rozměr ráfku + rozměr pláště

7 nepřečtených
  • PetrSMS

    Ahoj,

    řeším výměnu zadního ráfku Specialized Stout XC SL 29", který se mi povedlo prasknout. Mám na něm plášť Specialized Fast track 29×2,1. Stávající ráfek měl profil 22,5×27 mm (vnitřní / vnější). Koukal jsem na DT Swiss XM 401 29", který těmto rozměrům odpovídá. Jenže nikde nejsou. Tedy mě napadlo vzít dražší, ale tím možná odolnější XM 421 29". Ten však má profil již bytelnější, tedy 25×30mm.

    Mám očekávat nějaké záludnosti, proč by nemusel na kolo „pasovat“? (s novými dráty počítám)

    Půjde na něj stávající plášť 29×2,1?

    Změna jízdních vlastností?

    Předem díky za názory… Pěkný den… Petr

    0 0
    • TJK  

      proc ne XR331

      0 0
    • georgej  

      Ahoj,mám kolo Triban 500, ráfek 622×17C,aktuálně pláště originální ResistProtect 700/28. Chci tam dát širší pláště-používám kolo jako zimák,gravel. Chtěl jsem dát Tufo Speedero 700/35 (622/35), ten tam ale nejde dostat- tak podle jakého značení hledat a pod. Vždy jsem myslel,že tam tenhle rozměr na 622×17C jít musí. Nebo jestli se to blbě sešlo-ráfek x plášť a proto to nejde. Dík

      0 0
      • novas752  

        Neni důvod aby to tam nešlo nasadit. Některý pláště jsou hodně těsné, je potřeba vědět jak na to.

        0 0
    • georgej  

      Dík,takže jediný problém asi v té kombinaci,zkoušel jsem to začít proti ventilku,plášť posouvat ,natahovat ,mýdlová voda a nedostal jsem ho tam :-(. Ale dík,zkusím jiný.

      0 0
      • novas752  

        Vezmi 3 montpáky, stáhni nasazenou plášť do středu ráfku a dolů co to jde, jednou montpákou zajisti jeden okraj nenasazené patky a sevři to mezi stehna (aby motpáka nevypadla a měl si volné ruce), zbývajícíma dvěma montpákama kousek po kousku opatrně pracuj na druhém kraji nenasazené části, zejména opatrně pokud tam máš duši. Pokud nepůjde ani to, stát se to může – buď je plášť vadný a patka je prostě krátká (můžeš zkusit to celé sundat a začít tou stranou která ti nejde nasadit pro ověření) a nebo je to prostě tak těssná kombinace ráfek/plášť že to tam nedostaneš i když by papírově mělo – v takovym případě můžeš zkusit jak se na to budou tvářit v servisu, buď to tam dostanou nebo taky ne..

        0 0
    • georgej  

      Ok, díky,podobně jsem to zkoušel a ten konec to bych tam musel rvát snad půlmetrovou montpákou:-). Asi se to opravdu blbě sešlo. Hlavně mi šlo o to-jestli myslím správně,že ta kombinace by jít nasadit měla. Tak zkusím jiný plášt ,ale rozměr zkusím zachovat. Dík

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.