Superior XP 29 SE vs. Focus Black Forest 29R LTD 2.0 2015

29 nepřečtených
  • katkila

    Zdravim. Prosim o letme zhodnoceni a porovnani dvou, po velmi tezkem rozhodovani, vybranych kol.

    http://www.superiorbikes.eu/…p-29-se.html

    a

    http://www.focus-kola.cz/…0g-2015.html

    Dekuji

    0 0
    • ALLforBIKE  

      Z tvého výběru ten Focus, ale za ty peníze bych nebral ani jedno.

      0 0
    • hovanec  

      Ty brzdy jsou trága, ale výměnou třeba za 785 to bude super stroj. Sundané ještě prodáš, tak to nebude taková velká investice.

      0 0
    • atrani  

      Myslíte, že se dá v shopech do 22 tisíc sehnat něco lepšího, než tady ten Focus? http://www.kupkolo.cz/…bila_z97098/

      Žádný stavitel z okolí Brna se mi bohužel neozval, tak těžko porovnávat.

      0 0
      • ALLforBIKE  

        kolo ktere se myslim vyplati za ty penize. Vybava Deore, kolo s pevnou osou vepredu a vzadu, vidle funkcni, brzdy zaklad, ale funkcni… Ty jedine bych mozna pozdeji poresil

        0 0
      • Dominik2296  

        ne za 22 k můžeš mít v hervisu tohle http://www.focus-kola.cz/…0g-2015.html ( a to je vybavově jinde) stačí jen počkat na vyprodeje a mývají je tam poměrně často :)

        0 0
        • ALLforBIKE  

          No tak zase tak jinde to neni, ma to hazku XT a vidli FOX zakladni model, zbytek je stejny. Ano je to FOX ale konkretne z tohoto modelu netreba delat neco extra. Ja bych treba spise preferoval ty pevne osy nad hazkou XT.

          0 0
          • atrani  

            Chápu správně, že díky pevným osám je kolo tužší a nemusím při sundávání kol centrovat kotoučové brzdy? Vážím cca 86kg, tudíž to chce lepší základ. Ten rozdíl mezi tou vidlí RS 32 a FOX je tedy minimální?

            0 0
            • ALLforBIKE  

              ano, díky pevným osám je to kolo tužší a ano v u pevných os většinou odpadá problém s neustálým hledáním vhodné polohy, tak aby kotouč neškrtal, když dojde k sundání kola – i když ani u klasických kol toto nemusí být pravidlem, když je třmen dobře vystředěn.

              Nechci tady tvrdit, že XC32 je stejně dobrá jako ten FOX, ono i XC32 je základní vzduchový model. FOX je určitě v tomto případě kvalitativně navvýši oproti tomu XC32. Na druhou stranu i ta XC32 bude fungovat obstojně. Je to vcelku oříšek, které z těchto dvou kol je lepší, u jednoho je lepší vidlice a hazka, ale druhé kolo má zase lepší – novější rám s taper hlavovkou, pevnými osami, vnitřním vedením lanek. Pokud se na to podíváš z pohledu možného upgradu do budoucna máš u toho kola s pevnými osami a taper hlavou lepší základ na kterém se dá velmi dobře stavět:-) otázka ale je, budeš chtít třeba v budoucnu upgradovat a utrácet další peníze za své kolo?

              0 0
              • ALLforBIKE  

                ha koukám, že na kupkole ten model s pevnými osami už o cca 1390kč zdražili oproti včerejšku.-(

                0 0
                • atrani  

                  Tak to je super, tam nebyla žádná „akce“ nic včera a naráz tohle…jakoby věděli, že se to probírá na foru. No a teď je to rozhodování ještě horší, protože já chtěl původně tohle, vedení lanek v těle rámu je taky super. Jsem z toho jelen, 22 je můj strop. Víc se mi zdá jako zbytečné, vzhledem k mému rekreačnímu užití toho kola.

                  0 0
                  • newby  

                    no já si říkal, jestli není nejakej counter daných stánek produktů a pak se dle toho upravují ceny…nebo blbá náhoda

                    0 0
                • mart910  

                  Rano byl jeste za tu cenu, asi to tu nekdo cte a dela ceny :D

                  0 0
                • mart910  

                  :D

                  0 0
        • Vilém  

          Tak pokud je trpaslik, tak snad.

          0 0
        • atrani  

          Aktuálně tam mají tuto verzI: http://www.hervis.cz/…OLOR-1841238

          Jsou tam jiné brzdy, než ty základní od shimana. Podle ceny lepší? No každopádně na něm nejsou ty pevné osy, které tu všichni tak chválíte.

          0 0
    • Dominik2296  

      ahoj mam přesně tohle kolo (mysleno focus) a dá se sehnat za 22k a tech brzd se neboj brzdí dostatečně a že už jsem s něma pořádné kopce sjížděl :) pokud to seženež za zminovanou cenu tak si myslím že je to super kup :) koukni se do hervisu pravidelně tam davají vyprodeje kol a přesně tohle kolo tam mají :)

      0 0
      • hovanec  

        Brzdy brzdí a jde s nimi ubrzdit kopec. Pokud nepožaduješ víc, tak je to ok.

        0 0
        • newby  

          si asi naběhnu, ale taky mám na svým MTB základní Shimana – BR-M395 a říkal jsem si v čem jsou ty vyšší třídy lepší. Na youtube jsem skouknul pár videí ohledně rozdílné konstrukce Deore x SLX x XT apod, přečetl si o různým materiálech a chlazení kotoučů atd. Ale co by mě zajímalo je reálně když budu brzdit, tak v čem je ten rozdíl. Vůbec netvrdím, že není rozdíl, jen jsem neměl ještě ty lepší brzdy „v ruce“, tak si říkám o čem to asi je.

          0 0
          • hovanec  

            Lepší chod páky, dávkovatelnost, lepší brzdný účinek, toho je víc. Záleží, co srovnáváš.

            0 0
    • -Alan-  

      Focus vůbec nejsou špatná kola a většinou pěkná. Silnici mám ale SUP a i tam se mi vzhled hodně zamlouvá. Focusy mají na Kupkole a jinde a pak jsou v super cenách a s dobrou výbavou. Modely LTD jsou u Focusu vždy hodně dobrý, ale proti standardní řadě tam mají např. brzdy, který buď překousneš nebo ne. Foxka je otázka servisu, oficiálně to neudělá kde kdo oproti Rockshox, kterou dělají běžně. Při případném prodeji ale Fox na hodně lidí zatím působí o dost lépe.

      Jinak Focus má tak trochu proti trendu sedlovku 31,6, takže to moc nepracuje. Sice víc vydrží, ale i v hlíně je ten rozdíl poznat. Ale nevím, jak je na tom přesně SUP.

      0 0
      • Dominik2296  

        můžu se zeptat co myslíš s tou sedlovkou nepochopil jsem to a zajímalo by mě to :)

        0 0
    • atrani  

      to ALLforBIKE: díky za perfektní výklad, ovšem znovu se zeptám a trochu jinak. Mimochodem do kola určitě nechci už nic moc investovat, a proto se ptám, co si myslíš, že jako amatér ocením víc – tu vidlici nebo ty pevné osy? Resp. poznám rozdíl mezi těmi vidlicemi nebo naopak v tuhosti kola s pevnými osami, pokud o tom „nebudu vědět“? Díky.

      0 0
      • ALLforBIKE  

        Ono vše se to odvíjí od toho, kolik toho budeš chtít na kole najezdit a taky kde s tím kolem budeš chtít jezdit. Spousta lidí mně tady asi ukamenuje, ale pokud to kolo bude jezdit po cyklostezkách, je úplně fuk jesti tam jsou pevné osy a jesti ta vidlice bude ten Fox a nebo XC32 – obě fungují, obě pruží a tlumí. Ten Fox bude určitě o něco lepší, ale nijak zásadní rozdíl krom váhy tam asi nebude – toť můj názor. Pokud tě ovšem kolo začně bavit, začneš více jezdit v terénu, začněš možná pociťovat že ty pevné osy, taper hlava u kola Focus Black Forest 29R 4.0 k něčemu jsou – kolo bude tužší, lépe reagovat na břždění, akceleraci atd. Jenže tě zase začně možná omezovat právě o něco slabší vidlice, nebo kola (ty jsou u obou modelů stejné). Není to nijak zásadní ale je třeba brát v potaz, že jsou tam i jiné převody u těch kol 2×10 u 4.0 vs 3×10 u LTD 2.0

        Když ty kola stály stejně, já osobně bych volil toho Foresta 4.0, teď když je to kolo dražší o 1tis, vzal bych asi toho Foresta LTD 2.0 a za ušetřené penízky si koupil třeba dres, či nějaké doplňky na kolo.

        0 0
        • atrani  

          Podíl cyklostezky x lesní cesty bude cca 60:40. Právě vše mě vede k tomu Forestu 4.0, kromě toho pohonu 2×10. Na předchozích kolech jsem většinou točil prostřední talíř, tudíž předpokládám, že tady s menším množstvím převodů (a aktuálně nulovou výkonností) nebudu mít v kopci tolik na výběr. Je to zapeklité a bohužel vzdálenost mezi mnou a Kupkolo je 270km :). Každopádně velice děkuji a ať se daří!

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.