• zralok

    Bikeři, má někdo z vás zkušenosti se sedlem Ritchey WCS Marathon? Prý je pohodlné? Chtěl bych to na fulla. Předem díky moc.

    0 0
    • Nainen  

      Mám Ritchey Comp Stream a celkem spokojenost. Bohužel se i podařilo při špatném doskoku mírně ohnout lyžiny, takže teď stejně jako ty pošilhávám po WCS Marathon… Tvarově vypadají podobně (Stream a Marathon), ale Marathom by mělo být určeno víc do terénu.

      0 0
    • Nainen  

      Btw pokud by ti stačil model 2007, tak na kupkole ho mají za velmi dobrou cenu… viz. ZDE.

      0 0
      • zralok  

        Já jsem ho našel tady http://www.bikesport.cz/detail.php?… taky za celkem dobrou cenu, tak hodně nad ním uvažuji. Ještě je ve hře Spešl, teď ho jezdím na HT a taky spokojenost, ale na fulla jsem chtěl vyzkoušet něco jiného.

        0 0
      • mr.antik  

        na bikesportu ještě levnějc. taky jsem po něm pošilhával: http://www.bikesport.cz/detail.php?…

        0 0
        • zralok  

          Jj, přesně tak…

          0 0
        • zralok  

          Trochu se ale bojím, že nemá uprostřed žádnou díru. Jak to vidíš Ty? Jezdím teď Spešl Avatar Gel (s dírou uprostřed).

          0 0
          • mr.antik  

            Spíš než o díru jde o tvar. Já už jsem byl zoufalý ze svého bbb (moc tvrdé) tak jsem po něm koukal, jenže koupil jsem nové kalhoty a zůstal u BBB…

            Tohle WCS jsem měl v pouze v ruce a působilo na mě dost sportovnim dojmem oproti tomu spešlu

            0 0
            • zralok  

              Působila na tebe ta výplň tvrdě? Zkoušel jsi jak je třeba pružné?

              0 0
              • mr.antik  

                Jen jsem ho tak promačkával, oproti tomu mému http://eshop.bikezone.cz/index.php?…

                se mi zdálo trošku měkčí, resp trošku více materiálu, ale to nic nemusí znamenat, může to být naopak i horší.

                0 0
                • zralok  

                  No nevím, začínal jsem se SI Gel Flow a to šlo po několika km hned pryč (takovou bolest sedacích kostí a nervů jsem teda při jízdě nazažil). Pak jsem přešel na ten Avatar Gel a to je úplně o něčem jiném, to je proti tomu SI pohádka. Taky SI nemělo díru, Avatar má, což bych řekl, že pro mě asi taky hodně znamená. Obě to jsou gelovky, ale ten rozdíl je markantní. Taky o Spešlech je známo, že při jízdě hodně pruží, proto mají takovou svou typicky pružnou spořepinu. Taky jsem zkoušel něco od WTB, ale už nevím. Rozhoduji se mezi tím Ritchey WCS Marathon a Spešlem Rivalem.

                  0 0
                  • mr.antik  

                    Rival bude oproti tomu těžký a pohodlný křeslo, uplně jiná kategorie. A určitě větší pravděpodobnost že sedne…

                    0 0
                    • zralok  

                      Souhlasím s Tebou, ale vybírám sedlo na fulla, tak se mi zdá, že ten Rival bude až moc zbytečně pohodlný (že by se více hodil na HTčko)? Co Ty na to? Ale máš pravdu v tom, že asi více sedne. S tím jejich systémem BG mám docela dobré zkušenosti.

                      0 0
                      • mr.antik  

                        To se fakt těžko radí, záleží co na tom fulu budeš dělat, sezení trpí taky dost, ale záleží na stylu jízdy. Tam kde jsi se dřív zvedal, tak teď budeš v klidu sedět, mě osobně na fulu bolelo sezení víc, nejhorší to je snad na silnici s vibracema od plášťů. Já bych asi doporučil omrkout prodejny a zkusit posedětět nebo se tady zkusit s někým dohodnout, WCSek tu bude určitě dost

                        0 0
                    • Nainen  

                      Dovolím si nesouhlasit… minulý víkend jsem si Rivala půjčil a po 10 Km musel pryč. Moc široký „nos“ mi vadil při šlapání a bolely mě sedací kosti. Testovací trasu jsem tedy nakonec projel na původním Ritchey Comp Stream (s ohnutejma lyžinama) a tech 200 Km jsem dal bez větších problémů… Každému holt asi spešlácká BG nesedne…

                      0 0
                      • mr.antik  

                        Jo, myslim si že já jsem na tom podobně. Ty MTB sedla jsou hrozně široký a mě ty kosti taky nezapadnou tam kam by měly.

                        0 0
    • zralok  

      Vozí tady někdo z Vás Ritchey WCS Marathon?

      0 0
    • zralok  

      Vozí tady někdo z Vás Ritchey WCS Marathon? Díky.

      0 0
      • Thoms  

        Taky ho vozím.....vozím tenhle typ: http://www.kupkolo.cz/…08_4127.html a nemůžu si ho vynachválit. Na předešlém kole jsem měl nějaké obyč od Meridy a při dlouhých výjezdech jsem přestával cítit, že jsem chlap :) S tímhle je vše v poho. To, že nemá díru mi neva, protože je opravdu dobře vytvarované. Ani po delší vyjížďce z něj prdel nebolí.

        0 0
    • maxtor  

      Vozím ho já:-)

      Mám WCS Marathon na jednom kole a Pro Marathon na druhém. Nemůžu proti němu říct křivého slova. Pohodlí u obou stejné. WCS najeto 4500 km bez viditelného opotřebení nebo prosezení. Pro má najeto asi 2× tolik a už se trochu loupe u špičky. Jinak naprosto v pohodě. Můžu jen doporučit.

      0 0
      • zralok  

        Díky moc maxtore, asi si mi ulehčil výběr. Předpokládám, že Ti asi nevadí, že to nemá uprostřed díru, že? Já se ptám jen kvůli choulostivým partiím, jestli při jízdě více netrpí?

        0 0
        • zralok  

          Ještě mám na Tebe 1 otázku. Je lepší WCS Marathon, nebo Pro Marathon? Bude to na fulla. Díky moc. 

          http://www.bikesport.cz/detail.php?…

          http://www.bikesport.cz/detail.php?…

          0 0
          • maxtor  

            Ty sedla jsou v podstatě stejné – liší se jen tím, že WCS má titanové lyžiny a kožený potah. Jinak je konstrukce stejá a v pohodlí rozdíl nevidím… To, že nemají díru, mi fakt nevadí… Fakt to sedlo (alespoň podle mých zkušeností) je v pohodě!

            0 0
            • StevensSFC  

              No nevím teda.Já když porovnám tyhle dvě sedla tak PRO je od WCS měkčí nebo spíš víc vycpané.Dej na fula WCS streem.Je sice hubené ale zato suprově pruží.Mam ho na HT.

              0 0
              • zralok  

                Díky, mrknu se tedy ještě na toho streema, i když myslím, že na fulla nebudu potřebovat tak suprově pružící sedlo. Na HTčku používám Spešla Avatara, takže vím, o čem mluvíš ;-) 

                0 0
              • maxtor  

                Nepsal jsem o verzi Streem, ale o WCS Marathon a Pro Marathon. Ty jsou fakt stejné. Streem je dietnější verze na úkor pohodlí.

                0 0
                • Nainen  

                  Ha, konečně mi to někdo potvrdil… Stream vozím na hardtailu a nechá se… jen po těžším terénu si občas připadám jako řízek, ale to by asi vyřešil leda full. Jinak Ritchey je zatím nejlepší sedlo co jsem měl, úžasně se na něm dupe a pruží celkem slušně.

                  0 0
            • zralok  

              Díky za postřehy maxtore.

              0 0
            • zralok  

              Maxtore, můžeš mi, prosím Tě, zjistit, kolik na šířku měří ty Tvé sedla (chci to jen porovnat s mým Spešlem – vozím 143mm, dle absolvování jejich měření) a užší sedla mi nesedí. Předem moc díky za odpověď.

              0 0
              • maxtor  

                Takže Pro má 137 mm v nejšírším místě, WCS asi o 1 mm míň.

                Sorry, že jsem neodpověděl dřív, ale byl jsem out.

                0 0
                • zralok  

                  Díky maxtore, nic se neděje, stejně teprve vybírám komponenty na fulla. Pořád zjišťuji, kde ho mají, rád bych si ho „ošahal“, případně zapůjčil (ale zatím jsem na něj nikde nenarazil). Asi půjdu raději do toho Pro Marathona, protože je širší. Já mám Avatara a ten má 143mm, takže mám docela strach, že mi tam ty mm budou chybět! Nevím, možná se pletu a ten mm rozdíl je zanedbatelný.

                  0 0
                  • mr.antik  

                    Myslim že 1 mm nepoznáš, to může bejt jen potahovej materiál :-)) Jediný co se mi moc nelíbí je ten hroznej superior/wcs apod duhovej design, ale to se snad ošoupe :-))

                    0 0
                    • zralok  

                      1mm asi nepoznám, souhlas, ale 6mm asi už ano? 143mm má můj Avatar – 137mm má Pro Marathon a WCS dokonce jen 136mm. To už asi bude znát?

                      0 0
    • tom_777  

      Vozil jsem verzi Maraton Comp a byl jsem s ním moc spokojenej.

      Pak jsem jednou vyrážel ráno do práce a při zamykání dveří mě kolo spadlo ze schodů a rosekla se špice sedla.

      Teď mám Selle Italia SLR XC Gel Flow s dírou a … Ritchey bylo lepší na míň častý vyjížďky. Na SLR se musí jezdit pořát aby si prdel neodvykla. Pak se dá jet dlouho a dlouho (max mám 12 hodin – 140 km v Pyrenejích). To pak je problém spíš se švy v kalhotech který se otisknou hluboko do kůže.

      0 0
    • muppet  

      Dá se půjčit toto sedlo na vyzkoušení tak jak se pučují Fiziky(OV,OP),nebo popřípadě jestli by byl někdo ochoten zapůjčit na odzkoušení oproti nějaké finanční záloze.Díky za radu.

      0 0
      • zralok  

        Toto právě zjišťuji, ale obávám se, že v MSK asi ne. U nás v OV jsem narazil jen na SI, WTB a přes známého jsem měl možnost vyzkoušet nějaké Spešly. Na Fiziky jsem ani nenarazil, ale asi je někde půjčují, když to píšeš.

        0 0
        • dada  

          ehm já ho taky jezdim…není špatný ale možná bych ti ho za pár stovek přenechal – uvažuju o fiziku aliante – bohužel trošku jiná cenová kategorie…

          foto viz moje kolo

          0 0
          • muppet  

            Já bych ho chtěl nejprve vyzkoušet ať nekupuju něco zbytečně,klidně až odložíš kolo.(vyzkoušel bych to na spinu,jestli se osvědčí tak se domluvíme na ceně)Zapůjčení samozřejmě oproti fin. záloze.

            0 0
            • Ricci  

              Tak dnes som nahodil nove sedlo Ritchey Marathon WCS model 2007, moc prijemne sedenie po predchadzajucom tvrdom Selle Italia Filante,  z ktoreho ma vzdy bolel zadok, ked som na nom sedel dlhsie ako 1,5 hod, proste bolo prilis uzke a tvrde na mna…

              0 0
            • dada  

              ty vogo krnov to je skoro na leteckou poštu teda…ale ale pokud budeš mít zájem není problém – v rámci zimníhu uprgrade by to šlo provést…

              0 0
              • muppet  

                Díky :-) ,viděl bych to tak na konec listopadu(pokud už nejezdíš).Ozvu se ti mail a domluvíme podrobnosti.

                0 0
    • o.1  

      Chcel by som ozivit toto vlakno-nejake nove skusenosti?

      Rozhodujem sa medzi wcs Marathon

      „http://www.kup­kolo.cz/produk­ty/Sedla54/rit­chey735/Sedlo-Ritchey-WCS-Marathon_4127.html“

      a wcs Stream

      „http://www.kup­kolo.cz/produk­ty/Sedla54/rit­chey735/Sedlo-Ritchey-WCS-Streem-New_3844.html“

      Ten Marathon sa mi zda viac „na istotu“, zas Stream sa mi o cosi viac paci a je lahsi

      Ma niekto priame porovnanie tych sediel?

      Chcel by som to na HT. Dik

      0 0
      • qik  

        Ritchey WCS Marathon mám několik let na bajkovi a jsem s ním poměrně spokojený – něco jsem se na něm naseděl a kvalitativně je to držák. Určitě jsou lepší sedla, ale s tímhle chybu také neuděláš. Ale uvědom si, že co zadek to jiný požadavek.

        0 0
        • o.1  

          Jedno asi skusim, ale islo mi hlavne o porovnanie polstrovania a ci je u Stream a Marathon, ten isty tvar a sirka.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.