Rozumná omotávka a ochrana rámu

7 nepřečtených
  • MARIN_PalisadesTrail

    Mám horské kolo, do kterého jsem investoval a silniční, do kterého investovat nebudu. Tolik pro úvod.

    Na silniční kolo potřebuji omotávku beranů. Mám špatné zkušenosti s všelijakými páskami, posouvají se, vytéká z nich lepidlo, nedrží … Existuje něco na způsob smršťovací bužírky, co by bylo použitelné pro řidítka? Případně, nepoužívá někdo smršťovací bužírku přímo?

    Druhý dotaz se týká horského kola. I když mě prodejce ujišťoval, je je to málo pravděpodobné, zjistil jsem, že mám od kamínků pěkně otřískaný spodek rámu. Je nějaký způsob ochrany? Nějaká průhledná, silnější páska s minimem lepidla? Něco, co půjde po každé jízdě snadno sundat? Běžné pásky jsou naprosto nevhodné.

    Díky.

    0 0
    • Bezpřezdívky  

      v těch omotávkách se nyvyznám, ale existuje tzv. samosvorná elektrikářská páska – je bez nejakého lepidla, jakmile se natáhne o cca 50% tak jakoby „zateče“ sama do sebe, tzn spojí se, mám tím omotanou trubku pod řetězem, ale nevím jak by to bylo příjemné na ruce…ad bike, pak snad jedině takovej ten blaťák co se páskuje na rám

      0 0
    • lutte1  

      Na silničku se dělají omotávky které mají ze spodu silikon.Hůř se s nimi dělá.Ale dobře drží, lepidlo z toho neteče a když se Ti to nepovede tak to můžeš sundat a zkusit znovu.:)

      Na spodní rámovku existuje samolepící transparentní fólie.Určitě tu někdo dá odkaz kde se to dá koupit.:)

      0 0
    • Quik  

      I když Ti nepomůžu, tak bych Ti htěl říct jedno – aspon je videt, ze natom kole jezdíš , když máš semtam jebl*j lak … :) Ale pokud Ti to vadí tak bych ze spod rámu dal průhlednou 3M folii , na zdni stavbu pod retez neopren a pod bowdeny taky pruhlednou 3M folii

      0 0
    • jonti  

      dal bych tam klasickou omotavku, ale at ji tam nalepi nekdo, kdo vi jak na to.

      0 0
    • MARIN_PalisadesTrail  

      Odkaz na

      http://www.mojekolo.cz/

      je téměř to, co hledám, jen bych uvítal místo supersilného lepidla lepidlo superslabé. Páska se totiž musí občas vyměnit, pokud ji nechci sundat i s lakem.

      Shodou náhod jsem zrovna v mojekolo.cz kolo koupil a zároveň dostal i ujištění, že lak je natolik kvalitní, že mu nic nehrozí.

      Díky všem za rady a nakupujte u odborníků. :-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.