Rozložené zápěstí ..... bandáž .... pomoc :-)

17 nepřečtených
  • kassar007

    Zdravím lidi, mam takový dotaz měl jsem nedávno úraz na kole. Po mé jezdecké chybě (jak to tak většinou bývá) jsme si rozložil zápěstí. Teď po 2,5 měsících jsem sundal ortézu (naštěstí se nepotvrdilo podezření na nalomenou člunkovou kost, teprve až CT udělalo za vším jasnou tečku) a teď chodím na rehabilitace. Můj dotaz zní následovně: měl někdo podobny úraz a pokud ano používá na to nějakou sportovní bandáž. Asi si něco budu kupovat a nevím přesně co tak pokud mate někdo typ nebo zkušenost napište.

    Díkes

    0 0
    • Kubiczech  

      Ja pouzival po zraneni zapesti takovy pruh neoprenoveho materialu s dirou na palec, nasleduje omotani a utazeni kolem zapesti. Zpevni to celkem hezky.

      Urcite ale bude neco lepsiho.

      0 0
    • fichtl  

      Nemám přímo zkušenost se zápěstím ale s kotníkem, rozsekal jsem si patu + kotník a po roce plácání po nemocnicích jsem vlezl na kolo a zjistil že bez bandáže to nejde, takže vozim jednu neoprenovou na suchý zip která drží skvěle a pak ještě stahovací neoprenovou punčochu (nebo jak to nazvat) která není tak pevná, ale pomáhá taky. Takže si myslim že se zápěstim to bude podobný.

      0 0
      • Bafoon  

        hele to mě zájímá…co jsi si přesně zlomil? já si zlomil krček talu a ted je to taky naprd po roce po nemocnicích a hybnost na píp a bolí to pořád, cpu co sebe bylinky apod jak to řešíš ty?

        0 0
        • fichtl  

          Řeknu ti to takhle, pata byla prý na 10 –15 kousků, vražená do kotníku a obalená nespecifikovatelnou dření která se tam nějak srazila, dostal jsem výztuhu z boku nohy prohnanou asi 10ti šroubama, sádru na půl roku a invalidní důchod :-)).¡Šrouby vyndali a chvíli jsem chodil normálně, ale teď zase dřepim doma se sádrou, protože mám těžkou poúrazovou artrózu, tak mi dělali trojí artrodézu + remodelink paty, trčej mi z toho dráty a na kolo tu jen koukám.

          0 0
          • kassar007  

            Hmmm lituju to moje je oproti tomu velka sranda ...........

            0 0
          • Bafoon  

            A ku.va! ty jsi měl na noze takovou tu hrůzu s x drátama z 6mm kulatiny?! masakr…jinými slovy jsi rád že nohu maš že? hmmmm mě ten krček sešroubovali z drátovali, pak když jsem začal chodit se do kosti kolem šroubu dal zánět a žádnej doktor to měsíc a něco nepoznal, na nohu jsem začal chodit asi po šesti měsících, ale furt se to nehýbe jen to v kotníku moc hezky křupe, kostní vyrůstky nekroza atakový ty šity okolo jestli do sebe nic necpeš tak ti můžu doporučit výrobky z tianshi (www.tiens.cz) určitě se rychlejc vyhojíš, pomůže to z části i proti artroze, mě to zachránilo zničený kolena z volejbalu

            ku.va chlape hlavně cvič at nejsi z jedné strany kulturista a z druhé mumie

            DRŽIM PALEC, BOJUJ

            0 0
    • Bafoon  

      co znamená rozložil zápěstí? trochu mi to přibliž please, sestra si roztříštila zápěstní kloub a jezdí v pohodě a bez bandáže, dej tomu čas

      0 0
      • kassar007  

        mno tak ono to cely bylo velmi zajimavy asi potrech rengenech v nejmenovane nemocnici a nejmenovaneho doktora jsem vlastne po mesici nevedel co mi poradne je ........ bylo podezreni na stiplou clunkovou kost. Pak uz jsem to nevydrzel a za pomoci kamarada jsem se dostal ke spickovejm doktorum do motola. Tak mi rekli ze to je teda nejspis nastiply, ale nebyli si jisty. Nasledovalo CT a to podezreni nepotvrdilo. A diagnoza je Zhmozdene zapesti a neco se vazama. Nastesti clunkovka vydrzela jinak jsem mel slibenou operaci :-) . Mam docela problemy s hybnosti, ale zatim se to zlepsuje. Hybnost je omezena hlavne v rozmezi pohybu nahoru a dolu – provazi docela silny bolest, ale lepsi se to.

        Doufam ze to je aspon trochu priblizeny

        0 0
        • kassar007  

          Jeste bych timto chtel podekovat spickovemu pristupu doktoru v Motoly --------- dekuji

          (sice asi nenavstevuji forum, ale podekovani neni nikdy dost)

          0 0
        • Bafoon  

          hele já ti osonduju co s tím sestra měla ono do toho tenkrát slušně viděla třeba něco poradí, během týdne ti to sem připíšu asi to nebude nic moc ale třeba přeci :-)

          každopádně s hybností si nelámej hlavu )) netlač na pilu to se poddá, 2,5měsíce v gipsu ti bude chvilku trvat, říká se že doba v sádře x2 při rehabilitaci, nakup si míčky, cvičební gumu a makej na to sám, neměl by jsi to řešit ortézou když by nebyla nezbytně nutná, to radši chvilku vydrž bez kola

          0 0
          • kassar007  

            mam vyhodu ze pritelkyne kamaradka dela v nejaky vybornym centu na rehabilitace tak je o me postarano ....... kdybys videl muj stul 3× micky (ruzne tuhosti), guma na natahovani, ........ pak nejaky cviky :-)

            Jinak dik urco sem pak mrknu

            0 0
    • fichtl  

      Motolští felčaři mě léčej taky, ale radši je teda nevidim :-)))

      0 0
    • Honzas  

      bolavý (nejen) zápěstí jsem si tejpoval (fixoval pružnou lepící páskou, k dostání ve zdravotnickejch potřebách). pomůže to k tomu, že se nedostaneš do extrémních poloh a tak to při sportu tak nebolí a je menší pravděpodobnost, že si to utrhneš. nicméně budeš to zápěstí furt zatěžovat a tak to moc neléčíš. ideální je pauza a doléčit a pak rehabilitovat a pak ještě fixovat „pro jistotu“.

      0 0
      • kassar007  

        no jasne ja to spis pisu toto vlakno abych zjistil co je za dobry ortezy ....... nevyznam se v tom a zatim nikdo nebyl schopen poradit nejakou dobrou sportovni fixaci

        0 0
    • KOMOÒ  

      Powerball mi dost pomoh-měl sem zlomenou né člunkovou,ale jednu z těch sousedních kostiček(je jich snad 5)-3 neděle sádra nad loket,pak 3 neděle pod loket,ručička slaboučká po sundání a bolí trochu při změnách tlaku-počasí(většinou i s hlavou-trpim na to),jo prvá ruka-dělám na počítači takže dobrou podložku pod myš a položená klávesnice-no a powerball dost pomáhá když to bolí-rozhejbou si i ty ztuhlý svaly kolem a celý zápěstí je pak lepčí,kdybys do toho šel tak bacha ze začátku když tě to chytne aby sis neudělal zánět šlach ;-) Jako posilování je asi výtečnej,ale já na to nemám důslednosť ;-)(du si zatočit :-) )

      0 0
      • kassar007  

        hehehe no to to jsem zkousel pred tim nez jsem se zrakvil :-) . povedlo se mi na nem udelat neco kolem 10 000 otacek :-) . Asi si ho koupim na pozdejsi rekonvalescenci. Duslednej to ja zase celkem jsem ...... hlavne kdyz se to tyka kola :-)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.