• stihac

    Zdar,

    zaujima ma, ci staci pri rekreacnom XC aj taka ta lacna prilba do 1000 korun, alebo je to nepohodlne a tie drahsie su znatelne lepsie? Takze sa chcem spytat na Vase skusenosti, napriklad ci nosite aj tie lacne prilby bez nejakej ujmy, alebo ste ich vymenili za drahsie, hoci ste tu prvu lacnejsiu este nerozbili?

    Oplatei sa hned radsej kupit nejaky drahsi model a s tymi low-end typmi sa ani nezdrzovat?

    Kolko Vam vydrzi sluzit prilba?

    Dik za rady ;)

    Anketa: Odporucali by ste low-end prilbu? Rozbili ste uz nejaku prilbu?

    0 0
    • weekend warrior  

      Myslím, že cena na výdrž helmy při nárazu moc velký vliv nemá. Všechny výrobky by měly mít atest. Dražší helmy jsou akorát lehčí, někdy lépe odvětrané, mají vychytanější upínací systém, polstrování.

      Jinak helmu jsem praskl. Tedy prasklk, utrhl jsem kus toho polystyrenu na boku helmy. Ale to je již dlouho, cca 10 let, helma giro, tenkrát cena kolem 1500,–. Dnešní helmy mají jinou konstrukci.

      0 0
      • saab  

        údajně jsou drahé helmy bezpečnější.. Jediné, co může zvýšit jejich bezpečnost je to, že mají lepší štelování, čili můžou lépe sedět na hlavě, jinak je to samozřejmě o váze.. Ale helma za 1000,– – 1500,– úplně stačí..

        0 0
        • kolombo  

          Hlavně to musí být přilba z jednoho kusu (InMold), ty levné mají zpravidla krycí plast jen nasazený a přilepený lepicí páskou. Ostatní je již jen o váze, systému odvětrání a uchycení k hlavě. A přilba musí především sedět, na ceně tolik nezáleží. Jednu jsem vyřadil pro věk a nesezení na hlavě (levnou), jednu jsem nakřápl a vyměnil za stejnou, Cratoni Zethos.

          0 0
    • Extremist  

      Kazdopadne bych investoval do drazsi prilby,ktera nejen ze lepe sedi na hlave, je lip odvetrana a lehka, ale obsahuje dalsi bezpecnostni prvky a to napriklad: vnitrni ram, zpevneni karbonovymi platy, nebo hlinikovou vyztuhu (Casco). Pri tezkem padu pak drazsi pliba dele drzi pohromade.

      0 0
    • Thidney  

      nehlasuju, páč tam není kolonka – jsem stálým zákazníkem výměnných systémů výrobců helem – za posloední 3 roky 5 křuplých přileb, na to prd co najedu je to příliš. Holt moc padám respektivně neuhýbám stromům, obrubníkům a podobným… kupuju dražší přilby kvůli odvětrávání a designu a tomu jak sedí na hlavě a .-)

      0 0
    • Bobesss  

      Ono je spíš důležité mít na hlavě helmu, v případě pádu je cokoli lepší než nic. Na vlastní oko sem viděl pád z kola na asfaltu na záda a přilba dotyčnému zachránila život, i když praskla. Ale pořád lepší prasklá helma, než hlava. Sám mám Bell a sem spokojenej

      0 0
      • saab  

        To přesně ta helma má udělat, při pádu prasknout, tím tě chrání.. Měl jsem taky Bellku a když jsem ji jednou upustil na asfalt, tak se rozpůlila.. Měl jsem ji rád..

        0 0
      • pstasek  

        Ona helma právě při pádu musí prasknout. Tím pohltí energii nárazu. Je to v podstatě deformační zóna jako u auta.

        Moje první helma byla jedna z těch levnějších, ale špatně mi seděla. Druhá byla Giro Encinal (cca 1700 před 2 roky). Praskla mi v oblouku nad uchem a zachránila kebuli. Teď vozím Giro Havoc. Výhoda je výměnný program.

        0 0
        • Bobesss  

          Výměnný program má i Bell, vím, že kámošovi dali na tu přilbu 30 nebo 40% slevu.Nevím přesně

          0 0
    • goofy  

      K nadpisu – jo uz jsem praskl.

      A jinak se vyplati koupit drazsi. Viz co uz zde nekolikrat padlo…

      0 0
    • Smazaný účet  

      A povedzte mi, Kefalin, čo si predstavujete pod pojmom „lacny“? Levná nemusí být nekvalitní. www.phenix.cz/index.php?…

      0 0
      • Smazaný účet  

        btw už jsem jí rozbil. :o) a mam jí znova.

        0 0
      • stihac  

        Tak to skusim upresnit: lacna prilba je pre mna pod 800 Kc, draha nad 1000 :))) Idem kupovat MTB, na ceste som doteraz 13 rokov prilbu nevozil. Kamos mi po jeho nedavnom vyjazde vrelo odporucil si prilbu obstarat, lebo 2 bikeri na 40 km padli spolu 3× (co na ceste nebyva zvykom…) Takze som zacal hladat a skusat, no a vsetky sa mi zdali take rovnake. Prosto skusat v predajni nasucho je ine ako ked sa natriasas na kostitrase po lese ;) Vazne som uvazoval nad 450korunovou nejakou Logus ci tak cosi, lebo sa mi zdalo ze sedela porovnatelne ako Bell za 1000 Sk. Potom som v tescu natrafil na Bell Ukon a Giro Torrente za 699 Sk, ale islo o leziaky z rokov 02 a 03, tak som si popozeral nejake netove obchody a aj pod vplyvom odpovedi tu v diskusii som vybral MET Formula za 1090 Kc, co je pre mna asi strop co som ochotny dat za prilbu (mam teraz aj ine vydavky s novym MTB…)

        Inac mam take zmiesane dojmy z toho ako su technicky riesene popruhy, tie zadne mi pripadaju take nestabilne. Ked to porovnam s horolezeckymi prilbami, tak tie budia podstatne vacsiu doveru.

        Dik vsetkym za nazory, bude fajn ked neprestanete pisat a vyjadria sa aj dalsi :)

        0 0
        • Smazaný účet  

          no, popruhy helmu nedrží. helma, alespoň u těch lepších typů, drží díky stahovacím páskum po obvodě – asi jako pásek drží gatě. pásek pod bradu je spíš pojistka, stejně ho musíš vozit trochu povolenej, abys moh dejchat.

          0 0
          • TheIF  

            tak to bys ten stahovací pásek kolem hlavy musel mít dotažený na krev :-) Proto ti co vozí pod bradou 5cm vůli si pěkně rozbijou čelo až se jim při padu helma smejkne někam až na zátylek ;-)

            0 0
            • Smazaný účet  

              neřikám 5 cm. 1 cm. ale i tak mi helma v běžnym provozu musí držet na hlavě bez toho abych ty pásky potřeboval.

              0 0
              • TheIF  

                v běžném provozu samozřejmě helma nedrží za pásky, ty přijdou ke slovu až poletíš přes řidítka ;-)

                0 0
          • lootza  

            midlander: jj, jak píše theif, je to přesně opačně než ty píšeš: upínací systém kolem hlavy helmu stabilizuje, ale popruh pod bradou je to, co přilbu skutečně drží, proto je nutné ho mít vždy dobře nastavený, akorát utažený a zapnutý!!! nešiř prosím takové bludy ;)

            0 0
            • Smazaný účet  

              jo. nejlíp jako voják hradní stráže, že jo? ;o)

              0 0
              • weekend warrior  

                tak: obvodový stahovací pásek helmu opravdu jen stabilizuje: starší helmy jej vůbec neměly a dole nezapnutá helma na hlavě nedržela ani trochu, zapnutá stejně různě poletovala po hlavě, dle intenzity utažení. Dnešní helmy sice drží na hlavě i bez dole zapnutí, ale s největší pravděpodobností na hlavě nezůstanou při ráně větví, při složitějším pádu atd.. tudíž dole nezapnutá helma je k h*vnu, slouží jako ozdoba.

                0 0
                • weekend warrior  

                  starší, levné, středně drahé, tedy do 2t

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    moje stará helma se pouze vypasovávala výstelkama, takže to znám. proto jsem si k ní dokoupil stahovací opěrku do zátylku. helmu bez stahování nikdy. btw rána větví, která by mi posunula helmu z hlavy, by mě asi nejspíš knokautovala… :o)

                    0 0
                    • weekend warrior  

                      tak to asi jo, ale lepší knokout s helmou stále na hlavě než bez ní:-)

                      0 0
                    • Thidney  

                      rana do vetve mi rozflakala posledni giro, ale knokaut to nebyl. sedlovka zajela do ramu, tlumic dal doraz a hrbitov co byl vedle se jen pousmal .-)

                      0 0
    • lootza  

      já hlasuju pro dražší přilby, protože jsou lehčí, lépe odvětrané, obvykle i lépe sedí (třeba giro a bell mají u dražších přileb víc velikostí, u levnějších jen jednu uni) ale to je individuální.. ale jak zde už někdo napsal, pokud je přilba in-mold a má atest, tak prostě stačí.. já mám 10 let starou prowellku a brzy koupím nějakou jinou, tak do 2500,–, kvůli tomu, že prý přilby časem degradují a pak taky aby lépe seděla, lépe vypadala.. :)

      0 0
    • wendak  

      rozbil jsem i dražší i levnější a tak to je pořád dokola :)))

      0 0
      • bam  

        me prijde ze se vic rozbijej ty drazsi :)

        0 0
        • Trance  

          Aaaa, tento nazor je treba brat vazne, neb ho vyslovil odbornik na slovo vzaty :-))))))))) v tvem pripade na cene nezalezi, ty rozbijes jakoukoliv helmu :-)

          0 0
          • bam  

            to neni pravda, rozbijim jenom Sweep XC. Takze z toho lze logicky usoudit, ze chyba neni ve me, ale v modelu helmy ;)

            0 0
    • Vrci  

      první byla kdysi dávno Bell XenoPro (levná hlema s přilepenou skořepinou, po čase se upínací systém odlepil od polystyrenu). Po ní (2002) jsem koupil Met Ippogifo, ta vydržela do letošího Beskyd Tour, kde jsem ji rozlouskl. Teď jsem koupil Uvex FP1 Race. Takže po chybě s první helmou se držím na stejné cenové hladině, přičemž nová helma je lepší (vnitřní rám).

      0 0
      • DW6  

        jo,ted o vikendu ve Velky Chuchli sla Ked Champion do kytek :O

        0 0
    • Trance  

      Ja uz mam crash za sebou 2×, nyni vozim Giro Atmos a zatim jsem nic lepsiho nemel… ale zrovna vlastnit top model neni nutnost, myslim, ze helma rekneme za 2–2500 odvede stejnou sluzbu…

      I kdyz posledni dobou jsem nabyl dojmu, ze je totalne IN jezdit bez helmy a ze nejdulezitejsi je satek :-) hlavne silnicari, to je neco…ale co, kazdy sveho stesti strujcem,ne?:-)

      0 0
    • vlk  

      Levnější dražší-spíš bych koukal po tom jak sedí a jaká technologie byla zvolena. V 95 jsem se vysekal dost drsně-byl jsem i v bezvědomí-přilba na sračky.S dnešního pohledu to byla ta levná, tenkrát patřila mezi ty dražší(zas tak moc se k nám kvalitní zboží nevozilo).

      Při koupi přilby vždy koukám po tom jak mi sedí a ne po tom zda ji vozí nějaký ten Lance apod. Osobně si vybírám přilby co jsou hlubší.Chci mít v tom „polyšu“ hlavu co nejvíc schovanou.Chce to materiál na boku a také hlavně vzadu-nechápu jak si někdo může koupit ty plýtké, které bok hlavy skoro nekryjí nebo ty silničářské, kde vzadu není skoro žádný materiál. Po tom jakým způsobem se mi tenkrát ta přilba rozbila bych vybíral něco, co je vyráběno in mold technologií-myslím, že se to tak jmenuje.

      Já jsem si oblíbil Mango přilby ty jejich vyšší modely-jsou kvalitní a přitom nejsou až tak drahé.A hlavně mi perfektně pasují.

      0 0
    • tom_777  

      koupil jsem helmu UVEX za cca 1500,–

      zapoměl jsem ji na střeše auta při odjezdu z hor spadla na asfalt v cca 50km/h a v pohodě vydržela – jen je trochu škráblá

      jinak myslím že ty levnější helmy funkci taky splní akorád je problém s pohodlím a větráním

      0 0
    • Zeppelin  

      Tak jsem se v pátek krásně proletěl vzduchem a padl přímo na hlavu… Popis události by byl na dýl, zítra jdu k doktorce a budu v pracovní neschopnosti, každopádně se chci zeptat, jak probíhá výměnný program u přileb? Třeba konkrétně u bell, kterou mám a která zachránila mojí hlavu od nechci vědět čeho. Pošlu jí na adresu z návodu a co pak? Máte zkušenosti?

      0 0
      • simon111  

        Já mám helmu za 560.- :) a pohoda

        0 0
      • JSt  

        prijdes do kseftu s prasklou helmou (asi je lepsi mit i ucet) a oni ti z nove odectou 40% ceny te rozbite. vlastni nedavna zkusenost O:-).

        0 0
        • JSt  

          a jeste ta rupla helma nesmi byt starsi 3 roky

          0 0
        • Zeppelin  

          Máš tím kšeftem namysli krám, kde si helmu koupil? Jdu teď k doktorce, aby mi napsala neschopenku, tak pak bych tam šel, pokud by to tak bylo.

          0 0
          • JSt  

            tak ja sel tam, kde jsem to koupil. ale meli by ti to vzit vsude, kde to maji s bellem domluveny. neni to kazdy kseft, kde prodavaji bellky…

            0 0
            • Zeppelin  

              Jo, tak já to zkusim prubnout a bude se vidět. Dík za radu

              0 0
            • Zeppelin  

              Konkrétně u značky Bell se má věc takto: vymění ji v obchodě, kde byla přilba zakoupena, se slevou 40%. Zítra tam jdu.

              0 0
        • Paja  

          ucet mit musis, kvuli tem 3 rokum.

          0 0
      • TheIF  

        Pokud budeš mít štěsti na „dobrého“ distributora tak se na tobě ještě napakuje :-)

        Dobrý den,
        Prosím zašlete Vaši helmu i se stručným popisem nehody na naši adresu. PELLS s.r.o. Slaměníkova 27, Brno 614 00. Přilba Vám bude vyměněna za novou se 40% slevou z MOC.

        Sleva měla být podle manualu 50%, ale distributor v ČR zavedl 40% a jako bonus mi to slevu počítali s velkoobchodní ceny, takže nějakých 33%…

        0 0
        • Honza729  

          No, podle mne mas narok na 50% z MOC, pokud ti toto bylo pri koupi nove prilby sdeleno. Pokud to bylo pisemne, pak nemas problem s dokazovanim a bud na ne tvrdej. Sliby se proste plnit maji. To, ze po koupi tve helmy snizili slevu, nemuze platit retrospektivne.

          0 0
          • Jenda  

            jak to tak ctu si rikam ze ten UVEX to nedela spatne – na dotaz na vymenny program mi rekli ze jejich politika je prodat helmy levneji a s vymennym programem se neobtezovat. A rekl bych ze skutecne jsou UVEXky v podobne kvalite o neco levnejsi nez konkurence

            0 0
            • MlokCZ  

              No já ti nevim, mám Uvex wing RS s kterou jsem spokojený. Ale když jsem loni jednu rozštípal a kupoval novou za plnou cenu, tak mi tedy rozhodně nějaká levnější než konkurence nepřišla, naopak jsem byl naštvaný, že nevedou žádný slevy v tomto případě.

              0 0
    • mastihuba  

      7 let nic a letos už dvě, tak doufám že se z toho nestane norma.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.