Roční cestovní + pracovní pojištění

23 nepřečtených
  • ZuzicK

    Věřím, že vševědoucí bf mi s tímto pomůže. Určitě už to tady někdo řešil či řeší nebo řešit bude a pár pojišťováků se tady taky pohybuje. Poprvé jedu do zahraničí na delší dobu a ještě v kombinaci práce + sport, takže jsem do toho docela zamotaná. Doufám, že se tu najde někdo, kdo mi to vysvětlí hezky polopatě.

    Budu v zahraničí na pracovní stáži v období srpen-září a březen-červen, tedy 2 měsíce (8–9 týdnů) a 4 měsíce (cca 20 týdnů). Asi by se vyplatilo si volné víkendy pojišťovat každý zvlášť, ale předpokládám, že se půjdu projet na kole/zaběhat/zalézt i během týdne a tady už se nejspíš vyplatí nějaké roční pojištění. ALE JAKÉ? :-) Klidně si připlatím, ale proč platit více za stejnou službu.

    První otázka: Je možno se přihlásit k čerpání veřejného zdravotního pojištění (pracovní) a připojistit se pouze na turistiku nebo musím mít pojištění zahrnující i pracovní pojištění?

    Druhá otázka: Platí za opakovaný výjezd, když přijedu na víkend/týden do ČR a pak se zase vrátím? Pak by šlo použít i pojištění s omezenou dobou výjezdu?

    Tady je nějaký výčet pojištění a info k nim, které jsem zatím našla. Které doporučujete, případně jakou jejich kombinaci?

    Alpenverein – 1215,– odkaz

    • záchranná/pátrací akce 25 000 €, lékařské výkony 10 000 €,ambul. výkony 2 000 € (+70 € spoluúčast), převoz bez omezení,odpovědnost 3 000 000 €, právní ochrana 32 703 €

    (plus) cena x služby, do 6000 mnm, zvýhodněné nákupy, chaty, vysoký limit u záchranné akce a odpovědnosti (jsem „šikovná“), právní ochrana, připojištění trvalé invalidity, ad.

    (mínus) max. 8 týdnů, platnost na kalendářní rok, nutnost platit na rok 2012 a 2013, ale to není problém vzhledem k plusům

    ISIC IAL – 400,– odkaz

    • Léčebné výlohy 4 000 000 Kč, repatriace 1 000 000 Kč, záchrana20 000,–, odpovědnost 1 000 000 Kč

    (plus) cena, platnost 365 dní (ne kalendářní rok)

    (mínus) opakované výjezdy do 45 dní, nízký limit u záchrany (třeba vrtulník by to nepokrylo, i když doufám, že ho potřebovat nebudu)

    ISIC ICL – 1800,–

    • limity viz výše u ISIC IAL

    (plus) délka 1 cesty až 6 měsíců

    (mínus) viz výše u ISIC IAL

    AXA

    (plus) roční

    (mínus) nejsou zahrnuty manuální činnosti – je laboratorní práce a obsluha přístrojů manuální? :-)

    Komfort 1 400,–

    • Léčebné výlohy 2 500 000 Kč, smrt 200 000 Kč, trvalé následky400 000 Kč, odpovědnost na zdraví 1 000 000 Kč, na majetku500 000 Kč

    Excelent 1 600,–

    • Léčebné výlohy neomezeno, smrt 300 000 Kč, trvalé následky 600 000Kč, odpovědnost na zdraví 2 000 000 Kč, na majetku 1 000 000 Kč

    Allianz

    (plus) roční, více sportů v ceně

    za 3 720,–

    • léčebné výlohy neomezené

    za 4 590,–

    • Léčebné výlohy neomezeno, smrt 200 000 Kč, trvalé následky 400 000Kč, odpovědnost na zdraví 2 000 000 Kč, na majetku 1 000 000 Kč

    No a pak jsou Generali, Uniqua, Kooperativa a další, které vysoce převašují 5000,– a poskytují stejné plnění.

    0 0
    • Az29A  

      jestli mas uz neco pojisteneho u Kooperativy, tak jukni jeste na ni, ja tam mam rocni pojisteni za 600,–(po sleve 75% pokud uz tam nejakou pojistku mas), ale uz si nepamatuju limity,

      omezeni je tusim max 49dnu souvisleho pobytu venku

      0 0
      • ZuzicK  

        To omezení mi docela vadí. A od Kooperativy nic nemám.

        0 0
      • mr.antik  

        A co je to souvislý pobyt? Stačí se otočit na víkend doma? Jak se to kontroluje?

        0 0
        • Mr.Duck  

          Co se souvislýho pobytu týká, můžeš se vrátit do čr, ale nesmíš tu po pojišťovně nic chtít. Můžeš si třeba v tý cizině na ten výlet co čr udělat cestovní pojištění a nechat si to proplatit tam, nebo když budeš v čr něco potřebovat, tak to holt zalepit. Nesmíš se tudíž u doktora hlásit k žádný pojišťovně atd…

          Jinak, ty ceny, to je nějaký neskutečno, sem asi blbě hledal? Já mám teda pojištění asi za 8k, a k tomu od AXA asi za 22 na ty moje vylomeniny, bo se znám že lhát neumim a tvrdit že sem si ublížil na cyklostezce bych určitě zvoral, ale co si budem povídat, snad to nebudu potřebovat ;)

          0 0
    • Jenda  

      nepises kam jedes, podle toho se to dost lisi. Pokud je to po evrope tak ti prakticky staci klasicky cesky pojisteni z kteryho se tak jako tak nemuzes odhlasit, resp ano ale musi to byt na dobu delsi nez 6 mesicu a po navratu musis dolozit ze jsi byla po celou dobu zdravotne pojistena nekde jinde (staci i cestovni pojisteni). Pokud by se teda jednalo o tu evropu pak bych to defakto pripojisteni resil Alpenvereinem i kdyz si nejsem jist jestli tam to omezeni neni jen na 6 tydnu. V tom 4 mesicnim obdobi si muzes koupit dopredu letenku a zajet na vikend do cech. Pokud se nepletu tak tohle zcela splnuje podminky na preruseni cesty ale asi je lepsi detailne prostudovat pojistny podminky at tam neni nejakej oser. Mimochodem Alpenverein ma vetsinou akci ze pojisteni koupeny na nasledujici rok plati uz od zari roku predesleho. Imho pro bikery je to takova prijemna sazka na jistotu.

      Pokud jedes mimo evropu tak je kazda rada draha, resp. kazdy pojisteni :-) Ja to onehda v USA resil ze na prvnich nevim kolik tydnu jsem mel ISIC pojisteni a zbytek jsem si dopojistil po dnech. Vetsinou to jde udelat online tazke muzes operativne resit jestli se nebudes nahodou vracet mezitim do cech aby se ti zase pocitalo znova to rocni pojisteni.

      Dej si hlavne bacha na limity, treba ten Alpenverein je spis pripojisteni, limit kolem 2–2.5 mil na lecebny vylohy neni zadnej zazrak. Pro tvoji predstavu 1 den na JIP v italii je cca 1000 euro :-/

      0 0
      • ZuzicK  

        Je to do Švýcarska, to jsem, pravda, měla zmínit :-). Nakonec to nejspíše nebude rozdělené, ale budu tam vcelku 6 měsíců, takže tím se to trochu zjednodušuje (odhlášení od pojištění v ČR).

        Právě stále uvažuju o Alpenvereinu + něco k tomu (něco co má vysoký nebo neomezený limit u léčebných výloh).

        Jak se to přerušení řeší, když budu jezdit autem? U letadla/autobusu je to jasné, ale u auta to je podle mě nedokladatelné, ne? Účet z tankování asi stačit nebude.

        0 0
        • Meluzina  

          zuzanko, nabízela jsem ti odpovědi na tvé otázky coby pojišťovák, tuto možnost jsi nevyužila, což je tvé výsostné právo, v pořádku, ale pak nechápu, proč chceš odpovědi po laicích:-):-):-)

          0 0
          • ZuzicK  

            Bohužel na prodloužený víkend jsem byla úplně pryč a momentálně domů chodím kolem osmé a nechci tě takhle pozdě otravovat, zítra bych mohla dorazit dříve, tak se ozvu, jestli můžu :-) Navíc se to ještě komplikuje, že ve smlouvě mám něco jiného než bylo domluvené, takže jenom mailuju a mailuju..

            0 0
            • Meluzina  

              Normálně mi taková „pozdní“ hodina nevadí, ale jsme na chatě bez signálu, takže ideálně volej v neděli a celý další týden…

              0 0
        • AleZ80  

          Předpokládám, že tam budou chtít aby sis platila zdravotní pojištění u nich ( při té 6 měsíční stáži ). Tím bys měla vyřešené zdravotní výlohy. A k tomu kdyžtak Alpenverein kvůli záchranným akcím. Na záchranné akce by se to mělo vztahovat i v ČR ( pokud tady záchranáři regresují, když lyžuješ mimo sjezdovky apod. ).

          Jinak ty odkazy nahoře mi přijdou nějak laciné. Nejsou to kalkulace na turistický charakter cest ? Na pracovní cesty bývají o dost vyšší sazby.

          0 0
        • Jenda  

          u toho Alpenvereinu jeste bacha, pokud se nepletu tak neplati v zemi trvalyho pobytu. Tedy za me bych to resil Alpenverein z Cech aby ti platil ve Svycarsku a myslim ze behem toho pulroku se do Cech 2× dostanes :-)

          Navic pokud se budes odhlasovat z ceskeho zdrav pojisteni tak si dej hodne velkej pozor abys mela zdokladovany zdravotni pojisteni po celou dobu co budes odhlasena. Ja s tim ted po navratu trochu bojoval :-/

          0 0
          • AleZ80  

            Není to tak, že v zemi trvalého pobytu neplatí za léčebné výlohy ( to je jasné ), ale za záchranné akce platí ? Jinak by to nemělo pro rakouské horolezce smysl, ne ?

            0 0
          • ZuzicK  

            Alpenverein platí všude, jen léčebné výlohy a ambulantní ošetření doma chtít nemůžeš, jak píše AleZ80.

            0 0
      • Svart  

        V evropske unii ti neodkladnou peci proplati tvoje ceska pojistovna (treba tu JIP), ale na miste jim budes muset vysvetlit ze potrebujes fakturu pro pojistovnu. Ve Svycarsku to ovsem bude jinak.

        Alpenverein je pojisteni od rakouskeho alpskeho svazu, neni to urazovka kde ti za zlomenou ruku neco zaplati, a neni to cestovni pojisteni. Jde o pojisteni hlavne pro nebezpecne sporty, kde te nikdo jinej adekvatne nepojisti. Proto je tam velkej limit pro zachrane akce a platnost ve velkych nadmorskych vyskach. Delka jedne cesty je max. 8 tydnu.

        0 0
        • ZuzicK  

          Ve Švýcarsku to jinak nebude, od letoška mají s EU smlouvu. Spíš se bojím abych pak někde nedoplácela 5000,– třeba jen za ošetření :-) Tohle by mělo vyřešit to pojištění.

          0 0
    • soc  

      Mam pojisteni od Uniqa, je to turisticke+pra­covni, nicmene nesmim makat rukama. Platnost je rok a je to na neomezeny pocet kratkych cest, kdy jedna cesta nesmi presahnout 28 dni. Cena 7200,–. V pripade delsich pobytu jde cena vyrazne nahoru.

      Lecebne vylohy do 7 000 000 Kc, smrt 300 000, trvale nasledky do 600 000 Kc atd.

      Mam tam pripojisteni zimnich sportu, coz je mi uplne k nicemu, pojisteni nebezpecnych sportu tam neni.

      Nicmene platnost je na cely svet.

      Kam jedes? Cena se dost odviji od destince, predtim jsem mel pojisteni jen pro evropu a bylo vyrazne levnejsi.

      0 0
    • Filajz  

      Pozor na docela rozšířený blud, že pro cesty po Evropě (EU) ti stačí klasické zdravotní pojištění. Nedávno jsem (bohužel) musel řešit pojistnou událost – úraz v zahraničí a dozvěděl se, že z českého zdrav. pojištění se hradí péče jen do výše její ceny v ČR (zrovna ve Schweizu bych na to tedy nespoléhal), navíc mi bylo řečeno, že z českého zdrav. pojištění se hradí max. 65% nákladů (spojených s mým úrazem) a zbytek potom tedy kryje cestovní pojištění léčeb. výloh (který jsem samozřejmě měl).

      Pokud hodláš být pryč těch 4 nebo 6 měsíců vcelku, asi bych volil Allianz kvůli neomezeným limitům. Když to budeš řešit jako krátkodobou cestu přes levnější pojištění a zbývající cca 2 měsíce doplatíš po jednotlivých dnech navíc, vyjde tě to cenově zhruba nastejno..

      Ovšem pokud mezitím pojedeš do ČR, můžeš vybírat i z levnějších produktů pro krátkodobé cesty. V pojišťovně mi bylo řečeno, že když člověk nemá jízdenky/letenky, stačí třeba v ČR zaplatit kartou apod. jako důkaz, že jsi v ČR byla.

      0 0
    • ZuzicK  

      Tak nakonec jedu na 6 měsíců (Švýcarsko). Mám smlouvu s tamější zdravotní pojišťovnou bez přerušení pojištění v ČR, protože tu stále budu vedená jako student denního studia.

      K tomu jsem si vzala Alpenverein s vyšším pojištěním následků + ISIC ICL s pojištěním zavazadel (kdyby náhodou, cestovat budu asi dost). Celkem tedy za 3625,–. Kdyby se nedejbože náhodou něco stalo, napíšu jak to dopadlo :-)

      Tak to jen, kdyby to někoho zajímalo ;-)

      0 0
    • krolebole  

      Obnovuji téma.

      Chtěl bych s zřídit turistické celoroční cestovní pojištění s parametry:

      • Evropa
      • mělo by pokrýt sporty jako sjezd na horském kole, rafting, lyžování,vyso­kohrská turistka
      • mělo by pokrýt pojištění zavazadel
      • vrtulník v ceně
      • cena do 1 500 Kč.

      Prosím o tipy.

      Je potřeba mít cestovní pojištění na Slovensko? Jezdím tam často na lyže, kolo a výšlapy a nevím, zda je potřeba se pojišťovat či ne. Dopsud jsem měl celoroční cestovní pojištění ke kartě u České spořitelny, tak jsem to neřešil, ale zrušil jsem u nich účet, takže mi končí.

      Dík

      0 0
      • jonti  

        Řěším to Alpenvereinem a pojištěním odpovědnosti v rámci pojištění domácnosti.

        Na SVK pojistku taky potřebuješ, zásahy horské služby se platí.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.