• Blackbiker

    Zdaretz všichni,tak jsem dnes s kamarádem Hopim pokořil Lysou horu.Jelikož jsem si nového bajka ještě v Ostravici ošahával co umí,nenapadlo mne,že budu horší biker než bike.Nevycvakl jsem SPD a kácel se z dvoumetového břehu řeky,kolenem přímo na kámen-fakt super před začátkem výjezdu na Lysou.Nakonec přes nechutné bolesti kolene pokořena.Nehledě k tomu,že sedlovka je tak o 3–4 čísla menší než bych potřeboval.

    Jinak chci napsat postřehy z prvního zajetí Reigna: Zadní stavba i s tlumičem Manitou za 1.Celkově rám 1. Lx složení 1-,vidlice Manitou Splice Elite těžce nestíhala zadní stavbě 3. Brzda přední 203mm Saint 1*, zadní Hayes Sole 3,

    Každopádně mám jasno.Zadek za pár týdnů doplním o Saint brzdu, jen se rozhoduji mezi 203 a 180mm.A pokud bude někde dobrá vidlice za dobré peníze tak už tuto sezonu bych ji vyměnil(když to tak v reálu vidíte-stačí tam Rock Shox Pike 454 Air U turn 140mm zdvih?).130mm zdvihu vepředu je opravdu velmi nicotné oproti zadní stavbě 150mm.

    Zdravím všechny a pokud jste na Lysé byli dejte tady echo.

    zatím hojas Blackbiker Ps: kolo jsem musel dát na lavičku,protože jsem moc velkej:-)

    0 0
    • Blackbiker  

      tu kategorii jsem trochu střelil-spíš to má být lehká recenze na Reigna. Jinak ho všem doporučuju.Dost dobré endurko. Jo a má vynikající stoupavost plus zrychlení(neu­věřitelné)

      0 0
    • KubaBajk  

      chlape ježiš,ty těžce konkuruješ tomu obelisku vzadu..:-)

      0 0
      • Blackbiker  

        Marné, jsem volejbalista 199cm a s tím neuděláš nic.Ale lepší než být malý:-)Hlavně že jsem na sebe sehnal bajka:-)

        0 0
    • ota  

      hora se doufám pokořit nedá..jinak tohle kolo je asi na Lysou ideál,můžeš valit dolů kudy chceš.počasí asi super,muselo být parádně.já až zítra:-)

      0 0
      • Blackbiker  

        bylo fakt nádherně a zítra má být ještě snad líp – tak si to užij pane.Vidím že máš v profilu RB CRX. Přesně tohle jsem dřív chtěl.Než mě nějací ,,strejdové" (kamarádi) nalákali na fula.A nelitu­ju.Každopádně ať CRX zítra fičí:-)Já si dám po dnešku asi jen lehce Palkovické Hůrky.

        0 0
    • tomfree  

      Využiju thread,co říkáte na severní sjezdovku,dneska jsme jeli dolů a je to mazec,moc se nám to líbilo.

      0 0
      • Blackbiker  

        čau Tome,v kolik jste byli nahoře?Já tam byl s kamarádem až tak kolem 12–13 hodin.Na severní si zatím netroufám,ale není všem dnům konec-sfičel jsem si aspoň tu malou:-)

        0 0
        • tomfree  

          no počítám že jsme se těsně minuli

          0 0
          • Blackbiker  

            příště to vyjde-dáme si echo předem-drsnej DH je na Javorovým,jinak bych chtěl Pustevny a Grůň.Pustevny se daj sjet po sjezdovkách docela dobrý.Nic, jdu léčit naražené koleno kostivalem.Snad zítra bude ok na další bajk:-)

            0 0
      • ota  

        už jsem to tu někde psal,moc líbí.i na HT,občas ale taktak.až budu mít péro pod zadkem,bude to lepší. pokračování po žluté taky jde.

        0 0
        • ota  

          po žluté teda po cestu,co se po ní objíždí z Ivančeny na Zimný(Šebastý­na,tuším)

          0 0
          • Blackbiker  

            jj tu jsme dnes jeli na zpáteční cestě Zimný-Ivančena,nahoru jsme to brali teď nevím jestli po modré?ale je to první asfaltová odbočka doleva nahoru jak se jede od Šancí hráze.

            0 0
            • ota  

              myslíš určitě rozcestí „u závory“,občas se to přiblíží ke žluté od přehrady.dojeli jste na Zimný z druhé strany.s tvým kolem nemusíš mít obavy dolů k přehradě přímo po žluté značce,taky parádní.no a jak píšem výše,po sjezdovce po žluté je to kapku drsnější,ale s Reignem v pohodě.

              0 0
              • goofy  

                Po zlute sme sli naposledy z kamosem v zime. Jelikoz predtim snezilo, tak jsme proslapavali stopu a na hore jsme toho meli plne gule :-) Ale cestou dolu to je super. Zase si tam nekdy budu muset zajet…

                0 0
        • mechanik  

          Neboj dočkáš se určitě to nebude jak s kámošem, tomu pražáci řekli,že když si teď objedná Spešla enduro tak ho příští rok bude mít…

          0 0
          • ota  

            čau,já to tak nemyslel:-)…ale těším se,to zas jo..

            0 0
            • ota  

              už přemýšlej,jakou sedlovku,kdyby byla krátká…

              0 0
              • mechanik  

                že by Thomson ? :-)))

                0 0
                • ota  

                  no,to by asi koštovalo moc…ne že by se nelíbil.zatím doufám,že to možná vyjde.ani ta varianta,co má Dalibor není k zahození.a vůbec,to XTR by na to sedlo jak hrnec na prdel :-) ale vážně,moc 400 mm sedlovek v požadovaném průměru asi nebude..

                  0 0
      • pitos  

        Sjezdovky moc nejezdím ,moc mě nebaví.nemusíš nic dělat a jen to pustíš:) Raději je objíždím po tur.značkách,po těch velkých kamenech je to paráda,plné ruce práce…jen nesmí být moc pěších.

        0 0
        • tomfree  

          No nevím mně to přišlo technický dost,pustit to to bych rád viděl:-)

          0 0
          • ota  

            tak tak.jenom to zrovna tam pustit a nic nedělat,tak mám jistotu,že už fakt nikdy nic dělat nebudu,leda v dalším životě .-).myslím že z Lysé asi nic těžšího není(beru turist.cesty)­.neříkám že to jde nějak blbě,ale není to zadarmo,s HT teda jedu dost pomalu,v pasážích přes stupínky.

            0 0
            • tomfree  

              Tak s ht bych do toho nešel,na to se mám moc rád!:-)

              0 0
              • ota  

                já byl posledně v klidu,jel jsem to s kámošem z horské služby:-) .,má fulla(RM Element).jinak ten sjezd respektuju,ale my oba byli po Gardě,takže jako nic:)

                0 0
    • enjoy  

      nejak stihlej volejbalista:-) ps:tu flasku si tam takhle dal schvalne?:-) rejpu co:-).ale poznatky jsi zhodnotil celkem pekne a trefne.

      0 0
    • pitos  

      Když se tu probírají trasy dolů,tak pro mě nej je jednoznačně žlutá na Šance,a potom trial úsek po modré na Ivančenu. Jedinou co jsem zatím nikdy nejel je červená na Ostravici,jaká je?

      0 0
      • sis  

        cervenou urcte zkus, stoji za to;-)

        0 0
      • ota  

        chce to jet večer,kdy nechodí lidi.jinak tě to slézání otráví,ve vrcholové pasáži.ale hezké to je rozhodně.super je to v zimě,když je fest sněhu,ale je brzy tma a sestupující lidi.ale z Lukšince je to lepší přes Albínovo náměstí než po červené

        0 0
        • ota  

          tak ten trial jsme kdysi zkoušeli ještě na kolech s pevnou,dost o život:-).od té doby jsem tudy nejel,ale bude to určo těžké i tak.ale k tomu trialu ses právě po sjezdovce dostal,ne?jo ledažebys objížděl z počátku po červené?

          0 0
          • pitos  

            Jo,už jsem to tu myslím psal,jedu hned z vrcholu po tur.zn.tedy po té červené.Je to něco jak ta modrá.

            0 0
      • ota  

        jinak červená na Visalaje se mi líbí taky.samozřej­mě,důsledně po značce,on i ten úsek pod Zimným v lese je pěkný.a asfaltu tím pádem jen kousek.a nahoře,ta část před tou trubkou u asfaltky a kousek za ní po další křížení cesty,náhodou hezké.jsou v okolí samozřejmě hezčí sjezdy,ale zase,už si dávno neříkám,že nejtěžší je nejhezčí.. když tak přemýšlím,moc se mi líbí sjezd z Ivančeny do Frýdlantu po modré přes Hradovou ,sice žádný trial,ale pěkně to tam valí

        0 0
        • pitos  

          Tak to souhlas,nejtěžší nemusí být nejlepší a tu tebou popsanou červenou jsem vlastně také nikdy nejel,takže zase tam mám proč zajed:)A Pussy se bude určitě líbit,po žluté či ten trial po modré je pro ni tak trochu turisťák:o)

          0 0
          • ota  

            většinou to jedu,když pokračuju na Bílý Kříž,báječné spojení.jen je třeba u té roury dávat fest bacha na lidi na asfaltce,jednou jsem měl namále.i ten druhý výjezd na cestu je na holku asi dost těžký.dál pohoda,pro holky. jinak,zkoušeli jste jet nahoru z Morávky od Ondráše(barvu nevím) přes Kyčeru? pěkně jsem si pobloudil,zaros­tlé,neznačené… abych byl úplný,ještě jsem nejel dolů přes Kykulku,Tanečnici k hospodě U Taufrů(žlutá?),za­to to jezdím nahoru a je to zase něco jiného,ale těžké na Tanečnici.Kykulku nevyjedu asi 80 metrů :-)

            0 0
        • goofy  

          Jakou trubku u asfaltky myslite? ty svodidla? Nejak se nemuzu zorientovat kde je :-)

          0 0
          • ota  

            jedeš po malé sjezdovce a na jejím konci vjedeš do kamení(červená)pak křížíš asfaltku,než vletíš znovu do kamení.no a těsně před tím křížením je u cesty v zemi kovová roura.ta nejde přejet ůplně pomalu(kdo neumí zvednout přední) a když do toho vletíš,můžeš riskovat střet s rychlou žiletkou,čemuž jsem jednou málem neunikl.asi to moc řeším,ale přesto:bacha. v mapě je červená blbě,správně je růžová:-)

            0 0
            • goofy  

              Jo takhle… Uz vim co je mysleno. Ja myslel, ze tam je neco ve vysce, ala ty svodidla pak dal :o)

              0 0
              • ota  

                no,říkám,legrační to je,ale holky raději upozornit. tu tvou variantu na Zlatník neznám. já buď výše popsané nebo důsledně asfalt na žiletce,když spěchám a mám jen cca 4 h.času,co je malá ve školce(8–12,30 hod) proto:neopovrhuj žiletkama,až budeš mít děti a budeš chtít za každou cenu vidět Beskydy…:-))

                0 0
                • goofy  

                  No ta odbocka na Zlatnik je na tom poslednim asfaltovem useku, v te rovnejsi casti. Je to asi v pulce toho useku a odbocuje se po takovem vysekanem useku do leva. Pak to jde po takovem chodnicku krajem lesa dolu a konci to na Zlatniku na te zadni sjezdovce. Ja to objevil jednou, kdyz jsem sel v zime na Lysou. Nevim jestli to neni treba prez leto zarostle, ale zjara to bylo hodne dobre, dle me..

                  btw: ziletek si budu vazit :-)

                  0 0
        • goofy  

          btw: prijemne to je taky nepokracovat az na Visalaje, ale pri poslednim vjezdu na asfaltku odbocit do leva na Zlatnik. Clovek dojede nad sjezdovku a taky se mi to tam celkem libilo…

          0 0
    • mike!1  

      A kdo byl na Lysé dneska???:-))

      0 0
    • feuerman  

      Neviděl sem tě včera na Bašce…? (s tim Reignem), jinak čtu že ses vyboural lehce…ty dneska ja včera na te Bašce :-))

      0 0
      • Blackbiker  

        no asi jsi mě viděl:-)byl jsem na Bašce na jedno po akci.Jina k jsem tě taky určitě zahlídl,prohlížím si totiž vidle co maj bikeři okolo a tvá bílá Tora nešla přehlédnout-tedy pokud se nepletu.Tak zatjal.Dnes nechodím-koleno má dost.

        0 0
    • dancing dog  

      jojo, Reign, to musí být kolo, zatím jsem ho viděl jen na obrázku…

      0 0
    • Pavlos  

      No ja tam byl dneska

      cesta nahoru 3,5 hodky tam pauza a pokec s nejakyma 2ma bajkerama a 1 bajkerkou no a pak zase z5 po modre dolu:) dole jsem byl snad za 30minut

      0 0
      • goofy  

        Dolu 30 minut? To zvladnu i pesky za tu dobu ;-)

        0 0
        • madcat  

          pěšky si tolik nevyhraješ :-)

          0 0
        • Pavlos  

          je tam slovicko snad ja to nepocital ja si to uzival:D

          0 0
          • goofy  

            Jako nevim odkud a kde to pocitas, ale treba po zlute od hraze jsem to zasel ve snehu (proslapavali jsme s kamosem stopu) za 2 hodiny a nejake drobne a rekord mam za hodinu a 12 minut v zime na zmrzlem snehu ze Zlatniku. Myslim ze na kole je to otazka par minut, ne? Jasne poku si jel nekde dal, tak to je pak jina :o)

            0 0
    • Blackbiker  

      jen doplnění po dnešním krosu po cestách a necestách,lesích a nelesích.Reign je těžce vepředu poddimenzovaný­.Z kopce jsem šel víceméně přes předek-chce to pořádnej zdvih a mám pocit, že mi RS Pike 140mm nestačí-uvidíme co bude.Dnes bez pádu:-)Dnes jsem s ním sjel to,co normálně mám strach jít pěšky-haha:-)Tohle kolo je fakt na hraní:-)I když tak v pohodě jak o víkendu jsem Lysou ještě nikdy snad nevyjel-totální dávačka-jo a dnes se to potvrdilo-do kopce je jak přibitý-nechápu to.Na pevňasu bych byl už stokrát na zadním.Tohle je ,,totální" MTB kolo.

      0 0
      • madcat  

        no kolik má reign vzadu? 150? to bych dal to stejný dopředu, klidně i 160… Marzo Z1, Lyrik,…

        0 0
      • gaston  

        Na svim Dawgu mam PIKEa a je sqelej na moje jezdeni, jsem sice mnohem mensi nez ty mam ale slusnejch 90 kg a jsem moc spokojenej. ale moje jedina predchozi zkusenost je mar exr :o) takze zadne velke srovnani…

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.