Rock Machine Landslide 2001 resurrection

5 nepřečtených
  • D-O-M

    Chci vzkřísit Landslide 2001. Je to kombo XT/LX/Marzocchi Z-4 pružina-olej, ušetřilo se na brzdách, páky i čelisti Tektro. Ale na brzdách si v průběhu času přecijen polepšil – po tom, co jsem zadní brzdu ve zlosti nad zřejmě mojí neschopností ji nastavit tak, aby dělala to co chci, tak nějak ulomil mi jeden dobrý člověk z Prahy 6 daroval čelisti LX r.98, jsou krásné a tam, odkud se pohnou, se i vrátí. Hlavové složení je Ritchey, věci jako řídítka, představce, sedlovky, sedlo a taktéž nášlapy jsou interní oem-čína RockMachinu zvaná Hardware.

    Všehovšudy najeto tři sezóny, pak víceméně stál doma, poslední čtyři roky leží na zádech. V současnosti nemám na nový kolo, aniž bych šel níž, Landslide jsem měl rád, jezdil jako ďas, chtěl bych ho dát do kupy, a tak vás chci poprosit o rady, dojmy a nápady, zkrátka o pomoc. Zatím nemám jasnou představu, ale asi budu chtít vyměnit celá kola, středovou osu, převodníky, kazetu, řetěz a vyřešit vakl v hlavě.

    Budu to sem postupně cpát, jak se budou věci dít a nejspíš bude i veselý fotoseriál. Přikládám jednu z minima zachovaných fotek, někdy v roce 02/03.

    První otázka: Křehnutí, tvrdnutí – změny v rámu (alu7005) – probíhají jen, když se na kole jezdí nebo i když stojí doma v teple a suchu? Kolo se mi totiž pod zadkem vlní docela nepřijemně, ovšem vakl už je téměř všude a ve všem, tak mám ještě zbytečky naděje, že by to třeba nemusel být přímo rám.

    0 0
    • MirosPikos  

      Všechno rozeber, vyčisti, namaž, dotáhni a pak se ptej. Teď noc nevím co bys vlastně chtěl nebo potřeboval, těžko radit. Odpovídám v podstatě jen proto, že se o stejný kolo starám bráchovi. Všechno v původních dílech kromě plášťů, gripů a brzdových špalků a teď bude dávat SPD 520.

      0 0
      • D-O-M  

        zatím se ptám na to, jestli rám křehne pouze při jízdě nebo i když stojí doma v suchu a teple

        0 0
        • MirosPikos  

          V 7005 vznikají mikroprasklinky nebo mikrotrhlinky když je namáhaný. Jinak tam nemá co pracovat (není to jako karbon, který částečně vysychá – teda to jsem slyšel od jednoho technika). Rám nebo celé kolo se mi nikdy nezdálo nijak měkký, pokud máš podezření, že už rám dosluhuje. Spíš bych přitáhl výplety – to může být příčina tvého pocitu.

          Proto říkám, rozebrat kompletně, vyčistit, promazat a dotáhnout. Pak uvidíš, co by tomu mohlo chybět.

          0 0
        • ¨MZ  

          Tohle je můj první bajk, srdcovka. Rám, řídítka, představec, sedlovku mám pořád na půdě, vidlice je pořád funkční a mám ji jako zálohu, když dávám třeba Rebu do servisu. Třeba se do toho taky někdy pustím a sestavím to znovu dohromady. Byl jsem s tím kolem maximálně spokojený, akorát ty Tektra brzdy jsem měnil za LX, protože původní nic moc, jinak byla obměna materiálu až když skončila jeho životnost (řazení, sedlo, přesmykač, šaltr a pod.)

          Toho že by rám změknul bych se nebál, já po asi pěti letech ježdění Landslida jsem přešel na Durateca Sonixe a v tuhosti jsem žádný rozdíl nepoznal.

          Přeji ti úspěšnou „resurrection“, dávám do oblíbených a budu sledovat :-)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.