• Octopuss

    https://www.rb-bike.cz/…tain-enduro/

    Volně navážemě na Race bike – klub majitelů (3)

    Mor to trochu zkomplikoval, ale po půl roce čekání jsem si ho včera konečně přivezl domů. Je to moje první celopéro, takže asi nejsem schopen objektivních komentářů :))

    RB možná není absolutní špička s nejlepší geometrií a blabla…, ale mám rád ten osobní přístup a možnost domluvy skoro na čemkoli – jinde bych neměl možnost si koupit rám, kola a sedlovku, zbytek komponent si přinést vlastní, a ještě si to nechat zadarmo složit.

    0 0
    • MirosPikos  

      Vypadá moc pěkně, těším se na info o jízdních vlastnostech. Hlavně to placebo kluzných pouzder. Třeba ho za rok dva budu taky prohánět :) Žlutá je můj favorit pro příští kolo. Kdyby to byla Mega nebo RB.

      Tak ať slouží, jezdí a lítá! Hlavně ať nepraská.

      0 0
    • David888  

      To je TR140 ve velikosti S3?

      Kolik měříš?

      Díky za odpověď

      0 0
      • Smazaný účet  

        TR120, vel. L. Mám 176cm. Podle rozměrů mi mr. Heiník doporučil L. Jen jsem tam dal 35mm představec.

        CRR mám taky L a je mi tak akorát.

        0 0
        • David888  

          Díky

          0 0
        • Beskyd  

          Mužů se zeptat proč jsi nevzal rovnou TR 140? Koukám totiž ze tam mas tlumič i vidli která se dává na tu TR 140.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Nejsem kdovíjakej jezdec, hodně jezdím i po rovině, a chtěl jsem něco víc univerzálního a lehčího. Taky jsem posranej jezdit nějaký větší pekla, takže bych velký zdvihy myslím nevyužil :)

            0 0
            • Beskyd  

              Jasan. Já jsem právě chtěl něco ostřejšího tak jsem šel rovnou po té 140. Akorát jsem trosku lavíroval kterou velikost zvolit

              0 0
            • Octopuss  

              Tady bych jen rád dodal, že to netrvalo ani rok a dvě návštěvy bikeparků, a už lituju, že jsem nevzal 140, který kdoví kdy zase budou.

              Na druhou stranu jsem prodal pevňáka, a neumím si úplně představit, že na vysokozdvižným kole s „nekompatibilní“ geometrií ujedu po rovině třeba 50km (i když znám střelce, co zvládá 100km na Banditu 675 s 2,6" pláštěma převážně po asfaltu).

              Každopádně pokud si to tu přečte někdo, kdo váhá, jaký celopéro pořídit, jednoznačně doporučuju „čím víc zdvihu tím víc Adidas“ :D

              0 0
              • AussigBiker  

                Co mám info od kámošů, tak prej Bandit 675 není moc jezivej. Jako že je spíš do terénu než na toulání se.

                0 0
                • MirosPikos  

                  Na asfaltu jede jak silnička.

                  0 0
                  • AussigBiker  

                    To jo, do kopce jak motorka a z kopce jako TGV… muzu sam posoudit na 475 :)

                    Ale tem, co me predjizdej na cyklostezce, do kopce a v bike parku (z kopce) se to tezko vysvetluje :D

                    0 0
                • Octopuss  

                  Ten známej je magor. On ani nezamyká tlumič a prostě šlape. Já bych zdechnul po 20km, hádám :D Jezdí cca trasu Praha-Doksy, a až do Mělníku po asfaltu.

                  0 0
                • Datlorghini  

                  Bandit 675 právě jezdivej je. Stejně, jako bylo IQ 575. Jde hlavně o konfiguraci. Mám vepředu 2,5 DHF a vzadu 2,4 Dissector s tím, že mám Monarch plus RC 3 a jezdím ho otevřenej. Kolo má kolem 15kg. Před pár týdny jsem byl na 90km výletu a bylo to úplně v pohodě. Dal bych klidně víc.

                  0 0
        • Smazaný účet  

          Hmotnost?

          0 0
          • Smazaný účet  

            Kouknu na to.

            0 0
          • Smazaný účet  

            tak 15,3kg

            …což je docela hodně, mr. Heiník v původním vláknu psal, že prototyp v Base verzi (myslím?) měl 13,74kg bez pedálů.

            0 0
            • Smazaný účet  

              To pro mě bude asi nepřekonatelný, představoval bych si tak o 2 kg míň.

              0 0
              • Smazaný účet  

                Já to pak dám do naše biky, ale podle mě lehčí vidle, pláště a nevím co udělají nějakej rozdíl. Nevím jestli bezduše jsou lehčí, já mám duše.

                Celkově je to mix SLX a XT.

                0 0
            • Smazaný účet  

              To je docela dost, to má můj Bandit v XL :)

              0 0
            • Smazaný účet  

              Po konzultaci s RB se ukázalo, že nedělat kvalitativní kompromisy s sebou nese určitou cenu. Rozdíl ve vidli, tlumiči, kolech a pláštích (mám tam Nobby Nic) zdá se dá dohromady maličko přes 1,5kg, a to jsme na tý původně uvedený váze.

              Ale prostě je to kolo do terénu, ne na polykání kilometrů, takže v pohodě :)

              0 0
    • Beskyd  

      Tak se taky pochlubím i tady v novém vlákně. Ve čtvrtek jsem si byl v Opavě pro svoji novou TR 140. Je prostě krásná. Zatím nebyl čas to pořádně nafotit tak jen ukázka.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Černý rámy mi vždycky přišly divný, resp. že je to škoda tak nevýrazný, ale tohle už je zase originální :)

        0 0
        • Beskyd  

          Taky jsem přemýšlel jakou barvu, ale klasická černá se mi vždycky líbila. Mám to v matu a na živo to vypadá fakt moc hezky.

          0 0
      • Smazaný účet  

        Černá a titan fox mu imho sluší nejvíc.

        0 0
      • chemik_mara  

        Moc hezky! Jakou mas velikost? Ze neni prohnuta horni ramova trubka.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Ajo, dobrej postřeh s trubkou! Co to??

          0 0
          • Beskyd  

            U té S1 už to muselo být rovně. Je o 3cm kratší než S2 a tam už by to prohnutí asi nešlo.

            0 0
        • Beskyd  

          Mám tu S1 a tam je to rovné. Líbí se mi víc než ta prohnutá u S2. Mám 173cm a po konzultaci s P. Heinikem jsem vzal tu S1. Byl jsem to i zkoušet v Opavě než jsem objednal a ta S2 už byla fakt moc velká. Sice jsem na pomezí těch dvou velikostí ale ta menší mi sedí víc.

          0 0
      • Džey Ár  

        Je to hóódně pěkná záležitost. To se ti povedlo. Po dlouhé době asi začnu zase toužit po RB :-)

        0 0
    • Metrick  

      Žlutá vypadá moc pěkně. Bral jsi to v Praze nebo Opavě (v konfigurátoru možnosti výměny většiny hlavních komponentů není)? Pokud bude možné se na výměně/dodání části vlastních komponent domluvit (dříve to prý šlo), tak by to bylo velké plus při rozhodování. Každopádně ať dělá radost.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Praha.

        A domluvili jsme se v podstatě rovnou v rámci mailový diskuze o rámu a komponentech obecně.

        Já věděl, že si chci komponenty vybrat sám, ale taky jsem nechtěl řešit kola a vybírat sedlovku, a v poslední řadě RB má naprosto luxusní ceny na Race Face. Například Turbine R 35 představec v eshopu stojí 2560, přes RB tuším asi 1700.

        Takže jsem se zeptal, jestli je možný si některý komponenty vzít od RB a něco dodat sám. A úplně v pohodě.

        0 0
    • Smazaný účet  

      Mi se to hodně líbí :) Tu žlutou matnou mám na RB RX a jsem spokojen. Na RB Bandit 475 mám černou matnou a ta už je údržbově horší. Jakou fanoušek RB přeji ať to jezdí a přeji mnoho spokojených kilometrů.

      0 0
    • Bike.Mike1234  

      Kolo se mi líbí , bohužel nechápu a mrzí mě jako fanouška kam RB směřuje , dělali super DH/FR už nedělají ( chápu poptávka asi není co bývala ) ale i kdyby udělali jeden pořádný model a drželi ho 5 let určitě by se jich dle mého prodalo víc než těch e dragstru který jsou cílený snad na tu nejmenší skupinu zákazníků která na trhu vůbec existuje. Dělali super EN v dnešní době kdy je enduro ten největší trhák NEMAJÍ enduro? A pokud ho mají v plánu minimálně to zase rok dva potrvá .. dělali full XC a např IQ 290 /275 jezdí hodně … Nemají ani to a navíc nemají ani žádné pevné XC které by stálo opravdu za to aby si ho koupil někdo kdo chce občas odjet nějaký závod a to nemluvím o tom že moji dva kamarádi mají stejný rám ze stejné modelové řady ve stejné velikostí a každý na jiný průměr trubek respektive jeden má spodní 50mm horní 40mm a řetězovky vypadají jako z by byli z bandita , druhý rám má spodní 47 horní tuším 38 řetězovku klasickou tenkou a v sedlovce vložku , geometrie stejná jinak každý rám jiný WTF ? No nic ,jdeme dál RX za mě v pohodě KID125 za mě v pohodě. A teď nové TR vypadají fakt pěkně jen nechápu proč při absenci výše zmíněných kategorii mají v kategorií trail 2 zdvihy a taky jsem čekal nějakou top gramařinu vzhledem k absenci ložisek jsem si říkal že mají v plánu asi nějakou lehkou raketu která bude lehká už v základu za cenu citlivosti zadní stavby ( minimálně oproti banditovi) a ejhle 15,3 kg ? 120mm chodí aspoň jako po másle ?

      Je to zvláštní ,firma s dlouholetou tradicí a jménem jakoby se snažila sama sebe potopit , místo růstu do zahraničí podpory mladých talentovaných závodníků ,kteří by dostali RB opět na světlo jako v době Pavla Čepa , Michala Marošiho Gaspiho atd kteří všichni začínali na RB teď existují prakticky bez reklamy bez marketingu bez propagace bez jakéhokoli promo videa bez čehokoliv co by je stálo trochu peněz energie a nadšení ale přineslo velký přínos v podobě prodeje , přijde mi že firma stárne spolu s panem Bartoszem a stala se jen obživnou činnosti bez nadšení. Žádné ambice ( podpora jezdců , sponzoring akcí, výstavy ) , zhoršující se kvalita ( sváry , absence různých polepu , neestetické plastové průchodky ) ,bez snahy získat si nové zákazníky ( propagace ,trička dresy.. , videa, aktuality z výroby )

      A to už ani nebudu rozvádět čekací lhůty , to že na nové pobočce v Opavě pracoviště pro skládání kol vypadá hůř než můj pracovní koutek ve sklepě a že místo soustředění se na výrobu kol se po půlce podlahy válí nějaké cvičební desky na držení rovnováhy mezi kterými se snaží při předávání kola kličkovat paní sekretářka ,aby se pro kolo vůbec dostala.

      Nechci RB pomlouvat všeobecně jsou to dobré kola a sám mám 4. kolo od nich ,ale o to víc mě to štve že s každou další generaci ačkoliv se snaží něco zlepšit spíše klesají ke dnu.

      0 0
      • Smazaný účet  

        TR 120 bylo asi narychlo dodělaná varianta pro zájemce o jezdivější kolo s nižšími zdvihy. Bogužel má 2 kg nadváhu. Kluzná ložiska prý mají ze začátku zdvihu trochu větší odpor, nejmenší nerovnosti to asi moc pobírat nebude.

        0 0
        • Beskyd  

          Mám TR 140 a i drobné nerovnosti to pobírá moc hezky. Sice to není úplná super žehlička ale je to naprosto v pohodě.

          0 0
        • Smazaný účet  

          Ty rámy jsou skoro identický, nepleť si váhu kola a váhu rámu. Jen protože já si postavil těžký kolo neznamená, že na rámu je něco špatně.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Kolik váží vidla a kola?

            0 0
            • Smazaný účet  

              Podle webu SR je Auron 35 „starting from 2140g“, což je víc než je základní konfigurace.

              Kola netuším, Remerxy jsou zjevně pevnější a těžší.

              Když jsem p. Heiníkovi psal dotaz, odpověděl mi:

              *Jinak v porovnání s prototypem, o kterém jsem váhově referoval na BF:

              Vidlice – Axon / Auron – rozdíl 400g

              Tlumič – Edge / TriAir – rozdíl 200g

              Pláště – rozdíl 200g, možná více?

              Kola – WTB / Remerx – rozdíl 600g

              Bezduše – rozdíl 100g

              Sedlo – rozdíl ?

              Změny na rámu – prototyp / produkční verze – rozdíl 200g

              Dnes jsem předával TR 120 – osazení TEAM+, a u něho jsem navážil 13,2Kg – s klasickou sedlovkou.*

              K tomu doplním, že váha udávaná RB je bez pedálů, mých 15,3kg je komplet se vším.

              0 0
              • abel  

                katalogová hmotnost boost aurona je dost vysoká, stejně váží durolux 36.

                0 0
        • Petr Heinik  

          Dobrý den,

          Model TR od počátku vznikal ve třech variantách 100 / 120 / 140, každá z variant na základě zkušeností a zpětné vazby našich zákazníků. Model TR 120 jako náhrada Bandita 290, model TR 140 jako náhrada Bandita 475. Tedy model TR 120 rozhodně nebyla narychlo dodělaná varianta.

          Hmotnost rámu TR je 2900g, úspora v porovnání s modelem Bandit je přes 500g.

          0 0
          • MJ24  

            Dobrý den,

            konečně nějaká hodnota váhy samostatného rámu. Hmotnost 2900g je bez tlumiče v jaké velikosti?

            Děkuji

            0 0
            • Petr Heinik  

              Dobrý den,

              Velikost M, bez tlumiče.

              0 0
            • mr.antik  

              Což není pro 140mm hliníkovou 29ku vůbec žádná tragédie. Pro menší zdvihy jo, ale zase třeba fajn pro těžší pány. Každej si může vybrat.

              0 0
          • Smazaný účet  

            Děkuji.

            0 0
      • mirorek2  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
        0 0
      • Tydlii  

        No, nevím jestli souhlasím se vším ale taky je moc nechápu.

        Osadit suntůr podvozek a nenabidnout high-end specifikaci je něco, co bych od RB fakt nečekal :/.

        Tr140 na F36/DPX (nebo Pike a odp. Tlumič) a komplet XT se slusnejma zapletama třeba?

        Tr120 na SID 120mm a SIDluxe a komplet XT?

        A ta váha je vtip.

        No nic, zákazníky si to asi najde no

        0 0
        • Beskyd  

          Kdyby byly komponenty tak by určitě nabídli i jinou variantu osazení, ale všechny značky jsou rády, že seženou alespoň nějaké komponenty.

          0 0
        • AussigBiker  

          Info z Instáče je, že Rock Shox bude tušim jaro 2021, do tý doby prostě pešek.

          0 0
        • mirorek2  

          Tady nejde vůbec o srantour a ani světe div se o cenu… desátý systém přepákování a než se zákazník dočká rámu, geoška je sto let za opicema

          Já mít slovo u RB tak vemu i blbý jednočep (viz třeba Evil) a geošku obšlehnu od Tranďáků, jako to skoro top co se dnes jezdí a je to :-)

          Tyto značky srovnávám cílením na podobné zákazníky a taky že jim fandím :-) a tím pádem bych RB fandil taky. Zákaznický přístup je v rámci ČR prý super, tak je na čem stavět!

          Samozřejmě viděno očima AM/EN…

          V XC tady není šance podle mě

          0 0
          • Smazaný účet  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
            0 0
          • Smazaný účet  

            Ah, desátej kolovrátek na téma RB je sto let za opicema. Co se to řešilo u předchozích modelů? Úhel hlavový trubky nebo jiná hovadina, kterou nikdo z místních expertů nepozná, ale má názor a neváhá ho sdělit?

            Je zvláštní, že i když je RB úplně nahovno a sto let za opicema, a s každým dalším rámem je to horší a horší (tvrdí experti z BF, studovaní strojaři a medailisti z World DH cupu), pořád se to prodává, a skutečný majitelé jsou převážně spokojený.

            0 0
            • Beskyd  

              Pod to se podepíšu. Palec nahoru

              0 0
            • honzarb  

              No co se tyce uhlu hlavove trubky, resp. rozdilu mezi nima, tak to tady pozna hodne lidi, rekl bych. A v ramci geometrie kola to zrovna hovadina neni ;)

              0 0
            • mirorek2  

              nojo sis ho koupil si cílovka tečka

              nemusíš tady ale vyskakovat, když má někdo jiný názor, ne?

              o tom jestli já poznám HA nebo nepoznám si nechej laskavě zdát dál, ostatní jsou jen prázdné plky s obrázkem

              0 0
              • Atilla  

                A co je na té geo špatně? HA 65, STA 76, reach dlouhý. Na TR120 což má být lehký trail bike HA 66,5, STA 75,5, reach v Lku 476mm. Mě to příjde teda adekvátní. Nechtěl bych mít na trailovém kole STA 80. To je pak na rovnějších cestách utrpení na ruce.

                0 0
                • TJK  

                  jj souhlas, GEO mi prijde naprosto akt. a trefena dobre.

                  0 0
                  • mirorek2  

                    šak jistě že je to „ok“, já psal obecně že to zastarává… bandit, když jsem o něm uvažoval, tak stačil všem prasknout :-) to by mě sralo víc, než nějaká geoška

                    0 0
              • Smazaný účet  

                Jediný prázdný plky široko daleko jsou tvoje moudra strojaře s diplomem z Vysoké školy života.

                0 0
                • mirorek2  
                  Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                  0 0
                • mirorek2  

                  takže napřed mě urážíš a teď blokuješ, super, užij si to

                  0 0
        • Smazaný účet  

          Já myslel, že tvrzení, že Suntour je odpad bylo dávno vyvrácený.

          0 0
        • Smazaný účet  

          Pro jistotu reaguju i tady:

          JEN PROTOŽE MOJE KOLO JE TĚŽKÝ NEZNAMENÁ, ŽE RÁM JE TĚŽKEJ!!!!!

          0 0
        • Petr Heinik  

          Dobrý den,

          Samozřejmě bychom rádi podobné specifikace nabídli, bohužel nabídka takových specifikací naráží na dva problémy.

          1.) Dostupnost komponentů RS.

          2.) Cena takové specifikace – TR 120 / komplet XT / SID / lehčí záplety – v hrubé kalkulaci přes 90K, u TR 140 podobné.

          Upřímně, to je cena, u které si nejsem jist, zda bychom našli zájemce, respektive dostatečně velkou skupinu zájemců s ohledem na minimální odběrná množství například u vidlic RS.

          Hmotnost rámu TR 120 je 2900g, tedy úspora proti rámu Bandit je přes 500g.

          0 0
          • Smazaný účet  

            S komponenty je to tragedie. Sháněl jsem vidlici pro syna a oficiální dovozce má termín naskladnění dokonce květen 2022, což také tlačí ceny skladových zásob kvůli nedostatku nahoru.

            Představy stavby kola jsou různé, ale za mě kola RB vždy splnily očekávání a věrným fanouškem zůstanu.

            0 0
          • vpa007  

            Dobrý den,

            Ta hmotnost rámu 2900gr u TR 120 je myšlena pro velikost M či jinou? Když se dívám do svý tabulky u RB IQ 275, tak můj XL rám má 3000 gr, což by +/- znamenalo, že váhově jste se dostali zpět někam k IQ? Případně, mohu-li se zeptat, kolik váží holý rám TR 120 XL. Děkuji.

            0 0
            • Dazz  

              Vím, že nečekáš odpověď ode mě :-D

              Ale srovnání hmotnosti IQ a TR 120, by mohlo cca sedět.

              0 0
            • AussigBiker  

              Nizeji to mas od pana Heinka:

              Velikost M, bez tlumiče.

              https://www.bike-forum.cz/…it-evolved-1#…

              0 0
            • Petr Heinik  

              Dobrý den,

              Ano, hmotnost je myšlena u velikosti M.

              Ano, zhruba to odpovídá modelu IQ.

              Velikost XL jsme zatím neměl možnost převážit, jakmile se to podaří, informaci poskytnu. Hrubě to odpovídá velikost nahoru, plus 100g.

              S pozdravem

              Petr Heiník

              0 0
              • vpa007  

                Moc děkuji pane Heiníku, (i kolegům Dazz a AssigBiker. ;-))

                Mám to v tabulce a hraju si. Přiznám se, že ač IQ 275 ještě nějakou tu sezónu by mohlo vydržet, trochu mne svrbí ruce :D. Líbilo by se mi to v mixu Shimano XT, Pike, RF Turbine, Nextie, OneUp… což teda zatím vychází + 400g navíc oproti podobně ohálkýmu IQ 120/120 na 27.5 kolech… mno větší kola přínáší víc gumy, atd… :D

                0 0
                • Dazz  

                  Jj chce to fakt lehká kola, protože ty pláště budou + něco navíc.

                  29" mtb se zdvihy 120–130 mm je celkem dost, takže je z čeho vybírat :-D

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Ale lehkých modelů za přijatelnou cenu moc není…

                    0 0
                  • Smazaný účet  

                    Ahoj, budeš TR kupovat jako náhradu za iQ275 nebo už snad máš?

                    0 0
                    • vpa007  

                      Nemám, zatím jen zvažuju, zda udělat upgrade nebo ne… PROTI je váha (né že bych ji hrotil, ale zase tahat 15kg kolo nechci, ale když to bude do 13kg +/-, tak budiž) a zatím dobrý stav stávajícího stroje, kterej jsem si konečně vyladil podle chuti, PRO je něco nového a 29" kola… takže zvažuji, jestli to má cenu, co s IQ 275 XL 120/120, když bych měl TR 290 XL 120/120… asi tak. Zatím je to prostě takový cvičení na papíře. Nicméně dumám, jestli nekoupit aspoň ty kola, s tím, že se pak uvidí… ;-)

                      0 0
                  • vpa007  

                    Tak jasně… další vatianta, co by se mi líbila, je Orbea Oiz TR, ale to má krapet jinou cenovku. I když, otázka je, když bych na RB naházel co chci, jak na tom budu ve srovnání… to si musím hodit do tabulky.

                    0 0
                    • yagi  

                      Mel jsem podobnou rozvahu. RB TR, Orbea Oscam a Norco Optic. Nakonec… i kdyz mam doma dve RBcka a novy TR se mi libi, to vyhralo Norco. Cenove velmi podobny. Jinak bych nemel na cem v zari jezdit. Tak treba RB nekdy priste…

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        Nestačil Fluid, když nejproblémovější zadní stavba je stejně Al?

                        0 0
                        • yagi  

                          Mozna by Fluid stacil, ale dostala se mi pod ruku dobra nabidka na Optic, tak nebylo o cem premyslet.

                          0 0
                      • PetrAT  

                        Optic je ale cenově podstatně výš než RB TR

                        0 0
                        • yagi  

                          Naskladej na RB RockShoxe a budes na stejny cene ;). (Pike Select a Super Deluxe Ultimate DH). A navic jsem ho mel za velmi pekny penize a byl hlavne skladem.

                          0 0
                • Petr Heinik  

                  Dobrý den,

                  Na jaro mám v plánu podobnou osobní stavbu, tak pak dám vědět, jak to vyšlo.

                  S pozdravem

                  Petr Heiník

                  0 0
      • Džey Ár  

        Částečně máš pravdu, ale tenhle rám alespoň mi dává logiku. RB vaří hlínu z klasických trubek, žádný hydroforming blbiny, tak z toho vždycky vyleze jednoduchá věc. Taky mi vadilo na novém Banditu absence frézování, pak přišli s vahadlem, ale tohle TR je tak krásně jednoduchý rám že bych si RB zase pořídil. A ani mi neva že je to FSR, né u RB dříve tradiční jednočep. Moc hezky to vypadá. A myslím že už je zase trochu odklon od toho „enduro specific“ období A lidi zase míří k jezdivějším kolům (trailbike) alá IQ6. Takže jestli to i tak hezky jede jako ta IQ6, tak to na 140 mm bude super kolečko na všechno. Snad jen aby se to nelámalo právě jako ta IQ6 :‑X

        0 0
      • Petr Heinik  

        Dobrý den,

        Děkuji za zpětnou vazbu a názor.

        Nemyslím, že dokáži ve formátu fóra odpovědět rozumně na takto komplexní témata, ale pokud budete mít zájem dejte vědět – můžeme probrat po telefonu nebo emailem.

        Zkusím snad trochu zkráceně:

        Enduro – ano, vyčkáváme. Je to kategorie, která se celkem dynamicky mění a než vyrobit model, který bude potřeba za rok předělat, radši počkáme.

        XC – respektive XC závodního formátu je již dlouho mimo naši zákaznickou strukturu, tímto směrem jsme při návrhu a vývoji nových modelů – CR a TR vůbec neuvažovali.

        Průměry trubek – to se týká modelu CR? Pokud ano, je to bohužel výsledek letošní tragické dostupnosti materiálu a nutnosti nakupovat materiál velice složitě z jiných zdrojů, aby bylo možné vůbec rámy vyrobit. Tedy jednotlivé výrobné série jednoho modelu vykazují odchalky.

        Hmotnost – úspora na rámu proti modelu Bandit je přes 500g. Postavit vyloženě lehkou XC raketu nebylo cílem, viz. bod XC.

        Marketing – podpora jezdců, případně videa nestojí trochu peněz a historicky můžu bohužel říci, že přinos v prodejích byl vždy velice malý.

        Čekací lhůty souhlasím, to je naše dlouhodobá bolest.

        S pozdravem

        Petr Heiník

        0 0
        • o.unca  

          Velký respekt za formu reakcí na (konstruktivní) kritiku, to není vůbec obvyklé nejen na BF…

          0 0
        • Evilcleaner  

          Dobrý den, využiju šance na smysluplnou odpověď. TR120 rám stojí 35 k, celé kolo ve specifikaci Base poté 43 k. Proč se nespokojíte u samostatného rámu se stejnou marží jako u celého kola, ale je třeba o 10 k vyšší? Respektive proč nechcete prodávat rámy samostatně? Motivaci pro zrušení velkoobchodního prodeje jsem ještě nějak pochopil (cca 9 let zpět), ale toto mi už žádný smysl nedává. Děkuji za odpověď.

          0 0
          • lubosalbi  

            No a pak se nabízí varianta se v tom nevrtat. Koupit base kolo a díly rozprodat, tím dá dostat na slušnou cenu rámu.

            0 0
          • goofy  

            Boha jeho co řešíš? Tak to má každá značka…

            0 0
          • Dazz  

            Goofy má recht, když se ti zdá rám od RB drahý kup nějaký podobný od jiné značky :-)

            Navíc je teď dost divná doba … nebyly trubky, komponent je na trhu jak šafránu, ceny rostou prakticky každý den …

            chápu to tak, že RB se živit nějak taky musí.

            0 0
          • scota  

            Asi protože musí zvyšovat obrat? Většina velkoobchodů požaduje i minimální odběry, takže pokud budeš ctít koupit jen řekněme 400 ks ráfků, nebo .pneu odkážou tě někam jinam

            0 0
          • Petr Heinik  

            Dobrý den,

            Důvodem, proč nenabízíme samotné rámy k prodeji, je jejich omezené skladové množství – v letošním roce se díky situaci na trhu podařilo zajistit materiál na výrobu pouze omezeného množství, a to výrazně menšího, než byl plán.

            Rámy jsou tak blokovány na kompletní kola, až tyto vyprodáme, můžeme zbylé kusy nabídnout samostatně.

            Cena rámu TR 120 činí 29 990Kč ( s tlumičem SR poté 34 830Kč ) , marže na rámu zůstává stejná, jako byla u rámů IQ nebo Bandit.

            V porovnání s rámem Bandit tak došlo k navýšení ceny o 5 000Kč, což plně odpovídá nárůstu nákladů a to zejména stran materiálu.

            S pozdravem

            Petr Heiník

            0 0
            • Mr.Duck  

              Vidis na 27.5 by vam stacilo min materialu a ja bych se nemusel bat budoucnosti az skoci Banditovi trvanlivost! :)

              0 0
    • easyrider  

      A ty Suntoury teda už za něco stojej? Furt je tam jen vazelína?

      0 0
      • Dazz  

        Předělat na olej není problém.

        0 0
        • krabica  

          Se nedivím, olej je dneska drahý, tak ho RS šidí a Suntour ho radši nedává vůbec. :-)

          0 0
          • Dazz  

            Cena FOX – cema SUNTOUR = hned je vidět kolim tam toho oleje dávají :-D

            0 0
      • krabica  

        .

        0 0
      • novas752  

        Vůbec bych se Suntouru nebál. Kamarád má teď čerstvě pružinový Zeron. Jeden by pohledem do katalogu řekl že to bude asi mizerná vidlice. Opak je pravdou, i s tou vazelínou je v zimě o dost citlivější než konkurenční RS35.

        0 0
        • Atilla  

          No kdyby někdo chtěl, tak budu prodávat nejetý Suntour Axon 34 BOOST LORC-PCS, 29, 130mm, Black, Off 44mm s neřezaným sloupkem.

          0 0
          • David888  

            Kolik by jste si za něj představoval?

            0 0
          • TJK  

            nemas ho prosim zvazeny? Jak to „chodi“ ?

            0 0
            • Atilla  

              Teď se lakuje, takže ještě ne. Samotný rám vážit nebudu. Jedině s brzdami a hazkou, abych to nemusel protahovat ven.

              0 0
              • TJK  

                ja myslel vidli.

                0 0
                • Atilla  

                  Měla by mít 1900g určitě zvážím až to přijde.

                  0 0
                • antuch  

                  Axon 34 boost 29 ma kolem 1900 gramu… Axon elite 34 boost ma 1600 g…

                  0 0
                  • Dazz  

                    Axon elite 29 věčně nedostupná :-(

                    0 0
                    • antuch  

                      Hele, snazime se… Ale aktualni doba dodani vidlic suntour 14 mesicu od objednani…kdyz to jde, tak zobeme po par kusech z Nemecka… Letos bude vseobecne bida… Nejen u SR…

                      0 0
                  • TJK  

                    zajimavy, premyslim co dat na Titan kolem 120mm aby to za neco stalo

                    0 0
                    • vojtechposmourny  

                      Kdyby jsi napsal „aby to něco stálo“, tak ti doporučím třeba Intend nebo Ext, ale takhle nevím :-)

                      0 0
                    • antuch  

                      Jedina vec, na co si dat bacha… Suntour je celkove vyssi… Jejich 120 cca odpovida 130–140 u ostatnich…

                      No a jestli chces vydrzet, tak vim o vidli ve 140, co bude vazit 1650 bez osy

                      0 0
                      • TJK  

                        tak ja si pockam ;) se mi pak ozvi ;) zni to pekne a nikam nepospicham :)

                        0 0
                      • TJK  

                        tak ja si pockam ;) se mi pak ozvi ;) zni to pekne a nikam nepospicham :)

                        0 0
                • Petr Heinik  

                  Dobrý den,

                  Axon 34 – 130mm – 2 080g ( s blatníkem ).

                  0 0
          • vili  

            Můžeš pak pls pro zajímavost změřit zástavbovou výšku? Díky

            0 0
    • vili  

      koukám blbě nebo lze aktuálně objednat pouze komplet kolo tr120? Kliknutím koupit samotný rám se dostanu zase pouze na celé kolo…

      0 0
    • MrtweyUbrus  

      Myslím že nemožnost koupit samotný rám odradí hodně kupců, kdybych chtěl koupit kolo a pak rozprodávat komponenty které tam nechci tak si koupím mainstream.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Asi jak koho. Já chtěl Bandita a byl poslední v Mku jako komplet kolo, protože někdo zrušil objednávku a z původního kola zůstal rám, hlávko, gripy, sedlo, řazení, tlumič a to je myslím vše. Teda zatím :)

        0 0
      • Auditor  

        Hehe, ukaz mi nekoho kdo to s novym kolem, at mainstream nebo nemainstream, nedela… :) Kola, brzdy, pohon …

        0 0
    • Smazaný účet  

      Přemýšlím, jestli s takhle zakrouceným rámem řešit nějakou ochrannou fólii, a asi na to spíš kašlu, protože na tohle něco rovnoměrně nalepit zní jako zkouška z trpělivosti level master :D

      0 0
    • Kíša  

      Ahojte, dělám si zálusk na TR 120, ale chci ji samozřejmě nejdříve vyzkoušet. Bohužel testbike je pouze ve vel. L, tak jsem se chtěl zeptat, jestli se tu nenajde někdo z Prahy, Berounska či širšího okolí, kdo ho má doma ve velikosti M byl by ochotný mě na něj nechat na chvíli sednout? Díky :)

      0 0
    • Beskyd  

      Taky jsem dneska trošku přehazoval díly z HT kde jsem měl o něco lepší než na RB TR 140. Na RB jsem hodil SLX kliky, pořídil 30z převodník (místo 32z), SLX kazetu, a taky jsem sehnal nové XT řazení (místo SLX). A ještě širší řidítka Reverse + představec a gripy Ergon

      0 0
      • vpa007  

        Bylo by to moc hezký, kdyby u toho nebyly mizerný fotky… ale neber to zle, chápu že je venku hnusně a brzo tma a že se to prostě nedá vydržet.. ;-)

        0 0
        • Beskyd  

          Jasan fotky nejsou nic moc, ale radost ten „tunning“ udělal. Už aby bylo hezky a dalo se řádit někde v lese.

          0 0
        • Smazaný účet  

          To je přesně důvod, proč jsem si kolo doteď nedal do fotkový sekce – není ho kde vyfotit :( Leda že bych ukecal ženu, aby mě s ním odvezla někam do hor kde mrzne a je sníh :D

          0 0
      • rapo  

        Folie nebo co to je na spodni strane ramu (1.foto) uz tam byla, nebo jsi to tam lepil?

        0 0
    • Hanez91  

      Dobry den,přemýšlím že bych pořídil RB TR 120.Chci se zeptat na radu ohledně velikosti měřím 185cm.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Dneska jsem měl potenciálně katastofální problém. Po necelých 20km, už na cestě domů, jsem si naprostou náhodou všimnul, že mám komplet vysunutej čep zadní stavby. To kdyby se za jízdy rozlítlo, byl bych v řiti. Teda kolo, já bych jen brečel.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Totál úlet :-O

        0 0
        • Smazaný účet  

          No, to nám to pěkně začíná :///

          0 0
          • vili  

            Klid. Stalo se mi to na canyonu i na scottu (tam mi to dokonce za jizdy v lese vypadlo a pul hodky jsem hledal v listi). Od te doby se snazim pravidelne vse kontrolovat a dotahovat a nemam problem

            0 0
            • Smazaný účet  

              Dík, budu mít klidnější spánek :)

              0 0
            • LM  

              Tip: vemte lihovou fixu a poznačte si polohu čepu oproti rámu čárkou. Pak stačí kouknout a hned vidím že se něco povoluje. Používám i na pevné osy, šroub držící přehazku a šrouby držící převodník. Okoukáno v trolejbuse :-)

              0 0
              • Georrge  

                Jj v prumyslu bezna praxe, dobry tip. Taky se pouziva kapka (pripadne carka) barvy mezi ram a hlavu sroubu. Take signalizuje uvolneni sroubu a u mensich sroubu funguje i jako lehke zajisteni proti povoleni. Ale to neni na srouby ktere pravidelne povolujes (pevne osy), tam je fajn ten lihac nebo bily znackovac pro cerne srouby/ram.

                0 0
        • Georrge  

          Ze by RB neznal loctite? :)

          0 0
      • Beskyd  

        To se ti sám od sebe povolil ten šroubek co to stahuje?

        0 0
        • AussigBiker  

          Me na Banditovi taky, neco cinkalo, ja furt nevedel co :) Kamos, zkusenej eRBéřkář hned vedel, bud si narozdil ode mne vsim, nebo mel taky tu zkusenost, to nevim. Kdyz byl Bandit novej. Od ty doby uplne cajk.

          Pepek: Tak hlavne, ze se nic nikomu nestalo :) Cinkalo ti to taky? Nebo si cinakni nezaznamenal?

          0 0
          • Smazaný účet  

            Necinkalo nic, jen jsem v jednu chvíli mrknul za jízdy na kazetu, a říkám si „co to je doprdele za váleček tam?“. WTF :D

            0 0
        • Smazaný účet  

          Ještě nevím, jsem zmrzlej jak sobolí hovno, jen jsem kolo v rychlosti umyl od soli a uklidil, kouknu na to později :)

          Doufám, že je to fakt jen povolený. Docela jsem se lek, když jsem pomyslel na možný katastrofický scénáře.

          0 0
          • mr.antik  

            Nestalo by se prakticky nic. Tolika lidem v mém okolí rupla za jízdy zadní stavba (bez ohledu na značku) a stále žijí…

            0 0
      • Smazaný účet  

        Tak dobrý, ten šroub se jen komplet povolil.

        Asi radši někde koupím ten Loctite.

        0 0
        • Georrge  

          Da se koupit i lepidlo na zavity od jine znacky, treba v globu ci hornbachu za asi 120kc. Ale prijde mi trochu silnejsi nez loctite 243, takze bych to s mnozstvim neprehanel. Zvlast pokud je to sroub do loziska (at uz kluzne nebo valive), prebytecne lepidlo se totiz vytlaci ze zavitu a muze zalepit funkcni plochy.

          0 0
          •  jarek1  

            Podle mě se povoluje toto a podobné sešroubování zejména za mrazu a sněhu. Mám tuto zkušenost s čepem ve starým IQ, ale hlavně se závěrnou maticí kazety, kdy se některé dělaly už bez prolisů a v přímrazcích se povolily přidrháváním o stavbu.

            0 0
          • novas752  

            To i normálního Loctitu stačí malá kapka.

            0 0
        • Smazaný účet  

          Tak NEDOBRÝ :(

          Ten šroub prasknul přímo v rámu a zůstal tam, a proto se čep vysunul.

          Samozřejmě je to úplně debilní místo, z tý spodní části šroubu není vidět ani kousek (a stejně se tam nedá dostat), takže kolo jede zpátky do RB a já dojezdil :( Do tohohle štourat nebudu.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Tvl, už sem nic nepiš. Ubývají mi zásoby alkoholu :)

            0 0
          • Beskyd  

            Pak dej vědět jak to dopadlo, co s tím udělali. Dík :)

            0 0
          • Smazaný účet  

            Kolo jede zpátky do továrny :( Sice by to příští týden mělo být vyřešený, ale do tý doby bude všude už jen bahno :( A to jsem v pátek objednal nový pláště. Ach jo.

            0 0
          • Smazaný účet  

            To by mě zajímalo, jak je tohle možný…

            0 0
            • Smazaný účet  

              ??? Lze jen doufat, že to byl ojedinělý fail. Každopádně nové majitele čeká pravidelná kontrola.

              0 0
            • Atilla  

              Bublinku ve šroubu už jsem viděl mockrát.

              0 0
              • Smazaný účet  

                Taky mohl být přetažený, ale to už se nedozvíme.

                0 0
                • Atilla  

                  Stalo se nám v práci, že přišla krabice M8 šroubu a skoro každý jsem utrhl malou ráčnou. Teď se to stalo firmě co u nás montovala nové zařízení. Pro jistotu měnili asi 200ks šroubů:)

                  0 0
            • Smazaný účet  

              Druhá strana úplně v pohodě, takže hádám, že to je na 99% špatnej šroub spíš než nějaká vada rámu.

              0 0
              • Smazaný účet  

                Myslíš, že hrozí kontakt s kazetou?

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Myslím, že ne. Čep tam držel myslím už jen silou vůle, a kazeta byla pořád tak centimetr daleko.

                  0 0
              • Smazaný účet  

                No otázka je, jestli na tuhle stranu nepůsobí větší síly od tahu řetězu, než na druhé straně od brzdy.

                Ale asi to bude vada šroubu jak píše Atilla.

                0 0
                • novas752  

                  Síla od brzdy bude určitě větší (brzda má mnohem větší výkon), ale v jiném směru.

                  0 0
    • Smazaný účet  

      Cíl mise: shodit 3 kg s co nejmenší újmou na účtu.

      0 0
      • Beskyd  

        Tak to jsem zvědav, 3 kg je dost. Budu držet palce

        0 0
      • vili  

        kua lepší fotka už nahrát nešla, co? Kolik to teda hmotní takhle v základu? To je L? První 1,5 kg bude easy, pak už bude hůř :-)

        0 0
      • Atilla  

        Na svém jsem navážil 14kg s 500g pedály, 4-pistem na předku, teleskopem 180mm, Pepi vložkou vzadu, lyrikem a rekon race a rekon 2.4 wt.

        0 0
      • Dazz  

        Fotka jak z Rudého práva ;-)

        0 0
      • Smazaný účet  

        Mission Impossible

        I kilo tě bude stát hodně.

        0 0
      • TJK  

        kolo fajn ale plan a provedeni je za me zbytecna hloupost

        0 0
      • Tom-T45  

        MItas Ocelot? Tak přehodíme gumy a je hotovo ne? :-)

        0 0
      • mastihuba  

        viel Spaß

        0 0
      • novas752  

        Měsíční hladovka by to měla s přehledem zařídit. :) Ještě ušetříš.

        Kilo bude docela levné a snadné, druhé kilo výrazně dražší a ke 3kg z toho kola imho neočešeš, to by si to musel osadit ultralight xc komponentama.

        0 0
      • mr.antik  

        I kdybys to stavěl z nuly (nevim co to je za velikost) ale když vyjdu z nějaké hmotnosti Mka 3200g s tlumičem tak 12,5 kg je hraniční hmotnost ke který by ses mohl teoreticky přiblížit v nějakém AM setupu ale už tam bude dost omezeni ve funkci (např. gumy), sedlo nějaká skořápka, gripy pěnový atd…

        0 0
      • vpa007  

        A máš nějakej plán? Zváženo? Tabulka? Nákupní seznam? ;-)

        0 0
        • vili  

          No vzhledem k tomu, že asi dle textu výše přehlídl takovou věc jako průměr řidítek 31,8 vs 35 tak bych spíš plán nečekal :-)

          0 0
          • Smazaný účet  

            Přemýšlím, když budu muset stejně kupovat brzdovou hadici, jestli pancéř Alligator nezlepší houbovitost, ale asi bych ho neprorval těma tištěnýma průchodkama.

            0 0
            • mr.antik  

              to máš tak 50g jen ha hadici…

              0 0
              • Smazaný účet  

                Uff, Force hlávko mě zachránilo.

                0 0
                • mastihuba  

                  Nebudes mit rodla moc nizko? :)

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Vůbec nevím, jak mám vysoko střed v sagu a jaké potřebuju zdvihnutí rodel :/ :) Ofset sedla taky netuším, když mám dlouhé stehenní kosti a teď je in sedět co nejvíc vepředu…

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Pův. horní ložisko hlávka nemá svrchu těsnění a zespod je těsnění na volno, s horním ale problém nebývá.

                      0 0
                      • Atilla  

                        Prosím tě nevíš kolik mm je zafrézovaná dosedací plocha hlávka?

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Nevím přesně, co myslíš? Misky jsem neměnil.

                          0 0
                          • Atilla  

                            Aha, myslím jsem že jsi dával i hlávko nové.

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              Jen vršek kromě misky. Mám moc řízlou Rebu.

                              0 0
                              • Smazaný účet  

                                Doporučuji všem zájemcům o vlastní brzdy hodit je do RB.

                                0 0
                                • MirosPikos  

                                  Čtu si to a pořád to nechápu :)

                                  0 0
                                  • chemik_mara  

                                    Pokud si kupuješ TR a máš vlastní brzdy, hoď je do RB, ať ti je namontují oni, páč je to asi oser ;-)

                                    0 0
                                    • MirosPikos  

                                      Jo takhle. Já myslel že je problém s dostupností. Ale ono je to jen vnitřní vedení. Kdybych někdy kupoval zase RB snad bych si připlatil za starou dobrou klasiku a vnější bezproblémový vedení.

                                      0 0
                                • Atilla  

                                  Proč ? Jsem protahoval a šlo to v klidu. Musíš použít konektor. Sešroubuješ hadice k sobě a jednoduše protahnes. Teleskop jsem protahoval bez přípravy a měl jsem to do 5 min.

                                  0 0
                                  • Smazaný účet  

                                    Nemohl jsem tam narvat zpátky některý průchodky. Nevím, jak bych to tam rval přez průchodky kolem středu.

                                    0 0
                                    • Atilla  

                                      Ty průchodky musíš vyndat, to dá rozum.

                                      0 0
                                      • Smazaný účet  

                                        Zatím rychlé kontrastní cvaky (blatník už jsem vepředu odsřihl asi o 10cm).

                                        0 0
                                        • Smazaný účet  

                                          Ty jsi objednal bez log?

                                          0 0
                                        • TJK  

                                          not bad, not bad! logo mi tam chybi ale cerna a fox mat proste vypada skvele!

                                          0 0
                                        • orm  

                                          To vypada suprove. To je 120mm vepredu i vzadu?

                                          0 0
                                          • Smazaný účet  

                                            Yes. Největší problém asi bude střed posunutý dost vzad oproti mým stávajícím kolům, navíc jsem ofsetář.

                                            0 0
                                            • Dazz  

                                              Nj na to je třeba myslet, když vybíráš geošku. Modernější trail geometrie s 75° úhlem sedlovky, navíc jsi tam dal jen 120 mm vidli což ti sedlo hodilo zase mírně vpřed.

                                              Snad si zvykneš. Na trail ježdění by to mělo být lepší.

                                              0 0
                                        • vili  

                                          no a kolik nám to teda hmotní takhle?

                                          0 0
    • Atilla  

      Tak já už jen položit hlavu, poladit posed a mám hotovo.

      0 0
      • wilda81  

        Jo, to by šlo. Ráfky jsou záměr nebo druhý karbon šel na trsátka?

        0 0
        • TJK  

          zadny sel na trsatka uz u me v Nauders a pak podruhy u Suslose v decine bohuzel ale vydrze skoro 4 sezzony praseckyho jezdeni :) chtelo by ho sle doplnit k predku :) aby to mel Roman jeste jeste jeste o kousek suprovejsi ;)

          0 0
      • Smazaný účet  

        Jedinná použitelná barva ;)

        0 0
      • Smazaný účet  

        Takže jsi se vrátil k RB? To chválím :) Vypadá to suprově!

        0 0
        • Atilla  

          Kluci si ze mě dělají prdel, že ob kolo musím mít RB:)

          0 0
      • boo-beek  

        Krása. Jakej je vlastně ten tlumič? DuAir byl tragédie…

        0 0
        • Atilla  

          U nás je všude hromada kaše, takže zatím jsem jezdil jen kolem baráku. Za pedálem to jde hodně slušně, ale ten tlumič asi moc fungovat nebude:) Nic méně mám to na najíždění km a bikepacking, takže žádnou žehličku od toho nečekám. Od toho mám jiná kola.

          0 0
      • Smazaný účet  

        Naživo ta šedá vypadá výrazně líp.

        Pro ženu už mám objednaný CR :D

        0 0
      • KRAJIC  

        To jsem zvědav jak to u tebe obstojí po té zátěžové stránce. Pokuď to tedy nemáš jako shampoo výletnické kolo.

        0 0
        • Atilla  

          To se uvidí tak v létě podle stavu ruky. Teď jsem jel 1:15 hod na tepy a fyzička total pryč po půl roce bez biku. Do toho nějaký bakteriální zánět průdušek na které jsem dostal konečně po dvou měsících ATB, protože doktorka je ****** a myslí si, že je nejchytřejší a místo toho aby mě udělala testy, tak mě chtěla dát antidepresiva( A já jí pěstí:) A k tomu zánětu lehký průběh kovidu, ale taky nepřidal.

          0 0
          • Smazaný účet  

            pán je labužník koukám :D

            0 0
            • Atilla  

              Když se to se…, tak aspoň pořádně:)

              Ale klidně ten můj příspěvek blokni, moc se to sem nehodí. To bylo spíš pro Krajíce se kterým už se tu nějaký ten pátek známe.

              0 0
              • Smazaný účet  

                A já držkuju na zlomenej šroub :D

                0 0
                • Atilla  

                  Tak kdyby doktorka nebyla argantní a trochu poslouchala, tak už jsem mohl být měsíc přeléčený. Nejlepší byla ta otočka o 360, když přišly výsledky tesů a opravdu se potvrdilo to co jsem jí říkal. Najednou jak mílius (kdyby jste něco potřeboval stačí zavolat:).

                  Ale aspoň další poučení do života. Nesmíš dát na názor kdejakého chytráka a nenechat se odbít. To se mi stalo už s rukou, když jsem po úrazu přestal hýbat prsty. Taky mě nevěřili, že přirostla šlacha ke kůži a tvrdili, že to není možně. Naštěstí existují střediska kde jsou opravdu odborníci co poslouchají. Stačilo zafixovat zápěstí a prsty pořádně škubnou. U nás by mě do toho řezali a kdo ví co by tam ještě provedli.

                  Tak jsem se tu hezký vybrečel:)

                  0 0
                  • KRAJIC  

                    Tak hlavně, když už víš příčinu problémů a začíná se to klonit správným směrem. Já bečím furt, lidi co nic nedělají tak nechápou, že člověk nebečí pro to, že to bolí, ale pro to, že má strach, že nebude moct jezdit tak jak byl zvyklý až přijde sezóna. Tak se hoj vole, držím palce, vždycky si to sedne nějak.

                    0 0
      • Radek Broz  

        Pěkný!

        0 0
      • vpa007  

        Pěkně pěkně! Ta šedá mě taky láká. Imho, nešla by nějaká fotka i s vytaženou sedlovkou? ;-)

        0 0
        • TJK  

          Fox sediva v matu je proste krasna luxusn barva

          0 0
          • vpa007  

            Souhlas… měl jsem (mám ji, minimálně šedou) na svým prvním kole (Marida Matts LX 1998), takže by to mohl být takový pěkný návrat… ale fakt nevím. Zase ta modrá navy, ta mě furt baví a s RX jsou to dvojčata… :D

            0 0
        • Atilla  

          Tady jedna z dneška. Řidítka časem půjdou níže. Teleskop je 180mm.

          0 0
          • Smazaný účet  

            No a jak to chodí? Ještě se mi nelíbí vedení hadic na bocích kyvky a těsně pod převodníkem, se mi zdá, že na nějakým prototypu šly vrchem nad čepem.

            0 0
            • Atilla  

              Tak to zatím moc netuším. Mám něco přes 50km, ale mimo silnice je všude led. Takže nevyzkoušeno. Ale za pedálem to jde hodně slušně. Jestli to bude chodit to se teprve uvidí.

              0 0
            • Smazaný účet  

              Ty hadice jsem si asi splet s Geyronem.

              0 0
          • vpa007  

            Tyjóóóó! Tak na týhle fotce je to naprosto luxusní, s vytaženou sedlovkou a z tohohle pohledu… ňňň!

            0 0
          • vojtechposmourny  

            Hele moc hezký. Jen by to chtělo stejný ráfek dozadu.

            0 0
            • Atilla  

              Budu muset vydržet než ten EX471 zničím a to bude trvat dlooooouho na tomhle kole:)

              0 0
              • vojtechposmourny  

                Prd, udělej si radost, a uděláš jí i mě :-P

                0 0
                • Atilla  

                  Tvl jsem si teď udělal tolik radosti až to bolí. Nový bike, nový ZEB, spousta nářadí do dílny a to ještě koukám po hodinkách. Ráfek je v cajku a design to nejezdí.

                  0 0
                  • mastihuba  

                    Garmin enduro :)

                    0 0
                    • Atilla  

                      No, koukám tedy řádově níže na Insticty:) Mě stačí i ty co mám obyč od xiaomi vydrží 40hod na GPS, ale co mě štve je, že z nějakého důvodu neměří převýšení.

                      0 0
                      • mastihuba  

                        Barometr?

                        0 0
                        • Atilla  

                          To by měla umět GPS.

                          0 0
                          • mastihuba  

                            Me na f3 odeslo barometricky a teplotni cidlo a bez ohledu na gps to vysku nemeri

                            0 0
                          • Cryzyy  

                            GPS a převýšení = přesnost ± klokan, nebo tři

                            0 0
                            • Atilla  

                              Nastoupané metry přeci neměří barometr, ne? Jiné hodinky amazfit co to převýšení měří, taky barometr nemají a přesnost je celkem srovnatelná s garminama.

                              0 0
                              • Cryzyy  

                                měří, aspoň u toho co jsem zatím zkoušel, at už hodinky s barometrem, nebo telefon s barometrem, jenom gps byla pokaždé mimo

                                0 0
                              • krabica  

                                U Garminu měří barometr a GPS se používá pro kalibraci, když je dobrý signál.

                                0 0
                                • mastihuba  

                                  Me se to zda logicky, kdyz se trasa uklada do mapy az po skonceni vyletu. Okamzitou vysku mi to nedava ale po ulozeni trasy to vyskovej graf namaluje.

                                  0 0
    • AussigBiker  

      Kazdopadne Pepa Dressler jiz na RB jezdit nebude, link na Facebook:

      https://fb.watch/3Te_pq5PoU/

      0 0
      • deadmead  

        Tak to je škoda pro RB.

        Ještě na podzim jsem se ho osobně ptal, co si myslí o novém TR, jestli ho už jel. Říkal že je moc zvědavý, jestli přejde na 29" a že čeká na nové TR.

        Asi se nedočkal :-)

        0 0
      • Smazaný účet  

        Jak tohle celý funguje, jezdí na nějaký značce, a ta mu dává prachy? Nebo to lidi dělají jen za kola?

        0 0
    • HKou  

      Panove, co uz mate TR140 doma, co na to 160mm vidle, snese to (pane Lorenc)? ;-)

      0 0
    • bamboosman  

      Ahoj, nevíte, jak je to s lakováním na vybranou RAL barvu a cenou (případně brutal finish)? Za předpokladu vše stejnou barvou. V konfigurátoru to počítá v případě RAL 1750 Kč, ale zvlášť pro rám, zadní stavbu 2× a vahadlo, takže je to hned 7000, což mi přijde zvláštní. Opravdu to tak počítají? Díky

      0 0
      • Smazaný účet  

        Jim napiš, jestli to tak je, podobně jako mají v konfigurátoru sam. rám…

        0 0
      • Petr Heinik  

        Dobrý den,

        Pokud se jedná o stejný RAL pro všechny díly, počítá se příplatek pouze 1× – tedy 1 750Kč za celé kolo.

        S pozdravem

        Petr Heiník

        0 0
      • scota  

        vlastně je to přípatek za plechovku (5 kg) barvy takže dohromady ;-)

        0 0
    • Smazaný účet  

      Co dáváte na spodní trubku? Mně by se líbilo něco ve stylu Giantu…

      0 0
      • černápole  

        dělá se to nějak takhle-)

        0 0
      • LM  

        Kus starýho sjetýho pláště přichycenýho stahovacíma páskama nahoře pod patkou (když už máš kliky v punku:-))

        0 0
        • Smazaný účet  

          Mně se něco mate, že někdo dával něco podobnýho na 3 písmena začínající na M :)

          0 0
          • Kohi_007  

            AMS – All Mountain Style? Na své TR140 jsme to nalepil, ale ještě to neprošlo přísným testem…

            0 0
      • krabica  

        Buď si vyrobit ochranu s Kydexu, nebo nějaké hrubší nálepky.

        0 0
      • wilda81  

        Nic

        0 0
      • Dazz  

        https://www.bike24.com/p2378965.html

        Jak to vypadá v reálu nevím, jen jsem na to natrefil.

        0 0
      • Smazaný účet  

        Nic. Je něco potřeba? To si člověk spíš omlátí kliky, ne?

        0 0
        • MirosPikos  

          Kliky snadno vyměníš. Díru v rámu zamaskuješ jen nálepkou nebo další dírou :)

          0 0
          • Smazaný účet  

            To jo, ale co musíš dělat, abys pokurvil spodek rámu?

            0 0
            • Smazaný účet  

              Vystřelený kamen od předního kola?

              0 0
              • Smazaný účet  

                Ten může trefit naprosto cokoli kdekoli, řek bych. To by člověk musel oblepit celý kolo :)

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Tak lepší karb. rámy tam mají ochranu z výroby.

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Hele já jsem na kolo háklivej, nejradši bych ho přes šutry a kořeny přenášel, ale teď s novým kolem jsem se na to vysral, protože by mi z toho hráblo. Prostě budu jezdit a děj se vůle mroží. Pokud se něco poškrábe moc, prostě nechám rám časem přelakovat. Netuším co to může stát, CRR bylo asi za necelý dva litry.

                    0 0
            • goofy  

              Tady v beskydském písečku je to hned, pak jenom záleží, jak moc to chceš řešit… :-)

              0 0
            • Mr.Duck  

              Z nejakeho duvodu mam na vsech AL ramech i minulych silidni skrabanec / maly dulek pred stredem. Nebude to ze bych to kolo nekde povesil na hranu – ne ze bych to nedelal ale to odnese prevodnik. Musi to byt od volnych sutru. Neni to samozrejme nic co by melo vliv na funkci nebo vydrz, ale kosmeticky kdybych tomu umel lehce predejit asi bych to zkusil :) Ve vlakne RB to nekdo resil peknym kouskem asi tohohle kydexu nebo ceho, porad bych si kousek vzal :)

              0 0
              • MirosPikos  

                Něco takového? :)

                Kydex tohle hravě pokreje. Ale stejně už tenhle rám nejezdí a je novej předek :)

                0 0
                • abel  

                  stejnej šrám na stejným místě mám na banditovi taky:-) stačí neodhadnout přejezd přes šutr a je to.

                  0 0
                  • MirosPikos  

                    Tohle bych ale kamen od předního kola, nikde jsem to o kamen neopřel. Ale už je to jedno. Každopádně ten chránič je fajn mít.

                    0 0
                    • abel  

                      njn, to koleno je dost na ráně. já jsem tam dal kus starýho pláště a od tý doby klid – aspon se na ten šrám nemusím koukat.

                      0 0
                      • LM  

                        Kolo se s kusem pláště u středu i lepši nosí – je to pěkně za co chytnout :-)

                        0 0
                • Mr.Duck  

                  Plus minus no, moje byly teda vzdycky trochu mensi :)

                  Nejak zavazne me to netrapi, kdyby @Sistematicx chtel ty Mkovy udelat tak si jeden dva vezmu, ale vzhledem k logistice a moji zkusenosti s kanadskou postou to nejak nehrotim protoze to je 50/50 jestli to prijde :D

                  0 0
              • LisourJr  

                Nabízel to Sistematicx, ale nějak nereaguje na zprávy.. :-(((

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Já jsem od něj zkoušel polotovar pro rám velikost M, ale pak prý nebyl zájem, aby udělal finální kusy pro další zájemce, tak jezdím s tím polotovarem…

                  0 0
              • TJK  

                to je dano tim kolenem.. jak je hodne vepredu, vzdycky dostane nalozeno driv nez to pobere stred nebo naraznik.. na dlouhym Ibisu sem to mel stejne… diky rozvoru jsem vsude nejdriv nechal to koleno spodni trubky a pak az sel do kontaktu naraznik

                0 0
            • Radek Broz  

              Jezdit.

              0 0
      • goofy  

        Já jsem na to vždycky prděl. S novým rámem jsem tam hodil nějakou fólii, ale to se ukázalo, že byla na hovno. V rámu důlky a fólie rozsekaná. Tak jsem spodní trubku znova přelepil tímto. Tváří se docela pevně, ale uvidíme. Zas tak moc to neřeším, a říkal jsem si, že jsem to měl nechat tak, než se drbat s lepením :-)))

        0 0
        • TJK  

          pobere to dost.. me trvalo 4× poveseni stredu na ostrej sutr nez sem to prorval na 2 mistech skrz az na ram a i tak vznikly jen skrabance.. sice hluboky ale ne likvidacni az do hliniku.. za me to funguje dobre

          0 0
          • BorisFR  

            Dobre info, diky. Na nove kolo taky zkusim. Jestli mi pres ten ucpany Suez nekdy dojede… :)

            0 0
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • RomanH  

      To blokovani ma fakt smysl…:-(

      Kdyz pominu, jak blbe to pak na BF pri cteni neprectenych prispevku funguje, tak az nekdo bude hledat, jak na TR nandat/vyndat tlumak, bude to tu psat znovu. Chapu, ze Ti P@x sahnul na modlu, ale chovas se jak sektar. Nic proti RB, jedno historicke mam doma taky a u znacky jsem si cenil komunikace a ochoty Petra Heinka.

      0 0
      • Polka  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
        0 0
      • Smazaný účet  

        Jakou modlu? Co to proboha žvaníš?

        Zablokoval jsem totální offtopic, kterej zabíral půlku příspěvků v diskuzi. Původně jsem to chtěl nechat (protože jsem se tu sám v minulosti úspěšně zacyklil na blbostech a půlka fóra mi to dala sežrat, takže jsem měl smířlivou náladu), ale došla mi trpělivost, když „někdo“ jel dokolečka jako kolovrátek (což je u něj častej trend).

        Kdo neumí vyšroubovat čtyři šrouby a vyklepnout dva válečky je idiot, a měl by kolo dávat do servisu. Když jsem to JÁ (kterej si ještě před půl rokem neuměl seřídit přehazovačku) dokázal za cca dvě minuty, dokáže to každej. Kdo ne, buď je něco fakt rozbitýho, a pak má s tím jít do servisu, nebo je úplně levej, a má s tím jít do servisu.

        Tečka.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Bartosz: je tam téměř nulová vůle, ať se to nevyklepává a neničí se čep ani ložiska.

          Mají ke kolu tedy dávat návod, že při výměně tlumiče za jiný jsou třeba jiné vymezovací válečky a speciální šroubovací lis.

          Kdybych neviděl na fotkách testerů tlumič Rock Shocx, nikdy bych se do toho nepouštěl.

          Tečka.

          0 0
          • vpa007  

            No vida, tohle je klíčová informace, už jsem se v tom začal pomalu ztrácet, ale tohle je dobrý vědět. Díky. :)

            0 0
          • Smazaný účet  

            Tester z Bikeandrie na RS:

            S RB TR 120 se mi totiž docela pravidelně stávalo, že jsem nacházel gumičku na pístnici tlumiče v podezřelé blízkosti rysky označující její faktický doraz! Překvapivě se mi ale nikdy nestalo, že bych na doraz někde tvrdě narazil. I to by se jistě mohlo podařit, kdyby se někdo snažil, v podání mého pilotážního stylu na to ale nikdy nedošlo, jelikož úplný konec byl vždy dostatečně dotlumen.

            K čemu takový testy jsou, kyž v reálu je tam SR chodící do půlky?

            0 0
            • vpa007  

              Hele, a jako došlo ti, že tester testoval testovací kolo cca ve verzi TEAM+, zatím co ty sis koupil verzi BASE (oprav mě když tak) a krom toho, žes tam přeházel skoro všechno, tak tam prostě byl jinej tlumák (Rock Shox Deluxe Ultimate), který se asi (= velmi pravděpodobně) chová jinak, než na tvým kole nasazený Suntour RS EDGE LOR…?

              Jako podíváš se na test OIII RS 2.0TSI 185kW, pak si koupíš OIII s motorem 1.2TSi a divíš se, že to nejede? Tak jasně, k čemu takový testy jsou?!?!

              Nechci být protivnej, většinou se držím zkrátka, ale tyhle tvý řeči na TR fakt nechápu. Tak to prodej, kup si jiný kolo, když tě to tak sere, a můžeš v klidu dál žít a bajkovat. Promiň, ale přijde mi, že seš tady jedinej, co má furt s něčím problém. A to jsem měl snahu ti pomoci a nabízel na půjčení tlumič, na což jsi ani nijak nezareagovat. Jako vpoho, mě to žíly nerve, ale klidně stačilo jenom říct: „díky kámo, není potřeba, poperu se s tím sám“.

              0 0
              • Smazaný účet  

                Oni nic jiného než SR nenabízeli, nechtěli mi prodat samostaný rám, ani kolo s komponenty nesložené.

                Nějakým způsobem domrdnu ten 1,5 cm čepu za cenu destrukce a končím s MTB, netěší mě to již delší dobu, hlavně tohle fórum zaměstnanců cykloprůmyslu a RB nazi fans, kteří asi jezdí s každým problémkem do Opavy.

                0 0
                • vpa007  

                  Jo, to všechno chápu a rozumím ti. Co ale nechápu, proč nadáváš na to, že kolo se nechová jako to v testu, když je jinak osazený? Prostě nejsou identický podmínky, tak se to identicky nechová. To je prostě fail. To že je zdeformovaná situace, že RB nejdřív prodává komplet kola, aby stíhalo a nekomplikovalo si výrobní situaci custom stavbama, to tak prostě bylo. To, že se situace otočila o 180° a teď nejsou díly a že jediný, co asi bude (možná), jsou rám, to tak taky je. Na to nadávat můžeš a pro to já pochopení mám. Ale je to jediný, co s tím můžeš dělat. Take it or leave it. Tak si kup jiný kolo, nebo nejezdi. Nebo prostě jezdi a furt to nehroť…

                  A pak se mi nelíbí, že tu některý lidi nazýváš RB nazifans. Ano, beru to osobně. Ano, mám RB rád a je mi sympatický. Ale nevykřikuju tu, že ostatní kola jsou shit atd. Já mám i pochopení pro jiný kola. A tak tak tu nikoho neosočuji, ani nikoho nenálepkuji. Tak i proto ti cenu nabízet nebudu. Rád jsem od tebe koupil pár věcí, vždy to bylo vše v naprostým pořádku za rozumnou cenu. Ale po tom, cos tu teď předvedl, tak by mne obchod s tebou už netěšil. Navíc, sice chci šedej rám, ale né bez RB loga a černou zadní stavbu. Když jsem měl zájem na to kolo mrknout, tak jsi ty jej zájem ukázat moc neměl… Počkám si na podzim na svůj vlastní. A když nebude RB, seženu si něco jinýho.

                  Ale díky za nabídku, cením si ji. A držím ti palce, ať tu situaci zvládneš dobře vyřešit, ať to bude jakkoliv. Mimochodem, ta nabídka na zapůjčení tlumiče stále trvá. Hezký odpoledne a bajku zdar! ;-)

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Seš jak politik. O shitu nikdo nehovořil. Nový tlumák tam dávno mám, jen si potřebuji vyrobit ze závitové tyčky a podložek lis. Ten tlumák případně taky bude potřeba vydělávat na servis, přece nebudu jezdit do Opavy.

                    0 0
                    • TJK  

                      mrkni spis na cinu nebo ja treba bral lis z offsetbushings. sice do vseho davam fox ale kdyz prijde neco s lisovanym okem, tak tohle je super naradi

                      0 0
                    • vpa007  

                      Dík za další nálepku. Ne nejsem jak politik, jen se snažím slušně chovat a s lidma dobře vycházet. Přijde mi to správný. O shitu jsem hovořil ve směru na mě, že to prostě nedělám, nikoliv na tebe. Takže netřeba být přespříliš vztahovačný. A rád slyším, že už zapůjčit tlumák nepotřebuješ a beru to svým způsobem jako od tebe poděkování mě za nabídku, tak nějak jsi to určitě myslel, žejo ;-)

                      Každopádně sorry ounerovi vlákna za offtopic. Bajku zdar a dobrou náladu všem! :)

                      0 0
                    • Vilém  

                      A vzapeti zjistis, ze ten tlumak je z vyroby jinak nastavenej nez jaky nastaveni pouziva RB a zas bude vse na hovno.

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        To je klidně možný, že to bude i horší. Třeba tohle kolo už navždy ukončí bludný kruh neustálé výměny kol.

                        Ale já řeším:

                        1. zdali mám jet do Opavy, tam mi to těžko někdo na počkání udělá (následně se toho včas zbavit)
                        2. hodit to někam v Brně
                        3. vyrobit si lis za závitové tyčky (objednávat díly po netu se mi moc nechce), může to být i kouslý a rozklepaný konec čepu
                        4. objednat origo lis
                        0 0
              • Smazaný účet  
                Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                0 0
              • Smazaný účet  

                Ne každý je stadijni typ … predstav si to. Nazory a zkusenosti se ruzni a to je dobře. Kdyby sem psali jenom lidi se stejnym nazorem a jeste k tomu vynucenym, bylo by to tu jako v hospode U Debilů.

                0 0
            • TJK  

              bohuzel je to prozaictejsi, jen to neumis nakrmit…

              0 0
              • Smazaný účet  

                Vracíš to zas do bludného kruhu, jste mi měli říct na začátku, že mám vzít svoje komponenty a dovézt je správné osobě.

                0 0
                • TJK  

                  kdepak, bohuzel to bude takhle jednoduchy, pamatuju si onehda kamarada ktery laboroval s tim ze jemu bandit chodi min nez me, pujcil si i vetsi telumic ktery taky moc nepomohl… dojel k Hejnikovi no a ten na tom dal doraz temer hned a peoste mu rekl… malo to krmis…

                  myslim ze to mozna zacinam chapat a bohuzel to bude nekde mezinocekavanim a realitou. Podle me chces od toho kola neco co neumi ani jiny kolo… aby timto pri normalni jizde zobalo a chodilo do plneho zdvihu za udrzeni tabulkoveho SAGu a to jsou neslucitelne veci…

                  ale treba se mylim. Uvisis az tam das ten RS tlumic jezdli se to bude chovat jinak

                  0 0
                  • Atilla  

                    Mám stejný tlumič a se Sagem 24% chodím k dorazu. Po 5000mnm co mám na naklesano, to začíná být i citlivé:)

                    0 0
                    • TJK  

                      romane… tvl umim si predstavit tvou XC vyjizdku :) ty proste nemuzes byt kalibracni vzorek :-D

                      0 0
                      • Macik  

                        Není XC jako XC! :-D

                        0 0
                      • Atilla  

                        Normální ježdění, ne? Jedu do lesa, tam je sem tam kořínek, sem tam kamínek a občas skoček. Žádná divočina. Ze skoků mám po pádu ještě respekt, takže v klídku. Ani do skal jsem to nebral.

                        Ale na silnici to k dorazu nedostaneš:) Teda pokud nedáš 80cm bunny, nebo nemáš štěstí na díru pro mamuty.

                        0 0
                  • Smazaný účet  

                    “ dojel k Hejnikovi no a ten na tom dal doraz temer hned a peoste mu rekl… malo to krmis…”

                    A není to špatně? Takhle nemůžeš nikdy vytvořit rám, na kterém bude jezdit spousta lidí. Osobně mi přijde lepší vytvořit rám s rozumnou mírou progresivity, aby šel použít pružinový tlumič a zároveň zdvih využila většina lidi. Ti, co chtějí progresivnější průběh pak poladí tlumič nebo použijí úpravy typu cascade link a jsou spokojení.

                    RB dělá tradičně progresivní rámy, které ve výsledku využije Hejník a Atilla. To mi přijde jako dost špatně…

                    0 0
                    • TJK  

                      takhle to neni… ja sem za standrdniho stavu nevyuzil poslednich cca 4–5mm zdvihu… z 63mm .. bandit byl naprosto OK a co se tyka progresivity mi neprisel nijak sileny…

                      jak rikam, je to vetsinou otazka „chybneho ocekavani“ kdy majitel fulla nutne musi vyuzivat cely zdvih…

                      ja treba na Lyriku vyuzivam ve vetsine lehkych casti 3/4 zdvihu… protoze na nektery casti tam tu rezervu faaaakt potrebujes, z uhlu pohledu druheho odstavce, kdybych vyuzival cely zdvih tak budto se za a) rozstipu nebo za b) budu furt nekde na trejlu ladit a pak se rozstipu…

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        Já neříkám, že máš zdvih využívat na každém obrubníku, ale IQ6 i Bandit jsou progresivní za mě prostě moc a tlumičem to prakticky už nejde dohnat.

                        0 0
                        • friblos  

                          Ale dalo, sám jsem to zkoušel a když měl malou komoru tak chodil až k dorazu slušně

                          0 0
                          • TJK  

                            jj malou komoru ale ta se v dnesni dobe extra velkych shani spatne. Furt ale plati co pisu vejs. Bandit chodil vytecne a neprislo mi ze chodil nesmyslne progresivne, navic to slo hrave doladit tlumicem min. na Topazu

                            0 0
                    • filous  

                      Reagujes/odsuzujes něco co jsi si sám nezkusil. Za mě oba bandity 475 a 675 úplně parádní co se týče průběhu zvihu. Nejdřív se na tom svez a pak dělej soudy.

                      0 0
        • RomanH  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
          0 0
    • Tydlii  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • Smazaný účet  

      Snad konec příběhu.

      Těch ran kladivem, co zbytečně dostal z boku.

      0 0
    • Atilla  

      Aby tady nebylo jen zlo, tak fotečka funkčního kolečka;)

      0 0
      • Smazaný účet  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
        0 0
      • TJK  

        tvl nedavej to sem, vis jak me svrbej nohy!!! :)

        0 0
      • Smazaný účet  

        Pořád marně přemýšlím, proč výrobci vidlic dělají takovýhle mikroblatníčky, který reálně nemají žádnej efekt.

        0 0
        • TJK  

          tenhle mikroblatnicek realne do terenunstaci vpohode

          0 0
          • Smazaný účet  

            Já na všechny kola dávám Zefal FM20, ten už je dostatečně velkej, že mi pořád nelítá bahno do držky a očí :D

            S těma malýma mám naprosto tragický zkušenosti.

            A škoda, že výrobci vidlic nenabízí extra i větší velikosti. Ten systém uchycení je slušnej.

            0 0
            • Atilla  

              Blatník funguje stejně jako zefal, ten jsem sundal a dal tenhle páč ladí barvičky.

              0 0
            • vpa007  

              Mě ten krátký blatník přijde poho, na to, aby nelítalo bláto na kluzáky vidle to bohatě stačí, víc nepotřebuju…

              0 0
              • abel  

                +1

                0 0
                • vpa007  

                  Jojo, kde jsou ty doby, kdy se pod rámovkou vozil „kečr“… teď ho tak maximálně přidělám na objednanou kolobrnu pro bohyni… :D

                  0 0
            • Manas  

              JA i na sjezdaku vozil kratkej .. kdyz jedes rychle, tak to staci :D

              0 0
      • MirosPikos  

        Na tvý eRBesa se vždycky dobře koukalo, byť jen na fotkách. Už aby to měl někdy tady na jihu a mohl jsem to zkusit.

        0 0
      • vpa007  

        Paráda, fakt hezký, dík za foto z terénu! ;-)

        0 1
      • kejda  

        Tos fotil přes brejle na dálku? Ten zdvih na Lyrikovi vypadá tak na 100 mm :)))

        0 0
    • Smazaný účet  

      Mažete čepy, na kterých drží tlumič?

      Mám v tom trochu zmatek, protože mám pocit, že p. Heiník tu někde psal, že čepy rámu se mazat nesmí. Ale co ten tlumič?

      0 0
      • TJK  

        Ja lehce mazu vse i kluzny pouzdra v ramu i v tlumici

        0 0
        • kejda  

          Nic mi do toho není, RB nevlastním, ale zeptám se, proč mažeš kluzné pouzdra? Vždyť ty se z principu věci nárůst nemusí…Já je mám na kole taky a ještě jsem na ně nehrábl.

          0 0
      • novas752  

        Jsou li ocelové tak lehce ano. Tlumič se točí mezi kluzným pouzdrem v oku a vložkou, ne mezi vložkou a čepem.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Co je to vlastně kluzný pouzdro, a kde všude v rámu jsou?

          0 0
          • Smazaný účet  

            Si děláš prdel ne?

            0 0
            • LM  

              Podle nicku si z nás možná dělá prdel celou dobu :-)

              0 0
            • Smazaný účet  

              Si fakt myslíš, že jen protože jezdím na kole musím rozumět mechanice? Já ještě před pár lety netušil, že šroub má něco čemu se říká stoupání, a taky žiju, tak klidni hormon, jo?

              0 0
              • o.unca  

                Prostě Pepa Vyskoč…-D

                0 0
              • chemik_mara  

                A kdyz se tu ptal na neco p@X, tak jsi to smaznul…

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Předpokládám, že chápeš rozdíl mezi JEDNOUa otázkou „co je x?“ a následnou odpovědí, a „nevím neumím nejde to“ na 50 příspěvcích a navazujícím balastu čítajícím dalších 150.

                  0 0
              • Smazaný účet  

                Vzhledem k tomu, že ti jedno vyjelo, mě teď tvůj dotaz dost překvapil. Vůbec tvoje vystupování zde je dost zvláštní.

                0 0
          • novas752  

            Kluzný pouzdro je typ ložiska ve kterém nejsou valivé prvky (kuličky, jehličky apod.), ale celé plochy kloužou po sobě navzájem. Typicky právě oka tlumiče, kde se to v pouzdru otáčí, nebo odpružená vidlice, kde se v pouzdrech pohybují vnitřní nohy vidlice nahoru a dolu. Kromě zmíněného bývají přítomna v teleskopických sedlovkách, v kladkách levnějších přehazovaček, v některých zadních stavbách, někdy spolu s kuličkovým ložiskem v pedálech a ještě snad ve starších zadních nábojích Mavic v ořechu.

            0 0
    • Smazaný účet  

      A už jedno TR na prodej…

      https://www.cyklobazar.cz/…e-bike-tr120

      0 0
    • Smazaný účet  

      Tuhle jsem přišel na první zásadní blbou vlastnost tohohle rámu: kvůli umístění tlumiče je prakticky nemožný kolo chytit za horní trubku a nést :D

      0 0
      • LM  

        Tak ho chyť za spodní rámovou trubku před středem. Je tam na to udělané pěkné koleno akorát do ruky :-)

        0 0
        • Smazaný účet  

          To je hrozně nestabilní. Teda jde samozřejmě o zvyk, ale já jsem zvyklej chytit kolo za horní trubku, zvednout nad rameno a běžet :D

          0 0
          • LM  

            Přitiskneš spodní trubku k boku, zvedneš to aby se horní rámová trubka/sedlovka zapasovala v podpaždí a jdeš. Máš to krásně blízko těžiště, takže se s tím dá chodit po kmenech stromů ve vzduchu a tak. Mám před středem kus starého pláště jako ochranu před šutrama a při chycení má ta guma optimální grip ;-).

            0 0
            • Smazaný účet  
              Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
              0 0
      • Smazaný účet  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
        0 0
      • Smazaný účet  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
        0 0
      • Smazaný účet  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
        0 0
      • Smazaný účet  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
        0 0
      • Smazaný účet  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
        0 0
    • Czechoslovak_CS  

      Pro ty kdo uvažovali o koupi TR 120 (140) příští rok:

      Dobrý den v roce 2022 nebudou rámy/kola tr ani cr v nabídce.

      Zaměříme se pouze na výrobu dětských kol a gravel biku.

      Objednávky jsou umístěny u výrobců, s tím, že termíny dodání jsou konec 2022 pokud se nic nestane.

      Za této situace neumíme nabídnout kola pro MTB a proto nebudeme vyrábět ani rámy.

      Pokud se potvrdí termíny a ukážou se jako reálné spustíme zhruba v polovině roku opět výrobu těchto rámu abychom byli na sezonu 2023 připraveni.

      0 0
    • Datlorghini  

      Je to mat, nebo lesk?

      0 0
      • Octopuss  

        Ta fotka v prvním příspěvku? Lesk. Jinak viz galerie.

        0 0
        • Datlorghini  

          Moc hezký! Budu posílat po sezóně do Opavy na údržbu a lak Bandita. Tak už vilm, do jakyl barvy půjde ????????

          0 0
    • Smazaný účet  

      Zůstává tu někdo vůbec u TR120 a aktivně ho jezdí?

      0 2
      • vpa007  

        No jasně! Co bys potřeboval vědět? ;)

        2 0
      • rapo  

        Přes 1,5 roku bez vážnějších problémů

        2 1
      • Lišák  

        Je nějaký důvod, proč by se na TR 120 nemělo aktivně jezdit?

        2 0
        • Octopuss  

          Není to kolo pro autisty, ale jinak taky nechápu, kde je problém.

          0 0
        • Smazaný účet  

          Není žádný problém, jen RB je BF oblíbená značka.

          Min. 3 vlastníci aktivní na BF je prodali, není jich tady imho v našich bikách ani 10, a bylo jich vyrobeno 150…

          Jen mě zajímalo, jestli někdo z prvních vlastníků u něj zůstal, nic víc.

          0 2
          • orm  

            Ale 33% z tech co to prodali jsi ty, takze to se nepocita :-).

            4 0
            • Octopuss  

              Já budu prodávat taky, ale jen protože jsem *****, a koupil moc malý zdvihy :)

              0 0
            • Smazaný účet  

              Jedno se mu upřít nedá, nezažil jsem předtím rám, který by šel prodat se ziskem.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse