• rider7

    Dobrý den, chtěl bych poradit s rychlou regenerací např. po 50 km závodě a větším převýšení. Co by jste radili na regeneraci

    abych mohl být na druhý den čerstvý a připravený na další podobný závod ? Děkuji.

    0 1
    • JFtryall  

      Po závodě ideal nejaky sacharidak, zaledovat nohy, neprejist se nevhodnym jidlem, kvalitni bilkovinu k veceri, pit dost vody a perfektne se vyspat. Hodne ale dela motivace a vubec pripravenost tela si dat takovy dvojboj. :-)

      0 0
    • Kysky  

      po závodě vyjet nohy a hlavně masáž

      0 0
    • jonti  

      Pokud ti není okolo 25 a nemáš super najeto, tak bych to ani nedělal, fest to člověka zničí.

      K regeneraci bych jako nejdůležitější viděl po dojezdu hodně pít, džus s vodou, potom nějaký proteiňák nebo regenerák, po hodině až dvou lehké jídlo, večer taky jen něco lehké typu kuřecí nebo ryba s rýží. Dobře se vyspat a nepít alkohol.

      0 0
    • Pepe72  

      Moc si toho o sobĕ a zavodĕ nenapsal, ale jestli první pojedeš na max tak druhý den bys mnĕl odpočívat a regenerovat-nejen že se uplnĕ rozsekáš ale můžeš se taky zranit, tím nemyslīm že spadneš z kola :-)

      0 0
    • Toman  

      No, to sis vzal tvrdý oříšek na rozlousknutí. Padesátikolometrový závod je obsáhlý pojem. Můžeš ho jet tři hodiny v terénu nebo také jen hodinu a půl, klidně i méně, pokud to bude na silnici ve skupině. V obou případech to může být vcelku zásadně rozdílná zátěž z pohledu energetického pokrytí, takže i následná regenerace se bude lišit v řádu i desítek hodin. Už to značí, že další den nikdy nebudeš fit, abys podal opět 100% výkon. Tvé tělo nestihne zregenerovat. Obden bys měl problém, natož hned následující.

      Jinak vždy platí, jak odpovídajíci přede mnou píší, dodržovat regenerační opatření. Jídlo i pití už během toho prvního závodu. Ihned po něm pozátěžový gainer, vyjet se na pohodu cca 30 minut na poholdné kadenci na pohodlné TF, potom protáhnout tělo, opravdu řádným, poctivým strečinkem, pak se najíst něčeho vydatného a lehnout masérovi na lehátko. Večer procházka s uklidňujícím dýcháním a další večeře – uhlohydráty i bílkoviny. Pít vodu, ovocnou šťávu, čaj, zeleninu, med. Žádný alkohol, ten regeneraci jen prodlouží. Potom vydatný spánek.

      Ráno pak něco do břicha, vločky s čímkoli sladkým, ovoce a jít se rozhýbat – běžecká abeceda, klasická rozcvička a klidně 15–20 minut roztočit nohy na kole. Pak pořádná snídaně, přesun na závodičtě, udržovat tělo v teple, před startem opět lehčí ale energetické jídlo, pití už od rána, cca 30 minut před startem se jít na 20 minuit rozjet s důrazem na středně vyšší kadenci, na dýchání. A během závodu doplňovat energii. Ale stejně to nebude po včerejšku ono. Ale může to být u tebe zrovna všechno jinak, každý jsme jiný, jen jsem nastínil taková základní pravidla. Ale co a jak přesně si musí zjistit každý sám.

      0 0
      • capo  

        Zaráží mě jen ta dvojitá snídaně, to je schválně?

        0 0
        • X-biker  

          Potrebujes do sebe pomalu dostavat sacharidy na ktere pak pojedes, nesmis se prejist, aby telo nebralo energii na traveni, ale v klidu pomalu rozkladalo. Hlavně večer den před to musíš pořádně nacukrovat :-)

          0 0
        • Toman  

          Tak nějak, jak píše X-biker, tělo je potřeba zahltit sacharidy ale víceméně průběžně, a to se ti jednou ranní porcí nepodaří. Proto klidně i dvě snídaně, dá-li se to takl nazvat. V velmi důležitá je nvečeře den před, z ní si tělo vyrobí přes noc zásoby, na které budeš od rána fungovat a částěčně i na ně pak pojedeš.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.