• OsolSiSam

    Cafte. Tento rok planujem kupit nejaky new ram na XC. Do uvahy mi zatial prichadza: „TREK 8500“ www.bicycledoctor.co.uk/…trek8500.jpg alebo „CUBE REACTION BLACK“ www.cube-bikes.de/…id_7373_.htm Problem je v tom ze cena toho ramu CUBE je podstatne vyssia kedze sa da kupit len ako kit s predstavcom a vidlou tento kit ako som dal link stoji 32590sk no a TREK by ma vysiel pri nakupe cez net nejakych 9tis co je oproti tomu kitu smiesna cena. Preto sa obraciam na toto forum a prosim o nejake zhodnotenie co by bolo lepsie… Ma tu niekto s CUBE a s TREKOM nejake skusenosti Osobne sa mi ten CUBE paci o dost viac len neviem ci za to aj stoji. Dik moc vsetkym.

    0 0
    • Tinker  

      Jezdim na tom rámu od Treku teď na 4 měsíce v USA a není to špatnej rám. Doma mám Konu a ta je i po několika letech asi tužší… Cube nemám rád už jen z principu, protože u nás na západě Čech má Cube každej, fuj… ;-) Jinak bych taky považoval za výhodu, že Trek nemá intergrovaný složení. Integrovaný nemají podle mě smysl, nelíbí se mi to a nemůžeš si dát na kolo hlavový od Chrise Kinga :-))) A ta cena setu Cube se mi nezdá až tak výhodná. Ale já jsem proti Cube zaujatej, takže vlastně nevim, jestli jsem ti poradil ;)

      0 0
    • orca  

      Mám CUBE sice o řády nižší řadu ale 100% spokojenost … jenom doporučuji . Co se týká ceny a poměru ke kvalitě tak do toho nevidím . Jedině hledat dál jestli lze koupit rám samotnej popřípadě se obrátit na dovozce co on na to …

      0 0
    • dzabo  

      nazdar stanley :-)

      0 0
    • martt  

      Na XC preteky jednoznazne ten TREK. Vahovo uz patri medzi velmi lahke ramy uplne vhodne na zavody a ak ho zrusis, tak je skoda ovela nizsia. Podla mna vacsina zavodnych ramov na XC je plus minus to iste. Asi s tymto tvrdenim mnohi nebudu suhlasit ale vsimni si ako veselo spickovi jazdci menia znacky bicyklov a je jedno na com sedia, su rovnako dobri.

      Moj syn na nom (TREK 8500) tohto roku jazdi a je spokojny. Minuly rok mal author vision a bol tiez spokojny. Predminulu sezonu mal Ravo Racing XC a tiez bol spokojny. Sezonu predtym mal Schwinn MOAB a tiez bol spokojny.

      S tym Cube by bol urcite tiez spokojny. Zatial zlomil iba jeden ram od renomovanej firmy LOOK, ten bolo ale strasne stary.

      Takze si vyber, on je so vsetkym spokojny.

      0 0
      • visby  

        profikovi das aj hovno a dobre zajazdi:-) to ale neznamena, ze ramy su rovnako dobre…

        0 0
    • Meesha  

      Trek je v poho. Je to prijemne dlouhy a soucasne i zivy. Vaha je v 19,5" 1630g. Na nejakym slovenskym shopu ho maj za skvelou cenu, takze bych asi nevahal (ja teda vahal, ale to je jedno :-) ) Vidli (pokud uz nemas) dej 80mm. Pri 100mm je to do prudkejch stojek trochu neposedny, ale verim ze se to da doladit negativnim predstavcem – casem me to ceka.

      0 0
      • OsolSiSam  

        No neviem neviem… u mna sa rozhodnut medzi dvoma vecami je dost problem. Jeden den chcem to druhy den nieco ine… Potom co som si precital vase prispevky to vyzera skor na TREK. No a k tej spokojnosti…mal som author VISION 03 a bol som spokojny dalo sa na nom aj poskakat a nemal som pocit ze podomnou plave. Potom som ho predal a kupil INTROVERT 04 no a to uz bolo nieco uplne ine. Vyzeralo to pevne a mohutne ale mal som pocit ze sa to podomnou vyslovene kruti. Skusal som aj ine biky (kamosi a tak) no a takmer u vsetkych 3× zoslabovanych ramoch to bolo citelne. Takze myslim ze ten CUBE ked je tiez 3× zoslabovany bude to v podstate asi to iste. Dnes to vidim na ten TREK. Uvidime co zajtra :D Dzabo…serus…by si mohol skocit niekedy na ICQ nemyslis?

        0 0
        • Jane  

          Když tak zkus zavolat do bikezone – tam by samostatnej rám Cube sehnali. Myslím, že rám Cube Elite vychází min. na 15000 Kč, ten Reaction může být tak do 11000 Kč… Hele a co rám KHS Alite Team (9900 Kč)? Nevím, ale v poslední době mi Trek moc neříká, snad jen ty jejich karbonové rámy, ale ty jsou cenově úplně mimo. Nebo by nemusel bejt špatnej Giant XTC – viz progresscycle.cz…

          0 0
          • OsolSiSam  

            Giant sa mi moc nepaci… a to KHS je hruza :D az na tu vybavu :)) No a pokial ide o zohnanie samostatneho ramu tak radsej niekde zo slovenska nechcem si moc komplikovat zivot. Prave si pozeram geometrie a porovnavam… zatial som zistil ze TREK je najdlhsi ;o) No a jasne ze su aj krajsie ramy napr taky specialized stumpjumper…to je jedna nadhera. A tie TREK-ove carbony su tiez nadhera ale to uz nieje pre moju penazenku :(

            0 0
        • dzabo  

          njn mohol…len keby toho casu bolo viac

          0 0
    • Ice-goofy  

      Ja mel jak Trek ted mam CUBE a jsem s nim maxilne spokojenej takze i ja Ti mohu doporucit CUBE a samostatnej ram se da sehnat .. tez jsem si sehnal jen ram … ja si myslim, ze oba ramy jsou dobre a rozhodni se podle toho , kterej se Tobe vice libi ( z techto dvou me ten CUBE)

      0 0
    • tomek  

      Vozím CUBE STEREO a super spoko. Hlavně je trochu odlišnej než moře Merid, Treků, GT apod

      0 0
      • black.horse  

        máš Stereo? jak dlouho a jak seš spokojen? já sem váhal ho pořídit, ale vykašlal sem se na něj kvůli čekacím lhůtám a hlavně kvůli nepraktickému umístění tlumiče… jaký jue to v reálu?

        0 0
        • tomek  

          Je to paráda. Myslím i zásluhou RPtrojky vzadu. No a umístění tlumiče ještě musím vyřešit nějakým blatníčkem. Důležitý je chod zadní kyvky a potom řeším umístění tlumiče… Koupil jsem jen rám, zbytek jsem doskládal. Vidli mám zatím Marušku AM-3, ale chci jít do foxe. Jinak kliky Stylo, brzdy Avid Juicy-7, řazení zatím LX, ale když budou prachy, tak tam dám X.0 jako na mém HT. Kola jsou na nábojích WTB a ráfky Mavic D3.1 vše ostatní WTB

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.