• Lafi

    Ahoj bikeři. Je mi jasný, že nebudu první kdo se ptá, ale potřeboval bych poradit a nejsem na kola zrovna odborník. Mám kolo specialized rockhopper a přední vidlice je tam spíš aby něco drželo přední kolo tak za 800 nová. Přítelkyně teď přišla, že mi nějakou chce vzít k narozeninám a Já vůbec netuším jakou. Doporučili by jste mi něco v rozumný ceně cca 4–6000? Jezdíme hodně vše od silnic a prašných cest až po lehké sjezdy v terénu. Zdvih stačí 100mm asi a pokud to není problémového, tak lock na řídítkách, ale nutný to není. Ještě jednou se omlouvám za další téma a předem děkuji někomu trpělivému, protože na toto jsem fakt Mimoň.

    0 0
    • Mysee  

      V téhle cenové vzduchovou vidlici, nejlépe Epicon, jen správně vybrat na jaký průměr, na jakou osu a s jakým krkem.

      0 0
      • Lafi  

        Ahoj a díky moc za radu. Rovněž jsem se dopracoval k epiconu, jelikož co jsem slyšel, tak by měl za slušnou cenu nabízet pro mne dostačující vlastnosti a obdobné vidle u konkurence jsou dražší. Mám ještě jen několik dotazů jestli někdo dokáže poradit. V současné době mám tuto vidlici Suntour SF11-XCR-DS-26-LO-SP … a novou potřebuji obědnat tak aby vše pasovalo. Co jsem četl, je několik různých tipů tak mám strach něco koupit abych to nepokazil.

        Hledám, jaký je rozdíl mezi SR SUNTOUR Epicon-X2 RL disc a SUNTOUR Epicon X1 RL-RC Taper QR15. Budou pasovat místo té co mám? Díky za rady, ale jsem fakt spíš jen „uživatel“ co se tohoto oboru týče..

        0 0
        • Cavendish  

          Ahoj, ten první Epicon-X2 RL by ti pasovat měl a ten druhý ti pasovat nebude, protože je na rámy s 2 rozměry ložisek + přední kolo je na 15mm pevnou osu a předpokládám,že ty tam más klasický rychloupínák. Čili Epicon-X2 RL jasná volba.

          0 0
          • Lafi  

            Děkuji moc.. ještě jen pro jistotu dotaz.. pokud jsem dopředu dal 180mm kotouč, mohl by s tím být nějaký problém? Na té současné vidli to bylo bez problému.

            0 0
            • Cavendish  

              Se 180mm by problém být neměl. Pokud by jsi tam chtěl dát 203mm, tak už by se problém mohl objevit (použítí adaptéru na brzdách a větší náchylnost vidlice na vytvoření vaklu). Jinak tenhle Epicon by měl splňovat všechno co potřebuješ. Zamek na řidítkách,na kotoučové brzdy,správný průměr krku a je to letošní model. Cena 4,5tisíc je víc než příjemná :)

              0 0
              • Cavendish  

                A nebo vzít trochu těžší a možná bytelnější model pravděpodobně z loňska. Je úplně stejný jako ten před tím,jen je trochu těžší :) A dá se (asi jako většina Epiconů) naladit na větši zdvih.

                0 0
              • Lafi  

                Ještě jednou děkuji :) a jako bonus je v bílé barvě. Jen doufám, že na letošním modelu neudělají soudruzi nějakou nečekanou botu :)

                0 0
                • Cavendish  

                  Podle všeho vyměnili materiál Al 6×xx za Al 7×xx,takže to tím max. odlehčili a na pevnost by to snad vliv mít nemělo. Pokud s tím teda neděláš nějaké ,,prasárny". Ale to je na tobě,protoze jsem ti nabídl 2 varianty :) lehčí a nový model a nebo starší a asi i odolnější.

                  0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.