• Stepos

    Zdravím všechny…

    Vyhlídl jsem pevný rám od GT.U rámu uvadí velikost 19,5 palců.Prosím o radu zda to na mých 183 cm není málo.Díky moc

    0 0
    • JakeF  

      Málo určitě ne, ta velikost by měla být akorát. Jenom možná budeš potřebovat vyměnit sedlovku za 400mm, GT dává na některý kola celkem nepochopitelně 350mm i v nejvyšších velikostech.

      0 0
      • maajkee  

        Proč nepochopitelně? A proč by měla být na větších velikostech delší sedlovka, kvůli tomu přeci bereš různý velikosti rámů a sedlovku máš pak ± stejně vysunutou jak na 17ce třeba tak na 21" třeba.

        350mm je podle mě naprosto dostačující délka, pokud někdo potřebuje delší už je to spíš menšina lidí a trochu extrém.

        0 0
        • JakeF  

          Představ si, jak vypadá 15" rám a 21" rám se stejně vysunutou sedlovkou… Aby se zachovaly proporce, tak na větším rámu musí být delší, jinak to vypadá divně. Měřím stejně, jak on a dřív jsem vozil 21" rám a kopal jsem se o něj vnitřkem kolen, s 19" tenhle problém nemám a přijde ti na pohled, že by můj Scott byl nastavenej nějak extrémně? Měl jsem tam právě půjčenou sedlovku od kluka, co má GT a 350mm jsem musel mít lehce přes limit (proto taky vím, že tam GT dává 350mm). Navíc když tam bude mít 350ku těsně na limitu (což je klidně možný, sám jsem na 19.5" měl a to u mě je ještě dost nevysunutá, protože musím mít velký offset), tak rám dostává víc zabrat, než se 400kou. Rozhodně si nemyslím, že by při stejný výšce, jako mám já, měl mít vyšší rám, než 19,5", pokud nemá hodně krátký stehenní kosti proti holením a celkově hodně dlouhý nohy.

          0 0
          • maajkee  

            Já bych právě řekl že na jeho 183cm bude 19.5 s 350mm sedlovkou bohatě stačit. Třeba mě, já mám tedy nohy spíš kratší stačila na avalanche i 300mm sedlovka :)

            Navíc ten Avalanche je 20"

            0 0
            • JakeF  

              No, já mám 183cm a 19,5" byla s 350mm hraniční, jak píšu… Na 19" už musím mít 400mm

              0 0
              • maajkee  

                No jo, myslím, že oba jsme trochu extrémy, já mám nohy kratší ty zase delší a to já jsem ještě o 2cm vyšší než ty. A na 19" jsem si v extrému vystačil i s 300mm sedlovkou vytežnou cca 1cm nad rysku.

                0 0
    • scalar  

      Záleží na tom, jak vypadá těch tvých 183 cm, tedy jak máš dlouhé nohy. A také jaký je to rám (Avalanche nebo Zaskar mají jinou geometrii) a jaký hledáš posed.

      0 0
      • Stepos  

        Těžko říct co je to za rám..:D Bože já jsem ale lajk!Ty to poznáš?

        0 0
        • ClAyD  

          To je Avalanche

          0 0
          • scalar  

            Avalanche má kratší, pohodlněší geometrii, tedy víc vzpřímený posed. Pokud máš normální postavu a chceš kolo s takovým posedem, mělo by těch 19,5" stačit.

            0 0
          • Stepos  

            Díky,myslel jsem si to:)

            0 0
        • Player  

          Promin ze pisu mimo topic, jedna se o ty kotouce ashima? Mam v planu je poridit a zajimalo by me jake mas s nima zkusenosti. Diky a jaky k nim mas brzdy?

          0 0
          • alinceb  

            Nemám pocit, že na fotce je jeho kolo…:)

            Já Ashimy vozím až nějakej ten pátek a nemám s nima problémy. Jediné co, tak jak jsou hodně perforované, tak možná trošku „cukají“.

            Ale kdysi se tu řešilo, že se někomu při brždění „zmačkaly“. Mně zatím nic a to mám Marty s pancéřovýma hadicema, které mají celkem výkon…

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.