Rám FELT problém s aero vložkou sedlovky ...prosím o radu

5 nepřečtených
  • 29 kike

    Chtěl bych se zeptat neměl by někdo nějaký nápad jak přilepit vložku v rámu v horní části viz. foto je lehce odlepená a když se tam dá sedlovka se sedlem a chytne se za sedlo tak sedlovka má vůli cca 0,5 cm dopředu a dozadu (možná méně). Přemýšlel jsem dát tam kus plechovky, ale potom tam už nenarvu sedlovku… :-( takže nechat přilepi tvím lepidlem na karbon, ale půjde to dostane se tam to lepidlo?

    Díky za nějakou radu.

    0 0
    • tromboonen  

      Netuším jak to má fungovat, to na obrázku je volná vložka, do ní se zasune sedlovka, přes ni objímka??

      Jestli se to vaklá asi pomůže zalepit vložku do rámu, epoxidem, zvládneš i sám.. vem nějakej co netuhne extra rychle, ale je dost hustý aby netekl, nanes do rámu i na vložku, souvislou vrstvu okolo aby tam pak nebyly bubliny a místo na prohýbání, před zatuhnutím lihem nebo acetonem očisti z vnitřní strany objímky a pod ní a máš hotovo.. dá se taky obalit sedlovku něčím umělým, na to se epoxid nechytí, ale jak ji tam budeš zasouvat dostal bys epoxy dále do trubky, nestojí za to..

      0 0
    • 29 kike  

      Určitě cbych si to někde nechal udělat… Jinak na tu vložku která je tam vidět se nasune klasická podsedová objímka do rámu se strčí sedlovka a utáhne. Jelikož je ta vložka v horní části odlepená má to vakl. Ta vložka bohužel vytáhnout nejde. Když bych to zalepil to buge držet a když na to sednu s 90kg aby to lepidlo vydrželo. Rám je nejetý ale bohužel bez záruky

      0 0
      • zdenal8  

        Epoxydem jsem si lepil patky v zadní stavbě (karbon). Mám 93kg, zvládá to i přeskoky na přejezdu. Držet to bude, pokud se dodrží postup výrobce lepidla. Zmákneš to i sám.

        0 0
      • tromboonen  

        Epoxy udrží cokoli, ten rám je jím taky lepený (resp. nějakým podobným sajrajtem..) Navíc tady by nedrželo na tah, pouze na tlak jako výplň..

        Jestli to nejde vyndat, tak stačí zalepit dole v sedlové trubce konec vložky páskou aby tamtudy epoxy nevyteklo a naprdět jej tam do mezery shora (to můžeš použít i řidší, jen hlídat aby se někde nedostalo ven..) je to jednoduchý … jestli znáš nějakého modeláře přes větší modely (ne plastové kity) tak ten Ti to pomůže udělat..

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.