Prvni tretry. Spesl sport x comp

59 nepřečtených
  • Dave.6

    Zdravim, dnes jsem byl v obcode a zkousel si tyto boty. Chci nejake lepsi a zjistil jsem ze nej jsou spesl kvuli tomu ze maji sirsi spicku akorat pro moji nohu.

    Takze jde o to ze nevim jaky cislo? Mam normalne nohu 46 ale kdyz jsem si je vyzkousel tak jsem fakt jen lehounce citil palec. Kdyz jsem si zkusil 47 tak ty byly zase lehce volnejsi (mozna to byl dojem po te 46)

    Co myslite ze je lepsi aby tretra byla lehce volnejsi nebo abych citil lehce palec. Myslim ze pri delsi vyjizdce bych ho mohl citit fakt hodne ne?

    A ted dotaz vyplati se priplatit za ty compy? Maj navic tu presku a zepredu se daji nasroubovat ty spunty. Coz by se nekdy mohlo hodit. A nebo staci ty sporty s trema suchacema. Jinak ta jejich body geometry je presne pro me noha jak v bavlnce a sporty se me zdaly o chlup pohodlnejsi.

    Na jedne noze jsem mel sportu a na druhe compu :)

    Moc diky za vase zkusenosti.

    jen podotykam ze to jsou moje prvni boty na kolo a prvni SPD :)

    0 0
    • Kóča Popovič  

      Mám S Sport už 4 roky a jsou fajn – jsou to boty pro lidi se širším chodidlem a vyšším nártem. Rozhodně bych koupil ty o chlup větší a to z několika důvodů – tretra se nevytáhla ani o píď, noha v průběhu dne i v průběhu vyjížďky trochu nateče a navíc není na jaře a podzim k zahození možnost silnější ponožky.

      0 0
    • prvniodkonce  

      Mám taky širokou nohu a vyšší nárt, a proto jsem zvolil taky spešly. Mám sport od ledna a musím říct, že připlati si za přesku se opravdu vyplatí. Ty sporty mám totálně rozervaný po půl roce. Jeden sucháč jsem přerval asi 3 měsíce zpátku (už!) a nemyslim si , že by to bylo nešetrným zacházením, naopak snažím se to zapínat šetrně a ani je moc nenamáhám, protože moc nejezdím (tak 1000 km měsíčně). Další dva sucháče mám přetržený jen z půlky, tak to silou vůle drží (že to nevypadá elegantně, na to nehledím), ten úplně přetržený jsem nechal spravit u ševce cvočky. Silou vůle na nich dojezdím sezonu a pak se ohlédnu po něčem s přeskou. Asi to budou spešly, ale S PŘESKOU, bg je super, comfort. Compy se vyplatí spíš.

      0 0
      • Dave.6  

        Hm tak tos je oddelal docela fakt dobre :) kdyz bys mel compy tak by prezka urcite byla uz v cudu :) Takze myslis ze to neni o tom jak se k tomu chovas? Ja jsem na veci hodne opatrnej a urcite bych to nerval nejak silou. Jde o to ze kdyz jsem mel oboje na noze tak me pripadalo ze sporty me sedej o chlup lepe…

        0 0
        • prvniodkonce  

          Silou to rozhodně nervu. Nevím, mám pocit že sucháč se přerve jednodušeji než přeska. Radši bych šel do compů.

          0 0
    • Tanka  

      Mám compy asi tak 3 měsíce. Vytknul bych jen malou chybu. Utahovací korunka na kolíkách je plastová(já vím,ty gramy),takže to nemůžu dorvat jak bych chtěl. Kontroluju je co 50km bo mě už jeden opustil. Jinak jsou super

      0 0
      • Dave.6  

        cili spunty na dve veci :) ale ani nevim zda bych je tam daval… tady jsou stejne same roviny :) do hor musim nedrive dodupat :)

        0 0
    • Luža  

      Já mám sporty druhej rok, mají 12tkm a no problem. Sucháče drží jako nový a nic jsem neporval. Přesku neřeším, nemusím být jako v bruslích. Příště do nich jdu znova.

      0 0
      • Dave.6  

        fakt tak to je dobra vydrz to by tak nejak odpovidalo memu jezdeni mozna jezdim jeste min… cca 4 –5k za rok cili by to ty dve sezony mohly vydrzet, ja si myslim ze to fakt zalezi na chovani se k nim i kdyz tech suchacu se taky bojim…

        0 0
    • MlokCZ  

      Přesku nejprve pořádně vyzkoušej. Vůbec není pravda, že je obecně lepší. Někomu prostě sedne lépe a někomu vůbec. Třeba na mojí nohu Spešly s přeskou nesmí, vyloženě mi vadí a nevydržím s ní ani půl hodiny (nebo ji vůbec nedotáhnu, ale to není řešení). Se sucháči jsem neměl problém nikdy na žádných botech a to ani na Spešlech sport (2 sezony ježděné) ani na současně ježděných Spešlech comp carbon.

      Compy nemám vyzkoušené a nevim jak jsou moc tuhé, ale comp carbony jsou oproti sportum výrazně tužší a je to velký přínos.

      0 0
      • Dave.6  

        moc diky za odpoved, kdyz jsem procital historii narazil jsem na to zes nekde psal ze ti compy nesednou… comp carbon je pro me cenove trochu hodne jinde :) Jen porad uvazuju zda dat o ten cca litr navic za compy… Ale jak jsem psal vyse kdyz jsem mel na jedne noze sport a na druhe comp tak ten sport byl lehce pohodlnejsi…tak ja nevim tohle neni kup na par dni.

        0 0
        • george.n  

          Tak co jeste resis. Kdyby to bylo s pocitem naopak, tak je to na uvahu, takhle vem sporty a budes spokojenej. Mam je druhou sezonu a nemuzu si stezovat. Porad drzej vyborne a to jsem se bal, ze se mi znici spicka, protoze mam uzkou nohu a nizkej nart, takze kdyz je utahnu, tak se mi udelaj vepredu vrasky. A na zimu se opravdu hodi misto na tlustou ponozku. :-)

          0 0
        • MlokCZ  

          Ty comp carbony právě až drahý nebyly (i když levný taky ne), protože jsem je kupoval letos a je to starší model. Teď je místo nich www.specialized.cz/new/doplnek.php?… a ty stojí 5tis. a to je fakt dost (dříve ty comp carbony taky 5tis., to je stejný). Za ty comp carbony jsem dal necelé 4tis., pořád teda výrazně více než compy, ale už to celkem šlo. Ale tam co jsem je za ty prachy bral už je nemaj. Teď jsem viděl jen ten nový model za 4,5tis.

          Jinak na první pocit jsou i u mě pohodlnější sporty i oproti comp carbonům, ale při delší jízdě se ten pocit přesně otočí.

          0 0
          • Dave.6  

            hm ja beru ze jsem porad student a na nejaky carbonove boty fakt nemam. Taky urcite nemam moznost vyzkouset tu botu pri delsi jizde. v okoli maj vsichni takove spis obyc tretry. Takove ty turisticke a maj desne mekou podrazku.

            Ja se proste musim rozhodnout mezi sport x comp pricemz noha se lip citi ve sportech ale jak rikam nemel jsem nacvaknuto a nejl jsem v tom je to ciste jen pocit v obchode.

            0 0
    • Lance  

      Mam ty copmy, ale jeste bez prezky, pouze tri suchace a sel bych ted asi do tech sportu pokud maj 3 suchace. Jinak to,ze vpredu jdou namontovat hreby jako vyhodu nevidim – nepouzivam to. K te velikosti – ja koupil,kdyz mi v obchode sedly akorat. Na prvnich vyjizdkach jsem si myslel,ze jsem udelal chybu a mel vzit vetsi,ale pak sedly jako nic a ted sineumim predstavit mit vetsi. Mam je presne, palcem skoro skrtam o spicku, ale je to ok. Mel jsem predtim tretry a ty byly vetsi,ale s tema speslama se to neda srovnat ta tretra musi fakt sednout

      0 0
      • Dave.6  

        jj asi vezmu ty sporty jelikoz vic lidi je tady doporucuje i kdyz teda ze zacatku i ty compy. Jen je to pro me o 1k vic coz neni malo a sporty me lip sedej takze asi neni moc co resit.

        Jen teda ale asi fakt vezmu ty o chlup vetsi jelikoz se blizi chladne pocasi a ja tam mel snad tu nejtenci ponozku co jsem mohl. V tech mensich by me asi upadla noha :)

        0 0
    • Luka  

      tak u nas doma mame 1× sport a 1× comp. jeste se suchacema a na to, ze ja ve svych compech chodim mnohem vic nez Habib, tak on ma podrazku dost orajtovanou a dneska dokonce zjistil, ze ma na podrazce diru (zatim malou)… takze si myslim ze rozdil neni jen v moznosti pripojit hreby.

      a ja teda mam hodne uzkou nohu, a prave proto jsem sla do spesla… :)

      0 0
    • Cobol  

      Někdo tu taky psal, že na boty s přeskou se daj líp nandavat návleky, a další psal, že sucháče nejdou utáhnout tak jako přeska – třeba do spurtu nebo tak – mám od jara Compy – 2500km a sou v poho – špunty dorveš ani se nehnou, spíš se bojim abych nestrhnul závit do kterýho se šroubuje šroub co drží kufr…

      0 0
      • Tanka  

        Tak dnes jsem ztratil další kolík. Jestli je někdo máte a nepoužíváte rád je koupím.

        0 0
    • Dave.6  

      Tak se jeste dovolim zeptat. Dneska jsem je byl opet zkusit :) Jsem takovej clovek co 10× zkousi a pak kupuje :) Zkousel jsem i jine znakcky ale asi mam fakt hodne sirovkou nohu desne tlacej. A ted pres leto hodne chodim v sandalech a nebo pantoflich a asi mam nohu jak placku :)

      No ted k dotazu rozhodl jsem se ze vezmu spesl comp jen nevim porad jestli 46 / 47 (ja vim ploutev :) ) Jde o to ze kdyz si dam na nohu 47 tak dam pred misto kde me konci palec jeste celej palec na ruce (na sirku) a kdyz si vezmu 46 tak pri doslapu citim jak se me bok palce dotkne spicky (si ale rikam ze na kole nikdy takhle do spicky slapat nebudu ze?) Jedine kdyz bych z kola slezl. No proste si to na kole jeste nedokazu predstavit. A zase to jsou boty za 3k tak nechci koupit spatne. Kdyz budou sedet tak by mouhly par sezon vydrzet.

      Diky za pomoc

      0 0
      • Extremist  

        Vezmi ty 46, na kole te to tlacit nebude.

        0 0
        • Dave.6  

          No ale pak tam treba zase nenarvu tu ponozku mel jsem fakt jen kratke kotnikove ponozky. Ale zase je pravda ze u tech 47 mam tak 1 – 2 cm mista od toho kde me konci spicka palce. Sakra proc me ta noha musela tak blbe narust :)

          0 0
          • nobody  

            vem větší, narveš tam na podzim teplou ponožku a taky se ti nohy nalejou po delší jízdě

            0 0
            • acc  

              Vem menší, bota povolí:)

              0 0
              • nobody  

                sporty právě nepovolí :)

                0 0
                • Dave.6  

                  jj taky me bylo receno ze nepovoli…

                  0 0
                  • TinkTink  

                    Mne povolily…a lehce se rozslaply (spis prizpusobily noze do sirky) aj Compy…oboje 06.

                    0 0
                  • skier  

                    Mírně povolí všechny.(např.SIDI víc,Spesl mín).Rychlejšího pohodlí dosáhneš,když ze začátku dáš pár brodů :-) Já bych určitě volil přezku. Neuvažuj s místem pro zimní ponožky,řeš kvalitní návleky.Tož to jsou moje zkušenosti.

                    0 0
      • pali  

        prave dnes som riesil nove boty bral som model www.specialized.cz/new/doplnek.php?… skusal som 41,5 a nakoniec som zobral 42,5 ta 41,5 sa opierala mierne o palec a ked som nasadil kufor a naklikol a zatazil botu tak to tlacilo nakonec to bolo ok zo 42,5 tak dva krat meraj a potom rez :o)

        0 0
        • Dave.6  

          Jasny tak to mas v poho ze v te velikosti jsou i na pul cisla. To by se me taky hodilo :) Nejsou nahodou i 46,5? :)

          0 0
      • pepek  

        Vem ty větší, v zimě tam dáš dvě ponožky, noha není zmáčknutá – lepe se prokrvuje, takže Ti bude mrznout až o 15 minut později :-)

        0 0
        • Dave.6  

          No v zime (poradne zas tak moc nejezdim a kdyz je chladneji natahnu navleky. Ta 47 me prijde jako desna lod… Proste noha v ni desne plave.

          0 0
          • mosquito  

            tak desne plavat ti urcite nesmi – pokud to nejsi schopen utahnout tak ze tam mas nohu pevne a pritom se jeste prokrvuje noha (dotahnout na krev to pujde dycky ale pri slapnuti nahoru uz ti ta noha bude brnet atd) a mensi te tlaci tak hold to mozna spravi jina znacka

            0 0
            • Dave.6  

              hm mozna jsem se vyjadril spatne :) noha v ni ma nejako moc prostoru oprosti tem 46 :) jelikoz na jedne noze jsem mel 46 a na druhe 47. V te 46 byla noha tak akorat to jako jo jen kdyz jsem jakoby prenesl vahu na predni nohu tak jsem citil palcem konec ale ani ne tak spickou jako spis bokem palce. mam hodne siroke nohy aprave proto jsme sle spo spesl botech jelikoz jsem cetl ze ty jsou vhodne pro sirokou nohu a ta jejich body geometry me hodne vyhovuje. :) akze znacku bych nerad menil. Jen se bojim ze koupim spatne.

              U te 47 to dotahnu tema suchacema a prezkou ze se noha jakoby ani nehne ale porad je tam vsude az moc mista. U te 46 je to tak ze pocitove me sedi uplne rkasne na noze ale asi bych tam nedal o moc vetsi ponozku a jak rikam kdyz jakoby zatlacim do spicky tak citim jak se palec dotkne.

              Tak ja nevim ideal by byl 46,5? Nedela spesl 46,5? :)

              0 0
              • mosquito  

                jo tak to je na tvym zvazeni jestli s ponozkou nebo bez v mensi bote, tretry se vetsinou v pulkach nedelaji – spesly urcite ne

                0 0
      • eXcream  

        pred mesicem jsem resil to same … koupil jsem na suchac ptz jsem mel stejny pocit jako ty … jinak k te velikosti … prodavac mi poradil ze je lepsi mensi bota oproti vetsi a po mesici mu musim dat za pravdu … kdyz stojim na zemi tak citim palec opreny o botu ale na kole tento pocit zmizi, naopak bych asi nedaval kdyby se mi v bote posouvala pata :( … jine by to asi bylo kdyby ti bota byla mala v sirce … to bych asi zvolil jiny tvar boty = jinou znacku …

        0 0
        • Dave.6  

          jj taky si rikam ze na kole to bude asi jine jen jde o to ze to nejsou boty na chozeni a potreoval bych je zkusit na nejakou projizdku jenze to me nikde nepujci :) a jak to tak vidim tady kazdej tvrdi neco jineho :) nekdo vem akorat nekdo vem vetsi :) a pak se ma clovek rozhodnout.. jinak prave spesl me sedi dokonale v sirce zkousel sem sidi a shimano a des, myslel jsem ze mam nohu v lisu :)

          0 0
      • helmen  

        vem rozhodne mensi, na kole to tlacit rozhodne nebude. tretra musi sedet, na zimu patri neoprenovy navleky, ne tlusty ponozky jak do prezkacu…

        0 0
    • Jane  

      mam doma Motodivu – analogie compu s prezkou – vel 37 a taky 38… koupe prvnich treter se trochu nezadarila :) u te vel. 37 sem taky v obchode citila palec a myslela si, ze to bude OK, jenze na kole pres den, jak noha zvetsi objem, tak mi ty boty byly takove uzsi a neprijemne zacaly tlacit na malicek, s ponozkou navic uz byly spise maly a ten palec byl citit pri jizde ze sedla… Ne ze by se v nich nedalo (mimo zimu), nakonec to vyresila vel. 38, nevim kolik mam vpredu mista (sirka palce na ruku by to mozna byt mohla), jsou o neco sirsi, ale pro me by mohly byt jeste o nejakej mm vic – mozna se priste pokusim sehnat Comp 38 nez tu Motodivu v lete, zime a vubec furt nosim ponozky Sensor Race Lite – ty nejsou uplne nejtensi – treba ve srovnani s nejakou vietnamskou produkci:) a podle me by ti ty tretry mely byt dost s dvema takovyma kvalitnima ponozkama…

      0 0
    • RUSH  

      Moje zkušenost je taková, že na kole se spíše snese menší bota než větší. Mám Sporty už druhé, první vydržely min. 3 sezony (cca. 3t km/rok). O Compech jsem taky uvažoval, ale pak jsem si řekl, že v jednoduchosti je síla, sucháč spíš vydrží nějakou tu haluz přes nohu než složitější přezka.

      Ještě k té velikosti – osobně bych si koupil velikost přesně na nohu a tenkou cyklo ponožku. Postupem času jsem přišel na to, že i v chladnu a nakonec i v zimě je pořád nejlepší ta samá tenká cyklo ponožka jako v létě, jen přidám návleky. Hřeje to překvapivě lépe než tlustá ponožkaa navíc se nevytahuje bota!

      0 0
    • Daf  

      Compy se delaji i 46.5

      0 0
    • Jumper_32  

      Mam compy 47 a nohu 46 – jsou mi trochu vetsi, ale po predchozich zkusenostech s prvnimi ADIDAS, ktere mi byly o pul cisla mensi – tlaceni nebylo znatelne, jenom trosku – po 3–4 hodinach v sedle se nedokrvovaly palce, noha vzdy natekla – po jizde v chladnu to odnesly nehty na palcich, ktere slezly a resil jsem to nakupem Spec. comp. Takze me doporuceni – radsi vetsi nez tesne, jinak compy jsou perfektni, maji najeto tak 7tis a jsou v super stavu – pokud se zmrvi prezka, da se koupit a vymenit, coz je taky + Takze asi tak

      0 0
      • Dave.6  

        to mas dobry ze mas predchozi zkusenost. tohle budou moje prvni tretry a ta se nejako nemam cim ridit = nemam zadne zkusenosti. Vim jen ze me suprove sedi spesl co se tyce sirky boty a taky s body geometry se moje noha hodne kamardi :) Ted jde jen o tu velikost.. Taky me rozum radi vzit vetsi jen se bojim aby pri silovejsim slapani v tom ta noha nelitala to by mohlo doclea bolet.. :( Ale jak psal Daf vyse pokud se spesl compy delaj v 46,5 tak mam vyreseny muj uz asi 14 denni problem :) tda pokud bych je pak jeste sehnal :)

        0 0
        • Jumper_32  

          Myslim, ze se COMPy v pulkach nedelaji – co jsem vzdy videl nekde na netu, tak velikosti skacou po celych cislech. Potvrdil mi to i kamos z cykloshopu, kterej je prodava – ale uvidis sam, az je budes kupovat. Mam je taky vetsi a nemam pocit, ze se mi noha nejak kvedla – utahnu ji suchacema a prezkou a i kdy mam trochu mista mezi palcem a spickou – proste mam nohu 46 a botu 47 a no problem

          0 0
          • pali  

            no ja ich mam prave 4 den teda s-comp.v prevedeni silver black a to vo velkosti 42,5 :o) inak spokojnost uz si na nich zvykam

            0 0
            • Jumper_32  

              od vetsich ploutvi to v pulkach nedelaj – ale mozna kecam a nejak se spesl vyvinul – ja je mam treti rok

              0 0
              • Daf  

                Od 41 az do 48 se delaji i v pulkach ;) Teda aspon Compy.

                0 0
    • Pablo  

      Ať nezakládám novej thread: dáváte do compů ty špunty? Je to lepši s nima nebo bez? Na jednu stranu si říkám, že se tolik nebudou ochozovat, na druhou že na těch kovovejch špuntech někde nejspíš na kamenech uklouznu – zkušenost žádná, teď jsem je vyndal z krabice a váhám.

      0 0
      • mosquito  

        mam sice scotty ale spuntiky sem tam mel jen jednu vyjizdku, pak sly zas ven .. klape to na ceste to by nevadilo, ale na schodech je to fakt na zabiti, prakticky mi chybely z nejakych 20ti vyjizdek mozna jednou kdy sem spatne odbocil a pak se vracel na spravnou cestu do prudkyho kopce v lese a klouzalo to jak cert pac podrazka se nachtela poddat a plynule klouzala dolu z kopce

        takze pokud se s kolem casteji hodlas casteji skrabat nekde v terenu do kopce tak si tam spuntiky dej, pokud je to vyjimecne tak to smysl nema

        0 0
        • Pablo  

          Dík, tak nějak jsem si myslel že to bude, schody vidím jako větší problém než případný tlačení, takže je nechám v krabici.

          0 0
    • Balik123  

      Cus vsem, pridam se s radou. Urcite mensi a dovolil bych si rict ze i tak male ze kdyz budes stat a chodit v tom tak abys lehce citil palec jelikoz ted jsem zazil na vlastni kuzi ze ve 45,5 jsem citil palec tak jsem vzal 46tky no ale na kole jak jsem nacvaknul tak se me zda ze mam hodne volnou spicku… mam tam asi centak mista.

      Jinak jde o compy. Kdyby mel nekdo zajem jde o velikost 46 stribrno cerna varianta. Koupena asi pred tydnem, zaruka, necham je treba o litr levneji. Na cene by se dalo dohodnout. Na kole jsem s nima byl asi 2× (delsi trate) a fakt me to nesedlo. V prodejne me je uz nevemou (kvuli namontovani kufru a projeti.

      A upozorneni 10× zkousej a jednou kupuj :)

      0 0
    • pavelr  

      Taky jsem si je nedávno koupil. Při zkoušení se mi zdály úzké a tlačily, ale tenhle problém jsem při první jízdě vůbec nepozoroval. Takže se přikláním k menším. Spíš mám problém s tím, že jsem kufry přidělal podle rysky na podrážce a teď mám pocitově paty příliš od sebe. Po jízdě jsem trochu cítil koleno a píchalo mě v lítku. Dá se vůbec kufr natočit nebo se dá jen posouvat dopředu a dozadu? Myslíte, že si nohy zvyknou nebo mám zkusit přešroubovat kufry?

      0 0
      • mosquito  

        pokud nemas idealne rovny nohy, kdo ma ze, tak je asi lepsi postelovat kufry .. drazky jsou sice dopredu dozadu ale aspon v shimano kufrech se to da nasroubovat trosku sikmo, takze bych to urcite zkusil

        0 0
      • xentar  

        já sme kupoval tak rpvní tretry – northwave lizzard – a taky jsme řešil menší / větší. nakonec jsem vzal větší – když se zasucháčuju, tak noha v pedalech neklouže, ale můžu hejbat prstama , horší to je, když se škrábu do kopce, ale to se dá pořešit vložkou. Představa, že mi nateče noha anevejde se mi do boty… děkuju, nechci.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.