Rozborka DURA-ACE řadících pák

12 nepřečtených
  • peky

    Má tu někdo zkušenost s rozebráním a znovu dáním dohromady? Rozebrání mě ani tak moc nepálí :), jako to dát opět dohromady. Koukám tu do podrobného nákresu ze stránek shitmana. Velký háček je v tom, že nevím co je to za rok narození jestli 2002 nebo 2003,04. Dostal sem je a ta pravá mě přijde nefunkční, dostala pecku z vnější strany a část je ohnutá, ulomená zarážka a dál sem na pohled nic nezjistil. + pokud by někdo z Vás měl doma nějakou nefunkční zda by jí mohl prodat (za kolik) a pokud bych jí nafotil poznáte co je to za rok? „silnicím moc nehovím“ díky.

    0 0
    • maxtor  

      Ono to s tím ročníkem zase tak tragické nebude. Do konce roku 2003 se dělaly páky s oznašením 7700, které byly devítirychlostní, a od té doby se dělá model 7801, který je desetirychlostní. Rozebrat to není sranda. Já jsem se zatím jen dostal k tomu, že jsem celý mech. řazení sundal z čepu a oddělil od držáku. Pár lidí už tady ale psalo, že se do duálů pustili a v pohodě, tak snad se někdo ozve.

      0 0
      • peky  

        No tak toje dost velké usnadnění, páč vím, že je to devítka. Tím pádem ten nákres můžu hodit do koše :). Díky.

        0 0
        • Bulda  

          stačí si pamatovat, kam co patří a někdy ani to ne, páč některý věci tam prostě jinak, než maj bejt dát nejdou …měl sem do šroubku rozbranou osmičkovou ultergru (a pár různejch rapifirů) a v poho to šlo dát do kupy, jen to chce spíš hodinářský náčiní, s imbusama nevystačíš :)))) hlavní přínos vývoje mi přijde ten, že se ten mechanismus zjednodušuje a jde to líp rozbrat a hlavně složit (starší rapidy mi teda šly hůř, to občas chtělo tři ruce :))

          0 0
          • peky  

            Dobrá rada :)jen sem jí nedokázal aplikovat. Začalo z toho střílet pár dílů a nevím jak byly vevnitř. Hlavně ne vše se dá rozebrat tak jak bych si představoval. Konkrétně tady u těch sem zjistil, že některé podložky jsou roštípntuté a poničené a když vyndáš jednu podložku která se dělý na další 4 části tak nevím nevím jak to budu skládat a hlavně jestli to tak má být. Spíš si myslím, že mají být v celku. Zastavím se v shitmano servisním centru. Nemám na to sám : (.

            0 0
            • ydaho  

              tak v shimano centrech sem byl s ultegrovou pákou asi tak ve čtyřech, to budeš koukat, jak ti poraděj :-)

              0 0
              • peky  

                už koukám :( a nestačím se divit. Netušil sem že v šimano centrech pracuje tolik odborníků....... na MTB. Bohužel jejich specializace je opravdu pouze jednosměrná. Teprve pokud potřebuješ nějaký „špek“ tak zjistíš kdo na to má. Ještě že jezdím SRAM a ted teprve vidím jak moc je dobrý. Komplet „pokud nemáš uplně levý ruce“ se dá krásně servisovat doma s párem klíčů a kombinačkama. V JEDNODUCHOSTI JE KRÁSA A SÍLA. Budu sem dávat odkaz, až se tu bude zase řešit SRAM VS SHIMANO , aby všichni vidělu tu zoufalost a bezmocnost, když něco potřebuješ.

                0 0
                • ydaho  

                  já tě varoval :-) předpokládám, že ses dozvěděl to samý co já… nicméně já sem se do tý páky nakonec pustil a ikdyž jsem to uplně nespravil, pomohlo to a opět řadim celou kazetu.

                  0 0
                  • peky  

                    Já se do ní taky pustil. Jenže tahle je trošku víc chabrus. Takže z ní vypadávají podložky ne v celku ale na kousky (bohužel to nejsou normální podložky ale různě profilovné)..­.....no abych tě ušetřil zbytečností co ti jsou jasné tak je to na CUCKY :) a dohromady to vlastníma silama už jen tak nedám.

                    0 0
                    • ydaho  

                      s trochou štěstí se dá sehnat jenom pravá sólo, bohužel cena je jaká je…

                      0 0
            • omar  

              jestli chces rozkres Dura pák 7700 tak ti ho posilam mailem

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.