Redukce z pevne osy na rychloupinak

10 nepřečtených
  • jannk

    Jak se sundava redukce z pevne osy na rychloupinak? Dostal jsem ji na novych kolech (Mavic Ksyrium), nikdy jsem to nemel a chtel bych to sundat a podivat se na konusy. (asi https://www.kupkolo.cz/…inak_z93874/)

    To se proste jenom silou vytahne?

    Dik

    0 0
    • novas752  

      Ano to se proste vytahne. Pokud to nejde rukou, tak vyklepnout z druhy strany napr. Imbusem 5, nebo vytahnout klestema pres nejaky hadrik.

      0 0
    • Vilém  

      Konusy v Ksiriich?

      0 0
      • jannk  

        sorry, tak loziska :)

        0 0
      • jannk  

        Mam s prednim kolem neprijemny rebus: lehce v nem nepravidelne cvaka. Ale divne – kdyz sundam rychloupinak, s kolem trochu zahybu a utahnu zpatky, tak to je 1–10km potichu. A potom to zase zacne cvakat. Nestaci jenom povolit a utahnout rychloupinak, musim trochu zahybat osou/kolem. Brzdy (kotouce) to nejsou, jel jsem i bez desticek abych to overil a je to i jiny zvuk. Vim, ze na kole je nekdy tezko poznat odkud zvuk jde, ale i tyhle experimenty nasvedcuji, ze to je predni naboj. Draty vypadaji ok. Cistil jsem to okolo jak nejlepe umim .. a porad nic.

        0 0
        • ˘Ö˘ Krab  

          Namazat dosedací plochy na patkách vidlice.

          0 0
          • jannk  

            ok, diky moc, to jsem asi jeste neudelal

            (ale stejne mam nutkani to rozebrat :)

            0 0
          • jannk  

            Diky moc, zatim to pomohlo (30km) … akorat jsem si s tichym prednim kolem uvedomil, ze uz fakt musim rozebrat stred, protoze v kopci skripe. Furt neco, aspon na jednom kole :)

            0 0
    • jannk  

      Tak nevim, zase to cvaka. Uz me to sere

      Namazu to, chvili to je ticho a potom to nahodne (hlavne v kopci) zacne cvakat. Sundam kolo, nasadim zpatky a je to zase chvili ticho. Co tam sakra muze cvakat, lozisko to nebude – to by nepomohlo sundani. Z toho myslim i jasne plyne, ze to je predni kolo. Vazelina se nevymyla, porad je i pekna cista, bila. V patce ani neni zadny otrep, nerovnost – nic, co bych mel zabrousit. Servis mi nepomuze, po nasazeni to treba 10km je v pohode – to proste nezjisti, co je blbe. Asi to v zasade nicemu nevadi … ale sakra tohle mi zadna jina kola nedelaji!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.