• Paulo de one

    Zdravím,

    vybírám nové kolo (CX/gravel). Prošel jsem si nabídku mnoha značek a modelů – některé jsem vyřadil kvůli výbavě, jiné pro jejich barvu nebo omezenou dostupnost. Budu ho používat na dojíždění do práce (15km asfaltová silnice, 5km polní cesta, 5km lesem po panelovce, horším asfaltu a mírně kamenité cestě). O víkendech bych ho vytáhl na výlety do 200km (95% silnice, zbytek polňačky). Neplánuji se vydávat na trailové sjezdy…

    Důvod, proč zakládám nové téma – nejsem fanatik Cubu, ale zaujaly mě tyto dva modely:

    Nuroad

    Cross

    Váhám, co je pohodlnější a má lepší vedení stopy při delší souvislé jízdě? Co volit za převody, pokud rád jezdím do kopců a zároveň chci rychle dolů či po rovince? Zda-li budou stačit pláště pouze 33mm, pokud někde narazím na těžší terén? Na co bude pro oko lepší pohled (vím, nejsou to designové skvosty, ale i tak)…?

    A pokud bych neřešil cenu (což samozřejmě řeším, ale čistě hypoteticky, kdybych nemusel a nebylo nic jiného na výběr než tyto dva modely) nebo v případě, že mě nelimituje váha kola (kromě mých 62kg bude stejně na kole ještě výbava a 5kg řetěz proti těm, kteří si míní kolo půjčit a už ho nevrátit)… No zkrátka, které byste si vybrali vy? Prosím pouze seriózní odpovědi.

    Díky,

    Pavel

    Anketa: Co bude vhodnější varianta?

    11x
    79%
    3x
    21%
    0 0
    • platypus  

      S Tvou váhou jsou převody do kopce v pohodě u obou kol, na rovině a z kopce stačí taky, pokud nejsou závodní ambice. Za mě: pokud nemáš ověřenou geometrii radši si na kolo sednout a zjistit na kterém se mi lépe sedí. Komponenty bych řešil až pak.

      0 0
    • Lance  

      Nuroad je gravel. To druhe cx

      Nuroad mi prisel daleko natazenejsi posed

      U nuroadu sem musel mit vel 58 u crosse 56

      Mam toho crosse

      0 0
    • Markony  

      Mam Crosse a šel sem do něho protože rám má z 70005 ale kliky jsem hned mění za FSA 46×30 origo 105 50×34 mi nevyhovovaly. Jo a bacha pokud si některé koupíš doručuji zkontrolovat kónusy ja je měl utažené na fest a suché jak troud .

      0 0
      • Paulo de one  

        JJ, to jsem slyšel o Cube obecně, že bude potřeba si ošetřit středy. Díky.

        0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce