Ředitel TdF chce zakázat wattmetry

24 nepřečtených
  • svoboda77

    https://www.cyclingweekly.com/…eters-398172

    Co vy na to? Změnilo by se něco?

    Anketa: Povolit nebo zakázat wattmetry na TdF 2019?

    11x
    26%
    32x
    74%
    0 0
    • Tomcat  

      Hmmm… to fakt velkej , ale velkej problém .

      0 0
    • Smazaný účet  

      Tak to Froome konci…

      :-)

      0 0
    • Singlespeed  

      Ještě bych zakázal pomocné elektromotory. Předpokládám, že profi cyklisté netrpí nějakou motorickou poruchou rukou, že by si nemohli zařadit silou vlastních prstů.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Wattmetry zakázat (a vysílačky taky). Jen na hostesky ať nám nikdo nesahá! Dobře, Peter může :)

      0 0
    • Twitko  

      no muj laicky nazor je „konecne“… at jezdi podle „citu“. Mam reagovat nebo ne – mam na to nebo nemam ? Protoze tak muzou pod tlakem udelat chyby. A chyby jsou to, co dela zavody zajimavy, specialne v dnesni dobe, kdy je vsechno spocitany, zmereny, promysleny …

      jeste bych zakazal vysilacky .. nebo dal kazdymu tymu jen jednu nebo max dve .. at si rozhodou kdo je bude mit a kde v zavode bude … opet docela komplikace = vic samostatnyho rozhodovani a premysleni = vetsi prostor pro chyby = zajimavejsi zavod

      0 0
    •  

      ještě zakázat so sypání

      0 0
    • Breakpain  

      je mi to šumák :-) …

      0 0
    • bodlak2  

      Hmm, a co měřič kadence, ten povolit nebo taky zakázat ? Nebo měření tepovky to je ok, nebo taky ne ? Za chvíli bychom mohli zakázat hodinky na ruce. Nebo cedule na silnici, proč by jezdci měli vědět, kolik je do cíle.

      S vysílačkama, nevím, ten kdo bude mít prachy tak si najme lidi na každý kilometr jednoho a ten bude předávat info.

      0 0
    • CzechJoker  

      Pokud by chtěl zakázat vysílačky, OK. Ale wattmetry?

      0 0
    • Morchella  

      Čím víc se to vrátí v čase, tím zajímavější závod to bude. Tedy zakázat wattmetry, vysílačky a k tomu ještě doprovodná auta :-)

      0 0
    • Fran7  

      Prvně bych zakázal to jejich vyzvedávání flašek s povolenou pár sekundovou prodlevou, při MS žen jsem si nemohl všimnout jak jedna domestička brala flašky, tak rychle a normálně, že by si měli komisaři UCI vzít příklad. Pak ty wattmetry sice to není doping a jezdci říká kolik vynakládá a kolik v podstatě zbývá, ale chybí mi ta kanibalova agrese, zaútočit když je šance a ne čekat že se vyšťavím a už to nedám. Zaútočit jen v jedné etapě která svým profilem odpovídá mé watt křivce co je to za zábavu.

      0 0
    • robb  

      To nic neřeší. Bavíme se tu o lidech, kteří na kole najedou za rok 25÷30 tis. km. Oni ví moc dobře, jak mají jet. To že SKY dominuje hlavně na Tour, je asi tím, že tam má vždycky super tým a ty kopce jsou většinou takový že to v nich ten tým může hlídat.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Ono by patrně vůbec nejúčinnější bylo definovat nějakej limit – jaksi, finančních prostředků, které může spozor nebo přímo majitel vložit do týmu – a ne jen na stávající rok. A (nebo) vytvořit jakejsi draft jezdců podobně, jako to maj Američani v basketbalu, hokeji atd. Tohle by jistě vyrovnalo šance a impli.. – prostě podpořilo by to i jakousi kreativitu jak na úrovni týmů, tak závodníků samotných. A kdyby se eliminovaly ještě vysílačky (snad krom ředitelskejch pro kapitána a ev. ještě pár dalších k varování o nepřidatelnejch událostech) a snad nakonec i vyhodily ty wattmetry, mohlo by to být daleko zajímavejší závodění s apelací, kromě prosté výkonnosti na již řečenou schopnost improvizace cyklistů, jejich závodnickou inteligenci, cit pro závod a tak dál. A tohle mi naprosto nepřipadá jako nějaká cesta zpět, ale naopak o vyjádřeni jakési esence závodni silniční cyklistiky. No, zaplaťpánbů, že máme, kromě těch nabubřelejch dlouhejch etapáků, taky ty klasiky a nakonec i ten mistrák… :)

        0 0
      • Barak  

        To jistě vedi. Ale aktuální vykon si bez wattmetru tak přesně a snadno hlídat nebudou. Takže by to mohlo pomoct.

        0 0
    • michomin  

      Zakázal bych watmetry, vysílačky, doprovodné vozy, karbonové rámy, elektrické řazení, energetické gely a tyčinky, Nařídil bych minimální váhu kola 8 kg, vzadu maximálně šestikolečko. NÁVRAT KE KOŘENŮM!

      Liberté, Égalité, Fraternité! Ať žije revoluce!

      0 0
    • plzakj  

      To by musel zakazat i tacho a vysilacky.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.