• Val

    Ahoj,

    zachytil jsem řidítkama o zábradlí, trochu se prolít a přistál na nose, kterej se zlomil a je trochu vychýlenej. Na rozdíl od filmů s Rockym mi to doktor nespravil trhnutím ruky, ale chtějí ho rovnat v celkové anestezii a té se docela bojim, víc než toho rovnání.

    Prováděli někomu rovnání v lokálním umrtvení? Jaký to bylo, dalo se to vydržet? Tipy triky…

    0 0
    • frůmy  

      Mě to dělali hned jak jsem přijel do nemocnice bez umrtvení, jedna doktorka mi držela ruce, druhá hlavu a třetí si užila to lupnutí. Bolelo to jak čert ale rychle jsem to měl za sebou.

      Chirurgie Třebíč cca 12 let zpátky

      0 0
      • Val  

        To zní dobře, takhle nějak bych si představoval. Nevím proč s tím teď tak nadělaj :/ Už jsem to moh mít za sebou.

        0 0
      • wilda81  

        +1

        Chirurgie Šternberk cca 6let zpět.

        0 0
    • Breakpain  

      Zalezi, v jakym stavu to je. Z dob, kdy jsem se venoval kickboxu se neco rovnalo rukou primo a neco pod kudlou v celkovy… Tezko tady radit, ale asi bych ji veril, mozna to bude chtit vic nez rovnat a mozna dostanes silikonovou nahradu …

      0 0
      • Val  

        Ježiš silikonovej nos ne :) O řezání doktor nemluvil, tak doufám, že se to obejde bez toho. On ten nos neni moc křivej a vlasně i před tím nebyl úplně rovnej… dost možná už byl zlomenej i dřív, padám na něj nepříjemně často a taky jsem chodil na kickbox, kolikrát mě nos boblel daleko víc než teď.

        0 0
    • Derwen  

      Já to absolvoval tak jak píšeš, v celkové anestezii před 17ti lety na Fakultce v Ostravě, asi záleží, jak moc je nos mimo, já ho měl někde pod okem…

      0 0
    • Espen  

      Čeho se bojíš na celkovce, si holka? Chtějí to udělat pořádně, buď rád a nevymejšlej. Ráno přijdeš a odpoledne jdeš dom s nosem jak Heidi Klum:-D.

      0 0
      • iron.hide  

        poznam viacero ludi, ktorim sa po celkovej anesteze prejavili nejake uplne ine choroby. Napriklad u otca sa ozvala chrbtica, a boli ho uz niekolko rokov. Vzdy ked sa da, treba sa vyhnut celkovej.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Měl jsem celkovou už víc jak 10× a moc ten strach nechápu. Hlavně dneska už je i celková anestezie k tělu šetrnější, než dřív.

          0 0
          • Val  

            Kolega sel na banalni zakrok, vyndani lipomu. Uspali ho, no a probudil se na JIPce, nad nim placici manzelka… Nikdy nevis.

            0 0
            • Espen  

              Ale probudil se ne, to je hlavní. A proč manželka plakala nikdy jistý není :-D.

              0 0
            • mr.ricardo  

              V tom objemu uspávaných lidí jsou to promile, kdy se stane nějaký průšvih. Není čeho se bát, maximálně mu bude pár hodin na blití. Já 2 hodiny po operaci šel na záchod a ráno už jsem špacíroval v županu na patře, s drenážním pytlíkem pověšeným u pasu :) nestrašte ho.

              0 0
          • Mikikuba  

            +1

            0 0
    • creater  

      Mě dvakrát a buď rád za celkovou anestezii :-D něco jde bez, ale když máš víc úlomků, tak to tam musí nějak poskládat a v lokálce nevim nevim :-)

      0 0
    • Val  

      Tak se mi vcera udelalo po jidle blbe a mam priznaky strevni chripky, vcetne horecky. Kdyz jsem volal na ORL, tak mam cas na uzdraveni do ctvrtka, jinak mi nos zustane takovej jakej je. No neni to tak hrozny. Priste musim padat na druhou tvar a treba se srovna.

      0 0
    • Pavel  

      Jsem si s ním trochu pokroutil a až to cvaklo, tak jsem to tak nechal. No, úplně rovně sice není, ale nejsem žádná manekýnka. ;-)

      0 0
      • Tencovozikmin  

        Taky jsem zatahl pokroutil a frnak ok. Zas bych to nejak neprozival,se zlomenym prstem taky nebezim k dochtorovi,za­bandazuju k druhem prstu a je. To jsou zase dramata s frnakem. To si chce projit necim kde je osetrovna desitky km v prdeli a musis se tam dopravit po vlastnich nohou a neznamym terenem a pak jsi rad ze jsi tam a na frnak uz seres.

        0 0
        • Val  

          nj ja za nej tahal, kroutil a ani se nehnul, az doktori me presvedcili, ze je zlomenej, ale verte dneska doktorum

          0 0
          • Tencovozikmin  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
            0 0
    • Val  

      Tak jeste shrnuti. Kdyz jsem se dal trochu dohromady, vypravil jsem se na rovnani… unavenej s –5Kg a bolici hlavou. Prisel jsem rano v 6:30 a pak na pokoji cekal do odpoledne, vzali me jako obvykle jako posledniho. Samozrejme mi nikdo nic nerek. Na sale uz to bylo OK, dokonce me tam asi vez jeden bikeforak, ale nemohl jsem se prozradit, protoze by to skoncilo zas nejakou nekonecnou debatou jestli radsi jednoplacka, nebo 26"…

      Probudil jsem se uz snad po hodine. Prekvapive mi z narkozy vubec nebylo blbe, takze se to tentokrat obeslo bez zvraceni. Ani jsem nebyl omamenej, tak jsem se nudil na pooperacnim, protoze vyspalej uz jsem byl z dopoledne… Bolest nosu (vyssi nez po uraze) snadno prehlusila boleni hlavy, ale po chvili se ze zahrobi jeste probral mrtvej zub a tahle bolest zastinovala i ten nos… to trvalo i pres noc, az rano se to uklidnilo.

      Vysledek je, ze nos je porad krivej, jen trochu jinak. Tezko rict jestli je to ted lepsi, nebo horsi, nez pred rovnanim. Kazdopadne jsem rad, ze uz to mam za sebou a ted si poridim enduro, zbych moh jezdit v integrale i po cyklostezce :)

      Zajimave bylo po delsi dobe zase sledovat lidicky v nemocnici – jestli uz se jejich chovani zmenilo (ne). Jsou tam sice zamestnanci, kteri berou pacienta jako cloveka, nebo alespon dokazi nasadit profesionalni laskavost, ale autistu (coze, vy mluvite? myslela jsem, ze jste zidle), prednasranych, ci pridrzlych je stale dost. Nejdrzejsi byla mladicka hezoucka sestricka, ale to byla fetacka, takze tam se to da chapat.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.