• Šopy

    Ahoj, začátkem dubna jedeme na Mallorcu a chci si tam půjčit silničku (vlastním jenom bika). Budeme bydlet v Cala Mayor (Palma). Chtěl jsem poprosit o vaše zkušenosti, tipy: kde dopředu rezervovat, nebo řešit až na místě, jaký jsou ceny, zálohy, možnosti výběru (velikost,pedá­ly,dvoj/trojpře­vodník..), na co dávat bacha atd..

    díky

    0 0
    • jezevec2  

      Chystam se tam taky 4. 4. Moc ti neporadim – budu tam poprvy. Nevi nekdo  jestli je Malorca jen na silnicku? Da se i na bika?

      0 0
      • Šopy  

        No údajně i na biku se tam dá zajezdit dobře, ale vlastní zkušenost nemám, budu tam poprvé. Letíme taky 4/4 ;-) poletíš z Prahy?

        0 0
        • sfinga  

          Na biku se tam moc nedá, teda aspoň co já vím. Většina pozemklů jsou soukromé (rezidence, farmy). takže na bika možná v horách, ale než se tam z Palmy dohrabete, tak je to na dýl. Vemte silnice. Mrknětena web, určitě google nějaké pujčovny vyhodí

          0 0
    • Motyll  

      Šopy ty a silnička? No ty seš teda Lipánek :)

      0 0
      • blue  

        jo jo, šopymu totálně změknul mozek :-) místo aby jel na pořádnou bikovačku do alp, tak jede na silničku na malorku

        0 0
        • Šopy  

          No ale Alpám já se přeci vůbec nebráním viď, dokážeš si představit jaká tam pak bude formička?:-)

          0 0
    • goood  

      Muzes zkusit bud http://www.bicycle-holidays.com/…/content.php?… , nebo http://www.fredrompelberg.com/…/default.asp

      Svycari pujcuji dva typy silnicek, bud s karbonovou vidli nebo s hlinikovou, jsou to Cube a maji trojpilu, cena se pohybuje kolem 100 EUR na tyden, za 10 EUR ti ho pojisti.

      Od letosniho roku funguje v Arenalu v hotelu Ayron Park testovaci centrum Merida, takze si muzes pujcit nove karbonove modely Scultura. Cena je asi 80 EUR na tyden, ale s tim nemam osobni zkusenosti. Kazdopadne to zajistuje cestovka nacesty.cz.

      0 0
      • Šopy  

        díky, ten Arenal jsem teď oťuknul a ty kola(10) jsou tam k dispozici pouze pro klienty nacesty.cz :-/ ,protože tam má řada lidí problém vlastní kolo dostat. Kapacita letadla je údajně 20kol. Nicméně slečna na druhém konci linky byla příjemná a ochotná a slíbila poslat mailem nějaký odkazy na tamější půjčovny,tak jsem zvědav. 

        0 0
    • Čarňas  

      Pracuji už čtvrtým rokem na Mallorce v půjčovnách kol. Dříve v německé www.pinotouren.de, nyní u švýcarské www.bicycle-holidays.com – stanice Gran Fiesta, Play de Palma.

      Tady to funguje tak, že pokud nejste ubytování ve smluvním hotelu, musíte předložit jako kauci občanský průkaz, cestovní pas nebo řidičský průkaz. Ten je vám vrácen při vrácení kola. K půjčovnému kola se připočítává v top sezóně (cca duben, květen) 10 euro příplatek pokud nejste ve smluvním hotelu. Dále se nabízí pojíštění kola proti škodám způsobeným pádem, kryjící i totální zničení, ve výši 10 eur na celou dobu půjčovného. Nejde však o pojištění proti krádeži. V případě krádeže musíte uhradit prodejní cenu kola (minus cenu půjčovného) dle aktuálního prodejního ceníku. Kolo při vrácení nemusíte čistit. 10 euro vratný depozit na tachometr a pumpičku. Pedály: Shimano SPD 50, Shimano SPD 55, Shimano SPD SL, Look Kéo a Look Delta. Ostatní nutno přivést.

      Momentálně máme v nabídce 3 modely silniček (2 alu a 1 carbon – vše 3×10, navíc carbon s řazením Shimano Ultegra DI2 – kompakt), elektrokola, city kola a „trekové“. Některé stanice nabízí MTB.

      Obecně:

      Praktiku zadržování dokladu totožnosti nechtějí veškeré firmy. Půjčovné splatné předem. Některé po vás mohou chtít určitou hotovost jako depozit pro případ poškození kola. Ceny silničních kol se pohybují cca od 70 do 150 euro za týden – dle stáří, modelu,..

      Někde budete muset kolo při vrácení umýt, nebo zaplatit poplatek za mytí (obvykle 5–10 euro). Za uskladnění kola v prostorách hotelu po vás může chtít jeho provozovatel poplatek (obvykle kolem 20 euro za týden). V takovém případě bývá obvykle kolo v prostorách hotelu pojištěné proti krádeži. Raději se ale ujistěte a zjistěte si i zda není výše omezena uričtou částkou.

      Další informace o Mallorce na kole, půjčovnách kol můžete najít také na www.presalpy.cz

      0 0
      • compare  

        Zdar Čarňas, mužeš mě prosim kontaktovat na mail, měl bych nejaké další dotazy ohledně půjčení kola v Playa de Palma…diky Pepa

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.