• jannk

    Asi uz to tady bylo, ale jeste jednou: doted jsem jezdil vicemene na nejdulezitejsi doplnek: pivo (a nejake magnezium/mineraly apod na krece) … ale tak nejak citim, ze uz mi to ve 45letech prestava stacit – regenerace je po 100+ km nejaka pomala, vice dnu po sobe zacinam mit s temihle vzdalenostmi problem :(

    Chtel bych vyzkouset nejake proteiny abych telu trochu pomohl doplnit co potrebuje, ale nemam vubec zadne zkusenosti.

    Mate prosim nejake tipy, co zkusit? Nemam zadne ambice na zavody apod, proste nemam po kazde jizde chut na stejk a chtel bych telu trochu pomoc se vyrovnat s tim, co po nem chci. Dik!

    0 0
    • Jirka24x  

      tělo se stim vyrovná samo je na to stavěny :)

      0 0
    • Kuchy  

      Ahoj! Určitě Nutrend nedoporučuji!! Drahé a ne příliš kvalitní. Mě se nejlépe osvědčil myprotein. Co se týče toho, co ty potřebuješ, tak klasický whey protein a bcaa. Protein brát místo svačiny nebo jako doplněk jídla v netréninkový den, v tréninkový do hodiny po tréninku. Bcaa az 4 dávky v tréninkový den (jednu před, jednu během a jednu az dvě po tréninku), v netreninkovy den stačí 2 dávky průběhem dne. Tohle dávkování je ideální v případě ze mas alespoň 3 náročnější tréninky týdne. Jinak hodně důležité je dodržovat pitný režim, proti křečím doporučuji Magnesiu (neperlivou!!!!). 

      0 0
      • NěMaB  

        To dává smysl, souhlas.

        +1

        0 0
      • File12  

        Promin. Taky nemam nutrend rad ale napsat ze je myprotein kvalitni vic? Za me rozumna volba prom-in a jeho novy cfm. Myprotein ale vychazi z anglie super. 5kg baleni i s postou do 2000kc. Pokud chces uplne kvalitu tak reflex nutrition.

        Jinak souhlas. Bcaa pomuzou. Pak magnezii pit je taky uplne nejlepsi. Na krwce trpim a nejvic fakt pomuze magnesia. Jeste bych se nebal kvalitniho multivitaminu. To je zaklad.

        0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • Yura  

      Nic lepsiho pomer cena/kvalita/mnoz­stvi tady nesezenes.

      http://4fitness.cz/…pc-80-p-105/

      Muzes tam objednat jeste glutamin, bcaa a klidne i kreatin monohydrat.. Ale jako zdroj bilkovin ten protein jinak staci. Jedna davka aspo 40g

      0 0
      • Breakpain  

        BCAA ? Hledám přiměřenou kvalitu za příznivou cenu ;) …

        0 0
        • Yura  

          A to se jako ptas na co? Ano to jsou bcaa. Lepsi kup u nas nesezenes..

          0 0
          • Breakpain  

            Nene, jde mi o to, jestli nesplachuju peníze do záchodu a bude to „fungovat“ ;) – ale jelikož se nečertíš, tak hádám, že to bude ok :)

            0 0
            • Yura  

              NEtusim co od toho cekas. Je to prsote doplnek, kterej ma doplnovat kvalitni stravu. Jestli nemas ve strave dostatek bilkovin, tak bych daval spis proteinak. BCAA jsou jen 3 aminokyseliny. Jestli chces zazraky, tak tam posli tydne 250mg testosteronu. :))

              0 0
              • Breakpain  

                Jako doplněk a zajímalo mne, zda to je OK ;-) … v pohodě, co jsem potřeboval jsem zjsitil :)

                0 0
            • Doktorzet  

              Bcaa z 4fitness mám a jsou v pohodě a fungují. Ale chuťově jsou nic moc. Ale to asi všechny neochucený Bcaa. Teď už dokonce prodávají i ochucené. Z 4fitness beru všechny doplňky a jsem max. spokojenej.

              0 0
              • Rice  

                Nemas nejakej tip, jak poznam, ze ty bcaa nebo regeneracni pripravek funguje?

                0 0
                • Dawy  

                  Funguje to !!!

                  A konkrétně neochucený z 4ky fitka spolehlivě.

                  Sice je to trochu složitější ho „polknout“ ale loňský týdenní každodenní zápřah v slovenských horách jsem „přežil“ i díky BCAA z 4fitka. Samozřejmě nesmím zapomenout na mnou již zmiňovaný každodenní přísun „hořečnaté soli“

                  Jo a ještě jsem si koupil k tomu Palatinosu

                  Dle mého super věc do nápojů.

                  0 0
                • Doktorzet  

                  No mám vyzkoušené, že po podobné zátěži na kole a se stejným jídelníčkem mě druhý den nebolí tolik nohy, když si dám po jízdě bcaa, jako když si je nedám. To samé je s proteinem. A úplně nejvíc se mi osvedčil noční protein.

                  0 0
                • danis7  

                  Já bral loňskou sezónu BCAA po tréninku (5–10g podle náročnosti) a moc jsem rozdíl nepoznal. Ber to tak, že BCAA jsou opravdu jen třešnička na dortu, důležité je mít vychytanou stravu, dostatek bílkovin. Pokud ti ve stravě něco chybí, tak ti BCAA nepomůžou.

                  0 0
                  • vitzero  

                    Pravda. BCAA jsou jen doplněk do aminokyselinovýho spektra, který jíš ve svojí běžné stravě. Jakoby „zkvalitní“ to, co jíš.

                    0 0
        • Sunshine 29  

          2,5 g BCAA v dávce je málo…Potřebuješ tak 10g a pak zjistíš, že většina levných produktů je vlastně velmi drahých. A o tom to celé je.

          0 0
          • Breakpain  

            Mno, při 10g na den, to vyjde na 200 dní – 165Kč na měsíc cca – to mi nepřijde jako masakr … ? (1 099Kč za 2 000g)

            Pokud to teda neznamená cpát to do sebe 2–3× za den tu porci :-)

            0 0
            • Sunshine 29  

              Já vždycky dával 10g před 10g po, dny bez tréninku jednu dávku ( teď už na to kašlu, nemám vůli myslet ještě na doplňky a dávat za ně dokonce peníze).

              S tou cenou jsem nemyslel konkrétně tento produkt,

              ale obecně to levné není vždy levné Ale to je tak u všeho :)

              0 0
      • PoolFromOstrava  

        Tohle doporucuju taky!! Bral jsem pri cviceni a super. Cena neni nikde nizsi,za cfm zpracovani. Sice je bez chuti,chutna jako mliko,ale muzes prikoupit chute,bud jako prasek,co smichas s proteinem,nebo tabletky na rozpusteni. Jen proboha nekupuj zadne nutrendy,myproteiny a podobne hovna,ptz platis jen za znacku. Urcite pripoj bcaa a hodne pij,cca 3litry vody denne minimalne. Navic pouzivam alavis(ten konsky) a na klouby pomaha a zabira. A spanek je dulezity hodne. Kreatin bych moc nebral,zavodnuje a je spis na podporu sily,coz je dobre,kdyz cvicis.

        0 0
      • maros.77  

        Tak na kolo je hlavně důležité se nechat „zavodnit“ kreatinem:-D

        0 0
        • Yura  

          Jj 3g po treningu te fakt zavodni…

          0 0
          • maros.77  

            A…, pán bude gramař.

            0 0
            • Yura  

              Co to meles? Ty ses gramar, kdyz resis zavodneni ne? Doplnky jako kreatin se snad vazi na gramy. No jestli tam das polevkovou lzicu od oka, tak to te pak zavodni to mas pravdu, ale male mnozstvi te opravdu nezavodni.

              0 0
              • maros.77  

                Máš pocit, že Kreatin je vhodný na vytrvalostní sporty typu cyklistika?

                Pokud ano, asi se nemáme o čem bavit.

                0 0
                • Yura  

                  Mam pocit, ze patri do regeneracnich doplnku u vsem sportu. Jestli ty mas pocit, ze to je jen pro opicky v posilovnach na zavodneni, tak se opravdu nemame o cem bavit.

                  0 0
                • biker jura  

                  ANO!

                  0 0
      • Luke96  

        Dík za tip Yuro. Mám na tebe dotaz

        Má smysl speciální protein na noc s vyšším podílem kaseinu ?

        http://4fitness.cz/…-1kg-p-2430/

        Proteiny si dávám po tréninku a pak ještě jako někdy i před spaním tak jestli s Whey CFM na noc nedělám nějakou chybu…

        0 0
        • black.horse  

          Dle mě neuděláš chybu s CFMkem… nech taky někdy tělo a trávení odpočívat a spánek je na to ideální. Ideálně vyzkoušet si sám, jeden měsíc tak a druhej tak a pak posoudit co bylo pro Tebe lepší, jsou lidi co dobře spí s plným břichem a naopak Ti co se na noc nacpat nemohou jinak neusnou… v noci hlavně dobře a rozumně dlouho spát.

          0 0
        • Yura  

          A proc si nedat normalni veceri? Ze pak jako jeste dlouho ponocujes a tesne pred spanim si das ten protein? Kasein bych nedaval vubec. Tezce stravitelna bilkovina. Idealni je proste si dat normalni jidlo hodinu, dve pred spanim.. Behem spanku chces aby melo traveni klid a zacalo regenerovat. Taky neni dobry moc pred spanim pit. Telo pak pres ledviny nemuze efektivne cistit a jen naplni mocak tema tekutinama co jsi prave vypil( jdes pak rano na wc a moc je cira…) Proste kasein pred spanim je mytus opakujici se furt do kola, stejne tak jako ze ma byt moc cira jako voda. Moc ma byt zluta a ma v ni byt sediment, kdyby si nachcal do sklenicea podival se pak.. Chcat nonstop cirou moc znamena, ze je telo presycene vodou a ledviny nefiltrujou jak maji..

          0 0
          • Luke96  

            Na chcaní jsem se neptal, ale dík :D

            Normální večeři si dávám cca 2 –3 hodiny před spaním. Ten protein před spaním jen občas. Když se vrátím třeba v 22:30 ze squashe a už nechci jíst večeři, nebo po dni kdy byl třeba trénink v posilovně (např. v 6 protein po cvičení v 8 večeře a po desáté před spaním protein.

            To s tím kaseinem dává smysl.

            0 0
    • NěMaB  

      Já používám toto a spokojenost.

      http://obchod.ronnie.cz/…whey-80.html

      0 0
      • Yura  

        kilo za 500. Ciste CFMko s trochou lecitinu od 4fitness mas kilo za 240. Jedinej rozdil je, ze ten extrifit mas v pixle a mas tam plnidla, tuzidla a ochucovadla.. Jestli si myslis, ze Volac z UK, od ktereho bere 4fitness suroviny je nekvalitni, tak te ujistuju, ze je to kvalitnejsi zdroj nez vetsina vyrobcu, ktera to taha nekde z polska. Ale na vetsinu lidi zabere barevna pixla a reklama. To uz je pak na kazdym no jeslti si dokaze spocitat 2+2…

        0 0
        • PoolFromOstrava  

          Mozna nekdo neumi pocitat… kdyz jsem zacinal cvicit,valil jsem do toho penez..jak rikas,poslechl jsem kazdeho blba a kupoval hezky barevne pixle,hlavne ze tam je znacka a muzu se ukazat;ze na to mam. Ani hovno,tenhle protein je u me top!! Navic zpracovani cfm upravou je nejkvalitnejsi a nejsetrnejsi uprava bilkovin. Ale pokud chces,aby protein vonel a chutnal jako cokoladka,klidne priplacej. To me vzdycky bavilo,kdyz se kluci predhaneli,jake je lepsi,jestli tiramisu,jaho­da,vanilka.. Chut je mi u ******,potrebujes tu vyzivu,a ne vonavku.

          0 0
          • michal96  

            já zkusím vanilku i neochucenej a uvidíme…

            0 0
            • michal96  

              vanilka nic moc jahoda dobrý natural asi nejlepší a ted dotaz:

              Snídaně vločky-kokos-mléko-protein vanilka a ted ta otázka vadí tam to mléko jako nemám problém s trávením tak mě jen zajímá jestli lepší s vodou nebo mlékem a popravdě s tím mlékem mě to víc chutná…

              0 0
              • Yura  

                Jiste ze muzes na snidani mliko. Behem dne taky muzes protein s mlikem. Jen se to nedoporucuje po treningu, protoze to spomaluje traveni toho proteinu, ale ono je to stejne uplne jedno jestli nedelas zadnej sport zavodne, kde by jsi resil kazdou drobnost.. Klidne si mixuj protein jen v mlece. Neni v tom zadnej problem…

                0 0
        • NěMaB  

          YuraOlomouc: Já mu neřekl ať to kupuje? Koupil jsem si ho já na doporučení, jsem spokojený a posílám odkaz.

          0 0
    • Sunshine 29  

      Protein ti moc nepomůže, BCAA určitě a glutamin.

      Dávkování vynásob dvěma a uvidíš…

      0 0
      • File12  

        No glutamin bych vic jak 5g na davku nedaval. Pak nadyma.

        0 0
        • Yura  

          Zajimave, ja tam driv pral klidne i 30–40g a nikdy zandej problem. Zatimco kdyz se prezeru sacharidama, tak strilim jak vyfuk od trabanta..

          0 0
        • Sunshine 29  

          To je čistě individuální věc. Mě třeba ne.

          0 0
      • PoolFromOstrava  

        Tak ne ze nepomuze,svaly pouzivas hlavne na nohach,takze potrebujou vyzivu,jako kdyz ve fitku ojedes trening nohou. Navic stehno je velky sval,potrebuje taky nakrmit. Ale urcite ostatni doplnky,na regeneraci,proti bolesti. Navic ve vyssim veku telo uz hur regeneruje.

        0 0
      • Yura  

        „Protein ti moc nepomůže, BCAA určitě a glutamin.“

        Neni lepsi nepsat nic, ney tu placat takove nesmysly? Protein ti nepomuze, ale glutamin a bcaa jo? Kdyz je kvalitni syrovatkovej protein plnej glutaminu a bcaa? Nehlede k tomu, ze tvoje telo potrebuje vsechny esencialni aminokyseliny a ne jenom bcaa a glutamin? Syrovatkovej protein je ten naprostej zaklad. Kterej ti doda vsechny potrebny bilkoviny. Glutamin, bcaa, glycin, taurin apod.. kdyztak jako nadstavba, ale ne naopak. Tak tu prosimte nemotej ostatnim hlavu ty jantare.

        0 0
        • PoolFromOstrava  

          Asi tak. Navic bys musel sezrat denne fest masa,aby to telo melo potrebnou vyzivu,problem je v tom,ze streva nedokazi spotrebovat vice ja 300–500g masa denne,navic maso kazdy den a v tak velkem mnozstvi spis pak skodi nez pomaha,takze instantni protein jasna volba. Zadny tuk,cukr. Urcite pouzivej,jantara si nevsimej :)

          0 0
          • Yura  

            Tak ze telo nedokaze pobrat vic jako 300–500g mas je taky nesmysl. Je rozdil jakeho masa jestli lehce stravitelnou rybu, kruti/kureci prsa a nebo treba hovezi… Je rozdil jestli ses 200kg strongman, kterej sezere bez problemu 1kg masa denne a nebo 50kg chcipak bez svalu. Tam je jasny, ze nebudes potrebovat toho masa tolik. Ale nadmerna konzumace mas zatezuje zbytecne traveni to je fakt a proto tu je ten protein, kterej naopak traveni nezatezuje vubec.

            0 0
            • PoolFromOstrava  

              Muzes sezrat masa kolik chces,je jedno,jestli mas 50kg,jsi tlustoch,silak,a­tlet,stara baba nebo pubertacka. Ale telo vic proste nenatravi,studuj taky clanky. Samozrejme ryba je neco jineho,navic ne kazdy je zere. Ale prebytek masa muze zpusobovat v pozdejsim veku rakovinu strev. Proto je vseobecne znamo,ze na mnozstvi masa na obed bys mel mit stejne mnozstvi zeleniny,aby ti ta vlaknina pomahala cistit ty streva a rozkladat to maso. Nepisu o hovnech,kdyz se necemu venujes,tak se o tom i informujes. A klidne jez kilo masa denne,stejne ti to bude k hovnu.

              0 0
              • Yura  

                Ty ses komik. Ja zral tak 8 let denne pres 500g spis 1kg a to hlavne kurecich prsou a kdybych to „nenatravil“ tak to opravdu poznam. Maso neni zase az tak tezce stravitelne jak ti bude nejakej vegan vykladat. Je plno potravin daleko hure stravitelnych nez nejake libove maso. Treba fazole, seminka, orechy atd.. Zalezi to na mnoha faktorech. Kolik toho jis naraz, kolik tuku s tim jis apod.. Jestlize budes jist kazdy tri hodiny 1 kruti prso na vode se zeleninou tak nebudes met sebemensi problem. Do hodiny po takovem jidle mas hlad a takhle bez problem muzes denne to kg masa snist bez sebemensiho problemu typu grgani, prdeni, nadymani apod.. Za predpokladu, ze k tomu nebudes jsit tuny dalsich sracek. Naopak snez narazk 1kg veprove koleno s chlebem a vetsinu lidi to zaspuntuje na celej den. Ty clanku jeden.. Jina kjestli si myslis, ze kazdej ma stejne vykonne traveni, kde hraje roli xx faktoru a proste pausalne reknes, ze clovek jako zivocisnej druh proste „nenatravi“ ( co to je za vyraz, to by me fakt zajimalo co si pdo tim predstavujes, ze se s tim masem teda deje) vic jak 500g masa, tak ses uplne mimo.

                0 0
                • PoolFromOstrava  

                  Komik budes ty a ocividne trener a uspesny zavodnik,co ma vzdy pravdu. Vis hovno,hajzl mas na chodbe a tu delas machry :))

                  0 0
                  • Manzak  

                    Ale houby s octem, tentokrat se musim Yury zastat (i kdyz nerad :)), krome toho ze nemuzes takhle pausalizovat, protoze neni clovek jako clovek, tak do toho vstupuji dalsi promene, pokud posilujes, tak nejen ze ti rostou svaly, vazy, slachy atd, ale svou funkci zvysuji i vnitrni organy, zlucnik vyrabi vic zluce, slinivka vice enzymu, vse pro to, aby zaludek a streva dokazaly stravit a vyuzit vice zivin, take roste kapacita plic, krevniho reciste a vykon srdce, aby se ty ziviny a kyslik stihaly rozvest po tele, jsou to zalezitosti ktere ani nevnimas, ale presto to tak je.

                    0 0
                • Sunshine 29  

                  Aha, už chápu co jsi zač. Tak to pak jo :)

                  0 0
                • Jirka24x  

                  Nic vo tom nevi tak mluvi blbosti :) taky jsem tolik zral vim o cem mluvis

                  0 0
        • Sunshine 29  

          Bavíme se pořád o regeneraci, která se tady řeší? Pak jsou samozřejmě lepší BCAA v co nejlépe vstřebatelné formě. Pro tělo je to daleko efektivnější a hlavně rychlejší cesta než štěpení bílkovin.

          Takže brzdi s výrazivem a studuj jinde než na netu :)

          0 0
          • Yura  

            Pro regeneraci potrebujes VSECHNY esencialni aminokyseliny a ne jen 3. Jestli ti jde o co nejlehci vstrebatelnost, tak si kup hydrolyzat.

            0 0
            • Sunshine 29  

              A co je to hydrolyzat mi taky vysvetlíš??:)

              Radši nic…

              0 0
              • Yura  

                Ty ses chytrej jak radio. To si urcite muzes vygooglovat ne?

                0 0
                • Sunshine 29  

                  Mě právě zajímá tvoje verze..

                  Pořád si nerozumíme, dáš si protein, který pak tělo štěpí na další látky (mimo jiné i aminokyseliny), to nějakou dobu trvá a není to tak efektivní.

                  Pokud použiješ BCAA, komplexní amina, nějaký potréninkový produkt je to rychlejší a efektivnější.

                  Protein je v pořádku, ale dotaz zněl na regeneraci a tam bych zrovna proteinem nezačínal. Rozumíme si?

                  0 0
                  • Yura  

                    Jasny protein neni efektivni, proto ho pijou uplne vsichni sportovci ve vsech sportech.. Nereaguj na me. Bey se hadat na idnes…

                    0 0
                    • Sunshine 29  

                      Pořád to nechápeš. Nechme to být, škoda času, nekažme si pátek Hezký den.

                      0 0
                  •  
                    Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                    0 0
                  • Jirka24x  

                    Protein je zaklad ty ignorante to ti rekne kazdej. Pak uz jsou jen ty dalsi veci. Bcaa glutamin cteatiny a pod. Naviic pokud ma bcaa fungovat musis davkovat nekolikanasobne vic nez je doporucena dávka.doporucena ucina davka je cca 0.4 g na 1kg vahy :)

                    0 0
            • doubleingram  

              Presne, BCAA mantra. Vzdyt ty amino v BCAA jsou i v komlexnim syrov. proteinu, tak proc je brat navic separatne k nemu. IMHO kravina.

              Glukoza a rychly syr. protein + himalajska sul s KCL v adekvatnim mnozstvi po dojeti. Denne citrat horciku + Vitamin D obden + cecko denne. Obcas b komplex, vyziva na klouby denne, stridat po 3 mesicich uzivani/neuzivani.

              Na soleni himalajska sul smichana s KCL

              Idealni kombinace, minimalne pro me.

              Zamerte se na vit. D, vetsina lidi ma tezky deficit a je hodne dulezity. Ale adekvatni davky, ne ty homeopaticke, idelane Swanson.

              0 0
    • Libores  

      po kažké jízdě je dobré do cca 20ti minut doplnit tělu sacharidy a dobře si protáhnout nohy. Večer si dávám celý tvaroh s dvěma lžícemi syrovátky a lžící marmelády (aby to chutnalo) trochu vody a dobře „rozješkovat“. K tomu vyvážená strava a na nějaký suplementy můžeš v klidu zapomenout.

      0 0
    • JFtryall  

      Spis bych se zameril na kvalitu bezne stravy a na dobrou regeneraci- spanek, protahovani a zamezit stresu. Pak bych se zameril na to jak ten trenink vypada, jakou jedes intenzitou, jak efektivne slapes a co se s tebou vlastne deje. A jestli jezdis ciste vytrvalostne a pro zabavu, tak bych doplnky neresil vubec. Kdyz tomu das rad a pravidelnost, tak se ti ulevi a zlepsis se. Doplnky neresi nedostatek nebo nevhodnost treninku.

      0 0
      • Yura  

        " Doplnky neresi nedostatek nebo nevhodnost treninku."

        Ale resi nedostatek bilkovin, kdyz dotycnej chce jist ten steak nebo jinej kvalitni zdroj bilkovin ze.. Nehlede k tomu, ze syrovatkovej protein vyjde jako zdroj bilkovin levnejsi nez to maso. Rika se tomu sice doplnek, ale syrovatka je potravina jako kazda jina. Jen je mnohem snaze stravitelna = proto tak oblibena hlavne u sportovcu, kteri do sebe chcou dostat ziviny, ale nechcou zaroven odfukovat s narvanym brichem..

        0 0
        • JFtryall  

          To urcite. Ale tenhle pripad bude spis narazovy treninky bez predchoziho vhodneho rozjeti a adaptace. Tam je vetsinou zakopanej pes a vsadil bych si na to. Kdyz mas vhodne zapracovano, tak v zakladnim vytrvalostnim rezimu odjedes za tri dny 10h bez problemu i s nedostatkem jidla bez vaznejsich problemu. Kdo umi kvalitne najet na tuk, tak ma v tomhle vyhrano.

          Tim ale nechci nikomu doporucovat aby nejedl. Spis se nejdriv zamerit na stavbu klasickeho jidelnicku a vubec si to srovnat v hlave co se se mnou deje.

          0 0
          • Yura  

            ja se jen smeju zdejsi mentalite – kdyz nejsi profik co jezdi tour de france, tak jsou pro tebe doplnky zbytecne ( a to i ty zakladni jako multivitamin/mi­neral, protein apod.) … To jako fakt myslite vazne?

            0 0
            •  

              no jo, někdo hulí jak lokomotiva, někdo chlastá jak dán a někdo má pocit že ty prachy musí sežrat v potravinových doplňcích aby mohl vůbec na tomhle světě přežít:-)

              0 0
            • JFtryall  

              Hele v klidu. Ja proti zakladnim doplnkum nic nemam, ale kdyz vlastne nevis co se s tebou deje a zacnes resit doplnky, tak to neni z meho pohledu idealni cesta. :-) Tot vse. Staci pochopit sebe samotneho co nejvic a pak nemusis resit jestli 30g tady a dalsi odmerku tady. A kdyz borec nenapise jak jezdi, tak tipuju ze jezdi bezne vytrvalostni vylety. Jestli jezdi 150km v kopcich s NP 250W, tak bude pripad asi jinej. A profik to byt fakt nemusi. :-)

              0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • Cemik  

      diky za ty posledni prispevky uz jsem si myslel ze jsem nenormalni… jinak t bcaa fungujou ale to poznas sam.

      0 0
      • PoolFromOstrava  

        Chtel jsem to ted napsat,tipy dostal,at vyzkousi sam,co mu pomuze. Kazdy je jiny a reaguje jinak. Treba po proteinu bude srat jak kulomet,at proste zkusi no. Hezky den vsem

        0 0
    • snas89  

      No jal vas tady vsechny ctu tak leda tak vim ze nic nevim a akorat ste mi udelali v hlave bordel:)

      0 0
    • snas89  

      No jak vas tady vsechny ctu tak leda tak vim ze nic nevim a akorat ste mi udelali v hlave bordel:)

      0 0
      • Jirka24x  

        Nic nekupuj a kvalitne zer. Doplnky netreba na amaterske urovni. Jidlo je zaklad.

        0 0
        • Yura  

          „Nic nekupuj“ a kde beres jidlo, to si ho sam vsechno pestujes nebo chovas? Syrovatka v pixle neni jidlo? Tak proc je teda jidlo treba mouka ve tvaru testovin v sacku jako jidlo? Drzis se hesla – co by tvoje prababicka neznala nebo nepovazovala za jidlo to neni jidlo? Tak to potom jo, jinak je to ale trochu mimo. Protein v pixle je prsote jenom dalsi zdroj bilkovin. Nechapu v cem je problem a proc furt tak ty proteiny dogmatizujete? Ze sportovec potrebuje vic bilkovin o tom snad nikdo kdo o se v tom aspon trochu vyzna nepochybuje. No a je plno lidi, kteri do sebe nejsou schopni dostat dostatek jidla, natoz jako sportovci. Tak proc si cpat drzku zradle, kdyz me to nejede a nedat si proste 2 dcl vody s proteinem? Ach jo..

          0 0
          • Jirka24x  

            Co ?? ja mluvil o doplncich :D tak brzdi. Na hoby urovni staci normalne zrat. protein jako doplnek neni treba :)

            0 0
            • Yura  

              Takze si to co jsem napsal vubec nepobral no neva. Nechame toho.

              0 0
              • Jirka24x  

                Asi ne. jen rikam ze dobre jist je základ. A pokud ma nekdo stravu nemusi kupovat protein :) doplnky jako protein nejsou potřeba. To ze ai ho nekdo koupi a da misto jidla je vec druhá. Hodne mladých kluku si nakoupi suplementy za 3000 a jedou jen to a jidlo nemaj zadny. Az odstpem casu zjisti ze to hlavni je pevna dobra strava a jak na ni najedou vysledky jsou hned jinde.

                0 0
          • ufoncz  

            … nehledě na to, že naše babičky a prababičky měly k dispozici jinej „materiál“. Viz studie úbytků vitamínů a živin v zelenině a ovoci (i jen za posledních 30 let jsme se dostali na nehezký zlomky původních hodnot) a samozřejmě i okolní prostředí atd. A aby ke sportu bylo dostatek kvalitních (s kompletním řetězcem) proteinů bez „prášku“, tak to je dneska asi možný jen u bohatého rentiéra se spoustou času. Takže ano, ke sportu je ten syrovátkovej protein (ne kasein, ne rostlinný zm.) základ, k tomu vitamíny a nejvíc chybějící minerály. Pořešená regenerace i žrádlo od dostatku kvalitních makroživin, přes odolávání sociálním tlakům na chlastání piva a žraní koblih, sóji, fast-foodů až po pouštění si pi. Cajthamlový max. pro pobavení, jsou toho samozřejmě součástí.

            0 0
            • Yura  

              Nemusis byt bohatej rentier, aby jsi do sebe dostal dostate bilkovin z jidla, ale proc si zatezovat zbytecne traveni, kdyz pulku toho prijmu muzes doplnit tim proteinakem.. Jinak o tom ostatnim bych tu moc nepsal, nebo si toho vsimnou zdejsi provokateri a budes muset zbytecne na 1000 postech dokazovat svoje tvrzeni.. Napr. po tobe budou chtit dukazy ze jsou vubec nejake mineraly, proc jsou dulezite apod. :)))

              0 0
    • Autumnbiker  

      mrkni sem, třeba kluci pomůžou: http://shop.kulturistika.com/…ess-poradna/?…

      0 0
    • jannk  

      tak jsem to procetl … a mam z toho v hlave dobry bordel :)

      Jako hlad po jizde nijak extra nemivam, energii v pohode doplnim za jizdy, pripadne normalnim jidlem potom, tj nejake gainery asi nepotrebuji. Naopak bych nerad po jizde jedl nejakou extra energii, nejaky tuk se na tele vzdycky najde at ma telo co spalovat :) Krece taky nemivam, na to staci obcas magnezium/nejaka sul. Jenom me po ctyricitce nejak dele boli nohy a svaly nez se daji dohromady … tak jsem si rikal, ze nejake aminokyseliny by mohly pomoc dodat i jine latky … ale jak to ctu, tak nevim, jestli to pro me ma vubec cenu :(

      0 0
      • Yura  

        Pro kazdyho ma protein cenu kdyz nejis moc bilkovin ze stravy omg. Resit fur takove hovadiny jestli si koupit protein nebo ne se poseru… Proste si dej po treningu protein a neres furt nesmysly.

        0 0
      • Jirka24x  

        ježíš a co od toho čekas ze si das protein a svaly se ti zregenerujou na 1OO% Je to jen rychle stravitelna bilkovina . ve finale to udela stejnej efekt jako maso,vajička atd atd …

        proste koupí nic nezkazíš ani nevylepšíš

        0 0
    • File12  

      http://www.kulturistika.com/…-pro-prom-in neřešim reklamu ale pár nejsou špatný ne? cukry před tréninkem souhlasím a po souhlasím taky. Mě teda nechybí.

      0 0
      • Jirka24x  

        jenom trosku nebo se ti zvedne cukr kterej pak spadne a budes unavenej … rozhone ne gainer

        0 0
        • Yura  

          A to co si napsal je presne zadouci ze.. Teda jestli tu je rec o dobe po treningu a ne nejake svacince.. Po treningu tam mas kopnout rychle ziviny a inzulin je zadouci( proto taky treba profi kulturisti davaji po treningu inzulin, aby tam mohli kopnout treba 150g cukru a 100g bilkovin a vsechno se krasne vstrebalo ze..) a za 30–60 minut jidlo. Na svacinku gainer je fakt prasarna. To zna urcite kazdej, kdo driv cvicil, vedel o tom hovno a prolejval se mega massem. Jo mel jsem pres 100kg, ale svaly to nebyly. :))) Svaly to byly, az jsem se vysral na cukr a dal tam testak s dekou. :)))))

          0 0
          • File12  

            To znam. Tenkrat jsem hltal mutant mass (ne teda kvuli tomu ze to propagoval syntholovej Rich Piana. Nastesti jsem mel nekdy dvofazove trenink na hokeji tak se to nejak vstrebalo. A taky mi bylo 17 :D

            0 0
          • Jirka24x  

            myslel jsem před. ja když dal gainer před cvičením tak sem se pak unavil z ničeho cukr nahoru pak dolu a unava ..

            0 0
            • Yura  

              Pred treningem je nejlepsi nic nevymyslet a dat si prsote hodinu,dve podle toho jak to komu vyhovuje lehci jidlo min tucny, nejaka priloha a libove maso..

              0 0
    • X-biker  

      Nejlepsi snidane je vajecinka s chlebem nebo palacinky (2banany, 3vajicka, odmerka proteinu cokoladovy idealne, strouhany kokos, lzice kokosového oleje/masla) rozmixujes a udelas na teflonce 3 palacinky.

      Po treninku 30–40g maltodextrin (nebo 1–2zrale banany, jabka) + 30–50g proteinu a jak to ztravis a zklidnis se (tepovka atd) hodis pevné jídlo a nemáš problém.

      Svacinka – rozmixovane vlocky na prach zalite vodou a v tom rozmichany protein a orisky nebo testoviny s tunakem.

      Vůbec v tom nehledejte čáry a zazraky, je to jen o kvalitě jidla a surovin.

      PS: znacka prom-in ma ted fakt dobre ty CFM proteiny.

      0 0
      • ufoncz  

        Kvalita surovin je s tuňákem z plechovky bohužel v silným rozporu.

        0 0
        • Pedro404  

          Já sem mírně rozpačitej i z toho chleba a těstovin, pokud myslí pšeničný.

          0 0
          • ufoncz  

            Pšeničnej, nebo žitnej – to je skoro jedno. Pokud myslí aspoň kváskovej bez telefonního seznamu sraček pro trojitý rozpékání a přežívání v klimatizaci, tak je to v malým množství pro člověka bez citelné prolaminové intolerance takhle k vajcům apod. v pohodě.

            0 0
        • Yura  

          Proc? Jestli to sou normalni kousky a ne ta odporna drt tak co je na tom spatnyho? Jsou to kvalitni bilkoviny a ted v a dost delali testy a vysly dobre( i ty levnejsi tunaky od giana napr. ktere kupu) na tezke kovy apod. Takze nevidim duvod proc by nemela byt plechovka tunaka kvalitni potravina? Idealni volba na cesty nebo kdyz clovek chce jist a nema navarene nic jineho. Furt lepsi tunak s nejakou prilohou nebo jen se salatem nez rohlik se salamem.

          0 0
          • ufoncz  

            http://risebyperformance.cz/2017/01/bpa/

            Edit: Jo a testy plechovek jsou povětšinou k ničemu, nebo platný tak pro jednu várku. I v Lídlu mi toho žlutoploutvýho vyměnili za horšího pruhovanýho – aspoňže se dá furt vybrat menší shit, ve kterým se to koupe.

            0 0
            • Yura  

              Jo tak konzerva je problem. No tak ja te teda muzu ujistit. ze kdyz si das 3× tydne konzervu tunaka, tak umres na neco jineho a ne na otravu z konzerv. :))))

              0 0
              • ufoncz  

                To máš jedno k druhýmu, ne že tě jedna konzerva nebo tři konzervy s BPAčkovou pryskyřicou zabijou. Po odlovení v jednom místě se navíc přesunou jinam, kde se zrovna třeba se rtutí apod. „zadaří“ víc než v nějakým dTestu nebo odkud to čteš, a už se ti ty bílkoviny a omega3 za to všecko ostatní „nevyplatí“.

                Btw, zná někdo cykloflašku, co nemá ani BPA, ani ještě jedovatější náhradu (BPS, jiný styreny apod.)? Existuje vůbec plast použitelnej pro teplý pití?

                0 0
                • Yura  

                  Treba zrovna ted piju vodu z BPA free plastu a jak rikas. Klasicke bidony z mekkeho plastu rozpaleneho v lete na slunku. Z toho do sebe dostanes daleko vic sracek nez z masa v konzerve. Ja tyhle hovna co ty tu ted pises taky resil, ale to se pak butto musis izolovat nekde v prirode a zit tak jako lidi pred 150 rokama a nebo to zase tak nehrotit, protoze ti garantuju, ze stres zpusobenej z toho jak budes vsechno takhle resit ti dojebava zdravi 100%. Takze v konecnym dusledku jses na tom jeste hur nez clovek co tak tu stravu neresi, ale za to nema z niceho zadnej stres..

                  0 0
                  • ufoncz  

                    Já se z toho nestresuju (na to mám jízdu po silnici – ať už v autě, nebo na kole :-P), ale když můžu bezbolestně něco škodlivýho odstranit, tak to udělám. Tuňák mi třeba chutná natolik, že jsem ho jen omezil (už to není z kategorie bezbolestně) – stejně jako nikdy nevyměním dobrý kafe za nějaký ty superoptimalizovaný nakopávače a nevzdám se čokolády. Jestli si ale můžu sehnat lepší bidon, konvicu na čaj i se sítkem ve skle a podobný jen nějakej peníz stojící prkotiny, tak to udělám. A celkově je to i docela zábavný tady to „vylepšování“ znalostí, stravy, nádobí atd.

                    0 0
                •  
                  Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                  0 0
                • Rice  

                  Camelbak prodává některý bidony bpa, bps, bpf 100% free.

                  http://www.camelbak.com/en/bottles

                  0 0
                  • ufoncz  

                    To je z copolyesteru taky od EastmanTritan. Ten by měl bejt bez BPA, BPF a BPS. Jenže když už ta firma jednu dokázala podplácet studie, „odborníky“ a zaplatit si guerilla/SEO marketing na lhaní, tak se jí při dalším pokusu už jaksi dost blbě věří. Samozřejmě by bylo fajn, kdyby něco lehkýho, nekřehkýho a cenově dostupnýho existovalo.

                    0 0
                    • Yura  

                      Tak nos vak z vnitrnosti jako to delaji nomadi nebo nekde v mongolsku.. Sorry, ale plast bude vzdycky problemovej..

                      0 0
                    • doubleingram  

                      Je fajn resit abys nezral sracky ale vocamcad. To uz by polovina naroda musela byt pod drnem podle toho co jak jedi.

                      0 0
                • doubleingram  

                  Omega 3 resi dobre zpracovany a hlavne skladovany lneny olej (mrazak). Mazaci sajrajty s 3g/200 g jsou smesny. Ryby zas muzou byt problem kvuli srackach v mori.

                  0 0
                  • Yura  
                    1. lnenej olej oxiduje okamzite, takze jestli si ho sam nenalisujes a IHNED nespotrebujes. Nedal byc to do huby.
                    2. mnohem lepsi je jist cela lnena seminka, ktere tesne pred konzumaci namales. ale stejne to je spis zdroj vlakniny nez tuku
                    3. omega 3 z rostli neni to same jako omega 3 ze zvirat. Nemame traveni jako bilozravci a proto nejsme schopni pretvaret dostatecne efektivne ALA z rostli na EPA a DHA. Bilozravci ano a tim padem je logicke, ze jist tuk toho bilozravce, ktery to za me pretvoril na pouzitelne EPA a DHA je mnohem efektivnejsi. Tady strucne vysvetlene

                    Flaxseeds and flaxseed oil contain a particular omega-3 fat called ALA (alpha-linolenic acid). Fish and fish oil contain two very different omega-3s, EPA (eicosapentaenoic acid) and DHA (docosahexaenoic acid). The vast majority of the research on the health benefits of omega-3s has been done on DHA and EPA. They are the true superstars of the small omega-3 kingdom. The health benefits of ALA (found in flaxseed) are less clear. (Currently, a large randomized dietary intervention study called the Alpha Omega Trial is testing the relative effects of ALA and EPA/DHA on heart disease, but the results won’t be in till late 2010.)

                    To give you an idea of the controversy, consider the following: Recently, the European Union instituted new labeling rules that established levels at which omega-3s must be present in food for them to bear the legend “source of omega-3s” or “high in omega-3s.” These new labeling rules drew stern criticism from a prominent group of scientists studying omega-3s. Why? Because the scientists feared that food manufacturers would take advantage of the fact that most people couldn’t distinguish among the various omega-3s. They feared that manufacturers would add plant-based ALA to products such as energy bars and cereals, allowing them to legally claim these products were “high in omega-3s.” But scientists feared that this would be misleading to the public, since the benefits of ALA are not as well documented as the benefits of EPA and DHA.

                    Now don’t get me wrong—it’s not that flaxseed oil—with its high concentration of ALA isn’t a good fat—it most certainly is. And it’s not that there aren’t huge differences in quality among flaxseed oils. It’s simply that the omega-3 in flaxseed oil, ALA, hasn’t been convincingly shown in research to be as powerful a health modulator as the two omega-3s found in fish.

                    Proponents of flaxseed oil like to point out—quite correctly, I might add—that the body can actually take the ALA found in flaxseed and convert it into the more “valuable” fatty acids, DHA and EPA. It does this by the action of enzymes known as elongases and desaturases, and the end result is that some of that ALA you consume in flaxseed oil actually does get converted to EPA and DHA.

                    The big question is how much actually gets converted. And the answer is—not so much. There’s a range of figures shown in various studies on conversion, but the consensus is that it’s never higher than 9 percent and usually considerably less. Truth be told, the actual percentage is a little squishy. Some studies have shown that consuming a lot of ALA does indeed boost blood levels of EPA, but hardly moves blood levels of DHA. This is important, because DHA is one of the most important fats for the brain. Both EPA and DHA keep cell membranes nice and fluid, which is one of the reasons that fish oil, which contains both EPA and DHA right out of the box, is so protective of the heart.

                    Ale je me jasne, ze s nejakyma veganama absolutne nema cenu o tohmle debatovat. TI jsou schopni ti do xichtu rict, ze lidi josu bilozravci.. To je debata jako s tema idiotama co ti budou tvrdit, ze zeme je placata a vsechny snimky z obzne drahy na zem jsou fake…

                    0 0
                • doubleingram  

                  Co vozej profi tymy treba na slinici za bidony?

                  To co jim da sponzor?

                  0 0
        • X-biker  

          Tuňak je furt lepší jak vygranulovane kuře z klece pod zářivkou. Plechovku neškrabej vidličkou, ale prstem (nepořež se).

          Adam Česlik je fajn, byl jsem na jeho přednášce, mám jeho program očisty a výživy, ale hrotí to do extrému, ale otevřel mi oči ve spoustě věcech.

          Add chleba: kupuju normální chleba a ke snídani 5 celých vajec dám plátek chleba jako „přenosové médium“ abych ty vajíčka nejedl samotné. Té mouky, sacharidu, Ecek atp tam moc nebude, že z toho umřu se nebojím :-D

          0 0
          • Pedro404  

            V tom případě – 1 plátek chleba je vůči těm 5 vajcům objemově takový prd, že nechápu, co z něho máš:)

            0 0
          • JFtryall  

            K snidani 5 vajec uff…v kolik snidas? Ja si neumim vubec predstavit do sebe rano dostat tolik bilkovin s tukem. :-)

            0 0
            • Yura  

              Vajicka na tvrdo se ji blbe a lezi v zaludku docela dlouh, ale kdyz to udelas na mekko, ze mas tekutej zloutek a bilek taky neni uplne udelanej a hlavne neni nahnedlej na te strane od panvicky, tak to do me zajede za 2 minty a za hodinu mam hlad.

              0 0
              • nitraq  

                Když se vajíčka dobře uvaří, tak se dají snadno jíst i navtrdo. Dát do hrnce, vody asi pět cm nad vajíčka, postavit na sporák a přivést k varu. Minutu vařit, odstavit ze sporáku a nechat dvanáct minut dojít. Pak klasicky zchladit studenou vodou a loupat a jíst. Vždycky je bílek hezky pružnej a žloutek právě udělanej, někdy ještě trochu teče, to je pak teprve pecka.

                0 0
                • ufoncz  

                  Mám pocit, že toho samýho dociluju za sedm minut normálního vaření (vajca v hrncu s trochou soli zaliju rovnou vařící vodou) a pak okamžitýho ochlazení studenou vodou.

                  0 0
                  • nitraq  

                    Je to možný. Já si správnej čas nikdy nepamatoval a jednou to bylo málo a jindy zase moc. Takhle mi to pokaždý vyjde perfektně.

                    0 0
                • Yura  

                  Nechapu o cem tu pises. Proste vajicko natvrdo je vajicko NATVRDO ze muzes oddelit zloutek ve tvaru kulicky od bilku. Vajicko v takovem stavu lezi v zaludku jak sutr. Zatimco varene 2 minuty na hnilicku bez problemu.. Je to logicky. Zloutek ma plno cholesterolu a ten pri uvareni natvrdo oxiduje. To nedela dobre traveni(zlucniku)

                  0 0
                  • nitraq  

                    Píšu o tom, že není třeba to vařit až takhle do šutru, když se dá udělat hezky do měkka a přitom se už dá krájet na chleba. Vysušenej žloutek je jen špatně uvařený vajíčko, nic víc.

                    0 0
                    • Yura  

                      Proste cim vic tekutej zloutek, tim lip.. :)

                      0 0
            • X-biker  

              Když jdu do fitka tak vstavam v 6 a 6:30 uz jím a v 8 sem v šatně. Jinak v 7 a jim kolem 8 protože mám čas. Když si uděláš vaječinu (míchaná vejce) tak to do sebe hodíš jak nic nebo dej jen 4 vajíčka. Já jsem do března/dubna v čistém objemu ať tělo nestrada a má přes zimu to co potřebuje + něco navíc :-) jak začnu jezdit na kole tak to trochu seknu a vaha jde hned dolu, ale každopádně můj den stoji na snídani – obědu – večeři a dopoledni svačině. Pracuju po obědě až do večera.

              Samozřejmě bych si nedal pět vajec, kdybych měl jít na kolo nebo drtit hodinu nohy ve fitku. To si dělám palačinky :-)

              0 0
    • Radd  

      po BCAA + si dávám glutamín (pokud už fakt hodně trénuji tak si dávám i sachariďák) a večír nějaký kvalitní proteiny … vše beru od www.4fitness.cz a bez problémů… není potřeba platit hodně jen pro to že je to známá značka propagovaná vrcholnýma sportovcama .....

      0 0
    • notobi  

      když už je tu tahle debata co říkáte na tohle: http://www.fitness-24.cz/…hour-protein

      0 0
      • Yura  

        Takze pod zazracnym pripravkem pod nazvem „GRS 9-Hour proteinová náplň s postupným uvolňováním“

        (syrovátkový proteinový koncentrát, sójový proteinový izolát, glutaminové peptidy hydrolyzovaného pšeničního proteinu, mléčný proteinový koncentrát)

        Dobrej for s tim, ze vsechno je nejaka odpadni bilkovina a co by tam stalo aspon za neco je ten syrovatkovej koncentrat, ale co to je za druh vyroby uz tam radsi nepisou.. Zbytek glycin, kakaový prášek (pouze varianta čokoláda), MCT olej, uhličitan vápenatý, aroma, oxid hořečnatý, xanthanová guma (stabilizátor), Optizyme (enzymy laktázy), Aminogen (digestivní proteáza z aspergillus niger a aspergillus oryzae), kysleina askorbová, glukonát železnatý, sukralóza (sladidlo), oxid zinečnatý, glukonát měďnatý, d-pantothenát vápenatý, kyanokobalamin, pyridoxin-5-fosfát, kyselina pteorylmonoglu­tamová.

        taky vsechno v tech nejlevnejsich a nejmene ucinnych formach. Nehlede k tomu, ze se jednotlive slozky bijou mezi sebou. Takze budes rad, kdyz te to leda tak neprozene. Uvedom si, ze tyhle mixy jsou vzdycky delane z tech nejmene kvalitnich surovin a takhle vsechno splacane dohromady vitaminy, mineraly, tuky, bilkoviny a jeste k tomu vsechno v te nejhorsi forme. Ta vyuzitelnost bude hodne mizerna. = vyhozene penize..

        0 0
        • notobi  

          já tomu prd rozumim narazil sem na to někde na FCB jestli si pamatuju vychvaloval to někdo z armády tak mě zajímalo kde je pravda ;-)

          0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    • jenda95  

      Jen kontrolni otazka: vsude pisou, ze proteiny se ji rozpustene ve vode. Je nejaky problem, kdyz ten prasek zeru samotny, protoze mi chutna? (ok, mozna to je uchylka, ale chutna jako susene mliko z meho detstvi, takze nostalgie funguje. Trochu se to lepi na zuby, ale nic hrozneho. Jasne, potom se to snazim primerene zapit)

      0 0
    • plevka  

      dikyza doporučení proteinu z 4fitness, je boží..taky díky za tip na palačinky, dost jsme si je oblíbili s přítelkyní :) no a dneska jsem zkusil přidat 2odměrky proteinu do domácího chleba a dopadlo to dobře :)

      0 0
      • petr99  

        A kupoval sis k němu nějaký dochucovadlo nebo tak jak je bez chuti ?

        0 0
        • plevka  

          dochucovadla mám ještě z minulé objednávky, kdy jsem bral konopný, sójový a rýžový protein, ale používám je velmi zřídka..ten syrovátkový se dá pozřít v klidu jen tak na rozdíl od toho rýžového, ten se nedá ani s dochucovadly :D

          0 0
    • Lachtis  

      Taky jsem velmi spokojený s 4fitness. Neodolal jsem a koupil protein včetně BCAA. Ačkoliv jsem měl obavy z chuti, vzal jsem nedochucený a bez dochucovadel, tak protein je úplně v pohodě a chutná mi. BCAA jsou již trochu hořké, ale třeba oproti „hnusnému“ ALAVISU (na který jsem si už dávno zvykl) jsou BCAA lahodná :-).

      Za ty peníze je to bomba a už budu nakupovat jen tam.

      0 0
      • Breakpain  

        Zajímavé, já bych řekl, že Alavis je vcelku ok, ale ty BCAA jsou šílené :) …

        0 0
        • Tencovozikmin  

          S alavisem taky nemam problem,ale co jsem ochutnaval BCAA tak to se samotne nedalo a když se to do něčeho přidalo tak tu pachut stejně nešlo přerazit.

          0 0
    •  

      Musim se pochlubit, pritelkyne si nedavno poridila tenhle http://www.nutrinoid.cz/…liquid-500ml a ji tak neuveritelne nechutnal, ze ho ted piju ja :D Pro me to je na druhou stranu ale ta nejlepsi mozna forma bcaa a to z duvodu, ze si dam „panaka“, kterej je fakt hnusnej, zapiju to lokem vody a je to. Klasicky tablety musim zapijet na xkrat, prasek zase rozmychavat ve sklenici nebo shakeru a to me casove stve.. takhle to do sebe kopnu a je to:-)

      0 0
    • Matej11  

      neni divu ze po 100 km je regenerace pomala kdyz pijes pivo, ktere nabourava regeneraci.

      0 0
      • tulda  

        Moje řeč, jedno pivo je zabiják. Je potřeba do sebe kopnout aspoň 3 ejly, pak je ti regenerace u zadku a jedeš vesele dál

        0 0
    • Radunak  

      Poradíte někdo?

      Už delší dobu cca. 2–3 roky se snaží​m stravovat pestře a zdravě. Nejí m bílé pečivo , knedlíky, vyhýbam se smaženému. Za rok najedu 10–12 000 na kole +v zimě běh , běžky a plavání. Mám 65 kg na 169 cm.

      Většinou můj den vypadá takto:

      Snídaně​: jahle,pohanka, vločky, se sušeným ovocem.nebo domácí celozrnný chleba.

      Svačina: těstovinový salát s masem nebo vejcem nebo mozzarella

      Oběd : většinou závodní kuchyně snažím se vybírat lepší jidla vetsinou priloha a maso na vodě. Zadnej zázrak.

      Odpoledne : pojídání ovoce pak opět nějaké kaše jako u snídaně.

      Potom vyrážím na trénink vetšinou 2–4 h .

      Po tréninku dam gainer z 4 fittness a hodinu na to normalni jidlo těstovinový salát a kus masa. Nebo prostě nějaká příloha a maso.

      Jinak v práci 8 hodin na nohou + kolo + pes + rodinna do toho něco uvařit. Mnohdy si sednu az v 8 v 9 večer jinak se za celý den nezastavím. Pokud je o víkendu závod tak přes týden víc odpočívám ale i tak se žádné válení nekoná.

      Problém mám s tím že často a hlavně po tréninku večeřím až dlouho večer skoro před spaním a chodí m spát s plným žaludkem a kolikrát mi po tom fakt není dobře.

      Bylo by možné vynechat tu večeři dát jen ten gainer pak třeba jen zeleninový salát a na to před spaním vypít proteinak?

      Další problém mám s tím , ze jsem si spočítal kolik příjmu za den bílkovin a je to zoufale málo v průměru asi jen 80 g ..je možné ráno do kaše přidat trochu proteinňáku?

      Díky za rady;-)

      0 0
      • Barak  

        Protein ráno do kaše bych klidně dával, když ti to nebude připadat hnusné.

        A večer bych to řešil tak, že bych se najdl jen tak, abych neměl vyloženě pocit hladu, protože s tím se taky blbě usíná :-) a naklopil tam před spaním protein, jak píšeš.

        0 0
      • Yura  

        Ono je pekny, ze se snazis jist zdrave. Ale ty jako hodne aktivni clovek potrebujes hodne kalorii. Odhadem tak 4000–5000kcal urcite. To se na takove strave jakou tu popisujes da nahnat tezko. Jako naprostej zaklad by melo byt u sportovce to, ze si zjistis jakej mas bazalni metabolismus a k tomu pripoctes kalorie ktery spalujes pri sportu, zamestnani apod.. A to bys mel konzumovat. Vypada to. Co tak vidim, tak jestli jis 3000kcal tak mozna prehanim.. Jist nutricne bohaty potraviny je dulezity, ale uplne stejne dulezity je jist dostatek kalorii. Tvoje telo si tu energii nedokaze vycarovat ze vzduchu.. Jako cyklista urcite vetsina kalorii by mela prijit se sacharidu. Bikoviny muzes navysit tim proteinem. Treba na tu snidani nemas zadne.. Pridej nejake tuky. Testoviny se neboj pocakat olivacem. Behem dne zvykej treba kesu, pistacie, makadamove orechy.(tohle jsou kvalitni orechu, arasidy, slunecnicoa seminka apod. jsou sracka) a hlavne se neboj pridat nejake jednoduche cukry. V podobe medu, ovocnych dzusu apod.. Hlavne aby si do sebe dostal kazdej den dostatek kalorii. Bez toho to proste nebude nikdy ono a nikdy ti to nepojede jak by mohlo.. Jinak jestli ses vecer plnej, tak nedavej maso a testoviny(lepek). Muzes dat treba ryzi. Coz je mnoheme lepe a rychleji stravitelnej zdroj sacharidu a muzes si to dat treba se sejrem, vajickama(zloutky vzdycky tekute). Takove jidlo stravis raz dva.. Na 4fitness vem 80% CFMko a davej na snidani aspon 30g a po treningu taky.. A jak sem psal neboj se tam davat vic tech cukru. Ovoce, ovocne dzusy, susene ovoce. med do kase atd.. Jak myslis, ze do sebe dostanou profici 7–8000kcal denne pri etapakach.. Kdyby to meli snist v testovinach a masu, tak nedelaji nic jinyho nez lezi nafouknuti s nohama nahore.. Jo vidim ze maso mas mozna vickrat denne. To neni potreba. Je to zbytecne tezky na traveni a nema to moc mikrozivin oproti treba mlecnym vyrobkum, vajickum apod.. Jinak zeleninovy salat po treningu urcite ne. Kdyz nechces byt nafouklej a zaroven potrebujes doplnit glykogen.. Varena zelenina brokolice apod. k te ryzi apod. je ok, ale syrovej salat je na hovno. Nejsi sysel nebo zajic..

        0 0
        • satch  

          dotaz na tebe, je možný, že to CFM z 4fitness má občas mírně jinou konzistenci/chuť? Nevím, odkud byl předchozí obsah, je tam napsáno GB/NDL? To co mám momentálně drží jakoby víc při sobě (trochu víc se se lepí) a hůř rozpouští. Ale hlavně má malinko jinou chuť. (ne o moc, ale stejně myslím, že to neovlivním při nákupu..)

          0 0
          • Yura  

            No vzdycky prodavali VOlac z Anglie. Ted vidim u te 90tky, ze tam je nejakej jinej nazev.. http://4fitness.cz/…20-kg-p-285/ Tak tam napis odkud to maji a jestli nezmenili dodavatele.. Btw kupujes pokazde stejnej? Maji tam ruzne koncentrace s ruznym obsahem laktozy apod.. Ty 78 a pod. jsem nikdy nezkousel, ale ta 80tka a 90tka jsou kvalitni. Nebo aspon co jsem ja naposledy bral asi pred pul rokem..

            0 0
            • satch  

              jo, CFM 80, v podstatě na tvoje doporučení… nemyslím že by to mělo být něco úplně jiného, ale mírně se to liší…

              a když tam píšou zdroj GB/NDL, tak jestli to nebylo pokaždé z jiného místa…

              0 0
      • Nainen  

        Dal bych ráno k snídani a večer před spaním protein (třeba nějaký 80% z 4fitness) a gainer používal jen po tréningu.

        0 0
      • JFtryall  

        Tak ono taky 8h makat a pak 2–4h trenovat, nikdy nebude uplne optimalne zregenerovatelny. :-) to bys musel idealne jeste behem dne tak pul hodky az hodku spat, abys vubec byl schopen kvalitne potrenovat a ne se jen vozit. Ale je to podle ambici, jestli se jen chces citit lip, tak po te druhe fazi vecer dej neco lepe stravitelneho viz vyse. Cast muze byt i prave v tekute forme. Taky bych se zameril na to, co jis behem treninku. Z vytrvalosti 2–3h bys mel byt spis v pohode a ne vycucanej. Jestli dojizdis po treninku s energetickou krizi a pak to dohanis kaloriema pri jidle vecer= potrebujes zmenit styl treninku.

        0 0
        • Yura  

          Jestli je jen na nohach tak to je v klidu. Horsi je kdyby k tomu stani na nohach jeste za tech 8 hodin natahal x tun neceho. To se pak opravdu blbe kombinuje s x hodinama na kole..

          0 0
        • Radunak  

          Ono to není 2–4 h denně. V predzávodnim období je to tak 4× týdně + kompenzace.. v sezóně když je závod tak 2 ostřejší treninky + závod + kompenzace. V tydnu si nechávám vždy alespoň jeden den volno od kola. Jinak v práci nic netahám ,ale sednout si prostě nemůžu. Dělám ve strojírenství konkrétně montáž strojů + nějaky seřizování a tak.

          Na kole jezdím už dlouho ale závodně jsem začal až loni takže letos druhá závodní sezóna. A určitě bych se chtěl do budoucna hodně posunout. A vím že třeba právě v té stravě mám velké mezery.

          Jinak vytrvalost 2–3 hodiny většinou odjedu na tyčku a 2 banány + iontak a voda. Pokud jedu něco intenzivnějšího tak třeba i vìc .. s hlaďákem domů nejezdim nikdy.

          0 0
          • Radunak  

            Jinak těsně po tréninku se cítím většinou skvěle :-) . Jen ty následující rána jsou někdy takový horší.

            0 0
            • Delkim  

              tak těsně po tréninku byses zase nějak extra skvěle cítit neměl, to jsi asi moc nepotrénoval :) tedy pokud to není klasický B-F trénink přes 3 cukrárny :)))

              0 0
              • Radunak  

                Tak jasně že únava tam je. Kolikrát​ už z práce jsem zralej na spánek. Ale nikdy nejezdim nějak zbouranej či na hlaďák

                0 0
            • JFtryall  

              Tak jestli mas zavodni ambice, tak to uz trochu slozitejsi je. Tam to bez kalorii navic moc nepujde.

              0 0
              • Radunak  

                V kpž se pohybuju tak nějak do první 50tky.. v menších závodech už byla i nějaká bedna

                0 0
          • Delkim  

            máš to celkem rozumně nastavené, nicméně ta strava má mezery, jíš toho podle mne málo, chybí ti kalorie a zejména v tom závodním období bez toho prostě nemůžeš fungovat

            k té snídani bych si k té kaši ještě udělal třeba francouzskou omeletu, spousta kvalitních bílkovin/amino­kyselin, to mají jako část snídaně během etapáku skoro všichni závodníci každý den :)

            How To Make An Omelette – Cooking With Team Saxo

            0 0
            • Yura  

              Delkime narazis tu na to, ze vetsina lidi kdyz tu netrenuje jako profici, tak ze skoro nemusi jist. Podle me prave ti hobby cyklisti co jezdi na kole pro zabavu maji ty pupky, protoze neji dost a to hlavne sacharidu a bilkovin.. Klasicky cesky jidlo ma hodne tmelu(lepek) a tuku, kterej je zaspuntuje, obecne spomali metabolismus a uz nejsou schopni do sebe dostat vic jidla. V kombinaci s kolem si telo proste rekne, ze rozhazovat podkozim tukem fakt nebude a tak ma kazdej vanu ikdyz jezdi denne treba do prace z prace a o vykendech delsi svihy.. Zaklad je neustale pritapet, ale lehce stravitelnyma a vyzivnyma vecma, aby telo melo prebytek kalorii a tim padem si mohlo dovolit ten luxus zvysit metabolismus a spalovat tuky.. Btw tohle je docela zajimavej clanek. Aby si lidi udelali predstavu.

              http://www.mensjournal.com/…day-20140710

              0 0
              • ˘Ö˘ Krab  

                Lepek není pepek, ale také bílkovina, rač být exaktní, když si hraješ na vědátora, ale jinak Tě prostě lovísquju.

                Ještě bych rád věděl, jak dokáže tuk zašpuntovat. A jaký je podle Tebe katabolický rozdíl mezi podkožním a viscerálním tukem, jestli tedy tělo dovede nezávisle rozhodovat, který bude rozhazovat a kterým bude pohazovat, tak to alespoň vyznívá z Tvého příspěvku, když zmiňuješ jen podkožní.

                Kdybys konečně nechal těch teorií a začal konečně pár týdnů jezdit pořádně na kole, abys měl něco i z vlastní zkušenosti… Spomalený vÝkende.

                0 0
                • Yura  

                  Jestli si sam pestujes psenicu a delas si vlastni kvaskove pecivo tak s nejvetsi pravdepodobnosti to bude dobre stravitelna potravina. To ovsem nema absolutne nic spolecneho se „superpsenici“ a dnes beznym postupem vyroby potravin nic spolecnyho. Co se tyce oznaceni zaspuntovat. Tak tim je mysleno, ze plnene knedliky se spekem te „zaspuntuji“ na na daleko delsi dobu nez ryze s rybou a zeleninou na pare. Muzeme souhlasit? Bud rad, ze jsem tak laskavej a ted uz i docela klidnej a i hlupackum jako jsi ty to dokazu vysvetlit. Misto jednoducheho fuck off..

                  0 0
                  • ˘Ö˘ Krab  

                    Mucinky muck, burane. A co ten podkožní tuk? A kolik už máš letos najeto na kole?

                    0 0
              • Radunak  

                Abych se přiznal ,tak jsem si taky vždycky myslel že jím až moc. Protože podkožní tuk mi naměřili 10%. A pořád mám Trošku pneumatiku.ne že bych byl tlustej ale trochu víc sádla tam mám Ale asi to bude přesně jak říkáš.

                0 0
                • ˘Ö˘ Krab  

                  Jestli toužíš po tom, aby si v extrému začalo při a po delší námaze Tvé tělo sahat pro energii do svalových bílkovin, tak (bez pečlivého vyvážení výživy a doplňků) směle zamiř pod fyziologickou hranici 10%. Yura Ti určitě rád poradí, jak na to.

                  0 0
                  • jonti  

                    Vzdy si to bude brat i ze svalu, i pres tech 10%. Pred par lety jsem byl okolo 5% a to uz bylo docela na hrane, 10 je dost.

                    0 0
                • Yura  

                  Pneumatika kolem pasu muze byt taky znamka zvysene hladiny kortizolu.. Delas i nocni? To je smrt pro nesportovce. Ne tak pro sportovce.. Ja uz bych nocni nedelal ani za zlate hovno. Muzes delat vsechno dobre, ale jak mas rozhazenej rezim, tak jde vsechno do hajzlu. Hlavne zdravi teda.. Pravidelnej rezim tzn. vecer klid, spanek. To je zaklad bez kteryho to nejde..

                  0 0
                  • svobikk  

                    Juro vidím že o tom víš docela balík chtěl bych se zeptat jestli tento protein je kvalitní.

                    https://m.heureka.cz/…m-80-2250-g/

                    Chci nabrat svalovou hmotu a cvičím 3× týdne už jenom. Dřív to bylo obden ale když jsou ty horká tak ti jebu.

                    Jenom se mě jedna o to abych nevyhazoval prachy za nějaký bezcenný šmejd. Díky.

                    0 0
                    • Yura  

                      Jsou to vyhozene penize. Nic lepsiho pomer cena/kvalita jako na 4fitness nesezenes.. JInak aby jsi nabral svaly, tak musis byt v kalorickem plusu. Bez toho ti moc proteinak nepomuze. Proteinak je hodne nizkokalorickej.. Davej tam vajicka, hovezi, tucny sejry…

                      0 0
                    • Tahoun  

                      PROM-IL v klidu kupuj. Od doby, co se v roce 2012 změnila receptura pro výrobu proteiňáků je to pecka. Osobně kupuji jejich výrobky poslední 4 roky a nemůžu si na nic stěžovat. Proteiny jsou chutné a výborně stravitelné. Osobně mám nejradši čokoládu, ale teď dost ulítávám na ledové kávě. Do šejkru přihodím čtyři kostky ledu a je to fakt velká dobrota. Co mi ale vůbec nechutnalo, je brusinka, která má podle mě dost chemický ocas. Každopádně, chutě jsou individuální záležitost.

                      0 0
                      • Yura  

                        Od 4fitness koupis stejnou 80tku o 50% levneji. Ano nejsou tam zadna dochucovadla. Typek chce nabrat, takze potrebuje do sebe dostat hodne kalorii. Neni problem si do toho proteinu pridat banan, lzicku nutely nebo nevim co a ma taky dobrotu..

                        0 0
                        • Tahoun  

                          Od 4fitness jsem kupoval v roce 2010, když jsem začal cvičit a v té době neměla ta značka dobrou kvalitu surovin. Jak je to teď netuším a tak jen reaguji na PROM-IN, na který se ptal, protože ho kupuju. Přibrat chce, ale není kalorie, jako kalorie. On potřebuje hlavně vyvážený poměr živin a hlavně se nedostat do kalorického deficitu. Ale taky to nechce s nadbytkem přepálit, pokud chce nabrat kvalitně.

                          0 0
                        • svobikk  

                          https://4fitness.cz/…570-kc-p-48/

                          Myslíš tento? Cena je za úžasná

                          0 0
                          • Yura  

                            Jo vidim ze maji akci, takze se to i vyplati vzit tu 2kg pixlu. Normalne ale kupuju po 1kg sackach http://4fitness.cz/…pc-80-p-105/

                            0 0
                            • Neťa  

                              Ať se dívám, jak se dívám, nevidím rozdíl v obsahu mezi tou pixlou a sáčky, kromě toho, že v pixle to vyjde dráž, nebo se pletu?

                              0 0
                              • Yura  

                                Ano pixla je drazsi nez sacek. :)) Vetsina lidi to dela tak, ze si koupi pixlu, aby meli pixlu a pak jen kupuji sacky a presypavaji to do pixle. :) Odmerka je taky uzitecna. Nic moc kazdou porci vazit.. :)

                                0 0
                                • svobikk  

                                  tak pixla už dochází a chtěl bych se zeptat na tento WPC vanilku https://4fitness.cz/…3-kc-p-1721/ je o dvacku dražší než ten neochucený ale nevím co je to WPC, můžeš mi prosím o tom něco říct ? ale normálně CFM protein sorovátkovej to je že jak sem se dočetl.

                                  0 0
                  • Radunak  

                    Poslední 2 roky už noční nedělám. Ale dělal jsem je 3 roky. A jak říkáš, už ani za zlatý prase. Žaludek jsem měl rozházenej střídání zácpy a průjmu,nespavost ,totální únava kdy jsem byl schopnej prospat celej den. Nikdy víc. Je taky pravda že v tý době jsem vážil cca 77 kg oproti dnešním 65.

                    0 0
              • biker jura  

                Ahoj, s tím co píšeš mužu jen souhlasit, nic méně vidím i trochu jinak. Někdy nemusí být navýšení kaloriíí až tak řešením, protože když to nedokážeš strávit, může to ve výsledku vyjít ještě huř. Dneska má strašně vysoký procento lidí nějaký problémy s trávením a celkově zdravím, dokonce i ti, co si myslí jak jsou zdraví… mluvím z vlastní zkušenosti, vzpomen si vloni jak jsem tu brečel jak jím hodně a stejně jsme mrtvej..na podzim jsme absolvoval Česlíkův protokol optimalizace zdraví a mužu říct, že až ted vím co to je být zdravej a všechno co sním strávit a taky mužu říct že jím určitě i přes vrcholově prováděnej sport, XCO, mnohem mín cukrů a víc tuků (hlavně živočišnejch) a bílkovin (hlavně sýrů a mléčnejch výrobků) než dřív a výkonnost jde teprve ted rapidně nahoru. samozřejmě je to i zaměření se na speciální metabolický tréninky, kdy si mužu dovolit snist míň cukrů, protože umím jezdit víc na tuky a navíc samozřejmě ikdyž říkám, že jich jím méně, pořád je to ve dny tréninku kolem 6–7gr cukrů/kg, ale oproti dobám na lowfat a 10–12gr/kg je to uplně někde jinde a hlavně i v normálním životě jsem použitelnej a to jsem ted jel skoro rok v režimu tvrdej trénink + pár hodin práce + učení se, abych dodělal vejšku… na cukrech bych to fakt nedal, střídaní unavy apod. bylo peklo…Samozřejmě, že dál tvrdím jako ty, že sport bez paliva=cukrů dělat nejde a takový ti lowcarb týpci na ořechách a soji a syrové zelenině jsou mi taky k smíchu:D

                Jinak celkem pěknej článek k tématu je tady:

                http://risebyperformance.cz/…menapostavy/

                0 0
                • Madtomas  

                  Jasne, je super ze se ti to povedlo ale 10–12g sou cisla pro kulturisty a to jeste jen do superkompenzace, i na tech 6–7g/kg se drtiva vetsina lidi nedostane. Ses vyjimka co zrala opravdu moc :) Hlavne ze ti to ted funguje

                  0 0
                  • Yura  

                    Taky hledim na ty cisla.. :) 12g na kg to uz je hukot hehe..

                    0 0
                    • biker jura  

                      jo tak byl to extrém, ale zase to bylo jen ve dny kdy jsem byl třeba 5–7hod na kole + nějaká rozcvička psoilování a bylo z toho třeba 8hod dřiny za den… naštěstí dnes už se ví že i ty objemy jsou mýtus a trénuji mnohem efektivnějšími cestami ;)

                      0 0
                      • Yura  

                        posilovani a kolo ve stejnej den fakt ee.. Teda jestli se jedna o cinky apod.. Nejake core cviky s vlastni vahou atd. jsou ok no.. Jo cukrama jde zrychlovat metabolismus krasne. Sranda jak si vsichni mysli, ze cukr z tebe udela speka. Pritom to plati jen v pripade, kdyz k tomu cukru jis i hodne tuku. Pak ten tuk se dobre uklada do tuku. Ne cukry.. Kdo tohle zna, tak se s tim pak da dobre pracovat, ze kdyz chces pribrat, tak prsote uberes cukry a pridas bilkovinya tuky.. Kdo chce byt kost a kuze, tak high carb vegan 80/10/10 nejlepsi volba.. :))

                        0 0
                        • biker jura  

                          posilování bylo core apod, když se takhle švihalo na kole samozřejmě. Nicméně silovej trénink poslední roky jedu hodně tvrdě a pro XC je to peckovej nástroj, když se s tím umí zacházet a tam souhlasím, že to tak max vyjetí na pár minut pár hodin po cvičení jako regenerace. To je taky sranda vidět, jak tady v česku se jdou i profíci zrubat do posilky, naprosto nevhodně mimochodem a pak naložej ještě 2–4hod na kole :D jojo holt pak jsou lidi jako Nino a spol, kteří jsou skvělí celej rok a pak jsou lidi jako např. naše česká špička, která musí být v ultra top formě jinak tam vůbec není… škoda no…

                          0 0
                          • petr99  

                            No vůbec ten silovej trénink ještě stále u nás není mezi závodníkama vůbec zažitej. Kamarád je teď v novim týmu, kde dostal tréninkovej plán, a má tam i trochu posilka, ale až někdy po roce plnění. Navíc tam jsou věci jako „zvedáme malé váhy na více opakování, objem není náš cíl“ apod :D. Navíc tam jsou věci jako bench a dřep s osou, ale přitom ti kluci kolikrát neví, co to bench press je, natož aby to odcvičili alespoň tak, aby se neku***li. Jen pár jedinců (a to si mylím, že i ve světě) má zmáknutej trénink v posilce. A přitom by to tak mohlo pomoct, viz. právě Nino.

                            0 0
                            • biker jura  

                              presně tak! V současné době rozjíždíme s kolegou projekt, ve kterém bychom chtěl vnést trochu tohoto pohledu do metodiky tréninku vytrvalostních sportovců obecně, tak třeba se nám to začne dařit měnit ;). Ono kdyby tady u nás věděli jak frčí v silovým tréninku třeba norská lyžařsá škola, to by koukali…jojo malý váhy a hodně opak to je „nejlepší“ :D :D a nejlíp na strojích a hlavně žádný mrtvý tahy a dřepy a benč, z toho byste moc narostli… jahajahj :D

                              0 0
                              • Barak  

                                Norska lyzarska skola frci podle me v necem uplne jinym.:)

                                0 0
                              • petr99  

                                No to sem rád, že někdo má stejnej názor ! Právě že málokdo chápe, že nejvíc jim daj vícekloubový základní cviky, ale hlavně, že se musej umět. To že lidi bolej kolena ze dřepu chápu, když je dělaj jak postižený. To samý záda. Když mě takhle kamarád řekl na mrtvolu „to nedělej, tím si zničíš záda“ tak jsem mu řekl, že o to mi jde, tak ten sval posílí a vyroste ;). Moc nechápal. A já bych ještě k základním cvikům zařadil i dostatek shybů a kliků s přidanou vahou. Jako k čemu XC závodníkovi bude, že posilu je biceps ?? To tam v tom plánu měl kamarád taky… No, na to, že to měl sestavovat nějakej hodně dobrej trenér, snad i s reprezentací měl mít něco společnýho, tak bych ten silovej postavil líp sám a to se považuju za člověka, co ví houby.

                                0 0
                              • Delkim  

                                to bude asi ten kolega, jak jsi na něj dával nahoře výše, na to zajímavé povídání, za které si ale musíš zaplatit 1500 Kč, aby ti přišlo na email :)

                                0 0
                                • biker jura  

                                  není to ten kolega vůbec, ikdyž Česlikovi jsem za dva protokoly už platil a nelituju. Mám týmovýho kolegu s jehož tátou jakožto manažerem jsme založili vlastní xc tým a chceme rozjet tuhle přípravu a metodiku v budoucnu i mezi lidi, nejlépe od malých dětí, protože máme trochu jiný pohled, na to, jak se co dělá, chce to ale hrozně moc usilí a dřiny… Ale hlavní je aby se tím ty děti bavili a rostli po všech stránkách a halvně byli ve 30ti,40ti zdraví. Což dneska hlavně vytrvalostní sportovci a hlavně u nás teda nejsou! Navíc mě vyloženě sere ten systém nastavenej na bohatých ambiciozních tatíncích, kteří decku co má 10–14let koupí kolo za 200tis a dítě přitom na takovým kole stejně neumí přejet pár kořenů, načež ho tata ještě seřve… tohle bych rád změnil, minimálně v našem týmu…

                                  0 0
                                  • petr99  

                                    Jo, tak takovej přístup cením. Ať vám to šlape.

                                    P.S. Beztak tě na tom nejvíc štve, že takový kolo nemáš taky, žejo ? Mě jo :D. Ale samozřejmě souhlas.

                                    0 0
                                    • biker jura  

                                      díky!

                                      k tomu P.S. neštve, mám možnost takovýho kola taky :D ale dostal jsem se k tomu postupně až v elitě;)

                                      0 0
                                      • petr99  

                                        Jo, sem si dělal srandu. A tak by to mělo být. Dobře, když prachy jsou, do začátku může mít něco lepšího než plečku za 20k, ale pak taky trochu „za odměnu“. kdy je schopen to ocenit a využít.

                                        0 0
                                  • jonti  

                                    Nejaky penize na cyklistiku mit musis, ale az do junioru te HT za 30k nijak extra neomezuje. Kdyz tam penize jsou, tak proc ne, ale nicemu to moc nepomuze a neni duvod se kvuli tomu rozcilovat.

                                    0 0
                                    • biker jura  

                                      tak samozřejmě, něco to sotjí, ale přesně jak píšeš, to kolo by mělo rust se schopnostma. až budeš jezdit pod bednou nebo vysněnejma umístěníma par vteřin, tak je dobrý přemýšlet jestli nepomůže matroš ;)

                                      0 0
                            • jonti  

                              Mozna to v CR moc lidi nedela, ale kdyz si prectes treba Friela nebo jakoukoliv jinou knihu o treninku, doporucuje se vsude posilovna jako zasadni. A prave zakladni cviky jako drepy, mt, bench a podobne, zadne stroje.

                              Taky zalezi na typu postavy, jak moc ti to pomuze. Me to posunulo hodne, ale je to hlavne tim, ze prave v sile a intenzite mam nejvetsi nedostatky.

                              0 0
                  • biker jura  

                    hele pro vrcholový vytrvalostní sportovce to ve dnech pořádnýho zápřahu bylo normál před pár rorkama… navíc tohle jsme praktikoval kolem 20 roku života kdy mi to tělo fakt pobralo a měl jsem na tom cca 4% tuku a měl problém spíš z hubnutím, a neschopností nabrat svaly… je právě fakt že tuků jsme jedl poměrně málo a byl ten matabolismus takovej nastřelenej, mladej a já zmasírovanej vším okolo. Dnes už vím že si člověk musí informace težce vystudovat a vyhledat a rozumnět svýmu tělu a naslouchat;)

                    0 0
          • Rice  

            Tyčka, dva banány a iontak k tomu mi nepřijde jako málo jídla i když do toho šlapeš. 2 – 3,5 hodky jezdim jednu az dve tycinky a iontak. Ale v zimě mi právě trošku rostl pupek, jim dost sladký. Takže jsem na zimu a kratší vyjíždky nasadil jen iontak/minerály bez cukru a vše je ok.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.