• freedom6

    Zdravím bikery,

    rád bych si koupil nové kolo na ježdění po lesních cestách a na Šumavě. Dosud jsem neměl žádné lepší kolo a limit financí je ± 15.000 kč. Navštívil jsem více obchodů a nevím jak se nejlépe rozhodnout. Prosím tedy Vás bikery jestli byste mi doporučili něco dobrého v podobné cenové relaci. Určite 29er s rámem 21 palců. Měřím 193 cm, váha 88 kg a problémy s ploténkami.

    http://www.genesisbikes.at/ (model Axiom Comp)

    http://www.trek-bikes.cz/wahoo/p-130

    U kola Genesis se mi líbí hydraulické brzdy a u Treku jejich doživotní záruka na rám. Vidlice u Treku G2 netuším jestli je tak markantně lepší než u Genesis.

    Děkuji za reakce.

    Freedom6

    0 0
    • dancing dog  

      oboje kola katastrofa, za těch 15 raději vem něco z bazaru. Vidlice identický, ještě větší katastrofa…

      0 0
    • portorico  

      No něco z bazaru… jenže bud je to cena 25–35tis nebo je to šrot nebo starý sto let. Těch pěknej kol s dobrou vidlicí za 15tis v bazaru moc nenajdeš. Za 15tis prostě nové kolo s lepší vidlicí neseženeš, leda by Ti ho někdo seskládal. Zkus mrknout na tohle CUBE

      na začátek stačí a na vánoce si uděláš radost novou vidlicí. Hydraulické brzdy má celkem taky dobrý a rám vydrží skoro každej pokud to nenabereš někde do stromu, ale to by stejně neuznali nikde jako reklamaci.

      Jinak pokud necháváš často kolo bez dozoru koukni na Meridu, mají výhodný pojištění, to samé kola 4ever.

      0 0
    • b58  

      Ta cena je na 29" opravdu málo, přesto se dá něco vybrat se slušným rámem a základními komponenty, kámoš si koupil tohle a je zatím spokojen:

      http://www.lapierre-bike.cz/…aid-229–2013

      0 0
    • Martin  

      zeptej se místních stavitelů – scalar, maajkee… co by za ty peníze vykouzlili

      0 0
      • freedom6  

        Kolo z bazaru rozhodně nechci. Nemám důvěru k věcem co již vlastnil někdo jiný – nikdy člověk neví jak se k tomu ten před ním choval.

        portorico – koupi kola s pozdější změnou vidlice se nebráním. Díky za doporučení.

        b58 – díky za doporučení – téměř mi přijde, že se skoro stejné jako mé dva výběry – velice podobné komponenty dle mého amatérského pohledu.

        DoomHammer – zaptat se můžu. Za to nic nedám. :-) Díky.

        Klidně pár stokorun přihodím pokud to udělá rozdíl a kolo bude dle Vás slušné – dokonalé kolo nepotřebuji. Nehodlám na kole jezdil každý den stovky km. :-) Počítám párkrát týdně 20 – 60 km.

        0 0
        • McBlacky  

          jestli jsi z Prahy zkus bikez.cz na email. Zrovna včera jsem tam viděl solidní základ na 29" HT.

          0 0
        • uhlir  

          Podle mě teda dneska jsem se rozfóroval máš lepší než se tu nechat očkovat od kamarádů různejch sklaádačů zvednout telefon a obvolat zastoupení dovozců který jsou menší firmy. Tam daj telefon šéfovi a ten ti hned řekne co může nemůže. Třeba Apache, Spyder, Galaxy, Polygon nebo třeba Kupkolo a nechat si něco nabídnout. Do 15 tis bude na kole nejspíš vidle XCM nejlíp XCR a nějaká OEM výbava + Alivio nebo kousek Deore. Firmy co říděj soukromnici kouknou do skladu a hned víš na čem si. Druhej den to máš doma. U skládače co má skladempár drátů 2 rámy a nářadí budeš poslouchat nějaký rozumy a ve finále ti nic lepšího za 15 tis neudělá. Výprodejový rám a díly co kde najde po velkoobchodech ve slevě aby mu zbylo na kafe. (vysvětlí ti ale že je to pro tebe to nejlepší)a ještě 3 krát změní konfiguraci protože kliky na který to kalkuloval mu před nosem prodali a nový jsou dražší tudíž pro tebe nevhodný ale tyhle … :-) atd

          0 0
          • freedom6  

            Děkuji za rady. Teď jsi mě dostal. Po procházení fóra spousta lidí tady na fóru doporučuje si nechat postavit a pak se najdou i tací, kteří říkají pravý opak. :-) Něco na tom co říkáš má určitě hlavu a patu.

            Ten Genesis co mám na začátku má XCM oproti Treku a má Alivio. Oproti Treku i hydraulické brzdy. Jestli v podobné cenové relaci neseženu nic lepšího než jak píšeš něco s XCM a Aliviem, tak co kdybych vzal ten Genesis Axiom comp a neřešil? :-)

            Cca dva týdny zpět jsem viděl v Hervisu jejich kolo (myslím X-fact big ben či tak nějak) na Deore za cca 15.500 kč – byla nějaká sleva z cca 19.000 kč. Na vidlici jsem nekoukal. Netuším jestli jej ještě třeba nemají.

            Kdybych věděl, že za 17.000 bude něco o řád lepšího, tak asi ještě vytáhnu z peněženky o něco víc, ale i těch 15.000 kč mi přijde hodně.

            0 0
            • Bafoon  

              mě zase to CO a JAK ti radí přijde jako blbina na Ntou – tvoje věc, čemu chceš věřit. Napsat těm výše uvedeným je to nejmenší…

              0 0
              • freedom6  

                Napsal jsem na fórum, abych se poradil. Nerad bych koupil něco spatně a pak si za to nadával. Bylo mi předem jasné, že 100 lidí = 100 názorů, ale přesto mi nedalo se zeptat těch kteří se ve výběrech kol vyznají daleko lépe. Nikdy jsem žádné skládače ani osobně nepoznal. Znám jen prodejny kol. Napsat lidem co kola skládají je to nejmenší – ovšem je-li to opravdu řešení. Má přestava byla, že třeba někdo napíše – že v mé cenové relaci je třeba jedno z kol celkem ok. Nebo třeba, že někde koupím něco lepšího za stejné finance a tedy by byl lepší poměr cena : výkon. Opravdu se v tomto případě vyplatí složení kola?

                0 0
          • Seky  

            Ale pobavil si, to zase né, že né. :-)

            0 0
    • Mira2261  

      Kdyby si chtěl dokonalý kolo tak canyon yellowstone 6.9 nenajdeš lepší poměr ceny/výbavy snad jen asi radon je na tom podobne.

      0 0
      • Mira2261  

        Promiň špatně sem se podíval na limit s tvoji cenovou kategorii bych volil scota.

        0 0
        • freedom6  

          Povíš mi prosím proč volit Scotta? Koukal jsem na ně a v cenové relaci by snad byl jen Aspect 940 či Aspect 950. :-(

          0 0
    • Seky  

      Doporučil bych ti Scalara, nebo Hnoje, ale když nechceš skládačku tak koukni na http://www.cyklonemcik.cz/…eore-30speed bajk je za 15000+ 1200 si připlať za vzduchovýho Raidona a myslím, že lepší bajk neseženeš.

      0 0
      • freedom6  

        Děkuji. Kolečko nevypadá špatně. :-) Myslíš, že Scalar nebo Hnoj by postavili kolečko o něco lepší za stejné finance?

        0 0
        • Seky  

          To by si je musel konkrétně poptat, ale mohli by. Ale zase asi nečekej, že to bude o moc lepší, tohle už je za hodně dobrý peníze. Spíš to bude asi o jiným rámu, Hnoj dává Spydery a Scalar MRX možná, že by zvládli o něco lepší vidlici, ale to jen opravdu možná. Napiš jim mail, za zeptání nic nedáš. Případně to cykloněmčík, oproti sériovkám je to super kolo, vzduchová vidle, kliky s dutou osou, hydraulický brzdy Shimano, za ty peníze co chtít víc.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.