RockShox Reba RL SoloAir - sag v nezatíženém stavu ?!?

21 nepřečtených
  • Smazaný účet

    Uvedená vidlice mi po ca roce a půl provozu (foukám na tlak jen ca 4 bary, tak mi to vyhovuje nejvíc) zůstává i v NEZATÍŽENÉ poloze na sagu ca 20% (= zdvih místo 100 mm sotva 80 mm). Dostal jsem radu, že se to občas stává (nahromaděný vzduch nad pístem), že stačí přední kolo zatížit/držet na zemi a vidli silou vytáhnout až nahoru, že si přitom „odfoukne“ a tím se vrání na sag 0 při nezatížení. Ať tahám jak tahám (vší silou), nevytáhnu ji víc než na sag 15% a nechce přitom odfouknout a následně nezatížená stále zůstává na těch 20%.

    Co dělám špatně (je někde v noze skrytý nějaký odfukovací ventil nebo něco podobného)?

    Kuju předem moc za rady, jak to odstranit.

    (Přiznávám, že jsem pravidelný servis na vidli – má se dělat prý co 50 a 200 hodin provozu) zanedbal (kromě mazání nohou), ale už se na něj chystám… nyní bych ale potřeboval poradit jestli se dá něco udělat s tím nezatáíženým sagem).

    0 0
    • MatS  

      Stejně ten servis udělat musíš, jinak to bude zlobit. Není to raketová věda a návod si stáhni ze stránek Sramu dle roku výroby tvé vidle. A když ti to bude málo, tak youtube.

      0 0
    • hawrda  

      Otoč jí vzhůru nohama.Na vzduchové části je pod inbusem schovaný ventilek.Tím vypustíš vzduch z negativní komory, a vidle se vrátí na původní zdvih.

      Do toho ventilku stačí jen lehce ťuknou,půjde z toho i trochu oleje.

      Pokud se bude situace opakovat,je třeba servis.

      0 0
      • petrx  

        Pokud se nemýlím ventilek na negativní komoru má jen dual air verze a tohle je solo air že.

        0 0
        • pepek  

          mýlíš se

          0 0
        • duri80  

          není pravda, RVL soloair má v shaftu pod imbusem taky ventil vypouštění negativky

          0 0
        • hawrda  

          Mýlíš se,mám solo air a zrovna před měsícem jsem upouštěl negativku ze stejného důvodu.Teď problém nemám.

          Jen je potřeba vyšroubovat imbus,který ten ventilek kryje.

          0 0
    • Smazaný účet  

      Kuju, vyzkouším.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Přetlak na nesprávné straně pístu odfouknut, moje SoloAir (model 2019) pod tím šroubem zespoda ten netilek má. Najednou je zase sag nula a při 4 barech zdvih krásných celých 100mm. Kuju všem za rady a návody (staženo, bude se hodit pro mno zanedbaný servis 50/200 hod – jdu si objednat na něj ND.)

      0 0
    • pepek  

      nejde to smazat

      0 0
    • FoggyGoggy  

      jednu se mi to stalo na sr auronoj měl jsem podtlak ve spodních nohách stačilo strčit fofrpásku pod stírák aby se tlak vyrovnal

      0 0
      • MlokCZ  

        Tak to jsi tedy kouzelník, že jsi dokázal na Auronu přetlakovat vzduchovou negativku, když žádnou nemá. A že by mu strkání fofrpásky pod stírák bylo úplně k ničemu…

        0 0
        • Vilém  

          On pise neco o negativce?

          0 0
          • MlokCZ  

            Ne, s negativkou má problém tazatel a ten už to i vyřešil, když dle správné rady negativku vypustil. Já se jen pozastavuju nad tím, proč tazateli píše o řešení úplně jiného problému než na jaký se ptal (a ještě píše, že se mu to také stalo, což nemohlo, když ani nemá vzduchovou negativku).

            0 0
            • FoggyGoggy  

              tady nejde o negativku ano auron má ocelovou pružinu jako negativku ale když sotva na mých 50 kg foukám tlak na minimum tak když se ve spodních nohou udělal podtlak tak vidle byla cca1–2 cm zajetá a když se to vypustilo tak po každý vyjíždce to bylo zpátky, potom to definitivně vyřešila slabší negativní pružina :)

              0 0
              • MlokCZ  

                Jenže v tématu právě jde o vzduchovou negativku…

                Při příliš silné negativce jde především o to, že prostě přetlačí málo nafoukanou pozitivku a je tedy zcela v pořádku, že je i nezatížená vidlice už rovnou znatelně ve zdvihu. S upouštěním přetlaku spodních nohou to také nijak nesouvisí (ten vznikne když je špatné nějaké těsnění, což je zase další úplně jiný problém). Ale tohle je fuk, to vůbec s dotazem tazatele nesouvisí.

                0 0
              • allrose  

                Hm..ve spodních nohách je přetlak ;))

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.