRAM GX 12sp) směrem k výpletu. Vypadá to přesně takhle: https://www.youtube.com/watch?…

    Kolo jsem sundával naposledy před cca 450 km, jezdil jsem s ním spíš silniční trasy, takže žádný pád. Je to v pohodě nebo kde případně hledat chybu? Možná se to dělo i dřív, dokuď jsem nezačal hledat zdroj praskání, neměl jsem důvod to víc prohlížet, řadilo to perfektně.

    Díky za tipy a nápady!

    0 0
    • ronda  

      To vypadá, že jen upínák přitáhne vidlici i s přehazkou k nábě. Když upínák povolíš, kvedlá se nějak přehazka ? Vlaje na patce (má patka šroubky na uchycení, nejsou povolené ?)? Jestli ne a řadí to dobře, tak problém nebude, bude to prostě vlastnost rámu.

      0 0
    • Jáchym 1  

      Podle mě máš špatnou šířku té náby.Pak se Ti takhe pohne při utažení RÚ.

      Pokud máš srovnanou patku,tak to prakticky nemude mít vliv na řazení.Jen to bude páčit osu náby.

      0 0
      • p0spec  

        To je možné, kolo jsem kupoval bazarové. Takže neřešit a jezdit? :-)

        0 0
        • Jáchym 1  

          Nába,pokud dobře vidím,je konusová.Doporučil bych doplnit podložkama na rozteč rámu.Asi ale doma nebudeš mít odpovídajíci podložky.Pak bude potřeba znovu nastavit řazení nebo kotouč.Podle toho kam budou podložky doplněny.

          0 0
          • p0spec  

            Video není moje, nemám možnost to aktuálně nějak kvalitně zaznamenat. Projev je ale totožný. Nába bude určitě kónusová, nevím přesně co tam je, mám to jen jako doplněk k silničce, ale krom sady je to poměrně základně osazené kolo.

            0 0
        • TommyP3  

          to dělá hodně rámů s rychloupínákem, skoro bych řekl každý druhý a hlavně u jednoho druhu patky, kdy ji v pozici drží drží šroub jako na klikách a je před a nad osou náboje, tuším Kinesis ji hodně používá, stačí pak trochu zatečené barvy a vychýlí se to když povolíš rychloupínák, pomůže srovnat ji a srovnat patky rámu, zkontrolovat jestli mezi patkou rámu a hazky není barva a sedí jak má, ale jinak to krom pocitu na nic nemá vliv, táhlo to srovná a stáhne k sobě

          0 0
    • popokatepetl  

      patka je přišroubovaná šoubkem nad RU. Pokud je už nějak ohnutá nebo nesedí přesně plochy tak po utažení patky šroubkem nahoře se mírně odchýlí od rámu ve spodní části. Po utažení RU se mezera stáhne a tím dojde k „ohnutí“ patky. Je důležité mít rovně patku při utaženém RU.

      0 0
    • yetti  

      Přesně tohle mi dělala patka na Wilieru Solitario. Bylo to způsobeno nerovnou dosedací plochou mezi patkou a rámem, na které se ta patka kolíbala. Když utáhneš upínák a pak patku srovnáš, tak to bude fungovat naprosto bezchybně. Jezdil jsem na tom bez problémů 8let.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.