• jackasss1

    Ahojte,

    Kdyby jste někdo náhodou věděl odkaz na cyklovýlety nebo podobné informace v okolí Zell Am See, tak budu za něj moc vděčný.

     

    Popřípadě, pokud máte někdo doma nějaký cykloatlas Rakouska nebo výše zmiňované oblasti, tak jestli byste mi mohli napsat za kolik a kde jste ho koupili.

     

    Kuju … ;-)

    0 0
    • Krutor  

      za 10 EUR bike mapy celýho regionu Pinzgau, z čehož je na Zell am See pár použitelných. Anebo zdarma malá bike mapa zdarma,oboje k mání v infocentru.

      Odkazy si už nepamatuju a je mi líno hledat (jen snad www.bikepinzgau.at), ale mužu ti poslat na email, co jsem na naši pouť do Zell am See chystal jako vhodný trasy k projetí

        
      0 0
    • Archer  

      Vedle Zell Am See mas „za rohem“ bikepark Leogang.

      0 0
      • arcco  

        jj, je tam i sjezdík pro xc, menší skoky, super klopenky, určitě stojí za to si to projet. A pokud se budeš držet striktně map, kde jsou vyznačeny trasy pro bajky, moc radosti si neužiješ. Většinou vedou po širokých šotolinových cestách.

        0 0
        • madcat  

          A hned vedle přes kopec je Saalbach – Hinterglemm, ale tam už to na XC moc nebylo, aspoň teda před těma pěti rokama, kdy jsem tam byl, nee… No a jinak je tam nějaká ta 5 Gondel Tour, nebo jak tomu říkají, to by mohlo stát velice za to.

          0 0
        • Blahycz  

          Taky by mě zajimalo kde to tam je,,,zitra tam jedu.

          0 0
    • rock  

      JJ, Leogangský singltrail (ten nejlehčí) jsem celkem napohodu sjel na hardtailu, nic zákeřnýho. Je to jen o tom, vyškrábat se na Asitz (anebo jet lanovkou). Hezčí, ale kratší singl je v horní část Schattbergu směr Hinterglemm (koneckonců v Hinterglemmu je taky bikepark), z Hundsteinu vede poměrně hezká cesta (ze začátku singl) směr Bruck (a pokud po prvním klesání „přehlídneš“ ceduli s přeškrtnutým cyklistou, tak si ten singl sakra prodloužíš o krásnou hřebenovku).

      Taktně upozorňuji, že na Asitz je stoupání něco přes 10km (jel jsem to z Leogangu i Saalbachu i oklikou a traverzem z Hinterglemmu), na Schattberg zhruba stejně, ale mnohem příkřejší a na Hundstein skoro 15. Ale vyjet se to dá.

      Jinak bikemapu (ne moc použitelnou, ale něco se z toho vyčíst dá) oblasti Saalbach-Hinterglemm-Leogang dostaneš v místním infocentru zdarma.

      0 0
      • rock  

        Tady je kousíček oficiálního singlu patřícího do bikeparku Leogang a ona zakázaná hřebenovka na Hundsteinu

        0 0
        • beavis  

          Mezi tema dvema rybnickama sem nedavno jel. Super singlik s jeste suprovejsima vyhledama. Skoda ze sem spechal dolu na snidani:-( Jinak bych si to uzil lip;-) Kazdopadne vrele doporucuju!

          0 0
        • romachain  

          Tu hřebenovku jsme taky jeli a byla skvělá! Nejeli jsme ji teda celou, po cestě na Hundstein jsme hned dole neodbočili na tu správnou cestu, takže jsme jeli úplně špatně, ale až jsme to zjistili, tak jsme si řekli, že raději než se vracet, tak to vezmem přímo nahoru na hřeben a tam se zorientujem. Byl z toho skoro dvouhodinovej výšlap přes pastviny plný kravskejch hoven (a krav) s kolem na zádech, ale pak jsme narazili na tuhle hřebenovku a po ní dojeli na HS. Až jsme byly kousek od něj, tak jsme teprve narazili na branku a z druhé strany zákaz pro kola:-) No ale stejně jsme byli v celejch horách skoro sami, protože tak trochu pršelo… Každopádně stezka fakt luxusní! Ty rybníčky mi hned trkli do oka:-)

          0 0
          • beavis  

            Ja mel puvodne v planu taky jet na Hudstein, ale nedostatek casu mi to nedovolil. Pri stoupani z Thumersbachu sem brzo zjistil ze je potreba mit na takovej bike trip opravdu dost casu:-) Jinak kravi hovna s slusny porno sjezdy sem si uzil. I tak proste jednim slovem SUPER;-)

            0 0
          • mazotron  

            Nikde jsem tady nenasel, jak presne ta cesta vede. Vcera jsme tam jeli a nasli jsme to. Takze navod je nasledujici: Po prvnim klesani se date vpravo na hrebenovku. Po pul kilometru je sedlo a cesta vede nahoru na hreben nebo vpravo. Musite jet nahoru na hreben, jinak se tam nedostanete!!! Stoupa to jenom chvili a pak je super kozi stezka po hrebeni dolu. Nekolikrat se to zhoupne nez dojedete k tem jezirkum. Odkaz na trasu tady http://www.bikemap.net/…thummerbach/. Uzijte si to, je to super.

            0 0
            • mazotron  

              Jeste mala oprava. "Po pul kilometru je sedlo a cesta vede nahoru na hreben nebo VLEVO (nikoliv vpravo. Ale musi se jet nahoru po hrebeni).

              Jinak jsem se chtel navigovat podle znacky zakaz cyklistum, ale zadnou jsme tam nenasli. Takze tam bud cyklisti muzou nebo tu znacku nekdo hodil do krovi. Jeste pridavam par fotek.

              0 0
              • Azmir  

                Jojo Hundstein je top, jenom jak si na to vzpomenu :))))

                0 0
              • malamala  

                Značka tam nebyla ani v květnu. Ale vybrali jste si špatné počasí, za sucha to není žádné dobrodružství ;)

                0 0
      • TheIF  

        Mapy a prospekty ti uplně zdarma pošlou. Tady se dají objednat

        V Bike-Karte i je velká mapa. MAPA, druhá strana

        0 0
        • Krutor  

          Jo tu mapu mi poslai dopředu taky, akorát tahle map(ičk)a gratis není podle mě moc použitelná, jen jako hrubá orientace kam se vydat. Ono to značení tam místy taky není nic extra – českej človíček zmlsanej značením KČT  že ano :-))).

          0 0
          • rock  

            Přesně. Kombinoval jsem to s mapou 1:50000, co se dá u nás koupit za nějaký dvě stovky (což není nijak extrémní paleta) a něco se dá vyčíst (i mapa vytisknout, když na to přijde) na alpintouren.at

            0 0
            • Krutor  

              Jojo, tak to je ten odkaz, kde jsem hledal vhodný trasy ! Myslím že není vůbec špatnej, popis, většinou i mapka k dispozici.

              0 0
    • miche  

      A jeste doplnim teamoveho kolegu Krutora malou fotogalerkou na nasich strankach :-)

      0 0
      • lumirek  

        Ahoj, chystame se s kamosem mrknout do Leogangu a mam dotaz, z tvych fotek jsem vypozoroval nevim jestli spravne, ale vy jste tam jeli tu 5 gondol tour? Pokud jo, muzes mi napsat nejake info jak to tam presne fungovalo a jake to bylo? Jsem uz neco slysel ze mas pet jizd lanovkou ale pokazde musis jinou. Je to v pohode jezditelne, kolik se tam toho musi nastoupat a tak? Kazdopadne dik za jakekoli info.

        Zdar Lupace

        0 0
        • Smazaný účet  

          celkem to má lehce přes 50 km, opravdu je to ticket na 5 lanovek (pokaždé jiná) je třeba dát si pozor na to v jakém pořadí se to má jet :) aby jsi nezůstal večer v druhém údolí .) jinak je to většinou z kopce, do kopce jsou jen některé nejnutnější přejezdy. trasa je spíš AM/EN, ale někde by se to dalo vzít i po těch FR/DH tratích.

          0 0
    • stan.zak  

      Ukládám projeté trasy sem,

      http://www.gps-tour.info/…20pilot.html?…

      možná ti to pomůže…

      http://www.gps-tour.info/cs/92/112.html

      0 0
    • ropman  

      můžu přispět fotkama z té oblasti, byli jsme tam loni s Kudrnou, hrubé popisy tras by se možná daly najít na jejich webu (Saalbach – Hinterglem aneb Alpský hardcore), už tu padly místa kde jsme taky byli a stojí snad za to - mrkni sem, z názvu adresářů i poznáš o jakej výlet šlo 

      Další fotky třeba tady 1 (Alpy s bajkem…)

      Bylo tam pěkně, tak ať Vám vyjde počasí :-)

      0 0
    • jackasss1  

      Děkuji všem.

      0 0
    • Treker  

      Ahoj všichni

      tak jsme s kámošema strávili 4 dny v okolí Zell am See a naprostá bomba – mohu doporučit!

      Prvně v alpách na MTB a zážitky luxusní, Smittenhohe, Hundstein a další jsou fakt slušná hákovačka – 3 hodiny na kašpara…

      Mohu jen doporučit…technicky to není těžké, ale slušná prověrka fyzických a psychických sil…

      AVG kolem 12 km/hod :-)))))

      0 0
      • Krutor  

        Jojo, „Psí Hůrka“, to bylo pěkný :-). A finální výtlač na Schmittku :-)))

        Stihli jste něco z 5-Gondeltour?

        0 0
        • Treker  

          Ahoj

          Jen tydle dva kopečky a pak menší výjezd před odjezdem…jen 3 dny na kole, ale stačilo..

          Na schmittenhohe to asi vyjet nejde,bylo tam naplaveno dost štěrku a navíc celkem kolmice…

          najeto pouhých 110 km a 3500 nastoupáno,ale je tam hezky…

           
          0 0
          • rock  

            Záleží na stavu cesty. Ze dvou pokusů jsem to jednou dal a jednou jsem holt neuhlídal sjetou Karmu na zadním kole a podklouzlo mi to cca 5m před zlomem :-/

            0 0
          • ropman  

            Schmittenhohe se vyjet dá, ale chce to pekelný soustředění, vyvažovat a furt šlapat … a trochu štěstí :-)

            0 0
      • jackasss1  

        Takže zdravíme přímo z jámy lvové, jelikož tady máme připojení na net :-) Prozatím počasí vychází, první den jsme projeli MTB trasu nad Brückem, nastoupáno nějakých 1100 m., druhý den jsme vyrazili na Krimmelské vodopády po asfaltu (1200m nastoupaných a 136 km ujetých), ale opravdu ty vodopády stojí za to;-) a dneska jsme si dali další asfaltku na Edelweisspitze (2571 m.n.m) – trasa z Zellu 35 km a je to docela prověrka fyzičky, ale ty výhledy a okolí stojí za to :-) Zítra se chystáme na tu „Psí hůrku“ a pozítří uvažujeme o nějaké MTB trase v okolí Kaprunu. Jinak nějaké mapky z letáčků + nafocené mapky z informačních tabulí budu mít k dispozici, kdyby pak někdo měl zájem ;-)

        0 0
    • Martula  

      Taky jsem se teď od tama vrátila.

       

      Pár fotek tu.

      Sice ne bike, ale silnička a korčule, ale fájn :c)

       

      http://prcka.rajce.idnes.cz/…am_See_2009/

      0 0
      • Treker  

        Je tam kapku sněhu ještě, cepín by byl gut…

        0 0
      • Treker  

        Ahoj

        Tak myslím že Tebe jsem zrovna viděl na cyklostezce na silničce na výjezdu z Zell am See, blond vlasy a koukala jsi se, kdo se to chystá na kola..skládqli jsem zrovna bajky na parkingu za domem vedle kolejí…¨

        Jí si zrovna říkal, že to je podezřelý hezká Rakušanka :-)))

        0 0
        • Martula  

          No jasné, pamatuju, to jsou náhody, svět je malý :c)

           
          0 0
          • Treker  

            Tak přeci ještě nemám výpadky paměti :-) Ale my dole měli hezky, nemáte jezdit do oblak :-P

            Glockner hochalpenštrase nás láká na kole už léta, co tam jezdíme lozit a koukáme na ty serpentiny z výšky…ale asi moc aut. Na MTB je tam taky supr.

            Jste dobrý, jak sjezd a gumičky :-) my i na MTB celkem často chladili…a to jsem sjížděli „jen“ ze 2000 mnm.

             
            0 0
    • jakub  

      Ahojte, tak 25. července jedeme s rodinkou (já, přítulka a 8mi měsíční Cipísek) taky do Zell am See. Bereme sebou horská kola a Croozera… nejspíš budeme jezdit v okolí po asfaltu (nevadí ai tak si to užijeme) nemáte někdo náhodou typ na nějakého českého průvodce pro tuto lokalitu abych si tu dovču mohl alespoň minimálně naplánovat (samo nesmíme vynechat nějaké okolní město a hračkárny) ale chtěl bych si udělat tak nějak představu, kam se dá v okolí dojet na kole s croozerem…

      0 0
      • kriky  

        Ahoj, tak to se mozna potkame jedeme v noci z 24 na 25 a budeme tyden. Jedeme ctyri rodiny (8kola+4×croozer:) Bydlime Piesendorf a planujeme vyrazet prave okolo jezera a mozna obcas nejaky ten pansky vyslap. Uz jsem koukal po webu,ale moc jsem toho nenasel.Kdyby jsi neco dostal, tak te prosim o preposlani.Uvitam jak tipy na vylety, mapy, ci pripadne gpx soubory. dik a uzijte si to

        0 0
        • jackasss1  

          Nebojte se, nepotřebujete nic, stačí zajít do místního infocentra a hned budete v obraze. A navíc jsou zde na tabulích u cyklostezek mapy, takže fakt není co řešit. A jinak se určitě mrkněte do Kaprunu a na kaprunský hrad a pak směrem na Krimml jde asfaltová cyklostezka až k vodopádům (ale to je 70 km v jednu stranu), ale určitě byste alespoň část ujeli. Když tak se můžete mrknout na http://www.cyklotoulky.eu/…hranici.html a třeba vám to v něčem pomůže. Užijte si hezkou dovolenou :-)

          0 0
          • djano  

            Ked sme isli od vodopadov k Zell am See, v dedinach som si vsimol linkove autobusy s drziakmi na bicykle vzadu (aj plnymi). Mozno by stala za zvazenie aj takato moznost absolvovat cast trasy.

            0 0
        • Krab  

          Myslim, ze se nepotkate.. jakub tam byl loni

          0 0
        • malamala  

          Ahoj jsem místní /Zell am See/, jaké chceš tipy na výlety? Bike, výšlap, zevlovačka … :-)

          0 0
          • romachain  

            Ahoj. Já bych byl vděčnej za tip na ubytko. 21.-30.7. tam plánujem jet s přítelkyní, příjezd vlakem. Zatím přemýšlíme o kempu, hlavně kvůli penězům.

            0 0
            • malamala  

              Dobrý kemp u jezera je http://www.camping-suedufer.at , klidný, kousek od jezera a blízko nákupnímu centru MAXI MARKT /cca 1 km po cyklostezce/ a do Schuttdorf /část Zell am See/ je to asi cca taky 700 m po cyklostezce. Pokud přijedete vlakem, tak je to asi 3 km od vlaku.

              0 0
              • romachain  

                Díky, to vypadá velmi dobře. Sice mi není z jejich ceníku úplně jasný kolik budem platit, ale počítám, že rozdíly v cenách různých kempů v jedné oblasti budou minimální…

                0 0
                • malamala  

                  Tento je větší, ale je tam dost živo a hodně lidí. Převažují turisté z NL :-)

                  www.seecamp.at

                  0 0
                  • romachain  

                    Našel jsem ještě levnější a přitom asi docela dobrej kemp kousek od Zell, jezdí do něj nejedna česká cestovka. http://www.camping-neunbrunnen.at/

                    0 0
                    • malamala  

                      V tom jsem nikdy nebyl, ten už není u jezera, bude tak kolem cca 8 – 10 km od Zell am See.

                      0 0
                    • vili  

                      neumím vůbec německy, ta cena 7 ojro je za stan a auto dohromady nebo bych platil 7+7 a co je oddělený tím lomítkem – velkej a malej stan? Díky

                      0 0
                      • romachain  

                        za auto a stan dohromady 7 nebo 5,5 podle toho, jak je ten stan velkej.

                        0 0
                        • vili  

                          díky, to zní dobře…

                          0 0
                          • romachain  

                            Já jsem v okolí levnější kemp nenašel a tento se zdá být fakt přívětivý. Už se tam těším, ve středu jsem tam!

                            0 0
                            • vili  

                              tak pak poreferuj co a jak. díky

                              0 0
                              • romachain  

                                Tak mi odepsali, že jsou plní a nemaj ani jedno místo volný:-(

                                0 0
                                • vili  

                                  no já jsem stejně dostal od velitelky nakázaný sehnat něco na břehu jezera, takže taky asi kouknu jinam…

                                  0 0
                            • malamala  

                              Tak to je možná někde potkáme, na kole bývám každý den :-)

                              0 0
                              • romachain  

                                No klidně, budem tam vlastně skoro 10 dní, tak chceme stihnout hrozně moc cílů (Hochtor, Hundstein, Krimmel, Kaprunský vodní dílo, atd…) Náhodou o nějakým place pro dva hodně nanáročný lidi na bydlení na ten prodlouženej týden do 20E za noc bys nevěděl? Stačí nám malinkej plácek na stan a minimální zázemí (sprcha, záchod, popř. nějakej přístřešek na kola). Ten kemp Südufer vychází takto na 21,5, ten Neubrunnen by byl za 16,5. Klidně bysme byli u někoho na zahradě třeba… Prostě kdyby tě cokoliv napadlo, tak dej prosím vědět…

                                0 0
                                • malamala  

                                  Máte naplánované pěkné výlety. Ohledně ubytka na zahradě jsem se tady s tímto nesetkal, nikde v okolí jsem to neviděl :-( .Ale je možné, že někde ve vesničce na statku by se to sehnalo, avšak tyto kontakty nemám. Je tu ještě jeden kemp v Brucku, k jezeru to je pak cca 2 km po cyklostezce, nebo mají i vlastní rybníček :-). www.sportcamp.at

                                  0 0
                                  • romachain  

                                    Ten je podle jejich stránek jen s komfortníma místama, nic pro nás. Ale objevil jsem ještě zajímavej kemp v Kaprunu http://web.kaprun.at/muehle/camping/ , sice malinko z ruky, ale ceny zajímavý. No nějak to dopadne, všechny kempy jsem obeslal, tak doufám, že mi odpovijou a vyberu pak ten nejlevnější, kde bude místo.

                                    0 0
                    • djano  

                      Tam som bol s Kudrnom, je to pekny velky kemp, my sme stanovali na brehu toho jazierka. Je to cca 2km od Zell am See (od jazera).

                      0 0
          • Barak  

            Ahoj, co takhle tip na nějaký méně profláknutý kopec?

            0 0
            • malamala  

              Jak náročný kopec si představuješ? Předpokládám, že např. Hundstein znáš, což je střední obtížnost, ačkoli je to klasika, tak poslední dobou tam moc lidí nejezdí. Dobrá trasa je po stopách závodu Kitzsteinhorn SnowClimb, začneš v Kaprunu přes Maiskogel až do Langwied /první přestup lanovky když jedeš na Kitzsteinhorn/. Mimo závodu to moc lidí nejezdí, cestou zpátky pak před Maiskogel je pěkný singlík dolů, žádná komerční umělá cestička :-).

              0 0
              • Barak  

                Hundstein znám, ale zrovna tenhle kopec se mi líbí, protože nahoře nechlí davy lidí lanovka. A je tam chata, kde se můžeš odměnit pivkem. :-) Takže něco podobného by bylo fajn. Ta trasa, kterou jsi sem dal vypadá dobře, dík.

                0 0
                • malamala  

                  Něco málo fotek …

                  1. Maiskogel a cesta směrem na Kitzsteinhorn
                  2. – 5. „singlík“
                  0 0
              • Barak  

                Ještě dotaz k té trase. Vyznačená cyklo končí u horní stanice té první kabinky, dále už vede jenom turistická cesta. Je tam kolo mimo ten závod povolené?

                A jinak všeobecně, jak se na cyklisty tváří na turistických cestách, kde není vyznačena cyklostezka?

                0 0
                • malamala  

                  Tam trasa končí a dál už jsou jenom turistické trasy po skalách. . Pokud tam není vyloženě značka zákazu kol, tak to není problém. Na 99% turistických zákaz kola není, ale jsou to někde úzké pěšinky, často přes kořeny, nesjízdné ačkoli je značení třeba modrá obtížnost, proto tam ani značky zákazu kol nedávají. Pár jsem jich v okolí zkoušel a vždy jsem buď kolo vedl, nebo nesl. A čím jsi výše, tím bývá většinou cestička užší, užší … něco podobného jako např. poslední úsek dojezdu na Hundstein když jedeš z Thumersbach akorát větší svah.

                  Fotky je z turistických cestiček, co je značeny jako modré.

                  0 0
                  • Barak  

                    ok, dík. Jaký tam je vůbec počásko, koukal jsem, že od zítřka má být pěkně hnusně…

                    0 0
                    • malamala  

                      O víkendu bude asi déšť a zataženo, teplota spadne dolů asi v neděli, další týden slunečno + občas deštík a o víkendu zase zataženo s deštěm. Ale to je dlouhodobá předpověď.

                      0 0
                • malamala  

                  Tak dnes jsem to projížděl znova. Kopec na Maiskogel je pohodička. Sjezd a následný výjezd na Langwied 1976 mnm už tak veselý není. Je tam pořád zákazová značka, oni na 2 místech tepají do skály, ale v pohodě se dá projet. Dnes tam byl akorát bagr a nikdo netepal. Až vyjedeš na plošinu a cíl už budeš mít na dohled, tak míjíš takovou hospůdku, mají tam pramen se skvělou vodou /a hrnečkem na řetízku/.

                  Pod Langwied je kamenitý brod, na jeho levé straně je ve vodě větší díra, já tam dnes vjel, následoval pád na kameny a výsledek … naražené levé zápěstí a naražená pravá dlaň :-( . Koukal jsem zdali by šlo jet dále od Langwied dále k Alpincentru 2500 mnm, nakonec asi ano, ale bude to krpál pro červené sjezdovce. Je to hned první fotka a ta cesta je nalevo. Pokud to pojedeš zpátky, raději opatrně, některé zatáčky jsou hodně utáhlé, dost štěrku a kamení, při chybě a pádu dolů si můžeš poškodit kolo a tvé tělo by na tom nebylo nejlépe.

                  Ale tuto lahůdku jsem si dnes nechal ujít, po dosažení cíle mi zápěstí i dlaň natekla a nemůžu držet řidítka. Potupně jsem tedy sjel lanovou dolů /5,90 € + 2 € kauce na kartičku/. Hundstein je proti tomu procházka po pláži, zejména když většinu cesty na tebe tady svítí mozol.

                  0 0
                  • Barak  

                    Dík za info, měli jsme to v plánu, ale nějak nám už nezbyl čas a bylo to trochu z ruky, bydleli jsme v Leogangu. Jeden den bylo hnusně, jeden den na pohodu s holkama na Asitz, potom Hundstein + cestou zpět ještě přes chatu Biberg nad Leogangem a poslední den Schattberg. Takže si tenhle výlet schovám na příště.:-)

                    0 0
                    • romachain  

                      Teď jsem se po devíti dnech vrátil. Bydleli jsme v kempu Glemmershof (odkaz je někde výše) za 16e pro dva za noc. Schattberg je perfektní. Bohužel nám moc nevyšlo počasí, takže MTB jsme pak už tolik neužili. Jeden den Krimelský vodopády (150km, z toho posledních 50 v prudkým dešti), jeden den Kaprunský nádrže (od parkoviště pěšky nahoru a dolů pak tím horským busem), jeden den Hochtor, jeden den Panoramaweg přes Jahnhutte na Biberg a údolím zpět. Pak jeden den pěší tůra na Schmittenhohe no a jeden den propršenej ve stanu. Sumasumárum se nám dovolená líbila a zároveň jsme si ta m toho nechali dost na nějakou příští návštěvu.

                      0 0
          • kriky  

            Vyrazime s rodinou, prateli croozerama a tak rano a navecer jsou to tak 2–3hodinove vyslapy,sjezdy a pred den s vozejkama. Budeme na miste tyden, takze pokud mas nejaku tip na dalsi aktivity v okoli budu rad. Tajne doufam ze objevime super info centrum, kde se domluvim anglicky :)

            0 0
            • malamala  

              V info centru v Kaprunu se AJ domluvíte je na náměstí, hned vedle známého podniku Pavilon N . Stačí si vzít mapku a můžete bez problémů výletovat. S croozer po Taurenské cyklostezce bez problémů, většinou asfaltíček a rovinky. Výšlapy můžete na Schmittenhohe, Maiskogel, Kitzsteinhor … je tu velké množství turistických cest. Pokud bydlíte v penzionu nebo hotelu, tak některé mají pro návštěvníky zdarma kartu Zell am See&Kaprun, díky ní máte mnoho věcí zadarmo – http://penzion.alpy365.cz/…a-karta.html

              Nenáročný výlet v Kaprunu je např. mimo těch všech známých /přehrady …/ soutězka Sigmund-Thun-Klamm http://web.kaprun.at/klamm/, která je na konci Kaprunu, potom se můžete projít, nebo projet okolo jezírka, které je nad ní. Je to směr jako na Kitzsteinhorn .

              0 0
              • romachain  

                Dá se na ty přehrady dojet až nahoru na Schärf-Haus na kole? V mapě tam vidím cestu, ale místy vede tunely. Nebo se tam dá pohybovat i po nějakých MTB cestách?

                0 0
                • malamala  

                  Nikdy jsem tuto variantu nezkoušel, cesta tam vede pro pěší. Avšak po vlastních zkušenostech i lehká cesta pro pěší může být masakr pro kolo :-). Do tunelů nemůžeš mimo jednoho, kde je udělaný i chodníček. Dobrý popis a fotky jsou na tomto webu http://www.alpy.net/…fotolist.php

                  0 0
          • vili  

            ahoj, pojedu tam s přítulkou a známýma, žádní extra cyklisti plus berem psa (běhacího). Můžeš poradit nějakou vhodnou trasu kde by mohl hafan v pohodě běhat kolem nás a nebylo to moc dokopce? :-) díky

            ps – jak je to tam s inlinama?

            0 0
            • malamala  

              Tauernská cyklostezka cyklostezka je v některých úsecích vhodná na in-line a je to ve většině rovinka. Někde jsou ale cedule upozorňující aby každý měl psa na vodítku, někde psy pobíhají volně za dohledu svých majitelů.

              0 0
    • romachain  

      Přidám se s dotazem, poradíte ideální kemp v Zell am See?

      0 0
    • vili  

      tak taky ještě dotaz: měl by někdo tip na slušný kemp u nějakého pěkného jezera v rakousku (nemusí to být zell am see)? Provozovalo by se turisticky kolo se psem, koupání a inliny. Díky

      0 0
    • indoorajn  

      nema nekdo tip na pujcovnu XC bajku v Zell am See, diky

      0 0
    • jIrI___  

      Vytáhnu mrtvolu :)

      Máte někdo zkušenosti s cestou do Zell am See vlakem, samozřejmě spolu s kolem?

      0 0
      • romachain  

        Vídeň-Zell jezdí denně skvělej přímej spoj, horší ale je, že není návaznost na cestu k nám. Tam to odjíždí po šesté ráno a zpátky to přijíždí okolo desáté večer. Kola v pohodě. Nejlepší je asi nechat se do Vídně zavézt autem, další možnost je nocování na nádru…

        0 0
        • jIrI___  

          Díky, to se mi hodí. Hledal jsem právě vlaky z Prahy, Vídeň mě nenapadlo. Předpokládám, že máš na myslí asi ten ranní spoj v 6:44. V úvahu připadá jedině nocleh na nádru. Nevíš náhodou, kolik se tam v noci potuluje individuí? Ať to není třeba jako v Ostravě :)

          0 0
          • romachain  

            Přesně ten spoj jsem myslel. Nádraží je to celkem slušný, ale jak to tam vypadá v noci nevím, vloni nás tam vezl kamarád autem a pak pro nás i přijel na tu desátou večer. Letos jedeme auty až na místo, ale než jsme zajistili auta, tak jsem ten nocleh taky plánoval.

            0 0
          • malamala  

            Myslím, že je i spojení Praha – Linz → Linz – Salzburg → Salzburg – Zell am See a hned kousek od nádraží u jezera prodávají dobrou rumovou zmrzlinu :)

            0 0
            • vlasto  

              No to je. Ale opravdu Praha – Linz je jen pro otrle, nebo vlakove nadsence. Pritelkyne tim jezdi a chyta zachvaty zurivosti. 300km trva cca 6 hodin, momentalne s nekolika vylukama. od Linze uz je to pak civilizovane.

              0 0
            • AleZ80  

              Ahoj, v Pátek tam mířím. Mohl bys mi dát typ na nějaké terénní XC trasy ? Na http://salzburg.intermaps.com/v9/index.asp… jsou všechny trasy popsané jako kombinace asfaltu a šotoliny. Asfaltu bych se chtěl vyhnout a široký, štěrkový cesty mě taky moc neberou. Díky moc.

              0 0
              • AleZ80  

                Stačí nějakej nástřel. Budu mít tuhle mapu, tak si to v tom dohledám, díky.

                0 0
                • malamala  

                  http://www.bike-alp.cz/trasy-bike.php , ale asi budeš zklamán, většinou se jedná o šotolinu, nebo makadam, popř. lesní a polní cesty. Vše je ale většinou širší, je tu pár cestiček, ale nejsou to žádné dlouhé trasy :-(. Jel se tu kdysi „svěťák“ 2002, ale okruh je nenáročný a krátký. Myslím, že Saalbach, nebo Leogang je na tom podstatně lépe ohledně tebou poptávaných tras.

                  0 0
          • Medunka  

            Mám zkušenost se Südbahnhof Wien a je to OK. Ostravu neznám ale řekla bych, že je to skoro jako srovnání hospody 1. a 5. třídy :-)

            0 0
      • mm  

        Minulé léto jsem kvůli nečekanému servisu auta jel Holešov – Břeclav – Vídeň – Salzburg – Zell – Hinterglemm

        Moc to nedoporučuju. Přebíhání se všema zavazadlama, dvojnásobná časová náročnost, vysoká cena.

        Cestou zpět v noci v Břeclavi nebyla návaznost – výluka u ČD – dojeli jsme nakonec do Přerova a nebýt rodiny s již funkčním autem, spali bysme asi na nádraží.

        0 0
    • dobias  

      Ahoj cyklostezky v Salsbursku mají tady v pdf

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.