• cabbage

    Vybírám lehčí, ne úplně úzké XC ráfky a našel jsem tahle dva -
    www.trinnity.cz/DetailPage.asp?…www.trinnity.cz/DetailPage.asp?…

    Vozíte je někdo? nevíte reálnou váhu? (weight weenies mlčí) případně nějaké drby na tu kterou značku?;)

    Půjdou na lehčí sadu kol k ESce – tedy pouze nenáročná turistika.

    Anketa: tak ktrerý je lepší?

    DT
    0x
    0%
    0x
    0%
    0 0
    • cabbage  

      nahoru.

      0 0
    • orca.1  

      Vozím 4.2 Samotný ráfky jsem nevážil, ale v součtu hmotností to vychází na těch 400g. ± pár g:-)Drby žádný nemám, problém s nima taky ne. www.bike-forum.cz/…ponenty.html?…

      0 0
    • o.ndra3  

      Který jsou lepší nevím, ale XR4.2d mají přesně 404 g a zatím bez problémů.

      0 0
    • MlokCZ  

      Taky nevim, který jsou lepší, ty Synchros jsem nikdy neměl ani v ruce. Ty DT jezdím sezónu a bez problémů, tedy dokud jsem v srpnu nezrušil zadní ráfek (ten za to ale chudák nemoh, v rozbitém sjezdu s šutry jsem ve větší rychlosti prorazil zadní a jel tak 50m po těch šutrech dál než jsem zastavil a ráfek to moc nerozdejchal – asi by se po srovnáním na něm dalo jezdit, ale pár míst bylo ohnutých hodně a už se mi i v jednom místě zdál náznak praskliny, ráfek šel raději pryč).

      Pak jsem dočasně dal zadní kolo x X455 ráfkem a to byla chyba. Ta vnitřní šířka ráfku je docela znát a těch 19mm u 4.2d mi přijde jako takové rozumné minimum pro širší pláště (na X455 je jednak plášť pak užší a ještě hůře drží, má tendenci se snáze ohnout do strany a v rozbitých sjezdech je to občas znát).

      Vážit jsem je nevážil, ale co jsem kde viděl na netu vážené, tak váha ± odpovídala. Takže já bych klidně vzal ty DT kvůli váze.

      0 0
      • ravag3r  

        Zajímala by mě jedna věc. Mám X455 a chci Nobby Nicky 2.25. Podle manuálu od DT mají ráfky vnitřní šířku 17mm. Mlok zde říká, že 2.25 na X455 plave, právě kvůli té malé vnitřní šířce ráfku a že 19mm u 4.2 má ozkoušeno jako lepší variantu. Ale podle už výše zmíněného manuálu DT Swiss mají 4.2 šířku 18mm, ne 19mm. To je fakt ten jeden ubohej milimetr tak propastnej rozdíl? Nebo má Mlok nějakou starší variantu 4.2 širokou 19mm? Jinak, podle toho manuálu je doporučená maximální šířka pláště u obou(X455 i 4.2) 2.35. Moje X455 mě naprosto vyhovujou a chtěl bych ty 2.25 pláště, ale bojim se bojim, aby to nějak nekravilo a chtěl bych vědět, jak to opravdu je, když každej tvrdí něco jinýho;) Nechovaly se ty X455 s 2.25 pláštěma takhle jenom při nižších tlacích? Neměl si Mloku rozcentrovaný zadní kolo, nebo nevážíš nějak moc? Díky.

        0 0
        • MlokCZ  

          Samozřejmě to není tak, že by se na těch 17mm ráfkách nedalo s 2,25 plášti jezdit, jezdil jsem takhle právě X455ku skoro půl roku (jsem předtím zrušil ten jeden 4.2d). Znát je tady ale opravdu každý mm.

          Vážím 70kg, tlaky vozím relativně nízké, tedy použitelné v terénu, nepotřebuju v terénu žádnou horskou skákací kozu. A foukal jsem 30/35psi, někdy i 25/30psi.

          Teď vozím UST 2,25ky NN/RR na Crossmaxech STčkách a to sedí nejlépe, ještě o trošku lépe než klasické na 4.2d. A to jsou ještě i reálně širší (ty UST pláště).

          0 0
          • MlokCZ  

            Osobně bych se 17mm ráfkům při nákupu vyhnul v každém případě. Pokud už je máš, tak bych je klidně jezdil.

            0 0
            • ravag3r  

              Ok, díky, chtěl jsem jenom vědět, abych nekoupil Nobby Nicky 2.25 a neudělal blbost, který bych pozdějc litoval;) No uvidim, jezdit se na tom teda dá, v nejhoršim bych vyměnil ráfky, ale zatim sem s nima spokojen…

              0 0
              • cobra  

                Ja myslim, ze jestli jses na ty rafky zvyklej, tak nic nepoznas. Ja jezdim X455 a plaste 2,1–2,25 (RR, NN, NR, little albert) a nemam s tim problem. Foukam je ale na 40/45 – 45/50 psi.

                0 0
              • Geralt  

                Mlok má recht,  vozim X455ky, vzadu SS 2,25, vpredu NN 2,25 a tlak 40/35. Při nižším tlaku než píšu, přední guma v ostrých točkách plave, při tomto tlaku to už nepozoruju, pláště jedou a jsou relativně komfortní.

                0 0
        • claid  

          před dovčou jsem přezouval pláště u Mavic 717 naměřeno šuplerou 17mm vnitřní šíře, pak XC180 od CUBE asi DT 4.2 a tam jsem naměřil 17,5mm, takžte ani těch 18..a měřil jsem pečlivě, protože jsem očekával že to u těch DT bude 19mm..

          0 0
    • kesu  

      np mam podobny dilema jen nevim jestli DS28 (hlavne kvuli designu),DT 5,1(ale ty sou drahy) a nebo Singletracky(jasny plus cena…

      0 0
    • Beeda  

      kup dt42d mam 4kola z nich a no problema, 400g sedi.b

      0 0
    • Pavel100  

      Mám 100% ověřenou informaci, ráfky DT Swiss XR4.2disk 32děr jsou i v BÍLÉ barvě a také náboje 240s 32děr ale pouze provedení CenterLock. Zdroj informace je tady http://www.netbike.cz/ akorát asi musíme chvilku vydržet:-)

      0 0
    • kubad  

      který je lepší ti neřeknu – sloužit budou dobře oba kamoš vozí syncrosy a spokojenost

      reálná váha je 440 + 480g ten druhý jim trochu ulítl

      0 0
      • Bebe  

        Přesně tak, jen opravím váhu: 427g + 471g :-)  

        0 0
    • yetti  

      Nevim jak je to ted, ale jeste pred mesicem byly rafky DS23 v cele CR nedostupne. Kamarad je chtel naplest na kolo, ktere jsem mu stavel a tak jsem obvolal vsechny E-shopy, ktere je mely v nabidce a info bylo takove, ze ani Vokolek jako oficialni dovozce netusi, kdy se do CR nejake dostanou. Ale mozna ze ted uz je dovezl nekdo jiny.

      0 0
    • filipes  

      Bezdusaky. Plaste UST a/nebo NoTubes.

      0 0
    • CraObs  

      ako sa znasaju XR4.2 s original UST plastami? (RR,NN, python)

      0 0
      • Hnoj  

        Při použití bezdošové vložky výtečně :-)

        0 0
        • CraObs  

          bezdusovu sadu No tubes alebo original DT alebo nejaka dalsia?

          0 0
          • kubad  

            nijak UST plaste jsou urcene na UST rafky! Sice na normalnim rafku drzi, ale riziko ze je vyzujes je celkem velke. Takze zalezi jak chces ryskovat. Ja me problem UST plast na normalni rafek vubec rovne nasadit, Ale kamos na zimaku dojizdi UST pneu na normalnim rafku s dusi a drzi mu to tak si vyber

            0 0
      • scret  

        ja hlavne nechapu proc kupovat na normalni rafek tezkou, drahou UST gumu… na dojeti jako psal kubad to je samozrejme jina vec…

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.