• ferd

    Ahoj všem, potřeboval bych od Vás radu k pořízení kola. Dříve jsem byl aktivní sportovec (2 roky zpět), spíše běžec, bohužel do cesty se mi připletla nehoda na motorce. Zůstal jsem nějakou dobu upoutaný na lůžko, komplikovaná rekonvalescence spojená se zraněním a poté samozřejmě nesprávnou životosprávou do stádia kdy z 78kg jsem za 2 roky nabral na 115kg. Jelikož mi motorka moc chybí, ale rodinou mi byla zakázána, rozhodl jsem se pro něco bez motoru, jelikož mám stále potřebu pro uvolňování andrenalinu tak jsem si vybral DH. Vždy lákalo, ale jelikož byla motorka, nebylo nijak potřeba.

    Nyní už se můžu pohybovat, ale běh není možný a doktorka doporučila kolo. Navíc chci dát dolu tu vanu, která mi vyrostla na břiše a tolik mě limituje. Proto hledám nějaké DH kolo a na pár jsem se koukal, ale vím o tom prd, tak bych potřeboval radu zde.

    Našel jsem pár starých na bazaru a touto cestou bych chtěl jít cena samozřejmě co nejmenjší možná, 10–20 K možná malinko víc.

    Nevím jestli jsou povolené odkazy na bazarové stránky tak napíšu typ kol, který jsem našel:

    KONA stinky 07 cena: 14 000,–

    DH kolo RB Monster cena: 12 000,–

    banshee scream cena: 10 000,– Kolo nemá přehazovačku a nefunguje zadní brzda

    Často jsem zde koukal, že někdo rád prudí ohledně váhy, prosím tyto lidi, aby nijak nereagovali, vím, že jsem tlustý prase, ale až teď s tím můžu něco dělat.

    Díky moc.

    0 0
    • Smazaný účet  

      Nevím nevím, jestli se ježděním dolů hubne.

      0 0
    • Pain  

      DH stroj s kterym se nahoru vyvezeš zřejme lanem a dolu to pustiš, ti tu vanu jak říkáš dolu nedá. To chce jezdit. V nejakym spalovacim modu řekl bych.

      0 0
    • Al Stra  

      odkazy na bazar stejně jako na nové zboží tu jsou povoleny

      0 0
      • ferd  

        RB

        KONA

        SCREAM

        0 0
        • nomecz  

          Ani jedno , sou to hrozny vrazdy …

          Pokud ti muzu radit vyprdni se na DH, za tyhle penize nic rozumneho nesezenes (pokud nemuzes/nechces invedtovat vic (o hodne)).

          Kup za ty prachy obyc kolo treba v decathlonu a zacni jezdit a hlavne hubnout a dostavat se do kondice. Pokud si na tom zdravotne jak pises tak by prvni vejlet mimo trat na nejakym z tech zazraku mohl dopadnout dost blbe, ono to telo po 2 letech lezeni nebude moc pruzne …

          0 0
          • ferd  

            Asi jsem to špatně napsal, ale neležel jsem 2 roky, ale jenom nějakou dobu a pak jsem neběhal ani nic nedělal, protože to prostě nešlo a prostě všechno vypustil a přibral. Jinak děkuji všem za názory, podobnou radu měl i paolobbk, který mi hodně pomohl. Díky moc.

            0 0
            • mattew1  

              A nechces radsi nejaky enduro s kterym vyslapnes i nejakej ten kopec a svezes se ?

              0 0
              • ferd  

                Dostal jsem radu ať jdu do HT a poté až uvidím jak to tělo bude snášet si mám jako druhé kolo koupit DH, jelikož cenu, kterou mám nastavenou seženu prý pouze vrak, který bude v hrozným stavu a nevyplatí se to. Nevím jestli by bylo lepší enduro, popř. mám se nějakým značkám vyhýbat? Vyplatí se kolo koupit z bazaru? Nebudu jezidt po silnici ( nebo se tomu maximálně vyhnout), vždy dojezd autem k lesu. Díky

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Paradoxne by ti dal vic ten dojezd k lesu, nez sjezdovani v lese.

                  Abys trochu cuchnul ke kolu, muzes zajet nekam do bikeparku, kde pujcujou kola a vybavu. Ht dh je na zacatek docela narocne a nejspis na nem zadne dh jezdit nebudes. Rozpocet ale mas i na ht dost napnuty.

                  0 0
                  • jardalee  

                    asi tak vono kolo za 15tisic asi nebude zadna hitparada ani v bazaru ,teda ne ze by nejelo ale pokud to ma kolo na tezkej teren v lese pro cloveka 115kg tak to nevim no :)

                    0 0
                • plzakj  

                  Musis si ujasnit, jestli chces zhubnout a dostat se do kondice, nebo litat s kamosema z kopce dolu. To jsou odlisny styly.

                  HT do 20k z bazaru klidne. Na novy to bude chtit pritlacit.

                  0 0
                  • ferd  

                    Primární cíl je DH, zároveň chci hubnout, bohužel jinak než na kole/plaváním to nedám, jídelníček už mám udělanej. Rozpočet mi nedovolí si pořídit DH kolo na kterym bych se projel. Tudíž budu volit variantu HT/Enduro. Nemusí to být limitně 20K a víc ani ťuk něco kolem této ceny, ale nemám teď prostředky abych za kolo vypláznul 50K. Je mi jasný, že za můj rozpočet nemůžu čekat žádný zázraky, ale opravdu je to taková hrůza ty bazary? Díky

                    0 0
                    • jardalee  

                      jako hruza to uplne nebude ale proste je to na naky rozumny vyjizdky ne ze to proste pustis v lese pres koreny dolu ,v lepsim pripade to bude jenom nepohodlny v horsim neco povoli :)

                      0 0
    • novas752  
      1. Nejsem si úplně jistý, že pod pojmem kolo měla na mysli i DH a spol.
      2. Jizdou z kopce nijak vyrazne nezhubnes a po rovine se na tom x hodin jezdit neda.
      3. Odkazy povolené jsou, ale DH kolo za podobnou cenu bude dost pravděpodobně omlácenej šrot.
      0 0
    • palo7  

      Kup si elektroloko. Myslím to vážně, u mně jako motorkare by to byla jasná náhrada motorky. V terénu si zamakas mnohem víc než na normálním kole (budeš jezdit to co bys normálně nejel a zkoušet stále víc a víc) a navíc adrenalin je dle mne kvůli tomu taky vyšší. Jen cena za pořádný bude tak od 60 výš. Ale to je stále méně než za motorku a navíc to nežere benzín a nepotřebuje tak drahý servis :-)

      0 0
      • mrazik62  

        Elektrokolo mě napadlo hned po přečtení prvního příspěvku. Hubnout se na tom dá a není to motorka. Adrenalinu taky dostatek. Jenom to vidim na elektro enduro full a to bude kolem 100 tis.

        A určitě záplety na míru pro tu hmotnost a divočejší ježdění.

        0 0
        • palo7  

          Stačí 27,5 s teleskopkou a to se kolem 60 dá

          0 0
        • ferd  

          Ahoj, díky za nápad ohledně elektrokola, ale bohužel na kolo nemám momentálně 100 ani 60 :) Můžu do toho vrazit něco kolem 10–30 tisíc max. Samozřejmě varianta co nejlevnějšího kola a narvat do servisu by byla nejlepší. Tudíž elektrokolo si dovolit nemůžu. :)

          0 0
      • Pain  

        Veta v terenu si zamakáš mnohem vic než na normalnim kole mě dostává. Slyšim to každou chvíli a pak nechápu, když me někdo na ebiku předjede nekde v lese a ani se u toho nezadýchá. Hlavně teda do kopce. Jeste si u toho povidaji :-)

        0 0
        • plzakj  

          Tyvole makaj, tak nemaj cas dejchat.

          0 0
        • palo7  

          Prostě a jednoduše jezdíš všude a to i tam kde nikdo na normálním kole to nedá a ani ho to nenapadá.

          A tam jezdíš nejčastěji ;-) To je ma zkušenost z dvouhodinové vyjizdky na e-biku. Nemít vloni obmeneny kolovýpark, tak už nic jiného než ebike nechci

          0 0
        • palo7  

          Courani po lese je o ničem, jezdil bych na e-biku to co jezdím teď na enduro motorce a i tam se nadřeš klidně více než na kole

          0 0
        • Smazaný účet  

          Jj, když pojedu stejný čas na elektrokole, tak si zamakám mnohem víc. A nejvíc se hubne, když ho dovezu autem na kopec.

          0 0
    • JBC  

      V minulosti jsem si prošel něčím podobným, takže Tě chápu, i když u mě to nebylo tak extrémní. Nechci kazit iluze, ale ta Tvá představa má spoustu úskalí. V první řadě je potřeba myslet znovu na to zdraví. Ono ne nadarmo se jezdí na těch DH strojích v integrálách a v chráničových krunýřích. Pokud nechceš v bikeparku překážky jen objíždět, tak dříve nebo později přijdou první pády a salta, o tom vůbec nepochybuj, a vždy se to objeví když to nejmíň čekáš. A je otázkou jak toto 2 roky nicnedělající tělo po zranění zvládne.

      Jako další vidím problém v nastavení podvozku na 115kg, u většiny strojů to bude už daleko mimo rozsah. A to kolo dostává v parku neskutečnou čočoku i se 70–80kg jezdcem, já si to při 115kg neumím ani moc představit.

      Pokud jde o ty finance, tak osobně jsem viděl 2 starší stroje pořízené za 20t kč, které byly po nějakých menších investicích celkem použitelné, ale chce to pořádně vybrat, většina jsou vraky už od pohledu. Ale v této disciplíně to nákupem bajku rozhodně nekončí. Dalších 10–15tis spolkne helma, chrániče, rukavice, oblečení, boty… A hlavně málokdy se návštěva bikeparku obejde bez škod na technice + běžný spotřebák stále dokola (brzdy, pneu, ložiska). A taky peníze za lanovky.

      Na druhou stranu bych rozporoval výše opsané, že ježdění z kopce je vzhledem k hubnutí k ničemu. Mě jako XC polykače km překvapilo, jaký dostane tělo v parku záhul, ale je to jiný typ zátěže. Určitě lepší než doma u TV.

      Asi by bylo opravdu rozumnější pořídit nějaký HT, nebo jetého fulla (za 20t nový bude sračka) a dát se pomalu do kondice, sundat pár kg, připravit tělo na pády a až pak jezdit vyplavovat adrenalin do bikeparků. I na tom HT/fullu se dá po lese zablbnout.

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce