PUMPTRACK-soutěž o nejlepší návrh

257 nepřečtených
  • Jituschka

    Ahoj!

    Vyhlašuji soutěž na stavbu PUMPTRACKU! Nejlepší návrh bude zrealizován na území hl.m. Prahy. Jako ideální místo se zatím jeví prostor v blízkosti stánku na Zbraslavi, ale to je zatím v jednání.

    Získala jsem grant na stavbu pumptracku a teď jsem ve fázi hledání vhodného návrhu, který se pak zrealizuje, takže skutečně nezůstane jen u teorie.

    Kvalitu projektu posoudí a oponentský posudek vypracuje Karliner :))

    Pište sem, nebo na email.

    Díky,

    Ji.

    0 0
    • black.horse  

      Apríl dneska není, takže to nejspíš myslíš vážně, v tom případě lze konstatovat pouze to, že nelze dělat kopáčskej projekt, když není jasný a zmapovaný místo. I když předpokládám, že půjde spíše o základní stavbu, tak aby byla zajímavá, měla by vycházet lokality a jejich možností. Jinak udělat pár vlnek naslepou může kdokoliv malování, ale pořádnej projekt až po průzkumu místa a realizačních možností.

      0 0
      • Jituschka  

        Myslím to vážně. Nějaké návrhy mám, ale zajímalo mě, jestli není někdo další, kdo by se třeba chtěl realizovat a chyběly mu na to prostředky.

        Zajímalo by mě, proč je podle tebe nezbytně nutný místo? Je rozdíl mezi rovinou na Zbraslavi nebo rovinou na Smíchově? :) Jako přibližně tvoji námitku chápu, ale nemyslim si, že by to byla nutně zábrana k projektu :) A jak jsem psala – je to v jednání, tedy je pravděpodobné, že to tam bude, ale potvrzené to ještě nemám.

        0 0
        • black.horse  

          No, protože to nemusí být nutně 100% rovina a protože by to chtělo využít i tvar (nudle, obdélník, víceúhelník). Je mi jasný, že tohle je jiný, než když jsme stavěli v dřevních dobách dirty nebo FR tratě, ale i tak tuhle znalost beru jako podstatnou. Pak se rozhodneš jak uděláš hlavní lajny (jednu nebo více) a samozřejmě transferování mezi nimi, protože zrovna transferování je věc, která může být zajímavá. Zas nechci dělat Karlinera a jen remcat:-) (sorry, Máro) to byla spíš jen taková poznámka, že znalost místa to může ovlivnit… Skoro bych řekl, že pokud to má být ofiko, tak by bylo ideální aby se v tom angažoval hlavně někdo, kdo už něco postavil, aby to nebyl risk pokus/omyl a výsledek byl zajímavý a měl dobrou flow… prostě švunk:-)

          0 0
          • Jituschka  

            Jasně, já to chápu, ideální by pak byla spolupráce s někým, kdo by měl zájem.

            A díky – to jsem zapomněla zmínit – bylo by fajn, aby už měl se stavbou něčeho podobného zkušenost – proto si to nekreslim v malování sama, protože to by taky mohlo končit ve Vltavě :)

            0 0
          • Radek Broz  

            Rovina to být musí – taky jsme si mysleli, že ne, ale nakonec jsme fakt rádi, že jsme to před stavbou nechali srovnat. Stačí trochu a v jednom směru je to pak skoro nejetelný.

            0 0
            • Jenda  

              maximalne co si dovedu predstavit ze je to na velmi mirnym ucku kde y clovek uprostred mohl mit slusnou rychlost na nejaky slozitejsi hratky, jinak si taky nedovedu predstavit pumpovat do kopce.

              0 0
              • black.horse  

                Pumpovat vyloženě do kopce moc ne, ale například být tam nějaké vhodné již stabilně vytvořené výškové rozdíly 1–1,5m lze toho využít a zakomponovat to. Bude to pevná a už dávno slehlá hlína, to lze použít.

                0 0
    • Pedro404  

      Co musí člověk udělat, aby dostal grant na takovou stavbu? Hrozně rád bych v Praze viděl nějakej legální skills park (odstupňovaný dropy, lávky, houpačky…), klidně bych na něm sám zapracoval, ale nemám tušení, jak na něco takovýho sehnat povolení.

      0 0
      • Jituschka  

        Ahoj, já jsem normálně poslala návrh projektu do vypsané grantové výzvy a uspěla jsem, zbytek si musim zařídit sama (pozemek, projekt, povolení, lidi, bagry… :)

        Jestli máš tip na pozemek, kde by to mohlo být, zkus zajít na příslušný úřad a zeptat se, co dělat, jestli třeba nemají volné finance na sport, rekreaci…které nevědí, jak utratit – i to se myslím může stát – budou rádi, že to někdo vymyslí a zrealizuje za ně.

        Stručný popis, jak je možné postupovat, je na webu Čemby:

        http://www.cemba.eu/…ovat-traily/

        0 0
      • kali222  

        ano a aby byl dost oficialni, aby si tam kazdej jouda nedovolil porad neco prekopavat podle sebe,… aby to melo nejakou pevnou podobu.

        0 0
    • karliner  

      Chybí mi tam odměna za vítězný návrh, když je to soutěž. Myslím, že by stačilo jméno autora vsunout do oficiálního názvu.

      Black.horse´s Zbras­lav pumptrack powered by Kout

      Znělo by to dostatečně krutopřísně a tvůrci by to zajistilo bikovou nesmrtelnost ;-)

      0 0
    • tonik666  

      Slušná práce, gratuluju!

      S oslovováním bych na to šel nejspíš přímo, znalých pánů je tu zjevně dost, ale po fóru ti nikdo nic neslíbí:)

      Což takhle až budeš mít potenciálního autora jít vytipovat nějaké pozemky, a s detailním projektem počkat až bude pozemek potvrzený?

      0 0
      • Jenda  

        jak jsem pochopil tak je to spis tak ze snaha je dostat pumptrack ke stanku :-) po peti pivech se to bude pumpovat :-D

        ono je blby odkud zacit – bez projektu ti malokdo prislibi pozemek a zase delat projekt kdyz nemas jistej pozemek je taky blby.

        0 0
        • tonik666  

          A co teda ten grant kryje?

          Předpokládal bych že mimo jiné nákup pozemku případně získání pozemku od města zdarma.

          Že se bude těžko dělat dobrý projekt bez pozemku je jasné a jak to na pozemku bude vypadat je taky jasné. Nešlo by pozemek získat s pomocí třeba dobrých fotek existujících pumptracků a nějaké přibližné vizualizace?

          0 0
          • Jenda  

            presne nevim, to by ti napise Jituschka, kazdopadne tech penez tam neni zas nejak moc. Taky cim vic se usetri na jedny veci tim vetsi se bude dat pumptrack postavit.

            0 0
          • Jituschka  

            Pozemek je v jednání :) jako nejlepší místo mi zatím vychází plocha u stánku, je to na konci cyklostezky – tedy bude využívaný. přesně jak píše Elwing dole – je to pro lidi a na vlastní zodpovědnost.

            Míst bude po Praze asi víc, ale tohle je pro mě asi nejlepší a když už to budu dělat, chci to mít v dosahu.

            Nákup pozemku nepřipadá v úvahu, ta částka není tak vysoká, navíc já nechci vlastnit pozemek a mít to jako závazek. Ideální varianta, o které teď jednáme s povodím je dlouhodobý pronájem, ideálně za symbolickou cenu (smlouva by byla s jednou neznámou mountainbikovou asociací, ne se mnou ;)

            0 0
    • Bish0p  

      Tak šup, šup!! Ať je o zkouškovym kde pumpat. Fandim a kdyby byly nějaký brigádky tak se rád přijdu podivat

      0 0
    • Darkson  

      jestli to dotáhneš, tak respekt!

      navrhuji pro realizaci méně exponované místo než Zbraslav u stezky, kde jezdí fakt davy, takže se tam nebude dát jezdit, a joudové bez helmy posíleni koutským pivem se tam budou houfně rakvit…

      0 0
      • Elwing  

        Má to být projekt pro lidi a zastrčit ho někam, tak tam nikdo nebude. Jen ať se tam rakvěj, za to si každej zodpovídá sám.

        0 0
        • Jenda  

          tak krev se snadno vsakne, horsi to bude u preposilnenych jedincu se zvratkama :-)

          0 0
      • Jituschka  

        Tak navrhuj to místo :)

        Další variantou bylo místo na Točný u letiště, ale tam jsou vlastnící soukromí majitelé a na ty jsem se ještě neobracela.

        Je potřeba hliněný/travnatý plac dostatečné velikosti a pohyb cyklistů v okolí.

        0 0
        • Darkson  

          jo, přesně tohle místo mě taky napadlo

          0 0
          • Jituschka  

            Nojo, ale taky je to tam dost zastrčený… Je otázka, proč to chceme postavit – aby to sloužilo lidem a bylo to hojně využívaný, nebo elitní skupině bajkerů z Točný :) U stánku to taky bude víc na očích a sníží se tak třeba riziko ničení, překopávání…

            0 0
            • Darkson  

              jo, ta Točná je super, jen je to už trochu z ruky a navíc je tam spousta přírodního ježdění.

              na tý Zbraslavi mám pocit, že se tam bude motat tolik lidí, že se tam stejně nebude dát moc jezdit. nevim, jak velký ten pumptrack má být, ale moc lidí najednou si na něm obecně smysluplně nezajezdí. je to něco za něco

              0 0
              • tonik666  

                U stánku je to dobrý, to že si u toho člověk bude moct sednout a něco dát je fajn. Že je to frekventované je taky fajn, a z točné se tam snadno sjede.

                Nemuselo by to být přímo na očích, aby to nebylo tak, že tam bude 100 machrů u piva a budou se smát nějakému chudákovi co se tam učí jezdit.

                0 0
        • karliner  

          Z hlavy mne napadá (nevím, jak je to s pozemky a územním plánem, ale to asi nebude těžké zjistit..

          1. Císařský ostrov
          2. Letňany u areálu výstaviště
          3. Rohanský ostrov
          4. Na Balkáně – sportovní areál

          Kdybych tomu věnoval nějaký čas, určitě by se ještě našlo pár dalších míst.

          Zbraslav nebo Točná mi přijdou trochu mimo. Na Zbraslav je to z Prahy daleko a nevím, jestli by pumptracku nevadilo, že ho x-krát ročně dojebe povodeň. Točná mi přijde taky hodně mimo civilizaci, pokud tedy tento pumptrack bude mít účel přilákat co nejvíce teenagerů a lidí, co kolu moc neholdují, ale nevím, co je v podmínkách grantu. Kdyby byl výběr místa na mně, vybíral bych místo s velkou koncentrací obyvatel, což imho Točná ani Koutskej stánek na Zbraslavi nejsou.

          0 0
          • Jenda  

            cisarsky ostrov je super, mel bych to cestou do/z prace :-)

            je fakt ze je to taky na cyklostezce, navic hned u stromovky

            areal byvalych zahradek lezi ladem, veslo by se tam asi tak 10 km pumptracku :-)

            0 0
            • Jituschka  

              Hanuš, nekaž mi tu morálku! :) Jako když už to dělám, tak to chci mít někde tam, kde jezdim na kole, ne abych tam musela jet přes půlku Prahy – z mého pohledu to tedy znamená Smíchov + směr ven z Prahy.

              Klidně si něco podobného postav na Kladně, ale tam vám to rozdupou sloni :)

              0 0
              • kali222  

                pockej, takze ty to chces mit pro sebe. :D takze to neni tak ve verejnem zajmu a priblizit cyklistiku sirokym masam, ovlivnit mladez ke sportu pod heslem „sportem proti negativnim vlivum na dospivajiciho jedince“ atd… :D este bych na to foukl diplomku. neurazet se, dekuji. :)

                0 0
                • Jituschka  

                  Tak samozřejmě že to dělám v první řadě proto, že mě to baví – a to je myslim v pořádku, ne?

                  Cílem toho grantového programu je motivace mladých lidí, aby se snažili změnit život kolem sebe k lepšímu, takže logicky to nebudu dělat někde, kde mě to moc nezajímá ;)

                  0 0
              • kOmE  

                Potrebuju neco na praze 9. Zamysli se nad tim :)

                0 0
                • kali222  

                  co starej cernej most, jestli tam jeste neco zustalo?

                  0 0
                  • kOmE  

                    Jen klopky ve svahu co je tam delal myslim ze jeste Vrbič. NA p9 se da jezdit uz jen u prokopa pod mostem a v lesiku nad a pak do lomu. Ale vsechno je to kratky a jen na chvilku.

                    0 0
                • Jituschka  

                  Co kdyby ses nad tím zamyslel spíš ty? ;)

                  0 0
                  • kOmE  

                    Ja bych rad ,ale celkovejch cca 5–6 hodin volneho casu za tyden , stim toho moc neudelam. Ale misto ,kde by neco dalo by tu asi bylo. Momentalne obydleno bezdomovci. lehce z kopce, ale asi 250m delka a sirka si 100m. Az se trochu uvolnim ,tak zkusim obehnout urady, nechci uz neco placat nacerno.

                    0 0
                    • Jituschka  

                      Jasně, ale my to všichni taky děláme ve volném čase ;) Na úřady doporučuju vytisknutou katastrální mapu s označením konkrétního pozemku a poměrně jasnou představu o tom, co by na něm mělo být.

                      0 0
                      • kOmE  

                        Přiští bude času víc ,tak to snad nějak dám dohromady.

                        0 0
                  • karliner  

                    Jsem navrhoval Letňany u Výstaviště, ale to jsi utnula, že to je daleko. Ale klidně přijedu příští středu ke stánku a domluvíme se tam, co by se dalo dělat.

                    0 0
                • Elwing  

                  V Kyjích něco tvoří červ. Detaily zkusím zjistit.

                  0 0
                • Medunka  

                  v Satalicích se buduje

                  0 0
            • Elwing  

              Vyhnat kolotočáře z výstaviště a udělat místo toho park s pumptrackem, to by bylo :)

              0 0
              • kali222  

                na vystavisti jsou dokonce zbytky bmx trate, pokud dobre vim. uz jen jakysi val. tato lokace by mi vyhovovala. proti je, ze na stvanici, coz neni tak daleko, jeden PT existuje. :)

                0 0
                • Elwing  

                  Že tam něco bylo? Vždycky jsem si to tak matně pamatovala, ale přesně jsem nevěděla. Já bydlím u Výstaviště a na Štvanici jsem vloni jezdila pravidelně. Jen doufám, že to tam přežilo zimu.

                  0 0
                • crom  

                  vedle horske drahy,ta byla dobra.jako smradi jsme tam jezdili

                  0 0
                • kali222  

                  http://www.dirtbiker.cz/…-update.html pred par minutama na „fejsíčku“…… me je to k prdu ja na to nemam mentalne, ale posun to je! protoze nejde o periferni lokalitu Prahy.

                  0 0
                  • black.horse  

                    neví někdo, jak to bude letos s provozem pumptracku na Štváně? Kdžy jsem šel okolo naposled, bylo to zavřené…

                    0 0
                  • kOmE  

                    Tak jestli to bude 5m dirt, tak to asi nebude pro kazdeho. uvidime co z toho vyroste

                    0 0
              • cabbage  

                A nestačilo by jen na horskou dráhu položit prkna?

                0 0
          • cabbage  

            http://www.mapy.cz/…

            Braník – hned u cyklostezky a na rovině.

            0 0
        • tm  

          A co na tom zarostlém plácku za Skate Parkem u Portu 62 v Modřanech. Je to u stezky, blíž městu a přeci jen kus dal od putyky.

          „Tady“: http://www.mapy.cz/…

          0 0
          • tonik666  

            To by dávalo smysl, vzhledem k tomu, že už tam nějací uživatelé jsou.

            0 0
    • roman 3D  

      bych požádal o pomoc s realizací T.Kvasničku, za tím jsou výsledky práce vidět, cokoliv smrdělo jenom trocuh čembou nestálo nakonec za nic resp. stálo za hovno:-)

      0 0
    • killme  

      0 0
    • li-borg  

      jooo temer 600tisic lidi bez prace ale na takove kokokti prach jsou

      0 0
      • black.horse  

        Joooo a miliony hladoví, ale Ty jsi měl dneska oběd, viď? Inteligente…

        0 0
        • li-borg  

          Člověče, oběd jsem dneska neměl-nebyl čas (tedy myšleno v pátek). Dál tomto Tvému názoru nerozumím. Asi chyba v přijímači.

          Ale příjde mi trochu divné, že se řeší v rámci jednoho státního útvaru, kde komu postavíme za veřejné peníze dráhu pro zábavu a jiná skupina nedostane podporu k normálnímu životu.

          0 0
          • Mr.Duck  

            Neni ta zábava třeba ten „normální život“? Jestli za normální život člověk považuje strávit 8h denně 5 dní v tejdnu v práci, a v tom malym zbytku času nemít pro co pořádně žít, tak je mi ho líto.. Kolik z těch lidí bez práce prostě jenom nechce dělat práci která jim nevoní, ale je k mání? Neřikám že každej, ale omezit pojem „normální život“ na chození do práce je zoufalství.

            0 0
            • li-borg  

              ALE *****…(není to myšleno osobně)…je dost lidí kteří prcovat chtějí a stejně o práci nezavadí. Toto není můj případ (aby si někdo nemyslel). (Severní Morava)

              Ale je to tak, že prachy jdou do nesmyslných projektů. To je je fakt, který se snad ani nemůže soudný člověk snažit vyvrátit.

              0 0
              • notobi  

                Když neni práce maj se stěhovat tam kde je a když něni v oboru co maji tak holt rekvalifikace, ale to se holt málokomu chce tak at pak nefňukaj o dávky v nouzi

                0 0
                • li-borg  

                  Vidím, že jsme se špatně vyjádřil-ono slovo podpora je hodně zavádějící. Rozhodně to nebylo myšleno jako pomoc profesionálním pobíračům všemožných dávek. Avšak pořád najdeš hodně lidí, kteří si nějakou pomoc zaslouží a ty je nakonec hodíš s flákačem do jednoho pytle.

                  Přemýšlím, kam by se mělo vrtnout za prací těch cca 20 milionů nezaměstananých z EU.

                  0 0
                  • tonik666  

                    Asi takhle – jak podpora, tak pumptrack se platí z mých daní. Celé daně na podporu rozhodně dát nechci. Takže zbyde i na pumptrack.

                    0 0
                  • mr.antik  

                    to je uplně jednoduchý, stát by měl nějakou práci místo dávek prostě vygenerovat. Prostě technicky nenakoupí drahej stroj na hrabání nebo zametání a místo toho tam nažene 20 lidí.

                    0 0
                    • scret  

                      *1

                      0 0
                    • ZuzicK  

                      Prej jim ale při veřejnejch pracích kradli i ty lopaty (asi do sběrnejch surovin), tudíž jako do školy, pomůcky by si měli navíc zaplatit ze svýho.. respektive, bude jim strženo z dávek :-)

                      0 0
          • black.horse  

            Mě zase přijde absurdní Tvoje myšlenka. Je to stejně radikální nesmysl, jako kdybych Ti teďka napsal, že zase já nechápu, proč by měl někdo dostávat jak tu „podporu k normálnímu životu“, když si jej není schopen zajistit sám? Na světě existuje dost lopat a krumpáčů, aby většina z toho čísla „nezaměstnaní“ mohla nějak pracovat a až tam zbydou Ti, kteří skutečně reálně nemohou (a nikoliv hromada těch co z nějakého důvodu nechtějí a neudělali vše co je v lidských silách), pak bych byl ochoten připustit, že těm by se mohlo pomoci. Takže do té doby, peníze pracujích daně odvádějících občanů nechť slouží mimo jiné i pro jejich užitek a potěšení, neboť jsou to peníze právě od nich…

            0 0
            • li-borg  

              No to se snadno řekne, ale seženu Ti 500 páru rukou k těm lopatám a krumáčům. Seženeš pro tyto ruce práci (ikdyž si necháš 30% z toho co vytvoří)??? To je otázka současnosti…

              0 0
              • mr.antik  

                Prace by se dalo vygenerovat spousta, jenže blbý zákony daj lidem radši prachy za nic…

                0 0
            • li-borg  

              Milý Černý Koníčku, z celého srdce Ti přeji abys nikdy nemusel vybírat mezi stovkami (ano stovkami, jelikož 350 žadatelů na jedno místo jsou stovkami) jednoho jediného vhodného kandidáta. Není to tak jednoduché jak se na první pohled zdá (pokud tedy zrovna kus egostického šutru-kámen).

              Poněkud si mi zkomplikoval pohled, kde se v politickém spektru nacházím, ale je to asi více nalevo než jsem si myslel.

              Díky

              0 0
          • drbo  

            a co kdyz je to grant od komerčního subjektu, s tím máš taky problém ?

            0 0
            • li-borg  

              Pravda, tato možnost mě nějak nenapadla=omluva pokud to tak je. Se svými penězi ať si dělají co uznají za vhodné.

              0 0
              • Jituschka  

                Je to tak, je to od komerčního subjektu, jak píše drbo.

                0 0
                • kali222  

                  óo dva, ze sem tak smelej? :D nize pises o dalsich mistech, nenaznacis? ikdyz uz tu je kriterium „blizko“ domova, nezkousela si nejake ty radnice? podle me by to melo klapnout. vydaji bezcenny pozemek a stavba financovana z grantu… naslednese se svym obcanum pochlubi co udelali pro mladez ve svem mesicniku. ja byt na radnici, tak na to slysim. :)

                  0 0
          • karliner  

            Počkej, odkud víš, že je to za veřejné peníze?

            0 0
          • Jituschka  

            Ten grant není z veřejných peněz, pokud tím myslíš stát.

            0 0
            • Radez  

              Můžeš sím prozradit, odkuď to je grant? Neber to nijak zle tuhle otázku :-). Jestli to je „tajný“, ale ne zas tak moc, tak mi to hoď na mejla.

              To teda funguje „jako“ sponzorskej dar, že si to ta firma může hodit „do nákladů“ nebo tak něco?

              Fakt o grantech nic netuším, páč mě to nikdy nezajímalo. Proto se ptám.

              0 0
      • jIrI___  

        No, nechtěl jsem to tu psát tak na plnou hubu :)

        0 0
      • cabbage  

        Spíš těch X milionů děr na pražských silnicích.

        Tyhle neziskovky jsou mor, který nás jednou zabije.

        0 0
    • Jituschka  

      Tak pozemek u stánku na Zbraslavi bohužel nevyšel, takže budu ráda za další návrhy na místo :) Samozřejmě mám v záloze další pozemky, o kterých se bude jednat, ale víc hlav… :)

      Díky,

      Ji.

      0 0
    • karliner  

      Safra, jen co se provalilo, že pumptrack nebude u Koutskýho stánku, B-F to přestalo zajímat..

      0 0
    • Jituschka  

      Tak momentálně jsou v kurzu pozemky na Praze 12, tak uvidímě, zda se zadaří :)

      0 0
    • Jituschka  

      Tak se nám místo pomalu rýsuje – v úvahu připadá nejvíc č. 1 nebo 5 na přiložené mapce.

      0 0
      • kali222  

        a budes to mit aspon blizko? :D

        0 0
      • black.horse  

        ta mapa je tak malá, že je úplně malinkatá:-) a proto se blbě zeptám: co pozemek bývalé BMX dráhy mezi Kamýkem a Libuší? To je ta pětka? Pokud ne, tak by to bylo zajímavé místo, ač jsem tam tak 6let nebyl (netuším jak to tam je vlastnicky s tím pozemkem).

        0 0
        • Jituschka  

          Áno prosím, to je ta pětka. Vlastníkem je TJ Tempo Praha, doufám, že se s nimi dohodneme, vypadá to zatím jako nejlepší místo.

          0 0
          • karliner  

            Na Tempu znám bafíky, kdyby něco…

            0 0
            • Pijer  

              Koho tam znáš?

              0 0
              • karliner  

                Bafík = slangové označení pro funkcionáře. Pardon.

                0 0
                • Pijer  

                  To mi došlo ;-)

                  Hrál jsem tam spoustu let, tak mě spíš zajímalo nějaké jméno.

                  0 0
                  • karliner  

                    Třeba zeba :-)

                    0 0
                    • Pijer  

                      tak díky

                      0 0
                      • karliner  

                        Zebu. Toho bys znát měl ;-)

                        0 0
                        • Pijer  

                          Neznám, minimálně pod přezdívkou ne. Bude asi spíš někdo ze softu.

                          0 0
                          • karliner  

                            Tak jsem zkoumal blíže a chyba je na mé straně, respektive nevěděl jsem, že baseball a softball se oddělili, respektive, že se bývalé Tempo atomizovalo. Znám bafíky FC Tempo, kteří jsou TJ Tempu nejspíš ukradení.

                            0 0
                            • Pijer  

                              jj, dělilo se to před několika (cca.10?) lety, neprobíhalo to úplně sametově a pozemky teď patří TJ Tempo.

                              0 0
                • black.horse  

                  děkujeme za upřesnění, google po zadání slova „bafík“ vyhodí obrázky čoklů, tak mnoho uživatelů nabylo dojem, že máš konexe u tamnější štěkací ochranky:-D

                  0 0
      • vojtechposmourny  

        To je pěkné místo. Tam by se mi to líbilo.

        0 0
      • tonik666  

        Pěkný. Pětka je blíže u obydlí, na mapě jsem ale našel samá baseballová hriště. Tak přesně nevím, kam to tam dát. Zbytek okolo vypadal dost z kopce.

        Dvojka vypadá, že je opravdu na rovině, jako jediná, jako místo mi to přijde dobrý, jen je to trochu mimo civilizaci.

        0 0
        • Jituschka  

          50.010675,14.44696 jsou tam zbytky bikrosky.

          0 0
          • tonik666  

            Já tam teda vidím barák a od baráku dolů něco je, ale je to k baseballu docela z kopce mi přijde.

            0 0
            • Jituschka  

              Pojedu se tam někdy podívat, tak uvidím. Ale byl tam můj zvěd a říkal, že je to optimální ;)

              0 0
              • tonik666  

                Jestli tam byl osobně, tak ano.

                Ale na té mapě se zákresama je v tom místě prázdné místo, ale na satelitu je tam nějaká novostavba.

                0 0
            • Pijer  

              Když je tam stará bikroska, tak ta přece není z kopce ;-)

              0 0
              • tonik666  

                Díky za fotky. Ze satelitu nebylo poznat, že to není kus parku a na turistické tam nějaké vrstevnice jsou. Tohle vypadá dobře:)

                0 0
              • mr.antik  

                u nás byla bikroska z kopce :-)

                0 0
              • kOmE  

                To jeste zije :)

                0 0
      • Peslezedirou  

        To mám za barákem, ale jako nejvíc největší úspěch by byl, kdyby jsi to postavila na place místo delfínů…

        0 0
    • Jituschka  

      Tradáá, vypadá to, že pozemek je domluvený – TJ Tempo Praha, využijí se zbytky staré bikrosky, která je částečně už zahrnutá, částečně zarostlá. je tu někdo, kdo má se stavbou PT zkušenosti a byl by ochotný přispět radou, jak na pozemek umístit PT tak, aby co nejlépe využíval stávající terén?

      Karlinere? :-D

      0 0
      • roman 3D  

        na tyhle věci bych doporučil Tomáše Kvasničku:-)

        0 0
      • karliner  

        Myslím, že black.horse tu psal o svých zkušenostech. Já poradím se sortimentem přilehlého stánku :-)

        0 0
      • snílek  

        Tos měla řešit děvče už na začátku:)

        Nápady, neřikám, že dobrý:

        Marek Pittl – jeho dílo asi bude minitrack na Kačerově, bikebros.cz

        František Mrázek – tušim, že dělal pumptrack v Suchdole, nemá nikdy čas:)

        Michal Maroši – Štvanice

        Postavit PT asi nebude uplně snadný, tak bych se snažil najít kvalitního stavitele se zkušenostma se stavbou bikrosky/PT/dirtů.

        0 0
        • Jituschka  

          Jó, chlapče, já to samozřejmě řešim od začátku a mám i svoje zdroje, které bych ale klidně a ráda rozšířila o další poradní hlasy, protože víš jak je to s těmi více hlavami, že? ;)

          0 0
      • Radek Broz  

        Nejlepší rozhodnutí, co můžeš ohledně využití jakýhokoliv stávajícího terénu pro pumptrack udělat, je srovnat to napřed do roviny. Ukecal mě na to bagrista a teď jsem za to fakt rád.

        0 0
    • kali222  

      tak co? :P

      0 0
      • kali222  

        takze? :)

        0 0
      • Jituschka  

        Takže :) Pozemek je po dlouhých jednáních domluvený, stejně jako úzká spolupráce s další organizací, která na stejném místě obnoví a vybuduje menší cyklopark, na kterém bude realizovat svoje kurzy pro děti. Projekt je hotový, v nejbližších dnes se začne stavět ;)

        0 0
        • kali222  

          takze preci jen to neni ciste dobrodinske, ale dobre. a ten pozemek by si mohla upresnit? dekuju a gratuluju k posunu.

          0 0
          • Jituschka  

            Vůbec nechápu, co tím myslíš? Pumptrack bude celý financován z grantu O2, žádná osoba, která se na tom podílí, z toho nemá ani korunu, vše jde na materiál. „Další subjekt“ tu záměrně nezmiňuju, ale je to totéž – nápad se jim moc líbil a rozhodli se to rozšířit, na vlastní náklady. Vše bude zdarma přístupné veřejnosti, nechápu, co v tom hledáš ;)

            Pozemek TJ Tempo Praha v Komořanech.

            0 0
        • cukr.dva.nula  

          Tak to je úžasná zpráva dne! :) Teď jen aby to nebyla parodie na mikro-pidi-pumptrack typu u singlu na Smrku (oválek cca 5×5m :D), kdysi pokus na Lipně atd., pokud to bude něco jako tohle http://www.ridetsg.com/…_scott11.jpg , tak vám všem budeme chodit líbat ruce (nebo co si kdo řekne, to se týká jen dam! :)).

          Inspirace je jinak plný Google. Určitě by stálo za to udělat rozvětvený a bohatý pumptrack s možností jezdit na obě strany, aniž by jeden musel zasavit a otočit kolo ;) (ono ze zatáčení na jednu stranu stále dokola bolí nejen za krkem ;)). A pokud tam budou i nějaké „lavice“ (skoky bez díry mezi odrazem a dopadem), bude to dvojnásob super! Nepodcenit drenáž/odvodnění, stačí se zajet podívat po dešti na pumptrack v Praze-Satalicích, tam snad drenáž nemaj žádnou :( atd.

          0 0
          • Jituschka  

            Zatím to vypadá na tvar do L a rozměry cca 25×18 metrů. Jako Massa Vecchia to samozřejmě nebude (bohužel), protože to jsou uplně jiné rozpočty. Ono se to nezdá, ale není to uplně levná věc. Počítáme ale s možností dalšího rozšíření, bude tam na tom pozemku připravený prostor. Sama jsem na to zvědavá :)

            0 0
            • Pijer  

              Ježiši to je trapný, takovej prcek :-(

              Že se nestydíš o tom vůbec psát!!!

              Takovouhle nicku už postavil každej druhej co jezdí na kole a ani se s tím nechlubí. No a bůh ví,, jak je to vůbec s těma prachama, na takový hovadiny prachy z dotací jsou. Chtěl bych vidět, komu z těhle peněz kolik zůstane za drápkem. Že se nestydíš dělat něco pro lidi ;-) ;-);-)

              PS: a běda jestli to nebude dobrý a třeba se tam i někdy objeví nějaká louže ;-)

              0 0
              • Jituschka  

                Já to tušila, že to někdo prokoukne…:(

                P.S.: Před použitím pumptracku doporučujeme nákup blatníčků ze singltrekcentra­eseró.

                0 0
                • cukr.dva.nula  

                  Na blátíčko za krkem a v zubech prdí pes. Kdo někdy něco někde nakopal a postavil, ví, co dokáže pár sprchnutí, odvedená dřina se dokáže změnit k nepoznání. Pokud se teda bavíme o hladkym a rychlym povrchu, což by pumptrack měl být :) Pochopili to stavitelé bikrosovejch i 4× tratí a pochopili to už leckde i stavitelé pumptracků, že ta hotová práce pak dýl vydrží k radosti všech zúčastněných, aniž by bylo potřeba to 4× do roka zavřít a navozit spláchnutý tatrovky hlíny :)

                  Neodvodněný pumptrack neznamená nic jinýho, než že po pár deštích se to prostě rozjezdí a bude z toho tankodrom. Pokud je zaměr takovej, tak to pak beru ;)

                  0 0
              • Darkson  

                hezky jsi to vystihnul:-)

                0 0
              • karliner  

                Tyjo, nečekal bych takovej hate mezi pár zbylými členy Čemby.. :-)

                0 0
          • Radek Broz  

            Jinak tenhle konkrétní je vybetonovanej, což je docela mazec.

            0 0
            • cabbage  

              Hádám, že použili stejnou technologii jako Eurovia na D47..

              0 0
            • cukr.dva.nula  

              Mazec to je, ale vydrží to asi hodně dlouho. Beton osobně taky moc nemusim, ale tady to má fakt svůj význam co se udržitelnosti týče.

              0 0
    • karliner  

      Angažuje se nějak Čemba v aktivitách za zachování pumptracku na Štvanici?

      0 0
    • Pijer  

      :-)

      0 0
      • roman 3D  

        TK přivezl první fůru:-)

        0 0
        • Pijer  

          Jasně, posílá přebytečné bahno ze Singlu :-)

          0 0
          • Elwing  

            Na SpS jsem jezdila v neděli a zase taková tragédie to nebyla. Ale kdyby vám poslali hlínu ze všech zbytečných boulí ve výjezdech, tak byste si mohli postavit kopec na lanovku :)

            0 0
            • Pijer  

              Co vím od Jitky, tak spíš „by jsme si mohly“ – vy tři dívky :-)

              0 0
              • Jenda  

                chudak elwing asi jeste netusi ze ve ctvrtek rano v 8:00 nastupuje s lopatou na Tempo :-D

                0 0
                • Elwing  

                  Aj karamba! Ve čtvrtek to v práci stejně smrdí průšvihem, tak budu ještě vzpomínat na lopatu.

                  0 0
                  • kali222  

                    tj dobre, ze se tady pohybujes. :P dalo by se mi premerit – prosim, xkingy podle fotek v bazaru 2,2 + drat+ na jak sirokem rafku?. samo pokud by to bylo jenom trosku mozne, zvazuju tim osadit prtouse.

                    0 0
            • ZuzicK  

              Ale jo! :-D

              0 0
      • Jituschka  

        joooo! ;)

        0 0
    • Jituschka  

      Stavba začala. Od dnešního rána se naváží hlína a bagry nestíhají bagrovat. Teď už je jasný, že to doděláme ;)

      0 0
      • nitraq  

        Pecka!:) Kdy se plánuje slavnostní otevření?:)

        0 0
      • nitraq  

        Pecka! Kdy se plánuje slavnostní otevření?:)

        0 0
      • karliner  

        Ještě nezapomenout na stánek pro nás, zevláky, co tam jenom přijedeme očumovat a smát se držkopádům pumptrackerů :-)

        0 0
        • Jituschka  

          Ten už tam dávno je. Přece bysme to nedělali někde, kde není stánek ;)

          0 0
        • Elwing  

          Vyndat se na pumptracku (myslím takovém malém, ne třeba jako je na Štvanici) to by musel někdo být fakt velké nemehlo. A teď se určitě při první příležitosti rozbiju :-D

          0 0
          • lutte1  

            Kamarád si v Rychlebech na pumptracku zlomil ruku, a to jezdí víc jak dobře. :D Někdy je lepší po pivech jít domu. :D

            0 0
            • Elwing  

              Vožralej a na pumptracku, ale fuj :) Sama si na pumptracku dám tak 2 kousky a pak cítím, že to není ono.

              0 0
          • Elwing  

            Ha! Mám takový pocit, že už jsem tam byla. Jen marně přemýšlím, jak se tam nejlépe dostat s dirťákem.

            0 0
          • karliner  

            Bernard. Bleee

            Ale jinak teda dobrý, abych nebyl za negativistu :-)))

            0 0
      • black.horse  

        paráda, gratuluju;-)

        0 0
      • Pijer  

        Makáme o 107 ;-)

        0 0
        • Jituschka  

          Doufám, že mě to naučíte řídit ;)

          0 0
        • nitraq  

          Jaká je plánovaná velikost pumptracku? Kolik na kolik metrů?

          0 0
            • nitraq  

              Díky.

              0 0
            • Peslezedirou  

              Asi jsem to přehlídl, kde to je? Na P4?

              Ale jinak gratulace, že ses do toho pustila!

              0 0
              • Jituschka  

                Praha 4 – Libuš u hydrometeo věže na pozemku baseballového klubu TJ Tempo Praha.

                Což o to, že jsem se pustila, kdybych u sebe neměla nejúžasnější pomocníky Pijera a Jendu a další, tak to těžko dotáhnu do konce. Spolupracujeme s Bikeclinic, kteří tam chtějí udělat ještě další věci, jako třeba obnovit zarostlou bikrosku a další věci, a kteří pomáhají i s pumptrackem.

                0 0
                • cukr.dva.nula  

                  Super, všichni jste šikovní! Samozřejmě nejvíc ten, kdo tomu šéfuje ;)

                  Obnova bikrosky zní krásně, nebude to na úkor prostoru pro pumptrack? Eventuálně nemáte v plánu třeba i nějaké ty lavice (skoky bez děr mezi odrazem a dopadem)?

                  0 0
                  • Jituschka  

                    No, uvidíme až se na tom svezeme :) Nic nebude na úkor ničeho, krásně se tam oba vejdou s tím, že pokud bude pumptrack fungovat tak jak má a bude chuť a peníze, tak je orientovaný tak, aby šel v budou snu snadno rozšířit.

                    Další věci v plánu zatím nejsou, uvidíme, co časem.

                    0 0
                • Peslezedirou  

                  Jsem si říkal že ten pohled od někud znám, ale nemohl jsem si vzpomenout a to tam bydlím :-) Si dobrá, až se to bude otvírat, tak se se Zuzkou stavíme…

                  0 0
                • Darkson  

                  super práce, těšim se na výsledek!

                  0 0
                • kali222  

                  kloboucek! jste sikovni.

                  0 0
          • cukr.dva.nula  

            viz

            Jituschka 27.09.2013 20:52:12

            Zatím to vypadá na tvar do L a rozměry cca 25×18 metrů.

            0 0
        • Pijer  

          Romantika na stavbě :-)

          0 0
          • Jituschka  

            No téda, udělali jste si to s Jendou pěkný ;)

            0 0
          • Elwing  

            Ježiš to nedám! A Karliner se mi od piva bude smát až spadnu…

            0 0
            • cukr.dva.nula  

              Pěkný pokus o fór od dámy, co o pár příspěvků píe „Jen marně přemýšlím, jak se tam nejlépe dostat s dirťákem“ ;)

              0 0
            • Jituschka  

              Ta klopenka je slušně odklopená, to teda jo :)) S dirťákem asi tramvají, jezdí tam kousek odtud 17 a 3.

              50°0'38.164"N, 14°26'48.351"E

              0 0
          • Pijer  

            Dnes pohoda, vegáč – jen se válíme a lajkujeme na fejsu ;-)

            0 0
            • roman 3D  

              Doufám že pásku bude slavnostně přestříhávat sám velký guru vizionář TK:-)

              0 0
              • Pijer  

                To asi neklapne, ale když s ním budeš mluvit, tak ho můžeš pozdravovat ;-)

                0 0
                • roman 3D  

                  to je škoda že nebude mít tu čest, zvlášť když toho tolik pro čembu a blaho českých bikerů udělal

                  0 0
            • Pijer  

              Dráha je hotová, ještě zbývá doladit odkloněné plochy na čisto a nechat to trošku proschnout. Na víkend jsme ho ještě zamlíkovali.

              POPROSÍM PROTO VŠECHNY NEDOČKAVCE, NECHTE HO JESTE DO PŘÍŠTÍHO TÝDNE SEDNOUT A VYSCHNOUT A NEJEZDĚTE NA NĚM. PŘEDEM DÍKY

              0 0
              • cabbage  

                Dobrá práce.

                Díky

                0 0
              • crom  

                ten dvojacek za klopkou pripada dost blizko na pripadne skoceni,ale mozna to vypada jen z fotky.jinak hezka prace!

                0 0
              • drbo  

                Pěkný Pijere

                0 0
                • Jituschka  

                  Pro přesnost pro všechny – Pijer je vidět nejvíc, protože má pěkný červený montérky, ale zásluhu na tom má několik dalších lidí ;)

                  0 0
                  • Pijer  

                    Javor, už jsem to psal na FB:

                    Chlapi, proč zrovinka já? Já jsem jen jedna nicka v soukolí. Motá se okolo toho spousta fajn lidí z ČeMBA, Bikeclinic Junior Teamu a hlavně veliké díky Lukáši Tammemu z bikrosky v Řepích.

                    0 0
              • black.horse  

                pěkný

                0 0
              • Pedro404  

                Hodně pěkný.

                0 0
              • Martula  

                Paráda! :)

                0 0
              • karliner  

                Mě se to opravdu líbí a jsem rád, že jste to dotáhli. A také slibuji, že do příštího týdne na něj nevjedu.

                0 0
              • cabbage  

                mmch kdy bude otevřen?

                0 0
                • Jituschka  

                  Během listopadu, podle toho, v jaké bude kondici. Dáme sem info

                  0 0
                  • karliner  

                    Hlavně sem nezapomeňte dát info o tom, kdy bude slavnostní otevíračka :-)

                    0 0
    • Jituschka  

      pár fotek ze stavby na fb:

      http://www.facebook.com/media/set/…

      0 0
    • Jenda  

      Jen pro vysvetleni filosofie tohoto PT. V prvni fazi jsme chteli udelat neco uplne jednoduchyho kde se sveze i clovek kterej nikdy pred tim na PT nejel. Nema smysl zacinat s necim kde se sveze jen par lidi a ostatni to akorat odradi. My chceme ukazat ze je to supr doplnkova aktivita v podstate pro kohokoli na kole. Takze necekejte zadny skoky, krizeni, hodne utazeny klopky a pod. Pokud se ukaze ze na tomhle PT lidi jezdi a ze jsme schopni jej udrzovat, tak se budeme snazit sehnat penize na dalsi rozsireni kde by pribyly i narocnejsi prvky. Nerad bych aby to dopadlo jako PT na Stvanici kde to beznej cyklista na biku nemel temer sanci projet takze na tom ve finale nikdo nejezdil a jak to skoncilo asi vetsina lidi vi. Bohuzel mi po vikendove navsteve Rychleb prislo ze na podobny osud ma naslapnut novy PT u Zakladny. Na tom puvodnim jednoduchem lidi jezdili a blbnuli, tady jsem nevidel nikoho, PT je zapadanej listim a zda se mi ze speje k upadku.

      0 0
      • mr.antik  

        je to pěkný, hlavně bacha na kaluže (jasný že se časem udělaj), to je vždycky na pumptracku největší zlo

        0 0
        • karliner  

          Tak, za humnama máš singltrek, tak bys už mohl umět kaluže projíždět tak, aby se neničila lajna..

          0 0
          • mr.antik  

            No, když jsem o víkendu viděl německý Rabenberg trailcentrum, tak jsem si trošku posunul názory…

            0 0
          • cukr.dva.nula  

            To se dělá prosím pěkne jak přesně? :D Snad louži přeskočit, ano, pak jí není nutno projíždět. A že je na 80km singlu pod Smrkem sem tam nějaká loužička, no bóže. Ale mít pumtrack o délce několika desítek metrů plný vody či louží a za rok vypadající jak naplavené hromady hlíny, to přeci nikdo nechce. Ani stavitel, kterého to stálo nemalé úsilí (jednání, finance, shánení lidí, stavba), ani ten, kdo by se rád svezl. Proto se tyhle druhy tratí, stejně jako bikrosky či fourcrossky, drenážují, aby vydržely co nejdéle (ona ta údržba je tam stejně potřeba i tak, ale s drenáží z toho nebude za sezónu oraniště).

            0 0
            • karliner  

              Nepochopil jsem o co přesně ti ve tvém postu šlo.

              0 0
              • cukr.dva.nula  

                Alo jo, myslim, že pochopil, jen si to odmítáš přiznat :) Není třeba číst mezi řádky, celkem srozumitelně jsem položil otázku a hned její existenci doložil dalšími fakty.

                0 0
      • crom  

        proc ne dvojaky?kdyz treba projedes urcitou sekci spravne mas rychlost nejakou dvojbouli skocit,jinak to proste obycejne pumpnes.tak by to podle me melo byt postaveno.moti­vace,zabava,ra­dost stoho ze jsem to dal.jedno jak je to veliky nebo slozity

        0 0
        • Jenda  

          protoze hovorit o nejakych sekcich a pod u PT stavajicich rozmeru je bohuzel zatim mimo. Pokud by se v budoucnu povedlo PT rozsirit tak by pribyly i narocnejsi pasaze ale zatim by tam cokoli jineho nez obyc boule bylo spis na skodu nez k uzitku. Rozsireni je ale otazka toho jestli se najde dost dobrovolniku ochotnych se podilet na udrzbe a pak samozrejme tak 100 a vice tis. Rekneme ze za dalsich 300 by se postavil moc peknej PT po cely plose ktera je tam k dispozici, pokud by bylo 500 tak i s asfaltovym povrchem :-)

          0 0
          • crom  

            to zni rozumne.skoda mit to pobliz

            0 0
            • Jituschka  

              Taky to máme dost daleko, ale byl fakt problém sehnat nějaký rozumný pozemek. Aby se kolem jezdilo na kole, aby byl určený pro sport/rekreaci, aby neměl víc soukromých vlastníků, aby to nebylo z kopce/zaros­tlý/uprostřed skládky, aby to nebylo na druhym konci města…

              0 0
              • kali222  

                kdyby to bylo na druhym konci mesta, tak by to bylo fajn…a ted at to kazdy napise po svem. :) pokud by se podaril nejaky postup – viz vyse, i s tou bmx trati, tak by to naopak bylo super, tak jak to je. :) pekne na jednom miste.

                0 0
                • Jituschka  

                  Jasně, ale když už to stavíme, tak to chceme mít aspoň my trochu při cestě. I tak to mám z práce i z domova tak 15km… Ale aspoň je to po cestě ven z města – i proto si myslím, že pumptrack a štvanici moc nefunguje – já když se jdu projet na kole, tak nikdy ne do centra města.

                  Bikroska je ne řadě teď, věřím, že to dopadne, vůle všech zúčastněných stran je.

                  0 0
                • cukr.dva.nula  

                  Ma kterém konci Prahy máš na mysli? Tohle je snad jedinej kout, kde nic nebylo. Přes řeku v Řepích je luxusní bikroska. Na severu Prahy v Bohnicích taky docela příjemná bikroska + kousek od ní tzv. „stará“ bikroska, kde je taky fajn poježdění (ale už to tam taky neni úplně pro každýho). Jen ten jih, ten byl prázdnej, všude jinde něco je, dokonce i pumptrack v Letňanech :)

                  0 0
                  • cukr.dva.nula  

                    Ehm, pumptrack je samozřejmě v Satalicích, nikoli v Letňanech ;)

                    0 0
                  • kali222  

                    ja chvalil misto pro mozne spojeni s bmx trati, ktere bude venovana pece. a to s tim jinym koncem sem si delal legraci, ze kdyby to kazdy vzdal jen podle sebe, bylo by tolik pozadavku-kolik by bylo lidi. :) kde je prosim v letnanech PT, mam mezery. o ostatnich lokalitach vim. Ď.

                    0 0
                  • crom  

                    ted dokonce nekdo znovu nakopal dirty v Dablicaku,az si to sedne bude to super

                    0 0
                    • kali222  

                      tj na okraji dablicaku jakoze smerem ven z prahy nebo do dablic? ď

                      0 0
                      • crom  

                        hlavni cesta z Dablicaku smer vozovna Kobylisy a hned pri vyjezdu z lesa doprava na zarostlou louku

                        0 0
        • cukr.dva.nula  

          Bavíme se o lavicích bokem, nebavíme se o lavicích coby částech pumtracku, tam buďto skočíš, nebo propumpuješ nebo se můžeš učit manuál mezi boulema. Proč lavice a ne dvojáky? Protože ne každej si věří a nechce se rozbít. Každej to máme v hlavě jinak a někdo po 30ti, kdo chce třeba s agrsivnějším ježděním a skákáním začít se nepožene rovnou na dvojáky, ale bude rád za lavice, kde začne zkoušet techniku odrazu s vědomím toho, že když bude krátkej, nebude to pro něj nutně stopka do zaměstnání a jeho rodina nebude muset baštit omítku místo chleba ;)

          0 0
          • crom  

            jo stejny nazor.myslel jsem dvojboule v pumptracku

            0 0
        • cabbage  

          Bohnická bikroska co máš za barákem je ti málo?

          0 0
          • crom  

            za barakem mozna pro chrty.pro me 45min opruz cesty na kole

            0 0
            • Elwing  

              :-) Vím o čem mluvíš. A co tvoje nové endurko? Už víš, co to bude?

              0 0
    • baboon  

      koukám, že se to tu hemží návrhama lokalit k ježdění atd a řadá z vás ví o hromadě staveb / stavbiček, které jsou dokonce i legální. Nechtěli byste svoje znalosti zanést někam do mapky? Pro tyto účely bych si klidně vypůjčil tuhle: http://mapsengine.google.com/map/edit… Zdejší uživatel Pajasimi bude určitě rád :) Mě by to při hledání odpoledního pojezdu po práci fakt pomohlo. Vím, že už tu takové akce byly, ale všechno to bylo stylem „pošlete mi lokalitu a já jí dám do mapy“, tady jen hodíte značku, popis nebo url a je to (ozkoušel jsem osobně na staré bikrosce v Bohnicích) :)

      0 0
    • Jituschka  

      Pumptrack žije! Bude otevřen tuto sobotu v 10:00 + bude brigáda. Více v novém vlákně:

      http://www.bike-forum.cz/…4-libus.html

      0 0
      • Pijer  

        Tráva se na pumptrack zásadně SÁZÍ a pro nejlepší výsledek je potřeba to dělat těsně před zimou a hlavně potmě :-D

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.