Rockshox Super Deluxe R problém...

10 nepřečtených
  • kantis

    Ahoj, dva měsíce jezdím kolo s novým metrickým tlumičem Super Deluxe R s expanzkou. Všiml jsem si jednoho jevu, ze začátku zdvihu. Zhruba po 1cm tlumič lehce zadrhne a sikne. Moc se mi tento jev nelíbí, setkal se s tím už někdo u tohoto tlumiče nebo i starších RS? Jak jste to řešili? Je to normální jev nebo s tím mám něco dělat? Díky za reakce.

    0 0
    • novas752  

      Syknuti je bezne. Na aircan jsou takove male prolisy, jsou to prepousteci kanalky a kdyz pres ne projde pist, vyrovnaji se tlaky mezi pozitivkou a negativkou. U meho Deluxe R to dela taky, stava se mi to cca v 10–20% zdvihu kde ty kanalky jsou takze se to deje jen pri nasedani, sesedani a pri odlehceni kola va vzduchu nebo po nejakem prejezdu nerovnosti. Se zadrhnutim jsem se ale nesetkal, me to chodi hladce.

      0 0
    • kraby  

      Ať nezakládám nové téma zkusím to tady.

      Prosím nemá někdo z vás a nebo nevíte kde by se dala sehnat tato podložka (distanční kroužek)? V servisním manuálu popsaný jako dust cover.

      Nepotřebuji ložiska, jedná se mi jen o tuto část. Díky moc

      0 0
    • Dáňa69  

      Ahoj, trochu to obzivim. Mám to samé, ale předtím mě to nedělalo a sem si tím jist, defakto k tomu prolisu cejtim propad tlumiče a pak jde krásně. Všechna těsně i mám nové a zavzdusneny není. Vygradovalo to tím, že jsem dojel trail a tlumič jsem měl zanoreny úplně dole, že jsem předalama skrtal o zem. Takže tedy, proč zůstal vzduch v negativ e a ne ratil se, fakt mě to totiž vadí. Je to jiný zvuk, než když vidlice cvachta. Diky

      0 0
      • novas752  

        Takzvaný stuckdown – selhání těsnění na pístu mezi komorama a únik tlaku do negativní komory. Je potřeba repasovat vzduchovou část tlumiče.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.