RS SID - dosažení tlaku dle tabulky

14 nepřečtených
  • radek80

    Prosím majitele a uživatele SIDa, aby mi poradili, jak nafoukat přesný tlak. Třeba já chci 130 positiv/130 negativ, ale zejména u té nagativní se při vyšroubování pumpičky nějaký vzduch (třeba i 20) ztratí a výsledek není úplně jak by měl být. Jak to řešíte vy?

    0 0
    • MlokCZ  

      Řešilo se to tu už snad tisíckrát. Pokud není divná koncovka na pumpičce, tak se při odšroubování neztratí vůbec nic. Tedy když nafoukáš 130, tak tam je 130.

      Ovšem při následném dalším našroubování uteče vzduch dle velikosti hadičky a tedy ukáže menší tlak. Negativka je menší, takže tam je to výraznější.

      0 0
      • Ricci  

        Genau genau

        0 0
        • radek80  

          quatsch, quatsch, prd se tady řešilo, mi to najdi. Samý tlaky, shrnutý okroužky a podobně. Maguru nafoukám v pohodě, ale negativku u SIDa s problémem. Takže resumé je asi koupit novou pumpu. Nebo je resumé, že se to řešilo. zdar.

          0 0
      • cragsman  

        Divná koncovka?)…

        0 0
      • radek80  

        tisickrát jo? to snad ne. Hele, poraď mi prosímtě nějakou pořádnou pumpu, co vydrží a nebude to utíkat. Dík.

        0 0
        • Ricci  

          Napr. origos

          http://www.kupkolo.cz/…ox_1567.html

          0 0
          • Trog  

            Hele rici ja mam tu pumpičku a utika mi 30 pi po odšroubovaní taky.A bylo mi řečeno že je to dlouhou stopkou ve ventilku u negaticni komory,že je dlouhy a že ho mam o 1 mm zkratit.takže pumpičkou to neni to si kur

            0 0
        • MlokCZ  

          Jen já si vybavuju, že jsem to sem psal nejméně 10×.

          To netuším, měl jsem už více pumpiček a neutíkalo mi to nikdy u žádné vidlice (a vidlic zkoušeno aspoň 10 různých a pumpičky nejméně 4 co si vybavuju).

          A máš ověřené, že opravdu něco uteče? To je první co je třeba otestovat.

          Test je jendoduchý, a už tu v histori taky několikrát padnul. Našroubuj, nafoukej a pak postupně po malých kouskách odšroubovávej až do situace, kdy začne utíkat vzduch. V tu chvíli zastav odšroubování a chvíli to nech.

          Když bude vidlice po tomto pokusu zcela prázdná, tak je opravdu špatná koncovka. Pokud ne, tak neuteklo vůbec nic, vše to byl jen vzduch z natlakované hadičky.

          Když to funguje správně, tak při odšroubování nejprve dojde k uzavření ventilu a až následně přestane ten spoj těsnit, proto z vidlice nic utéct nemůže.

          A případně když je blbá koncovka, tak si lze pohrát s přidáním těsnění do koncovky, to pomůže v tom, že při odšroubování dojde k dřívějšímu uzavření ventilku a tedy řeší problém příliš dlouhého trnu v koncovce pumpičky.

          0 0
          • radek80  

            díky, že jsi to napsal po 11. To jsem potřeboval vědět. Díky ještě jednou. Zdar. Teďka jsem našel vlákno „taky vám blbne pumpa na vidlice“, tak sorry no.

            0 0
          • radek80  

            díky, že jsi to napsal po 11. To jsem potřeboval vědět. Díky ještě jednou. Zdar. Teďka jsem našel vlákno „taky vám blbne pumpa na vidlice“, tak sorry no.

            0 0
        • Evilcleaner  

          omg řešilo, fakt že neumíš hledat v historii tě neomlouvá.

          0 0
          • radek80  

            tak jste mi poradili spatne pratele,

            takze po konzultaci s autorizovanym servisem rockshox je to takhle. U vidlice rs sid wc dochazi k uniku cca. 30 psi pri odsroubovani pumpicky. To je mozne eliminovat nafoukanim vice vzduchu, tj. Tlak + zjisteny unik. Dalsi moznosti je pouziti pumpicky s dvojitou hlavou. Dale je doporuceno menit cca. 1× za sezonu ventilky a jejich promazani.

            0 0
            • kyl  

              Taky sem měl problém s únikem vzduchu při odšroubování pumpičky,vyšrou­boval sem ventilek,pilníkem trošku snížil hlavičku jehly a neutíká nic.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.