• PremaSkalik

    Zdravím,

    Chci si koupit konecne uz trosku lepsi kolo rám HT.

    Měřím 173 cm takže vlastne mužu přemyšlet jak o 27,5" tak i 29" stavbě.

    Zmeření: Race XC , XC marathon

    Ale podle meho je lepší pro mou postavu 27.5" jelikož pro 29" kola splnuju sice podminky ale jsem na hranici kriterijního minima.

    Nejsem milionar ale oprimalizace kola potrebuje investice dal bych za rám na míru 12000, jen pokud to bude az tolik stát za to a videt budou i rozdíly.Jenže pokud rozdíl nebude tak razantní uvítam levnejsi varianty rámu pak me rám muze vyjít kolem 6000–9000. A podle meho i na dobrém kvalitním rámu od 1650g a mene se da posavit suprovej stroj kolem 9–10 kg .

    Prosím o rady,

    oznacim sve dotazy cisly

    1. Kdyz si necham postavit rám od RB (Crr) ci jineho vyrobce na míru vyjde me na 12000 Kč, nebude lepsi si za 12000 koupit jinou šlehu a jakou ?

    2.Je na mou postavu vubec potreba neco stavet na míru a nebo velikosti od vyrobcu mi postací.

    3. Čím mám nahadi Rock shox Reba rl/rlt 2012 dual air , ty totiz ve 27.5" nedelaj :( ?

    4. pokud se to nevyplatí natolik jaky rám 27,5" od 6000–9000 kč by jste mi poradili popřípadě vy?

    5. Nemám si radsi koupit 29" rám a ukojim i sve touhy po Reba 2012 ?

    Díky za odpovedi

    0 0
    • Tomáš  

      Tys to ještě nepostavil? Imho ti ten rám ve 27,5 v M-ku na 99% normálně bude sedět, zbytek se dá vždycky vyladit kokpitem, když se teda vybere správná velikost. Jestli 27,5 nebo 29, na to si musíš odpovědět sám, měl bys to testnout na několika kolech a udělat si obrázek.

      0 0
    • Radovan84  

      Mám. 171 cm a vel.M (17.5) – kola 27.5 a úplně v pohodě.Takže tobě úplně akorát.Taky záleží na tipu.Pokud uvažuješ o rámu na míru tak už musíš vědět co chceš.

      0 0
    • ThOOmi  

      Mno, co to podle Tebe znamena ram na miru? U RB jsem pred par lety poptaval ram trochu jine geometrie a byl to problem-uz si presne nepamatuju co to konkretne bylo, ale tusim, ze delka zadni stavby, nebo tak neco.

      U ocele bys mel vyhodu v tom, ze si presne reknes co a jak chces, ale u hliniku to bude trosku problem. Duratec by udelal geo presne na miru, ale jejich ramy jsou drahe a pak ty jejich reklamace…

      To, jestli chces 27,5 nebo 29 si musis rozmyslet. Zkus zajit do nejakeho kramu, kde maji testovacky a projed oba prumery. Idealne stejna trat napr. s prudkym vyjezdem, sjezdem a nejakou technikou, at mas porovnani a zjistis, co ti sedi vic.

      Myslim, ze nejde pausalizovat ze je nejaka hranice od ktere je ten ci onen prumer lepsi. Kazdy jezdec to ma jine, takze i mensi a silovejsi typ cloveka muze sahnout po 29.

      Vidli muzes dat tuneneho Epicona, vychazi cca na 8 tisic a budes to mit nastavene pro svoji vahu.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.