Reba Race - jak je to s prestavenim zdvihu 85/100/115mm?

32 nepřečtených
  • sorak

    cau, rad bych se zeptal na jednu vec – mam vidli Reba Race 29" Dual Air, rocnik 2006, jak je to s prestavenim zdvihu? Prostudoval jsem si materialy na webu vyrobce a pochopil jsem, ze je tam tzv. „travel spacer“, kterej kdyz se vytahne, tak se zdvih zmeni ze zakladnich 85mm na 100mm. Nikde ale neni napsane jestli tam jsou 2 ty spacery, tzn. kdyz se vytahnou oba, tak je z toho 115mm nebo jestli 85/100/115mm plati jen pro normalni 26" verzi a 29" verze ma moznosti 85/100mm… Taky jsem nikde nenasel, jak vlastne ten spacer vypada, vim ze asi nejjednodusi by bylo vidli rozdelat, ale do toho se mi nechce, protoze s tim nemam zkusenosti a taky bych ji musel pritahnout na barak, protoze na byte na to nemam naradi a misto… Napiste prosim, jestli jste s tim nejak laborovali, pripadne hodte nejakou fotecku, jestli by byla… Zajimala by me taky narocnost takove operace – normalne jezdit na 85mm, ale pak si to treba na zkousku, pripadne kdyz budu vedet, ze mesic nebo dva budu jezdit nejaky tezsi tereny, tak tam zkusit dat 115mm. Nemyslim prestavovat kazdej tyden, ale proste na nejakou dobu zkusit jezdit vetsi zdvih, kdyz nebude vyhovovat, tak to zas dat dolu nebo opacne. Jo a vyhledavani jsem zkousel a mam dojem, ze tenhle problem tu jeste probiranej nebyl, i kdyz prispevku k Rebe je dost.

    0 0
    • ktm.bike  

      Tohle je např. spacer mý REBY SL, tj. ptal ses jak vůbec vypadá.

      0 0
    • peky  

      řešil sem přestavení zdvihu na rebe z 80 na 115 a v poho mě to přenastavili s vyčištěním a promazáním. Nechtělo se mi v tom šťourat a chtěl sem aby byla zachována záruka na vidlici. Takže mám přenastavenou vidli s dokladem takže záruka platí. Ty spacery ti můžu vyfotit večer doma a poslat mailem.

      0 0
      • sorak  

        no, ja jsem postupoval podobne – objednal jsem si Rebu Race 29" 100mm, ale prisla se zdvihem 85mm, takze po mailove domluve jsem to posilal zpet, oni to prenastavili a poslali…

        mam to, jak jsem chtel a mam papir na to, ze to delal odbornik, i kdyz mi v mailu psali, ze to klidne muzu udelat sam, ze zaruka bude platit i tak a ze jejich mechanik by mi mohl po telefonu poradit… ;-))

        0 0
        • peky  

          No já sem jí 1/2 roku jezdil než sem se přestěhoval a teď zjišťuju že co stačilo v boleslavi 80mm nestačí v brně takže už je vyší. Co se týče zachování záruky asi bych do toho nešel osobně protože reklamace trošku řeším každý den. Takže ať si kdo chce říká co chce servnisní středisko je nutnonost pro zachování záruky. Po tom co sem to vyzvedl mě k tomu daly podložky asi vymezovací vypadají podobně co vyfotil KTM.bike.

          0 0
    • sorak  

      aha, dik… myslim, ze neco takovyho bylo pribaleny i v prislusenstvi mezi stahovacima paskama a samolepkama, ale me se to nezdalo, protoze to ma celkem maly prumer…

      jo a sorry za to formatovani textu, trochu jsem to neodhadl

      0 0
    • kubad  

      Není to složité, stačí sundat nohy a vyndat ten spacer viz obrázek, nevím na 100% ale tuším 29" verze je jen 85/100mm

      0 0
      • kubad  

        sory obrázek Když to rozděláš poznáš podle počtu těch podložek na jaký zdvih se dostaneš

        0 0
        • sorak  

          a ten spacer vypada tak jak sem hodil ktm.bike? ty valecky z neceho mezi tvrdou pryzi a plastem s vyseci?

          0 0
          • kubad  

            pokud máš vidli na 85 mm tak sou uvnitř, stačí je vyndat zadné další nepotřebuješ :-)

            0 0
          • ktm.bike  

            sem tam hodil nějakou kokotinu a ne spacer. U vidlí tomu prd rozumim. Tak sorry. :-)

            0 0
            • Pebe  

              tak prej ne, asi máš pravdu:-) tak sorry tobě ;-)

              0 0
              • ktm.bike  

                Hehe, jsme holt banda. no jo no. :-))))

                0 0
                • sorak  

                  ;-)) to je presne duvod, proc se na to ptam… skoro jsem si rikal, ma to cenu psat takovou blbost na forum a jak to tak vypada, tak celkem dost lidi v tom nema uplne jasno…

                  0 0
            • ktm.bike  

              tak to tu zas čtu, tak „to co jsem sem dal“ je spacer nebo ne? Kurňa už taky. :-D

              0 0
    • Brouk_Pytlik  

      Je to operace na cca 5 minut. Nikam do střev se nevrtá, jsou tam 2 černý válečky s výsečí. Předělal jsem si jí na 115, ale nejspíš tam 1 spacer zase vrátim, protože se mi na tom špatně jezdí, kolo se chová uplně jinak a zatim nemůžu říct že líp, nevim jak si na to zvyknu.

      0 0
      • podvlada  

        No už je to sice doba, cos sem psal, ale snad se ještě něco dozvim :)

        Jak se k těm spacerům dostanu bez „vrtání ve střevech“? Jediný co jsem zjistil je že se to musí poměrně dost rozebrat, vylejvat oleje z různejch komor a tak… to mi na 5min nepřijde :/

        Díky ;)

        0 0
    • Burizon  

      Využiju tento dred a zeptám se, kolik máte vzdálenost od stíráků ke korunce na Rebe předělané na 115 mm, když je zcela vypuštěna negativka. Ď.

      0 0
    • kali222  

      ja se take pridam:-( mam recon 321 solo air mohu ho take predelat ma 115mm zdvihu? mam ho na kole,nemam od nej doklady(starsi kolecko) dekuju za odpoved

      0 0
      • vlk  

        JJ jde předělat-prkni se na stránky Sramu-Rockshocku-maj to tam v service manuálech v pdfkách.Tak tam to najdeš, jak na to.

        0 0
    • Vhalasta  

      Přidám se z dotazem.

      Tak jsem vyhodil SPACER abych měl 100 mm zdvih ale překvapil mě dost velký chod zamčené vidle – takové 2–3 cm. Přesně jsem to neměřil ani jsem to ještě nezajížděl (ale za chvilku du na to, je tam super), snad to při jízdě člověk ani nepocítí.

      Je to ale normál? Zamčená vidle by snad tak moc chodit neměla.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.