• alex01

    ahoj, po tom, co jsem lepil pichlou dusi na prednim kole a nasledne jsem zase vlozil kolo do vidlice, tak se mi od predniho kola (asi osa) zacaly ozyvat rezonace pri jizde. nejcasteji tak pri 30km/h rychlosti.

    je mozne, ze mam treba malo utahly rychloupinak? mam kotoucovky, a kdyz ho utahnu moc, tak mi kotouc uz dre o desticku. chvili jsem s tim laboroval, ale nedosel jsem k zadnemu vyraznejsimu zlepseni.

    druhy dotaz. je normalni, ze se pri brzdeni predni brzdou a odemcene vidlici klepou riditka? to mi dela uz do zacatku a nevim, zda je to normalni.

    0 0
    • Smazaný účet  

      Nevim co je „moc utazeny rychloupinak“, ale pokud desticky skrtani o kotouc, tak je treba vycentrovat brzdovy trmen. Bohuzel u ryhcloupinaku je docela bezne, ze po opetovnem vloeni kola do vidlice skrta kotouc, proze ho proste nevlozis uplne stejne.

      Jak klepou riditka? Zkus zabrzdit predni brzdu, prsty dat na musto, kde prochazi sloupek vidlice hlavovou trubkou ramu a pohybovat kolem dopredu a dozadu..pokud ucitis ze se vidlice(korunka nebo horni krytka hlavoveho) pohybujou vuci trubce ramu, tak mas povolene hlavove..

      Jinak bys taky mohl mit vakl ve vidlici…

      a pokud budes pozorovat pohyb kola (otaceni) vuci vidlici, tka se ti muzou pohybovat desticky ve trmenu brzdy…coz nicemu nevadi, ale abys z toho nebyl vyjukany…

      0 0
    • allrose  

      co něco prostého…1.směr otáčení vzorku 2.špatne duše,patka v ráfku (rozebrat ,složit) pak řešit další

      0 0
      • alex01  
        • tak jsem zjistil, ze mam nejspis otoceny plast (Schwalbe racing ralph Evo).Jsou tam takove dve sipky REAR a FRONT a ve smeru otaceni mam sipkuREAR :(
        • duse ma dve zaplaty

        muze neco z toho zpusobovat ty rezonance?

        >> klepajici riditka – vikla se mi vidlice v hlavove trubce. je to citit na te horni krytce. jak to muzu dotahnout? kdyz utahuju ten horni imbus, tak se to moc nelepsi, ale nechci to utahovat nejak na krev.

        >> pohyb kola (otaceni) vuci vidlici – ano to pozoruju, ale neresim.

        0 0
        • Vilém  

          Rezonance muze zpusobovat vzorek na plasti. Takze pokud nejezdis na hladkejch, tak na pevnem podkladu, pri urcite rychlosti, se muze dostat brzdovy kotouc do rezonance a zvoni.

          Zda je to tvuj problem, to netusim, z popisu nejsem moc chytrej. Zacal bych u serizeni trmene a pokud je tam vse OK, tak to muze byt tim co popisuju.

          Ohledne hlavoveho slozeni se podivej treba na ivelo.cz, je tam sekce dilna, kde je popsano, jak se serizuje, neni to nic sloziteho, takze bys to mohl zvladnout. Bez povoleni predstavce vsak na nem neseridis nic a muzes utahovat a povolovat jak chces.

          V te odkazovane sekci ivelo.cz najdes i rady ohledne serizeni trmene, rovnani kotoucu atd.

          0 0
        • Člověk a jeho svět  

          Na předním kole šipka u nápisu FRONT musí být ve směru otáčení předního kola. Jinak to může dělat zvuky, v zatáčkách apod. ti špatně nasazený plášť může ustřelit, o horších jízdních vlastnostech nemluvě. tak si to zkontroluj, popř. obrať.

          U zadního platí to samé pravidlo, ale tam sleduj šipku u nápisu REAR – zase musí být ve směru otáčení zadního kola při jízdě vpřed, samozřejmě.

          Vidlice v hlavové trubce by se viklat fakt neměla, utahuj, utahuj.

          0 0
          • alex01  

            tak plast jsem prehodil a uvidim az cestou domu z prace. hlavove slozeni jsem dotahl (take nekdo mohl napsat, ze se musi povolit predstavec, a az pak dotahovat horni imbus).

            zatim vsem diky za rady

            Alex

            0 0
            • alex01  

              tak on to vlastne napsal Vilem o tom predstavci, tak beru zpet.

              0 0
    • alex01  

      asi se mi budete smat, ale stejne to sem napisu, treba to nekomu v budoucnu pomuze.

      rezonance zpusobovala odrazka ve vypletu, ktera byla posunuta trochu dolejc, nez obvykle :).

      0 0
      • Vilém  

        :) Vyhod to. Nahradit to lze bude reflexnima nalepkama na rafek, nebo treba sviticima trubickama na draty vypletu.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.