• janciR

    Nazdar bikeri, Potreboval by som poradit pri kupe noveho biku. Mam vybrate 3 moznosti Giant reign 2, Specialized Pitch 2, Norco fluid lt 3, vsetky su v podobnej cenovej kategorii. Chcem na tom jazdit Enduro. Ziadne skoky a ani dake dlhe maratony. Tak ktory?

    0 0
    • janciR  

      Este som zabudol dodat ze vsetky su to r. 2009.

      0 0
    • Smazaný účet  

      giant

      0 0
    • Blackbiker  

      Asi bych vzal Gianta-uz proto ze je skoro nerozbitnej,myslím rám-čepy jednou odejdou na každém kole:-) nevím jak novej model,ale ten starej si dá naložit opravdu dost-jen to DH fakt nedává:-)hihi

      0 0
      • Blackbiker  

        M.Maroši se snaží Gianta roztřískat furt a ne a ne se mu to podařit-cheche

        0 0
      • mr.antik  

        Já bych se toho nového trošku bál, někdo tu psal že je to dost pružný. Ale prasklýho jsem nikde neviděl. Co třeba Canyon Torque? Potřeboval bych, aby ho někdo pořádně otestoval :-)

        0 0
        • mr.antik  

          Beru zpět, skákat na tom nechceš, tak to by snad vydržet měl :-))

          0 0
          • janciR  

            Nechcem nic ine /znacku/. Prekvapuje ma ze nik zatial nespomenul Pitch-a. Je na tom tak zle?

            0 0
            • Blackbiker  

              Myslím že Pitch je dobré kolo, ale jsou prostě lepší-momentální jedno z nejlepších endur je Trek Remedy-ale to bude asi jiná cenová hrnaice než chceš.prostě já bych neváhal a koupil Reigna-nebál byhc se i staré verze-jde jen o váhu. Poměr výkon cena jednoznačně hraje ve prospěch reigna. No a o vlastnostech toho kola ani nehovořím-jsou výborné,jak jinak:-)

              0 0
              • janciR  

                A ako je na tom reign X2? Je za taku istu cenu ako reign2. Ako sa na nom slape dlhsie vzdialenosti? Jasne mi je ze dolekopcom pojde ako gula ale co hore? Ma niekto skusenosti?

                0 0
                •  

                  Měl jsem Reign 2 2001 a mám X1 2008. Rozdíl je především ve váze, nižší zdvih na X1 mě nijak nelimituje, sjedu/vyjedu to samý co na Reignu, Reign mě připadal pocitově jako kratší kolo,geometrii jsem u těchto dvou kol nestudoval, na X1 se mi líp jedou delší vyjíždky, je vhodnější na celodenní toulání přírodou, ale i na Reignu jsem občas dal něco kolem 100km  za den. Každopádně obě kola jsou kvalitně zpracovaný, žádný problémy s čepy,praskáním rámu jsem nikde (ani u jiných uživatelů) nezaznamenal.

                  0 0
                  • Aja  

                    Mam pocit ze nemluvis o reignu x, ze by trance x?

                    0 0
                    •  

                      no jo, někak mi uniklo zadání a byl jsem moc horlivej, psal jsem opravdu o Trance x1 – omlouvám se za dezinformaci

                      0 0
                      • Aja  

                        No to nic, naopak doporucil bych  panu  popremysleti i o trance x. Lehci varianta Reigna s mensim zdvihem. Pokud nehodla nejak vice na ole hopsat tak proc ne. Myslim ze Trance zvladne hodne.

                        0 0
                        •  

                          naopak oproti Reignu mi trance x1 připadá trochu stabilnější v těžším terénu, nevím jetli to může dělat rozdíná váha, nebo že mi Trance x1 připadá trochu delší geometrií (ale tím neshazuju jízdní vlastnosti Reigna- moje subjektivní hodnocení). Ale jak jsem psal, geometrii vůbec neřeším,kola hodnotím pocitově jak se mi na čem jezdí.

                          0 0
                          •  

                            á, ještě jsem si všim, že dotyčný nechce jezdit dlouhý tratě, potom je Reign vhodný. ReignX je už větší kalibr,to už mi připadá moc.

                            0 0
                • Blackbiker  

                  nevím ale v úvodníku jsi psal že to nemá být na skoky a podobné věci-tzn. 170 mm zdvihu asi potom těžko využiješ, nemyslíš? Reign X je už dle mého zbytečně moc, ale pokud hceš začít jezdit něco víc pak tahle otázka je na pořadu dne,zeptej se na Reigna X zdejších majitelů:-)  

                  0 0
                  • janciR  

                    Ja som navrhol ten reign X iba preto ze je to za take iste peniaze ale mozno vic muziky. Neviem preto sa pytam. Moje prvotne rozhodnutie bolo ze chcem pitch-a ale zatial sa nik nevijadril v jeho prospech. Cital som asi vsetko co je tu o nom napisane a podla toho je asi O.K.? Ma niekto ine skusenosti? A co Norco?

                    0 0
                    • McBlacky  

                      problém je asi ten, že jak Pitch jak Fluid jezdí málo lidí.

                      Reigna jezdí lídí celkem dost a proto se o něm dost píše – podle hesla chválím co mám doma :)

                      Pitch je rozhodně ve své kategorii výborné kolo a stejně tak fluid. Asi před rokem jsem řešil identický problém, ale nakonec jsem pořídil Stumpíka, ikdyž mám vlastně ted dva fuly o stejném zdvihu, každý je jiný vlastnostmi.

                      S tvým výběrem ti nepomůžu protože jsem zkoušel jen pár minut Trance a Pitch na Fluidu jsem nikdy ani neseděl.

                      Pokud ale nechceš skákat, tak bych se opravdu podíval i o „level zdvihu“ níže na trance X a Stumpíka. Jsou to už celkem tanky a jedou poměrně svižně a lehce, což už třeba o Pitch se říci nedá.

                      0 0
                    • pitos  

                      Reign X je už jiná trochu jiná kategorie,je to opravdové enduro.Reign je XC s vysokým zdvihem.

                      Osobně bych bral Fluida LT(ne proto že sám mám Norco).Jinak mám doma i jednoho Pitche(manželka) a reigna znám celkem také.Všechno to jsou ale dost podobná kola a asi chybu neuděláš ani s jedním.na fluidovi se mi nejvíce zamlouvá tlumič,na pitchovi zase vidlice…

                      Pitch ve srovnání s mým sixem se chová prostě jinak,netlumí tak dobře a nejde tam tak dobře nastavit a doladit chod tlumiče…prostě v přímém porovnání je ten Specialized horší než Norco ale to je jen můj pocit.

                      0 0
                      • janciR  

                        No moja prva volba bola pitch ale tiez som sa bal toha tlmica myslim si ze oproti norcu je o dost horsi tam ma norco urcite navrch. Ale ako si povedal pitch ma zas modla mna o dost lepsiu vidlicu. Co sa tyka reignu tak u neho predpokladam ze to je take xc s vyssim zdvihom. Skoda ze nik nenapisal kdo jazdi na pitchovi a na fluidovi. Skoda. Ak by niekto take skosenosti mal dajte mi vediet. Nechcem kupit nieco co mi nebude vyhovovat.

                        0 0
                        • kassar007  

                          Vis ono jde take o to, ze ti stim nikdo jen tak nepomuze. To ze ti sdeli svoje pocity z jizdy nemusi byt pro tebe smerodatne. Kazdy pri jizde vyuziva resp. vnima jine prednosti a negativa kola (pregresivni X linearni prubeh pruzicich jednotek, zaveseni, tuhost, geometrie, .........). Dale to co tu uz rikal MCBlacky, ze hodne ovlivni hodnoceni to kolik zucastnenich ma dane kolo.

                           

                          Nejlepsi rada je zkouset, zkouset, zkouset :-) .............. lepsi rada de facto neni.

                          0 0
                        • Blackbiker  

                          Reign je sice XC s velkým zdvihem ale jezdit na něm enduro je naprostá sranda a dá si naložit i FR-ale to je starej model-s novým nevím-tam je to fakt víc o tom xc. Na pitche se zeptej Pussynky jak psal Pitos. Ale chce to opravdu ta kola vyzkoušet osobně, protože nemá smysl vzít kolo jen na základě toho co napíšou lidi na BF jako třeba já:-)hihi. Prostě Pitche ti půjčí jako test bike-v tom nevidím problém. O dalších nevím.Jen vím, že Reigna nikde tehdy neměli tak jsem si ho půjčil od bikera. A taky to fakt není jen o zdvihu. tak dobrou volbu. B.

                          0 0
                          • pitos  

                            Staré modely byly super…já měl enduro dokonce z trance:) Pitch není špatný ale pořád nemůžu Pussy optimálně nastavit zadní tlumič(a to má Pro s Foxem)Citlivé to je dost  a kdybych to neměl z čím srovnat tak by to možná bylo ok ale při porovnání z Norcem a tlumičem DHX to je docela rozdíl.Dnes jsem na tom jezdil a budu muset si s tím nastavením ještě pohrát,poznala to i Pussy,říkala že Six je taková houpačka,přes kořeny jako v peřince , zdvihem to nebude.Nebudu ale dělat nějaké závěry,zítra na to skočím a pokusím se to co nejlépe nastavit a jestli k něčemu dojdu dám vědět.

                            0 0
                            • Andrzej  

                              no, zkus tam dat jiny tlumic, pokud mas kde pujcit…

                              dalsi moznost mne napada tuning tlumice, ktery se tu dost resil, pak taky nekdy ucelne reseni je rozumny tlak v gumach…

                              0 0
    • Dijck  

      Pokial chces aj skakat a pod. tak pitch, vydrzi dost a fsr chodi pekne. Ak nie tak by som vzal reigna 2009→ lahke, pevna osa.

      0 0
    • vok  

      Zdravím, napadá mě jedna možnost, jak se rozhodnout… TEST BIKES. Specialized má tstovací Pitche ve všech velikostech.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.