Rozebrání pružinového tlumiče

16 nepřečtených
  • Baba-Ji

    Rozmontovávali jste někdo tlumič X-Fusion Vector(fixní nastavení tlaku v expanzce)?

    Chtěl bych si v něm vyměnit olej a celkově ho pročistit, takže by mně zajímalo, jak jste se dostali dovnitř.

    Tipuju, že bych měl odšroubovat z těla tlumiče kovovou část s okem a expanzní nádobkou a ukončení těla tlumiče, jak jím prochází pístnice. Konec s okem a nádobkou jde povolit lehce, ale konec s pocházející pístnicí je dost zatuhlý, můžu teda komplet odšroubovat tu část s expanzkou?

    0 0
    • Vilém  

      A naplnit to pak chces jak? Budes dodelavat ventilek na expanzku?

      0 0
      • Baba-Ji  

        ?

        0 0
        • Smazaný účet  

          Nezkousel jsme to, ale tlumici olej je vedeny kanalkem prave do te expanzky. Pokud ji nerozdelas, tak vsechen nevymenis, ale co horsi, ani se ti nemusi podarit tlumak odvzdusnit.

          Pokud rozdelas i expanzku-vypustis ji, tak je na miste Vilemova otazka jak ji zpetne natlakujes. Natlakovani je nutne aby olej nepenil.

          0 0
          • Baba-Ji  

            No ja tak nejak doufal a trochu mel za to, ze se jen vymeni/doplni olej a do expanzky sahat vubec nebudu.

            Nebo to reknu jinak, potrebuju spis doplnit olej, jestli dojde k obmene komplet veskereho oleje, nebo jen casti objemu, o to me zas az tak moc nejde.

            Nekde jsem na na netu videl fotku nekoho z CR, jak ma tenhle tlumic rozmontovany, ale nejak uz to zpetne nemuzu dohledat.

            0 0
            • Smazaný účet  

              No hele, zkusit to muzes a poslat do servisu to muzes zkusit taky dycky. ALe ja bych se bal, jeslti neni expanzka tlakovana az po sestaveni tlumice, tedy ze je to porad pod urcitym tlakem a jakmile povolis tlumeni, vyleti olej ven.

              Btw, netusis jestli se do Monstru AM vleze tlumak x-fusion H3?

              0 0
            • Vilém  

              Ono jednak musis tlumic zcela naplnit olejem, tak aby tam nezustal zadny vzduch a pak bys mel natlakovat expanzku, aby byl na olej staly tlak. Expanzka pak kompenzuje jednak zasunuti pistnice a jednak rozpinani oleje vlivem teploty.

              Jednou jsem to delal pro znameho na tlumici Vanilla R, tak bez nasledneho natlakovani a neni to pak uplne ono.

              Nekde tu je vlakno, v kterem je popisovane zpetne naplneni expanzky, pomoci adapteru na stary RS vidlice a taky nejake vlakno, kde tam nekdo dodelaval ventilek a nasledne dofukoval pumpou na tlumice.

              0 0
        • Vilém  

          No ptam jsem se jak budes pak znovu plnit ten tlumic olejem a nasledne tlakovat expanzku.

          0 0
    • navlcinci  

      dřív než začneš do tlumáku vrtat , tak si uvědom , že v expanzce je natlakováno cca. 300 psi. dusíku. takže v prvé řadě vypustit dusík jinak ti to může pochroumat vizáž :) po doplnění novým olejem, ale musíš opět expanzku naplnit dusíkem.což už není práce , kterou lze udělat bez zkušeností,ma­nuálu,vercajgu a flaškou dusíku. za mě poslat na servis.

      0 0
      • Baba-Ji  

        no, ono vzhledem k tomu, že místo, kde obyčejně bývá na expanzce ventilek, je zalité nějakou tvrdou umělohmotnou srajdou, tak si moc neumím představit, že to budou v servisu znovu plnit dusíkem.

        Z toho usuzuju, že ten tlumič je fakt na jedno použití a zdar.

        Takže vyvstává nová otázka, neválí se někomu doma tlumák o rozteči 222mm? 8D

        0 0
        • Vilém  

          Ten plast je zaslepka, ktera jde vydolovat ven. Pak je treba bud pouzit vhodny adapter, nebo dodelat ventilek.

          0 0
        • navlcinci  

          na jedno použití fakt není:) po vydloubnutí toho plastu a povolení 4 imbusáku ti uteče dusík a jsi v … pak už to sám nenaplníš.

          0 0
    • goofy  

      Chci videt ten pohled, kdyz ti bouchne olej po cele mistnosti :o) Pokud ti to nepochrouma pri jednom i ksichtik. Olej je tam pod tlakem dusiku, a ikdyby se ti to podarilo vypustit, tak pochybuju, ze se ti to podari naplnit zpet, aby to dobre fungovalo

      0 0
    • Luk02  

      Nedoporučuju, tenhle tlumič jsem sice nědělal ale to co Ti radí níže je pravda. Doma to opravdu neodvzdušníš a chod bude uplně na pytel a tím nemyslím zhoršenou citlivost ale o nefunkční tlumení třeba v poslední třetině zdvihu…

      0 0
    • Pedro404  

      Přidám se, chci rozebrat Manitou Swinger 4-Way, kterej má expanzku tlakovatelnou ventilkem. Stačí teda vypustit vzduch přes ventilek a rozšroubovat tělo, nebo tam je taky nějaká nástraha?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.