rozměry objímky brzdové/řadící páky

11 nepřečtených
  • mtb.matysek
    1. Mám možnost nakoupit super levně titanové šrouby (10–15CZK/1ks!), ale

    protože jsou pouze na objednávku, potřebuji vědět rozměr šroubů na objímce brzdové páky Avid Elixir 5 a řazení Shimano LX resp. XT 2013. Neznáte někdo ten správný rozměr? Nemůžu to nikde na netu najít a šupleru bohužel nemám k dispozici :-/

    Druhá otázka je potom zda mohu oddělat oranžově označený podložky (viz foto – je to pár – jedna konkávní, druhá konvexní, který do sebe zapadají) na třmenech kotoučovek. Šrouby, který mají v obchodě jsou o něco kratší a seděly by jen po oddělání těch podložek (jak na přední, tak na zadní brzdě). Je možný, že se budou šrouby bez nich povolovat? Nebo hůř seřizovat brzda? Nebo proč tam vůbec jsou :-) ?

    Díky moc za pomoc!

    0 0
    • Vilém  

      Podlozky oddelat muzes, ale pripravis se o lepsi moznost nastaveni. Pokud je vsak navarka na ramu (vidlici) OK, tak to nevadi.

      0 0
    • Kubiczech  

      Rozměry šroubů vyčteš u Shimana i Avidu z jejich „TechDocs“. Odkaz na Shimano je tady, pohledej. Avid se mi nechce hledat, ale na stránkách to určitě mají.

      0 0
      • Kubiczech  

        Rozměr pro Shimano objímku mám náhodou napsaný, tam je to M6, já bral alu šroub M6×15. Pokud je objímka u Elixírů stejná jako u Juicy, tak tam je to M5.

        0 0
    • krykra81  

      Ještě předloni a loni Avid (SRAM) počítal s montováním kotoučů rozměrů 185mm nově už vyrábí kotouče 180mm, tak už se tam podložky nedávají. Když u kotouče vel. 185mm podložky vyndáš, tak ti kotouč může dřít o třmen a destičky nejsou ve správné poloze vůči kotouči. A s podložkama (kolébky) se brzdy lépe seřizují.

      0 0
      • krykra81  

        Samozřejmě horní podložky tam nemusí být, špatně jsem se podíval na obrázek.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.