• myboo3

    Zdravím,

    mám doma starý Amulet Miss. Celý jsem ho rozložila a nastříkala rám, opět složila a tak si říkám, nešla by sem namontovat i odpružená vidlice? Byla jsem s tím v servisu a řekli mi, že je to blbost, že geometrie tohoto kola se na odpruženou vidlici nehodí, že by se to hodně zvedlo a stalo neovladatelný, myslíte, že je to fakt? Opravdu by to nešlo?

    0 0
    • Vilém  

      Ano, je to fakt:)

      0 0
    • Deathwing  

      postav predni kolo na cihlu nebo dve a zkus si na nej sednout uvidis ze to bude divny (kdyz to prezenu tak se predni kolo prestane otacet ale bude se jen naklanet a tim nebudes moc zatacet).

      druha vec je ta ze tyhle levny vidlice jsou dost tezky a pruzej malo nebo vubec pod mensi vahou

      0 0
      • myboo3  

        Tak jestli je to tak, tak radši nechám tu původní, jen jsem tam chtěla mít aspoň nějakou menší vychytávku. Netušila jsem, že by to kolo to mohlo zvednout až o tolik cm, to je teda škoda, jsem trošku zklamaná :)

        0 0
        • Xhao  

          Porid svini a nastradej do ni korunky rovnou na nove kolo :-) Nema cenu do tohoto vrazet penize…

          0 0
          • myboo3  

            Tak všem děkuju za rady…nové kolo právě zatím nechci, toto je taková srdcovka :D Jaj a stejně na tu vidlici nemůžu zapomenout :/

            0 0
            • Espen  

              Když je to srdcovka, tak ho nech tak jak je. Do tohohle kola se bohužel nevyplatí nijak investovat.

              0 0
              • myboo3  

                Až tak o peníze mi nejde, něco do toho investovat hodlám tak i tak, jen je škoda, že ta vidlice není dobrý nápad, dnes už jde přece všechno…

                0 0
                • Espen  

                  Ona i ta vidlice cos vybrala má větší cenu než to kolo :-(. A jestli jí tam chceš dát proto, aby kolo nedrncalo při předjíždění děr v asfaltu? Tak stejně drncat bude i s tou vidlicí. Akorát bude kolo ještě těžší než je a nepojede už vůbec.

                  0 0
                • Xhao  

                  Pochop uz konecne, ze tebou poslana vidlice se chova, jako pevna… Ani trochu nebude pruzit !!!

                  0 0
                  • VladexAndroid  

                    tak vymění za měkkou pružinu a je to!

                    ale na druhou stranu aspoň nepotřebuje lock out, protože se ta vidle na silnici ani nehne.

                    0 0
    • Pán z Dubu  

      O kolik se zvedne řízení si můžeš zjistit sama. Změř u stávající vidle axle to crown (A2C) https://www.google.cz/search?…

      a A2C si zjisti i u zamýšlené. Změnu hlavového a sedlového úhlu s trochou trigonometrie přibližně dopočítáš. Vyjdou Ti úhly, které se u terénnějších rámů používají. Tzn. nebude to neovladatelný, ale pro placaté pouliční ježdění méně příjemné a nepřínosné. Taktéž si můžeš dopočítat o kolik se zvedne šlapák od země.

      To Ti navrhuju jako teoretickou zábavu ke šťourání se v kole. Kupovat nějakou takovou vidli je nerozumné. Když obejdeš sběrné suroviny, nějakou najdeš a můžeš si za levno ověřit své výpočty.

      Stávající vidle vypadá (jak poukazoval Scalar) ohnutá vzad – po nárazu.

      0 0
      • myboo3  

        Dobře dobře, mockrát děkuji za užitečnou radu, všechno propočítám a uvidím :)

        0 0
        • Jades  

          Vyhodíš sedm stovek za nic, pokud budeš tvrdohlavá a ještě si rozhodíš geometrii, která s odpruženou fakt nepočítá. Ta pružinovka je opravdu víc marketingové lákadlo pro neználky, aby se u kola mohlo objevit sdělení „odpružená vidlice“, než funkční tlumící prvek. Mám 70 kg, SF 14 a po usednutí na kolo klekne pružina o 2,5 cm z pěticentime­trového „zdvihu“ – zbude to samé na tlumení. Je to možná fajn na asfaltové cyklostezce, kdy opravdu nevím o tom, že jsem přejel špejli od nanuku, ale na první hrbolaté polňačce tě to vymlátí jak pytel žita a nedejbože stará rozbitá cesta z hrubého štěrku – tam mi to rvalo řídítka z ruky a jízda po tom byla vysloveně nepříjemná (nemyslím volný štěrk, bylo to čímsi zalité). A to na pláštích 42. Jestli je to srdcovka, věnuj jí slušnou pevnou vidlici, místo kantek by byly fajn véčka, plastový páčky za kov, ale i tak to jsou marnotratně utracené peníze – tohle je už fakt důchodce…

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.