• ruinin

    Kdyby to někoho zajímalo, milej rozhovor, nikde jsem tady na foru odkaz na to nenašel, takže snad to nevadí…

    http://procycle.cz/…rske-noviny/

    0 0
    • team_daddy  

      Pěknej rozhovor

      0 0
    • ememem1  

      myslim ze hlavne ta pasaz o armstrongovi je viac ako vystizna

      0 0
      • Breakpain  

        souhlas

        0 0
      • raw 4  

        Přesně

        0 0
      • MichalPr  

        Rozhovor super, až na pasáž o Armstrongovi.

        Budu teď pro spoustu lidí hodně kontrovezní, ale s tím prostě nesouhlasím. Možnosti měli všichni stejné, to je teda pěkná kravina. Takže protože měli všichni možnost dopovat a zachovali se správně-sportovně, tak měl vyhrát ten kdo svoje dopování nejlíp zatajil? :D Co to je za blbost? Cituji: „Tím se ta éra měla tehdy uzavřít a mělo být jasně řečeno: jakmile tě načapáme teď, finito, jdi domů, basta“. Takže jsme měli říct nacistům po roce 45, OK, tak jste teda zavraždili miliony lidí, ale teda „ty-ty, od teď už to teda nesmíte dělat, to není správné ó vy zlí nacísté“. Věděl to, že podváděl, že dělal něco špatného? Snažil se to maskovat dobročinností? provalilo se to na něj? Tak o čem tu je řeč? Jinak že tím vydělával lidem veliký prachy, to je jasný, ale za jakou cenu? Podvodu? Jinak s tímto výrokem souhlasím, cituji: „Ale doping je dnes všude, dokonce i v kulečníku. Takový je život“. Tzn. že když je doping i v kulečníku, tak je to vlastně všechno v pořádku? To snad pan Colnago nemyslí vážně? :) Starý pán by se měl věnovat vývoji kol, což mu očividně jde, ale teda nemíchat se do sportu.

        Završím svůj příspěvek úvahou. Nemělo by cenu udělat ve všech profesionálních sportech dvě kategorie? Kategorie pro poctivé sportovce, kteří chtějí úspěchu dosáhnout vlastními silami, vůlí, tréninkem a tvrdou prací a pak kategorii druhou, ve které by bylo na vlastní nebezpečí povoleno cokoli? Pokud někdo tak moc touží po úspěchu vlivem aditiv a podobných látek, tak ať má vlastní kategorii.

        V klidu se do mě pusťte.

        0 0
        • parischr  

          Já bych to nechal jak to je…jen bych doping uznal oficiálně…a souběžně s každým závodem bych uděl soutěž lékařů-chemiků :)

          0 0
          • MichalPr  

            :D Jo jo, a třeba za 5–10 let ještě podkategorie robotů a kyborgů, až se boudou vylepšovat lidská těla , tak soutěž fyziků a mechaniků :D Prej stáj Armstrong mechanics and chemics industries vyhrála Tour de France :D

            0 0
        • Singlespeed  

          Ta první kategorie by se stejně musela zrušit pro nezájem profi sportovců, diváků a tím i sponzorů.

          0 0
        • team_daddy  

          Některé věty starého pána nezní úplně košer. Ale já bych mu je odpustil. Myslím totiž, že ho sere to pokrytectví. Nikdo přece neuvěří tomu, že v tom jelo jen US Postal a nikdo nic nevěděl. Ale no tak. To přece muselo být veřejný tajemství. Takže si myslím, že Colnago mířil tímto směrem. Ano, jen myslím. Nevím.

          0 0
        • milan.v  

          Je otázka, jak to vlastně ten pan Colnago řekl, jestli to bylo přesně takto.

          0 0
        • raw 4  

          Podívej se na první dvacítku na tdf, giru a vulte a odskrtnit si kdo měl pletky z dopingem…moc závodníků ti potom nezbyde…

          0 0
          • MichalPr  

            Je to pravda, ale to opravdu chceme? Já nevím, co je špatně, ale prostě mě tohle vadí. Oslavovat podvodníky. A tak nějak jsem doufal, že právě stará parta bude vědět, co mám na mysli (e. Colnago), ale očividně buď sám v těch pár závodech dopoval, nebo jakožto sponzor o tom sám věděl, což mi jeho „skvělou“ značku bohužel znechucuje. Samozřejmě tohle je hrozně individuální a nechci tady s nikým bojovat, jen jsem si vždycky naivně myslel, že pravidla platí stejně pro všechny a ne, že pro někoho platí víc a pro ty s více penězma a kontakty platí míň. je to trošku smutné téma, které asi ani nepatří do tohodle vlákna. Přeji všem hezkou neděli, máme nad čím přemýšlet.

            0 0
            • raw 4  

              Taky neříkám, že se mi to líbí…Jen mi vadí pokrytecký přístup třeba Francouzů..

              0 0
            • team_daddy  

              Podle mě si za to cyklistika může sama o sobě. Je reálný chtít po lidech, aby jeli tři týdny denodenně šrot? Mám takový tušení, že ti lidi to prostě chtějí přežít a ještě navíc jsou pod tlakem očekávaných výsledků. Že pak uhnou sice není moralisticky omluvitelné, ale je to „pochopitelné“. Ber s nadsázkou. Bylo by třeba zajímavý, kdyby někdy někdo upřímně promluvil, bez postranních úmyslů, prostě na férovku. Když třeba po roce končil Cink, tak mě napadlo. Co když to je jedna z věcí, se kterou se setkal a nechtěl do toho jít? Ale asi ani on to nikdy neřekne.

              0 0
    • Coural  

      Moc hezký článek. Pravdu má i s Lancem. Frantíci dodnes oslavují Jalabera a Virenqueovi taky nesebrali dresy nejlepšího vrchaře, i když se u obou doping prokázal.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse