• uiop

    Ahoj, jsem technicky na kola laik, pořeboval bych poradit od odborníků, předem díky. Omlouvám se za dlouhý text, ale jinak to asi nejde. Mám kolo Gary Fisher Tassajara 2006 v zanedbaném stavu, dlouho nevyměněný řetez – nový řetěz nesedí. Dále je prasklé vodítko řetezu u přesmykače. Možná je i nějak trochu bouchlá zadní přehazovačka. Dal jsem kolo do servisu právě kvůli výměně řetězu a s prosbou, ať celkově řazení seřídí nejlépe jak to jde, zatím bez výměny komponentů, ale výsledek je hrozný, téměř žádná kombinace převodů není bezproblémová, řetěz nesedí, řetěz mi dali Shimano označení „něco“ 53 . Osazení je: Shimano M-571 LX rear derailleur + M-511 Deore shifters + M-510 Deore front derailleur | Bontrager Select 44/32/22 crank Moje otázka: Co teď s tím? Poradíte dobrý a levný servis v Praze? Kopit komponenty sám a nechat někde namontovat (levnější ceny dílů) nebo servisy účtují komponenty při servisu s lepší sazbou DPH? Co je podle vašeho názoru třeba všechno vyměnit (přesmykač jasně, + i zadní přehazovačka, nebo snad i kazetu a přední převodníky?) Doporučíte mi konkrétní komponenty? Nepotřebuju žádnou špičku, stačí stejná třída, jako tam byla původně. Zdá se Vám adekvátní kupovat tolik nových dílů na 3 roky staré kolo, které bylo používáno jen na kratší výlety, ale zanedbána byla údržba?

    0 0
    • Neil100  

      Ahoj, podle toho co píšeš, myslim, že nebude od věci, dát kolo do nějakého dobrého sevisu( neporadím, nejsu z Praahyy voee :-). Tam ti řeknou co je a není ok, kolik by to stalo atak podobně.

      0 0
    • tom..2  

      ..novej smyk je jasnej..kdyz je prasklej ..novou kazetu, Deore nebo LX..pak by retez mel sednout.. kdyz bude furt blbe radit tak se zamerit na prehazku..je mozny, ze mas taky ohlou patku..to zjistej a pripadne srovnaj v servisu..

      0 0
    • Jarous1  

      V první řadě bych vyměnil řetěz. Pokud si tak do ujetých 100–150km nesedne s kazetou, tak i tu. Nový přesmykač je také samozřejmostí. Přehazku by asi měl nejdřív vidět servis, třeba je jen ohnutá patka, ta se dá v rámci možností ještě narovnat.

      No, a tohle samozřejmě vyžaduje „slušný“ servis, kde si s tím budou ochotni trochu pohrát a ne automaticky hned měnit díly ;-)

      0 0
    • uiop  

      Díky za všechny názory. Prosím Pražáky o konkrétní tipy, všechny pak o tipy na konkrétní komponenty a jestli je sehnat sám nebo to nechat na servisu, ty ceny, zdá se mi, se dos­t mezi cenou v běž­ných obchodech a esho­pech liší.

      0 0
      • Neil100  

        Jinak ke koupí dílů v eshopu a nechat si to montovat v servise, kde jsi to nekoupil už bylo par story, tak bacha na to, mam kliku, že u nás v HK, tohle mj mechanik neřeší.

        0 0
        • uiop  

          Tak třeba nějaký dobrý levný eshop, který má zároveň svůj servis v Praze. Neví někdo? Naposledy, uz je to dávno, jsem kupoval přes eshop hydr. kotoucovky a oni sami mi je ve svým servise namontovali, jmenovalo se to tuším Akcebike.cz, ale to uz asi neexistuje, a tenkrát měli opravdu skvělý ceny.

          0 0
      • pajan  

        Mno dobrej obchod je BIKE RANCH na Palackyho namesti! Servis je pak dobrej v euro biku na KOBYLISKYM NAMESTI (hned u metra kobylisy) nebo milej servis u kobylisky strelnice! Uz tam chodim asi 4 roky a nemuzu si to vynachvelit!!!!

        0 0
    • uiop  

      Ještě otázka – teď je tam ten rozbitej přesmykač Deore FD-M510, jakej mám koupit novej? Na co se zaměřit? Koukal jsem např. na kolokram.cz mají Deore LX a jiné kolem 500,–, je to jedno jakej, nebo některé nelze použít? Omlouvám se, ale fakt se v tom vůbec nevyznám. Díky

      0 0
      • Neil100  

        Být tebou, dám lepší přesmyk, z vyšší sady. Sem se ta investice vyplatí, tvrdší pružina = lepší chod a rozhodně není tak na ráně jako šaltr za 4k kč.

        Jinak dej si bacha na jakej pruměr trubky ho budeš dávat, pruměr trubky a smyku musí sedět.

        Pak si zjisti, jestli chceš spodní, či horní tah lanka.

        A v neposlední řadě asi to, jestli top swing, či down swing( vodítko nad, nebo pod objímkou).

        0 0
    •  

      Zdravíme Ječňáka!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.