• Likas77

    Dobrý den, nikdy jsem nevlastnil kolo a pro tuto sezonu to chci změnit. Měřím 188 cm a vážím 113 kilo. Na bazaru se mi libí toto: http://cyklobazar.cz/…-s-l-e-v-a-/ .Myslíte že je to dobrá volba. Uvítám i jiné návrhy na kolo do cca. 20000 Kč. děkuji

    0 0
    • nikeid  

      myslím, že za ty prachy v pohodě osazení .. jen by to asi chtělo za pár šupů prodat vidlici, pořídit třeba rebu bazarovou ..

      a kdybys k tomu přidal ještě pak kola fulcrumy rm5, tak bys byl asi sice lehce přes 20, ale řek bych že moc fajn výbava

      0 0
      • nikeid  

        ikdyž jsem nebral v úvahu tvou váhu .. nevím, jestli by pak byla reba/rm5 dobrej výběr .. každopádně sem to myslel tak, že za peníze osazení v pohodě, a na nějaký začátečnický poježdění víc než komfortní .. a kdybys trochu zainvestoval do nových kol a vidle, bylo by to úplně ok

        ale i takto to bude určitě dostačující, podle toho co píšeš

        0 0
        • Martin  

          reba i FRM 5 přesmetrák vydrží

          míval jsem taky trojcifernou váhu, vozil jsem rebu SL a FRM 29SL a bez jediného problému.

          0 0
    • sixfifty  

      Na tvou výšku a váhu si kup nějakou 29er.

      0 0
    • borda  

      Vidle pro tebe nepouzitelna, ale jinak je to OK. Myslim ale, ze za ty penize pujdou najit lepsi kousky.

      0 0
    • BLACK1E  

      Podle toho co píšeš vypadá to kolo supr. Vyhazovat za rebu nebo dražší kola je zbytečnost.. počkat až se to rozbije opotřebenim :)

      0 0
      • borda  

        Takze ty si myslis, ze na 113 kg je pruzinova vidle s tenkyma nohama OK? Sag bude mit tak 1/2 zdvihu.

        0 0
        • BLACK1E  

          Jo, protože si myslím, že člověk na svym prvnim kole zvlášť se 110 kilama nebude krosit v lese rolety z kořenů a půlmetrový dropy. Když ho to chytne, tak už mu místní guru poradí ;) :D

          0 0
          • borda  

            Nerekl bych, ze funkcni vidle je potreba jen na dropy a rolety z korenu. Funkcni vidle je zaklad.

            Tohle mu, mj. pekne zprasi geometrii…

            0 0
            • Likas77  

              Všem děkuju za radu. Jestli to dobře chápu mám koupit na to kolo jinou vidlici, ale nedočetl jsem se jakou a jiné kola a ty jaké?

              0 0
              • borda  

                Kola jsou OK, na ty se vykasli. Vidlici se vzduchovou pruzinou. At si ji muzes nafoukat na tvoji vahu. Vidle s vinutou pruzinou na tebe proste nebude.

                Vidli pohledej tady na foru. Recon, Reba, Epicon, je toho spousta. Tyto 3 zminene budou asi nejdostupnejsi a bude jich nejvetsi nabidka.

                Kdyz tu vidli budes kupovat taky na bazaru, dej si pozor na delku sloupku, 21" ram bude uz mit dost dlouhou hlavovou trubku, tak aby sloupek nebyl kratkej.

                0 0
                • svec32  

                  Jak vypada ta vzduchova pruzina? Nikde jsem ji v ceskych eshopech nevidel,maji jen ocelove,max titan. Da se sehnat treba na ebay? Uvazuju ze bych ze sve xcr vyndal tu ocelovou pruzinu a dal tam tu vzduchovou. Jaka je vubec hmotnost vzduchove pruziny?

                  0 0
                  • Dave-geo  

                    Ne, takhle to nefunguje :). Není to ani tak „vzduchová pružina“. Prostě pružení ve vidlici neobstarává pružina, ale vzduchová patrona, která se dá pumpičkou nafoukat přesně na tvoji váhu. (Např. Suntour Epicon, RockShox Reba atd..) do XCR to určitě nedáš :) musíš prostě vyměnit celou vidlici.

                    0 0
                    • alinceb  

                      Co je vzduchová patrona, to většina z nás ví. Svec32 imho ale chce tu vzduchovou pružinu…;)

                      0 0
                  • KubaBajk  

                    Vzduchová pružina je zjednodušeně komora, do níž pumpuješ vzduch, funguje jako píst. Není to nějaké „těleso“, co vytáhneš z něčeho a namontuješ to někam.

                    Tzn. do XCR si ji určitě nedáš.

                    0 0
              • Tencovozikmin  

                Kup nejakeho araba co vydrzi tvou prvni sezonu a az neco najezdis tak prijdes sam na to co budes potrebovat tady je to samy gramar vedec estet atd.Co ti doporuci jeden tak druhy odsoudi.Mam kamose co maji kola vylozene na jezdeni po knajpach a najedou tak 2500km (trekove bez udrzby)Vybava ala Lidl a staci jim to nechapou na co neco drazsiho a kdyz daji neco delsiho i 100 se podari jak jsou na sebe pisni a ty historky to je neco.Jini maji zase spickove stroje jak silnicni tak horske.Nekdo to fakt zere a bavi ho jezdit jiny ma kolo jako pozu.Najezdi hovno hlavne ze dresy kola prilba karbon fotecky soutredeni na jihu vsemu rozumi kazdemu poradi co je zrovna in.A takovych vemen je tu kvanta.Ja mam kolo za nekolik desitek spoustu blbosti okolo a neprijde me ze bych mel buhvi co.Jezdil bych klidne na skladacce jen ten cas kdyby byl.Jestli pujdes do ojetiny tak si to projet hlavne do kopce prubni prevody tu vidlu stejne nepoznas jak se ma chovat to bys musel sednout na neco solidniho a pak posoudit.Kup nove ve vyprodeji a do roka se zorientujes a koupis si neco na telo. Tohle bude zacatek.

                0 0
                • borda  

                  Tak prodej kolo za nekolik desitek, kup si skladacku, jezdi s kamosema po hospodach a nepindej tady hovadiny.

                  0 0
          • Breakpain  

            Taková věcná, v plné polní mám tak 105–110 kg + kolo samozřejmě a jestli jsi to myslel tak, že při téhle váze člověk neblbne, tak bych nato nesázel. Dropy sice neskáču (mám z nich blbý pocit), ale jinak jsem myslím slušné čuně. Technika nula a rvu to silou, takže subtilní kolo moc nestačí – spíše bych to viděl naopak? Nebo jak jsi to myslel?

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.