Prosím o kontrolu kvality komponentů, co kupuji

29 nepřečtených
  • Saurik

    Ahoj lidi,

    už při pár nákupech mi tohle fórko pomohlo, tak Vás chci požádat opět o mrknutí na příslušenství co právě kupuji a případně upozornit na nějaký problém v mém výběru nebo doporučit vhodnější ekvivalent, případně lepší poměr cena/výkon. Předem děkuji.

    1.) Tretry Shimano SH-M123L, velikost 44

    http://www.bruslarna.cz/…o-sh-m123-l/

    Na trhu jsou i mnohem dražší tretry, ale jsou to mé první a z netu nevidím v čem by dražší byly lepší a tak mám prozatím zvoleny tyto.

    2.) Helma Giro AEON:

    http://www.mastersports.cz/…-model-2012/

    Helma mě na hlavě šíleně otravuje, při investici do této předpokládám, že bude zatraceně pohodlná.

    3.) Sedlo Selle Italia SLR Kit Carbonio Flow 2011

    http://www.kupkolo.cz/…2011_z90521/

    4.) Pedály Crank Brothers Candy 1, kvůli jejich volnosti pro kolena (mám přetržený vaz v koleni):

    http://www.mastersports.cz/…rs-candy-1-/

    5.) Cyklocomputer Sigma Rox 8.1 STS

    http://www.kupkolo.cz/…1-sts_z2396/

    6.) Dále gripy s rohama značky Ergon, konkrétně tyto:

    http://www.ergon-bike.com/

    Bohužel je tam nápis, že tyto gripy nejsou vhodné pro karbonová řídítka. S tímto od Vás potřebuji poradit nejurgentněji, jelikož právě karbonová řídítka mám. Bohužel ani jsem nenašel žádné jiné modely ergonomických gripů od Ergona, které by byla kompatibilní s karbonovými řídítky.

    Nevíte proč přesně nejsou vhodná? Mohu řídítka namontováním gripů poškodit? Nevíte o nějakém nouzovém náhradním řešení? Rád bych si svá karbonová řídítka nechal a zároveň na ně umístil gripy této značky. :-(

    Díky za každou radu a nápad.

    0 0
    • Saurik  

      Na 6-ku mi už někdo reagoval v jiném topicu. A to zasláním odkazu na forum, kde se k teto kompatibilitě gripů a karbonových řídítek vyjadřuje Ergon:

      http://forums.mtbr.com/…8-post4.html

      Tedy tomu rozumím tak, že některé řídítka může dotažení Ergon gripů s rohama promáčknout a proto doporučují tuto ucpávku řídítek: http://www.ergon-bike.com/…roduct/ls100

      Bohužel se mi nedaří naprosto nikde v ČR toto sehnat. :-(

      Máte někdo zkušenosti s dotažením gripů Ergon na karbonová řídítka Haibike Ergo-Flatbar Carbon, 640mm nebo nějaká podobná?

      0 0
    • tonik666  

      Helma i boty jsou dobré, ale helmu ani boty bych bez vyzkoušení nekupoval. Zkoušel jsem hooodně helem a bot než jsem skončil u Giro Pneumo a SH-M182.

      U sedla opět záleží jak ti sedne na zadek. Jinak je to ověřený tvar, co sedí mnoha lidem, ale zdaleka ne všem.

      CB pedály neznám, jezdím jen Shimano.

      Ergony jsem měl a sundal jsem je – neumožňovaly požádně držet řídítka a spíš tlačily. (pevná vidle)

      0 0
      • Saurik  

        Děkuji za doporuční.

        Ty tvé botky vypadají pěkně.

        0 0
        • tonik666  

          Já se spíš snažil říct, že si máš ty boty napřed vyzkoušet. SH-M122 jako první tretry jsou úplně v pohodě.

          spíš záleží, jakou máš nohu. já mám úzkou a Levnější Shimana, Spešl comp i northwave mi byly široké, sidi mi nesedly, tak jsem skončil u těchto. Ale třeba máš úplně jinou nohu než já…

          0 0
      • Roman11  

        Souhlas se vším, až na ty gripy. Mám GR2 (dnešní GP3) a byl to ten nejlepší upgrade mého kola, co jsem mohl udělat. Ergony doporučuju!!! Jinak s přetrženým kolenním vazem jsem jezdil celou předminulou sezónu na pedálech SH 520 a žádný problém. Teď jsem už druhou sezónu po plastice.

        0 0
    • maaak  

      Shimana dělají různou šíři boty na nártu (myslím, že to označuje poslední písmeno „L“), rozhodně doporučuji vyzkoušet konkrétní model. Pedály Crank Brothers mám dvoje. Ty nejdražší drží deset let bez údržby. Naopak model z nižší řady (cena cca 1000Kč, ve výprodeji myslím za 500Kč) jsem namontovat na méně exponovaná kola, protože vyžadovaly nadměrnou údržbu. Po několika měsících měly dost velký vakl. Plastové kluzné ložisko uvnitř jednoho pedálu bylo dokonce už trochu vydřené (musí se měnit vazelína, což výrobce i uvádí). Jinak Crank Brothers jsou ideální do bahna (proto všechna má původní Shimana už mnoho let leží někde v krabici). Jen se docela opetřebovávají dost drahé kufry (jsou z bronzu). Ale je fakt že mám čtvery tretry (zima, podzim, léto, manželka) a ty nejstarší slouží ještě na tretrách manželky. Crank Brothers mám na všech baikách (5×), kromě silnice.

      0 0
    • Hnoj  

      Boty OK.

      Helma je jedno.

      Sedlo do roka prodřeš až na skelet a vyhodíš ho do popelnice.

      Pedálům na 90% rupne pružina, možná ti to vyreklamujou, možná ne.

      ROX je poměrem prodaných/vadných solidně nejhorší tacho, co znám.

      Gripy OK.

      0 0
      • Rychlej turista  

        Já sedlo neprodřel. Po pár švizích mi během 24 h prasklo. A to jsem měl ještě ten starší a 125 g těžký model :-D

        0 0
        • Rychlej turista  

          Tak se omlouvám za mystifikaci. Praskl mi Thoork. Jakési SLR kit karbonio 125 g mi visí na silničce :-)

          0 0
          • Saurik  

            To je pěkně zlé. Gramaření a snižování hmotnosti je super, ale opravdu by si ti výrobci měli ohlídat, aby to nešlo tak daleko, že někdo vedle sedla zakašle a ono se rozláme. :-)

            Snad je to jen kusový problém a ne sériový.

            0 0
    • jmanek  

      Boty určitě vyzkoušet, jak délku tak šířku. Měl jsem Diadory, Shimana a trnuly mi při delších jízdách (40+km) prsty. Vyřešily to až Specialized MTB Comp, které právě jsou širší.

      Se Sigmou jsem spokojen moc nebyl (ale neměl jsem Rox, ale CM4.4). Neustálé výpadky signálu, mrznutí atd. Doporučuji Polar, ale cenově jsou možná jinde.

      0 0
      • Saurik  

        Už Sigmu mám a poměrně mi vyhovují funkce i ovládání, zatím bez reklamace ji mám několik let. Na Polar jsem koukal a solidní model stojí kolem 5 000 tisíc. Pokud by to nabízelo něco co fakt stojí za to, tak bych to snad i dal, ale spíš se spokojím s tou Sigmou a když bude potřebovat vyreklamovat, tak přeci jen mi občanský zákoník 2 roky jistí prdel, že mi to prodejce dá do pořádku, maximálně bych dočasně hodil na kolo starý model. :-)

        0 0
      • bruco  

        CM 4.4 ale nie je Sigma.

        0 0
    • Daf  

      Osobně bych si raději připlatil za trochu lepší tretry a to na úkor třeba té helmy.

      0 0
    • alinceb  

      Moc nechápu nepoměr špičkového závodního sedla a turistických treter. Jek už tu psali ostatní. Boty i sedlo je potřeba vyzkoušet. Každý výrobce bot má svůj specifický střih. Třeba Spešly mi přišly užší kolem kloupů prstů a naopak mají širokou a zakulacenou špičku kolem prstů. Víc mi sedly NW, které jsou kolem kloubu širší a jsou víc do špičky. Pak taky záleží, jak máš tvarovaný nárt, jak máš vysoký kotník (třeba u NW mě po roce a půl trošku vadí vysoký skelet kolem kotníku). No a taky bych doporučil tretry s horní přezkou na ráčnu, která ti nohu líp zafixuje (výhoda u „kruhového“ šlapání).

      Sedlo ti může a nemusí sednout. Chce to vyzkoušet – na sedle to chce aspoň 1–2 delší vyjížďky. Může/nemusí ti vyhovovat díra, šířka pod sedacími kostmi, profilace směrek ke špičce, prohnutí, nedostatek polstrování, nízké boky (zařezávají se do třísel – specialita SLR) a další drobnosti, které ti ale můžou hodně znepříjemnit vyjížďku…

      0 0
    • Saurik  

      Botky jsem zatím vybíral podle popisu na netu a fotky, případně vzhledu, takže proto jsem došel k levnějším. :-(

      Dnes skočím do místního obchodu a uvidím jak sedí různé značky.

      Ohledně helmy se moc nebojím, že by neseděla.

      U CB pedálech vím o nevýhodách a přesto mne láká je vyzkoušet. Kupuju jedny z nejlevnějších s tím, že když nebudou vyhovovat tak mne nebude zrovna trápit je za rok prohodit s novými Shimaňáckými.

      Díky za doporučení.

      0 0
      • tonik666  

        teda podle mojí zkušenosti to je s helmou spíš horší než s tretrami. Až když jsem dal na hlavu Giro Pneumo jsem si uvědomil, že mi žádná z helem co jsem zkoušel do té doby neseděla (třeba dražší ionos a atmos, bell sweep apod..)

        0 0
    • McBlacky  

      co se týče helmy, ještě to přehodnoť.

      vozil jsem 3 roky Giro Ionos a letos chtěl jít do Aeon. Sedí pěkně, ale je fakt už hodně odlehčená. Podle mě moc nevydrží (jen dojem) zadní část je tak profilovaná, že stačí blbá rána z boku a uloupneš celý kus. Proti Ionos nebo Atmos totiž je zadní boční kus chycený jen z jedné strany. Těžko to popsat, to musíš vidět. Nakonec jsem koupil zase Ionos.

      Na silnici Aeon v pohodě, do lesa kde často dostane větví, nebo utrpí menší pády ji jako vhodnou nevidím.

      0 0
      • J3Sl4n  

        Přesně takhle jsem to vyřešil já. Rozhodoval jsem se mezi ionosem a aeonem a vzal jsem ionose. Aeon se mi zdál takovej křehkej. Ionos má carbonový výztuhy proto jsem mu dal přednost, zdá se mi pevnější.

        0 0
      • Necris  

        Ionos mám rovněž, takže se taky přidávám k doporučení, i když nemám to srovnání. Srovnávat můžu s Bellem a Giro Phase za 2k, což není úplně ono.

        Nárazy si tedy netroufám hodnotit, ale ventilaci a uchycení určitě → je parádní.

        0 0
    • blisterexist  

      helmu mám giro atmos 2012 a luxus, bezpečná asi bude(karbon výztuhy a nylonové armatury)

      0 0
      • Saurik  

        Giro Atmos vypadá taky slušně.

        No ještě se přiznám mi padla do oka helma od jiné značky, ale není to dostupné v tolika obchodech, takže ta helma asi nebude moc populární. Nemáte s ní tu náhodou někdo zkušenost?

        ALPINA PHEOS cca 3000,– Kč

        http://jizdni-kola.online-sport.cz/…-cerna-bila/

        0 0
    • karliner  

      Tretry jen se sucháči bych si na MTB nepořídil, stačí nějaký větší bordel venku a jakmile se promočí a zabahní, sucháče moc nedrží. Vzal bych nějaký model s přezkou.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.