• mosquito

    tak jsem testnul dalsi reflex nalepky .. a bohuzel nic moc (ikdyz SHAMAN byly cerne, EXU sede, a jedny noname stribrne) .. mate-li nekdo srovnani stejnych barev sem s nim (at to muzem nejak opravdu seriozne porovnat – tohle je mozna trosku nefer)..

    1. velka plocha (2 velke a 4 male kousky pod sebou) jsou vyrobky SHAMAN (cerne)
    2. nalepka na predstavci (prostredni z nejsvitivejsich) je strzena reflex folie z byvale modre kostky na autoskolackem aute (od pohledu stribrna)
    3. 2 nalepky tesne vedle predstavce jsou EXU (sede)

    .. bohuzel na fotce neni videt, ale nepatrne lepe sviti strzene folie z autoskolacke krabice, nasleduje EXU, a SHAMAN (ale jako jediny cerny) je na tom dost zle

    Anketa: Co vy na to ?

    4x
    22%
    6x
    33%
    6x
    33%
    0 0
    • jaski  

      ja mam na vidli a ramu nalepeny chemoprenem ty reflexy jak maj zeleznicari na tech oranzovejch vestach ale nemam fotak takze nemuzu vyfotit ale mylsim ze kazdej vi jak to sviti kdyz projede autem kolem nekoho kdo ma tu vestu na sobe.

      0 0
      • mosquito  

        jo ty sou fajn… mam je nalepeny na dresu a brasnach (bral sem cca 1m/60kc sire tak 4–5cm)

        0 0
        • jaski  

          staci si koupit tu vestu treba od rakosniku nebo ji sehnat od nekoho kdo s nima dela a odparat ty pruhy. sou tam dva

          0 0
      • Stancek  

        Tohle bych chtel zkusit taky, ty kupovany samolepky sjou pekelne drahy, sice jsem jednu sadu EXU koupil na kolo do prace, ale je to malo. Jak je to potom s tema paskama z vesty s umyvanim kola? Nespini se to moc? Da se to nejak udrzovat?

        0 0
        • jaradal  

          Nevím proč to řešíte koupí „značkových výrobků“ za nekřesťanský peníze. Osobně jsem před několika lety zašel do firmy, která dělaá dopravní značky a tam mi věnovali zbytky odrazné samolepící fólie. Asi tak ve formátu A3! Drží jako čert i po více než 5ti letech co se mi doma válí na polici. Když jsem ji strhával z helmy, tak to byl celkem dost velkej boj… Myslím, že to ani není nějaká profláknutá značka jako třeba 3M apod…

          0 0
          • RUMcajs  

            Presne tak! 50Kc na pivko chlapkum co montovali znaceni a mam toho, ze bych oblepil celej profipeloton :-)

            0 0
        • jaski  

          normalne se to da umejt. ja s tim byl ted dva dny v bahne, vode, trave, desti atd a drzej porad stejne. a ani zapraseny moc nejsou.

          0 0
    • Radek Broz  

      No, jelikoz to jsou nakoupeny folie od 3M, tak bych rekl, ze budou svitit vsechny stejne – maximalne zalezi na tom, jaka je to barva.

      0 0
    • pavelr  

      Nálepky EXU a SHAMAN jsou úplně stejný. 2 firmy distribující stejné zboží a sídlící velice blízko od sebe.

      0 0
      • wroum  

        byla to kdysi jedna firma, dneska je kazdej zvlast a spoluprace je nulova. obe firmy maj v sortimentu este veci, ktery delali kdysi, takze jsou identicky, ale vyrobu a distribuci si zajistuje kazda firma zvlast.

        0 0
    • miťo  

      Obě firmy se na tom neskutečně nabalujou. Za takovej předřezanej čvtereček fólie chtít takovej majlant… Koukni na foto, to bych se nedoplatil!

      0 0
      • Radek Broz  

        Martin je hnusnej zlej kapitalista! Nakoupit folie, privezt, rozstrihat, zabalit, rozeslat do obchodu a jeste na tom chtit neco vydelat pri koncovy cene nejakejch 60Kc za sadu – fuj! Ze se nestydi. Vzdyt tech ctverecku musi (krome te nehorazne spousty napinaku, rockringu a riditek) prece mesicne prodat tisice a musi to byt milionar. A to je spatne!

        Nechapu, proc jsi jeste neodesel z prace a neprodavas levneji reflexni samolepky, kdyz je to takovej vejvar.

        0 0
        • Peslezedirou  

          Zas tolik mi cena nevadí, spíš mi vadí, že ty černý nefungujou :o))

          0 0
          • blue  

            mozna bych doma nasel zbytek reflexni cerny od plotru, funguje dobre

            0 0
        • TinkTink  

          Klasicky lidsky problem = uz neresim a spis si uzivam tu zavist :)

          0 0
        • miťo  

          Je to vejvar jako prase, ptal jsem se na cenu zpracované fólie a již zmíněné firmy se na tom strašně nabalujou. Za 70Kč máš totiž 10×100cm nezpracované (nepředřezané)fólie víš? T.j. že cena kousku co prodávaj, kdyby nebyl předřezaný (ale vystřihnout to snad umíme ne?) je asi 7Kč. TEČKA

          0 0
          • kubad  

            To neřeš. Klidně můžeš nakupovat,řezat, prodávat o něco levněji a si za vodou.

            0 0
          • Radek Broz  

            To uz si ani snad nezaslouzi komentar;-) Cim se zivivs, smim -li se zeptat? Tipoval bych statni spravu.

            0 0
            • TinkTink  

              O fous :)

              0 0
            • miťo  

              Živím se reklamou na www.tuning-test.cz a www.kupkolo.cz, olepuju věci reflexkou a przním kola (viz prasopes). Když mě to přestane bavit, jdu se prospat do práce. No řekni, není to balada? To, co tu řeším, je zabedněnost lidí, který kupujou fólii od Exu a Shamana, když se to dá sehnat daleko levnějc a nejsi omezen malými čtverečky. Ty si taky nekoupíš kolo v krámu, kde je předražený, ale půjdeš jinam. Omlouvám se výše zmíněným firmám, že je připravuji o zákazníky :))) PS: Třeba tu přilbu na fotce bych s těma čtverečkama nepolepil a navíc bych na tom nechal mailant.

              0 0
              • wroum  

                to neni zabednenost, to je pohodlnost.

                BTW: kvuli usetrenejm par desetikorunam nema smysl cokoliv shanet, pokud to jde jednoduse koupit.

                0 0
                • miťo  

                  Ne, to je snaha odlišit se od sériovejch věcí. Jak bys třeba polepil tyhle ráfky? Víš že odrazky mají předepsanou úhlopříčku a plochu? Na to ty malý čtyři nestačí, co jsou v setu. www.bike-forum.cz/…01182439.jpg

                  0 0
                  • kubad  

                    Přestávám chápat co se tady řeší. Cena za těch pár nálepek není lidová – ale ber nebo nech ležet. Velikost buď vyhovuje, nebo si seženu něco jiného.

                    0 0
                    • miťo  

                      No, to, že cesta k vytyčenému cíli je křivolaká a že je mnoho možnosti. Já prostě nechal ležeta raději bralněco jiného :) Ale hošani tu poznámku k ploše odrazek neberte na lehkou váhu, ať vás cajti nevydusí. Ty malé obdélníčky Exu/Shaman jsou prostě nevyhovující.

                      0 0
                      • Radek Broz  

                        Jsou, ale co jsem tady cetl, tak jim vzdy stacilo, ze mas aspon neco. Ja to stejne uz nevozim, me by vydusili urcite;-)

                        0 0
                      • vlk  

                        jenže když si pořádně přečteš formulace, tak jen u přední a zadní musí být u nálepek dodržena placha(to jsou ty doplňky odrazky obdobných vlastností).U os­tatních je psáno něco v tom smyslu že tam musí být odrazka(nějakých rozměrů apod) popřípadě může být nahrazena odrazovou nálepkou (u té ale není definována velikost).

                        0 0
                        • Jarous1  

                          U těch „odrazek ve výpletu“ apod. jsou ty rozměry uvedeny také… Buď dodržet nějaké rozměry nebo aspoň plochu…

                          0 0
                        • Jarous1  

                          341/2002

                          Jen to, co se týká odrazek:

                          1. zadní odrazkou červené barvy, tato odrazka může být kombinována se zadní červenou svítilnou nebo nahrazena odrazovými materiály obdobných vlastností; plocha odrazky nesmí být menší než 2000 mm2, přičemž vepsaný čtyřúhelník musí mít jednu stranu dlouhou nejméně 40 mm, odrazka musí být pevně umístěna v podélné střední rovině jízdního kola nebo po levé straně co nejblíže k ní ve výšce 250 – 900 mm nad rovinou vozovky; činná plocha odrazky musí být kolmá k rovině vozovky v toleranci +/- 15 st. a kolmá k podélné střední rovině jízdního kola s tolerancí +/- 5 st.; odrazové materiály nahrazující zadní odrazku mohou být umístěny i na oděvu či obuvi cyklisty,
                          2. přední odrazkou bílé barvy, tato odrazka může být nahrazena odrazovými materiály obdobných vlastností; odrazka musí být umístěna v podélné střední rovině nad povrchem pneumatiky předního kola u stojícího kola; plocha odrazky nesmí být menší než 2000 mm2, přičemž vepsaný čtyřúhelník musí mít jednu stranu dlouhou nejméně 40 mm, činná plocha odrazky musí být kolmá k rovině vozovky s tolerancí +/- 15 st. a kolmá k podélné střední rovině jízdního kola s tolerancí +/- 5 st.; odrazové materiály nahrazující odrazku mohou být umístěny i na oděvu či obuvi cyklisty,
                          3. odrazkami oranžové barvy (autožluť) na obou stranách šlapátek (pedálů), tyto odrazky mohou být nahrazeny světlo odrážejícími materiály umístěnými na obuvi nebo v jejich blízkosti,
                          4. na paprscích předního nebo zadního kola nebo obou kol nejméně jednou boční odrazkou oranžové barvy (autožluť) na každé straně kola; plocha odrazky nesmí být menší než 2000 mm2, přičemž vepsaný čtyřúhelník musí mít jednu stranu dlouhou nejméně 20 mm, tyto odrazky mohou být nahrazeny odrazovými materiály na bocích kola nebo na bocích plášťů pneumatik či na koncích blatníků nebo bočních částech oděvu cyklisty.
                          0 0
                          • vlk  

                            e,f,g. Je jasný.Ale formulace h udává pouze rozměry v případě odrazek. V případě nahrazení jinými materiály se ty vlastnosti už na ně nevstahují.

                            0 0
                          • Radek Broz  

                            U odrazek jo, ale o rozmerech folie na rafcich se tam nepise nic.

                            0 0
                          • miťo  

                            Já po tom pátral po novelizaci zákona o silničním provozu od 1.7.2006 a našel jen zmínku o DOPLNĚNÍ odrazovými materiály obdobných vlastností a ne jejich NAHRAZENÍ. Dokonce jsem využil i připraveného formuláře na dotaz na ministrestvo ale zatím mi neodpověděli. Ale víte co, je to fuk, když na vás poldové vyjedou s vyhláškou co platila před rokem 2002 že nemáte zvonek atd… Chtělo by to školit policisty…

                            0 0
                            • Radek Broz  

                              Ja jsem teba novelizaci tyhle vyhlasky nenasel – vsude je 2002. Jinak policajti bezne tolerujouneco, co tam byt ma a chteji treba „lapace necistot“, coz je vec druha.

                              0 0
                              • miťo  

                                Nechci kecat, ale bylo to myslím na www.novapravidla.cz Ruku do ohně za to ale nedám, možná to byl jeden z odkazů co jsou na té stránce.

                                0 0
                                • Radek Broz  

                                  Ja jsem prave koukal a nenasel… primo soucasti zakona to neni a jestli se vubec novelizovala i ta provadeci vyhlaska nevim.

                                  0 0
                              • pz-km  

                                vyhlaska ministerstva dopravy 341/2002 je platna! neplest s novym zakonem o silnicni doprave, to je neco jineho!

                                0 0
                                • miťo  

                                  Tak to asi nějakej malták při opisování jako výtah k novým pravidlům špatně opsal. Díky za upozornění o tom, že je je platná, to mi z ministrestva neodepsali.

                                  0 0
                  • wroum  

                    ja bych je nepolepoval :-)

                    0 0
                    • kubad  

                      Ty nejezdíš po silnici, tak k čemu bys je měl :-))

                      0 0
                • miťo  

                  Ale tohle asi nikde neprodávaj co? Aneb jak zvýraznit tmavou plechovku, je to jasná červená i ve dne (na rozdíl od těch polskejch polepů)

                  0 0
              • vlk  

                No jo,ale u nás v Olomouci nevím, kde bych mohl jít žebrat či nakupovat odstřižky.Nejspíš, by ze mě měli srandu a akorát mě vyhodily.

                0 0
                • Stancek  

                  Hmmm, v Prerove taky, v jedne reklamce si privydelavam, loni na podzim jsem se ptal a pry nemaji, sefka je skrt ;-) … V patek tam budu, tak zkusim stesti znova.

                  0 0
          • wroum  

            dojed si pro folii, vystrihej si ji a pak si spocitej, kolik casu (penez – cas sou penize) te to stalo. a kdyz k tomu pripocitas dopravu a baleni, tak ta cena kupovanych nakonec este neni tak hrozna.

            ja osobne si radsi koupim hotovou vec, nez abych bastlil neco samodomo, ne ze bych to nezvlad, ale nevyplati se to. koupeno je za par vterin a vyroba plus shaneni je vyrazne casove narocnejsi. navic vysek ci nasek bude vypadat vzdy lip nez kdyz to vystrihnes nuzkama.

            a vejvar to skutecne neni, zisk na samolepkach je mizivej a proda se jich relativne malo, aspon u Shamana.

            0 0
            • miťo  

              To já zas raději dělám věci doma než kupuju hotový. Proto třeba nejezdím na sériovce.

              0 0
              • wroum  

                ale ja taky, ale jen v pripadech, ze to nejde koupit, nebo ze kupovane neodpovida mym predstavam, pripadne ze usetrim nezanedbatelny financni obnos. zrovna na reflexni samolepky bych se vy…

                0 0
              • TinkTink  

                NJN…mit hodne volnyho casu, tak taky resim kraviny :)

                0 0
            • Radek Broz  
              • distribuce + marze koncovyho prodejce + dph + dan ze zisku (aby se z toho mohl zaplatit Mito;-) )+ reklama + dalsi naklady na chod firmy (energie, najem prostor, nakup/pronajem stroju, ucetnictvi…)

              Martin to, co dela, podle me dela hodne dobre (mtbs.cz/Bike­tech/Technews/Sha­manracingmade­incz05060113.html) TEC­KA.

              0 0
              • miťo  

                Jo, uznávám, ale nad tou cenou kroutili hlavou ve firmě, odkud beru ty odřezky a taky mají náklady na prostory, energie, splácí řezací mašiny atd.

                0 0
                • wroum  

                  on si to shaman taky samozrejme nechava delat, takze firma mu rekne cenu, on neco prihodi, obchodnik neco prihodi a z vyrobni ceny par kc je klidne tech 60. vidlice maj vyrobni cenu pod 1000 Kc a nikdo se nepozastavuje nad tim, ze se prodavaj treba za 20 litru…

                  0 0
              • Peslezedirou  

                BTW : Firmě Shaman – EXU fandím, protože to jsou malé české firmy, ale neřekl bych o nich, že to co dělají dělají dobře, viz kolečka do šaltru, povrchová uprava komponentů atd..

                0 0
        • vt  

          vzhledem k nefunkcnosti je to opravdu drahe ;-)

          0 0
        • enjoy  

          podle me,opet naprosto logicky:-),jestli ma neco desetinovou cenu vyroby,nez za kterou se to proda a neni na tom vejvar,tak je asi neco spatne.

          0 0
          • wroum  

            vejvar znamena, ze na tom ta firma vydelava. samolepek se proda takovy mnozstvi, ze i kdyby staly 100kc, tak na nich firma nezbohatne, protoze se jich proste proda malo, takze i kdyby na nich byl zisk 50% z MOC, tak to porad bude malo penez na to, aby se dalo rict ze to je vejvar.

            0 0
            • enjoy  

              jo takhle.no ja vubec nechci tvrdit,ze z toho bude tahle firma ziva.mozna by to meli rozdavat ne?:-)

              0 0
              • wroum  

                spis si myslim ze kdyby to zmizelo ze sortimentu, tak to nikomu vadit nebude.

                0 0
    • miťo  

      Ještě dodatek o umisťování fólií. V kuželu potkávacích světel je nejlépe vidět fólie umístěná dole.

      0 0
    • Glum  

      Nemá cenu kupovat ani Shaman ani Exu, kdysi jsem získal odřezky reflexních fólií v reklamní agentuře (asi 10 barev, a asi metr čvereční, všechno 3M). Svítí dostatečně, se Shamanem ani Exu jsem je neporovnával.

      0 0
      • Pekáček  

        Pozor na to co píšeš, někteří tu nejsou schopní si vystřihnout čtvereček, proto si to raději koupí než aby to museli doma „bastlit“ a přijít při tom třebas o prsty :o)))

        0 0
        • TinkTink  

          Jsi porad nepochopil, ze Te nikdo nenuti to kupovat, co? :)

          0 0
          • Pekáček  

            Však já to nekupuju. A ne že si budeš potají vystřihovat čtverečky :o)))

            0 0
    • vt  

      mam Shamany – vicemene se mi zda, ze vubec nefunguji. Vyhozeny penize. Nechavam je na kole jen pro pripad, ze mne zastavi prislusnik.

      0 0
      • vt  

        daleko lip je videt 3M reflexni pasek co davali na Plesivecky drzce

        0 0
        • JIRA  

          Myslíš ten o kterým se pár lidí vyjádřilo, že je to blbost k ničemu? :)

          0 0
      • kovar  

        je to tak, ty EXU & Shaman svítí mnohem méně než nějaké jiné, a to dost výrazně.

        0 0
      • vojta  

        Nedavno jsem si koupil dalsi sadu nalepek od Shamanu, ale zatim nikam nenalepil. Po precteni tohoto threadu jsem jeste vyhrabal jednu nalepku, ktera mi zbyla z hodne drivejsi doby (taky Shaman) a zkusil je porovnat. Vysledek ? Ty nove odrazi svetlo podstatne hure. Na starem „podkladovem“ papire je napis 3M, na novych pouze nejaky paznak. Tak kdo vi, co je to za material.

        0 0
        • mosquito  

          souhlasim ze je tam nejaky paznak a kdyby to bylo od 3M tak to bude velkym pismem jak krava .. mozna docela podvod a klam

          0 0
          • vojta  

            jak se tak koukam na monitor, zda se mi, ze logo „LG“ na nem a ten paznak, si jsou nejak moc podobne. Takze 3M, co inzerujou na pribalovem papirku u stitku, to asi opravdu nebude.. :(

            0 0
      • -Alan-  

        Líp bych to nenapsal. Navíc mám fólie co byly na plast. blatníkách BBB a jsou asi tak stejně nahouby jako Shaman. Když se to vyfotí s bleskem, tak to vidět je, ale když na to zdálky posvítí, tak nic moc. Za ty peníze jsem čekal, že to k něčemu bude. Doufám, že by to zabralo alespoň na příslušníky. Ale ono se to tak zoufale podobá obyčejné žluté nálepce, že fakt nevím.

        0 0
    • revish  

      lepsi zajit do reklamky a vyzebrat zbytky reflexnich folii, nejake mi doma zbyly, z firmy, kde jsem delal. je zbytecne to kupovat

      0 0
      • enjoy  

        no tak to vzdycky nekdo tady rekne a ja si na to vzdycky reknu,ze nevim jak bych si pripadal,kdybych tam prisel a rekl „dobry den,nemeli byste tu prosim vas nejake zbytky?“:-))

        0 0
        • wroum  

          sou na to zvykli. chodej tam treba i ucitelky ze skol – folie sou kupodivu lepsi a pro deti zajimavejsi nez barevny papiry a pri ziskani touhle cestou i levnejsi, pac sou zadara a ty odrezky se stejne vyhazujou a kolikrat to sou docela velky kusy (i A3). proste prijdes a reknes ze bys potreboval nejaky odrezky folii, dostanes kolik uneses a jdes. myslim ze bys to moh zvladnout i ty.

          0 0
        • Jarous1  

          Přesně tak… V reklamce budou spíš rádi, že se toho zbaví… A ty pruhy 6×100cm za 60–70Kč také potvrzuji…

          Líná huba, holý neštěstí ;-)))

          0 0
          • enjoy  

            „hej kamo!kamo,nenasel by se u tebe nakej drobak??“ :-)))

            0 0
            • Jarous1  

              Jsem to všechno sdělal a pak rozdal ;-) Mám jen stříbrnošedé, tak 10×30cm, asi 3cm paklík ;-)

              0 0
    • Peslezedirou  

      Koupil jsem si černé 3M folie od Exu, kdybych si nalepil jenom černý papírky tak budou svítit asi stejně jako 3M černá folie :(

      0 0
    • o.ndra3  

      Já mám na ráfkách (viz profil) nějakou 3M Scotchlite Diamond Grade kterou jsem koupil na eBay asi za pár centů zhruba A5. Ještě mám nějakou červenou, kterou nevím kam nalepit. Pro srovnání jsem to vyfotil s tou EXU, co jsem doma našel.

      0 0
    • mosquito  

      TAK A TED KONSTRUKTIVNE ;-) .. treba OLOMOUC

      me nevadi kdyz dam ty prachy ale at to funguje, treba si vemu klidne A5-ku cerne, A5ku-stribrne, A5-modre treba kazdou za kilo .. ale je mi jasny ze mi A5ku nedaji, ale kdyby sme se domluvili a vzali vetsi kus a ten si podelili ;-) co rikate

      0 0
      • Stancek  

        Ty bys to sehnal? Kdyby tam byla jeste cervena, ak bych se pridal.

        0 0
        • mosquito  

          to nerikam – nikde sem se neptal ale verim ze kdyz nekam prijdu a reknu ze mam zajem treba o par barevnych plachet 1×1m nebo nejake jejich bezne sirky tak budou relativne v pohode a my taky .. ale nevim jen si to myslim

          0 0
    • blue  

      kdyby mel nekdo zajem, mam doma dva zbytky (asi 12×12 cm) modry Avery

      0 0
      • miťo  

        Jé, tu znám, je tvrdá a odolná :) Ale bacha na tu modrou, moc výrazná není. Nejlepší je bílá.

        0 0
        • blue  

          no, asi sem teda slepej, me prijde vyrazna dost, stejne jako ta cerna

          0 0
          • miťo  

            Nedívej se na to přez fotografický blesk, ale přez čelní sklo auta s rosvícenými potkávačkami. Ta bílá prostě svítí o dost lépe. Pridej si ke tmě ještě mlhu a je to.

            0 0
      • Luwa  

        já bych měl

        0 0
    • smith22  

      schválně sem hledal nezakládal novej Thread.Pročetl sem to tady a stejně sem se nedozvěděl kde se dají sehnat levný nálepky.Nemyslím ty kousky co koupíte v cykloprodejně.Ale musí být přece firma co prodává větší formáty těchto reflexních nálepek ne?Nemusí to být určený přímo na kolo.Potřebuju totiž něco na ráfky a stejně si tam chci vystřihnout nějakej vlastní tvar.Tak kde se to dá sehnat pls.Doufám že někdo aspoň odpoví.

      0 0
      • Thapsus  

        Já je koupil v metráži v Praze – Soukenický ulici. Je tam takovej malej krámeček na reklamní samolepky, chlépek mi ustřihl od každý barvy z role asi půl metru. Dal jsem mu tuším stovku a polepil s tím celý kolo i helmu. Jak to vypadá mám myslím v profilu kola.

        0 0
        • mosquito  

          presne tak mam taky nakoupeno v grafickym studiu co dela reklamy – za cenu malyho ctverecku sem dostal asi 100×10cm a hotovo :)

          0 0
      • oumik  

        Základní problém je, že to nehledáš pod správným názvem… reflexní pásek se totiž odborně nazývá RETROREFLEXNÍ FÓLIE Hoď to třeba do seznamu a bude klid ;)

        0 0
      • oumik  

        třeba tady www.em-design.cz/…mreflex.html

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.