rozdílná vzdálenost SPD kufrů

8 nepřečtených
  • robsol

    Hezký den všem,

    již delší dobu se potýkám se subjektivním pocitem, že při šlapání „tlačím“ každou nohou na pedál v jiném místě než u té druhé nohy.

    Prakticky se cítím tak, že chodidlo levé nohy je subjektivně více vpředu proti ose pedálu než u té pravé. Přitom kurfy jsou narposto indenticky namontované na obou botách stejně a i měřením boty proti pedálu je vše ok.

    Neřešil jste to někdy někdo? Pomohlo by posunutí kufru více dozadu na jedné botě? Nebo je to blbost?

    Nechci to jen tak zkoušet abych nepoškodil karbonovou podrážku těmi zoubkami na kufrech více než je nutné.

    0 0
    • Breakpain  

      Mas jednu z nohou asi kratsi hadam … ? To bych resil podlozkou…

      0 0
    • tromboonen  

      Většina lidí má rozdíl mezi pravým a levým chodidlem o půl až jednu velikost. Taky je běžné, že jedna noha má třeba vyšší nárt atd. Neřeš polohu kufru na botě, ale polohu kufru vzhledem ke kostem nohy v zapnuté botě (poté, co se v ní noha usadí).

      Pak taky můžeš mít různě dlouhé celé nohy, nebo jejich jednotlivé části, do cca 0,5 cm se to většinou neřeší, cm nebo více už těma podložkama… taky mám cm a pořád jsem se nedostal k tomu si to vypodložit, tělo to vyřeší, ale při delších jízdách může různě pobolívat jedna strana…

      Stejně tak každá noha může chtít různé „natočení“ od podélné osy (zavři oči, poskoč si několikrát a jak dopadneš, taková by měla být přirozená poloha – ale u SPD je tam dost vůle…)

      0 0
    • ˘Ö˘ Krab  

      Než začneš cokoliv podkládat nebo posouvat, tak se věnuj lokalizaci svalových nerovnováh a hlavně vyloučení jakéhokoliv drobného zranění, kterému bys eventuálně uhýbal (zejména menisky). A v důsledku příčina vůbec nemusí být na dolních končetinách, ale klidně na pánvi nebo na páteři.

      Pokud bys v tomto stavu začal spekulovat s podložkami, tak stav jen zhoršíš. Takže spíš začni návštěvou dobrého fyzioterapeuta nebo pohybového trenéra, mají to „nakoukané“ a spoustu věcí odhalí v pohybu lépe a rychleji, než by to dokázal ortopéd z rentgenu nebo ze sona.

      0 0
      • standoslav  

        Já zas ne při jízdě a to mi potvrdil i kámoš, že mám nohy, chodidla správně, ale cítím na silničních tretrach kufr každý jinak. Prostě asi rozdílné chodidlo.

        0 0
        • Hrabex1  

          mozna bych zkusil zmerit vzdalenost klik od stredu. U kazdeho kola je to trosku jinak, ale temer u zadneho je ta vzdalenost obou klik stejna.

          0 0
    • Mikikuba  

      Dej si kufry tak, aby si necítil žádné nepohodlí. Nejlépe se to zkouší doma na trenažéru a hraješ si tak dlouho až necítíš jakýkoli diskomfort během šlapání. Mám to stejně přestože mi všichni doporučovali jakési mustry které jsou určitě dobře. Každý člověk je individualita a čím víc se odlišuješ od bezchybného člověka tím větší práce a individuální nastavení. Samozřejmě můžeš zkusit fyzioterapeuta aby ti řekl disbalance. Někdy ale ani cvičením srovnat nejdou jako u mě.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.